Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4468578 Napisano: 21.06.2011 02:43:44
grusia napisał(a):

Laski po co sie straszycie emotka Jedna Wam powie ze to masakra, inna ze nie ma zle . Obecnie naleze do tych ostatnich - bolec musi ale wszystko zalezy od progu bolu jaki macie,od wspołpracy z lekarzem i polozna itd. Ja jestem zdania - byle do partych - potem jest z gorki emotka I najwazniejsze to na skurczach oddychac i starac sie rozluznic co nie jest takie łatwe bo odruchem organizmu ciala jest spinanie sie i wstrzymywanie oddechu.

Dzięki za miłe słowa otuchy emotka Ja się wystarczająco naczytałam emotka Facet mnie uspokajać musiał i złożyć obietnicę, że dostanę najlepsze znieczulenie.
0 0

benasia

#4468582 Napisano: 21.06.2011 02:45:02
czy w tej chwili znieczulenie w szpitalu jest płatne?
0 0

agusia147

#4468661 Napisano: 21.06.2011 03:04:47
benasia napisał(a):

czy w tej chwili znieczulenie w szpitalu jest płatne?

Tak mi się zdaje, mój Krzyś w internecie przeczytał, że w zależności od tego jakie to od 150-1000zł. Jak dla mnie koszt jest bez znaczenia przy tym jaki komfort będę czuła.
0 0

Gość: grusia

#4468897 Napisano: 21.06.2011 04:02:30
Zalezy od szpitala czy płacisz czy nie. No i niektore szpitale znieczulenia wcale nie daja a Ty mozesz sobie chciec ze tak powiem - anestezjolog powie nie i koniec. Dodam tez ze w wiekszosci praktykowane jest znieczulenie tylko do pewnego momentu ( odpowiedniego rozwarcia ) nie wiem jak to pisali na pewnym forum ale 4 czy 5 cm pozniej juz nie jest wskazane czy jakos tak.
Ogolnie sie nie orientowalam jak to jest teraz bo nie zamierzam korzystac - chce w pelni swiadoma wydac na swiat dziecko,bardziej boje wbijania igly w kregoslup niz bolu ktorym tylko strasza.Kobieta zanim nie urodzi nie ma pojecia jak wiele jest w stanie wytrzymac emotka .
0 0

Gość: katrin22

#4468909 Napisano: 21.06.2011 04:06:54
grusia napisał(a):

Zalezy od szpitala czy płacisz czy nie. No i niektore szpitale znieczulenia wcale nie daja a Ty mozesz sobie chciec ze tak powiem - anestezjolog powie nie i koniec. Dodam tez ze w wiekszosci praktykowane jest znieczulenie tylko do pewnego momentu ( odpowiedniego rozwarcia ) nie wiem jak to pisali na pewnym forum ale 4 czy 5 cm pozniej juz nie jest wskazane czy jakos tak.
Ogolnie sie nie orientowalam jak to jest teraz bo nie zamierzam korzystac - chce w pelni swiadoma wydac na swiat dziecko,bardziej boje wbijania igly w kregoslup niz bolu ktorym tylko strasza.Kobieta zanim nie urodzi nie ma pojecia jak wiele jest w stanie wytrzymac emotka .

No właśnie, dopóki się nie dowie na własnej skórze to nie wie. Ja już dziś nie czytam o porodach, bo az mi się słabo zrobiło, prawda jest taka, że każda kobieta inaczej przechodzi, a na forach najwięcej negatywnych opinii umieszczają kobiety po traumatycznych przeżyciach. Wiadomo, że nie jest to przyjemne( ból) ale tyle kobiet rodzi i dały radę. Ja jednak się sama boję jak chole.....a
0 0

Gość: kotek11

#4468926 Napisano: 21.06.2011 04:11:07
dziewczyny nie nastawiajcie się na znieczulenie. pod koniec ciąży porozmawiajcie ze swoim ginekologiem - on Wam wytłumaczy co i jak. u mnie w szpitalu np. znieczulenie nie jest płatne ( zresztą teraz jest chyba nawet w standard wpisane). pamiętajcie, że do podania znieczulenia musi być anestezjolog - a co zrobicie jak akurat nie będzie on dostepny bo będzie sporo cesarek emotka
0 0

#4468935 Napisano: 21.06.2011 04:12:34
Ja tez sie bałam,nie sluchalam i nie czytalam traumatycznych przezyc bo to najgorsze co mozna zrobic,mówiłam sobie kto jak nie ja i dałam rade choc tez mialam komplikacje.W necie mozna znalezc i wiele podobnych historii dot. zakladania znieczulenia i komplikacji .Takze kazdy medal ma dwie strony emotka Jasne wiadomo wszystko zalezy glownie od nastawienia dlatego nie ma sie co nastawiac ze bedzie strasznie bolec bo spanikujecie przy pierwszych bolach .
0 0

#4468952 Napisano: 21.06.2011 04:15:57
Kotek swieta racja emotka Dziewczyny zamiast sie zamartwiac ze bedzie bolało poczytajcie historie lajtowych porodów - poród Waszego dziecka ma byc super wydarzenie a Wy same zrobicie z niego cos strasznego - nie Wy pierwsze i nie ostatnie oczekujecie maluszka. Takze spokojnie czekajcie na ten dzien i z radoscia wyczekujcie pojawienia sie Waszego skarbu. A o porodach nie czytajcie wcale - nakrecacie sie a to niezdrowo dla brzuszka.
0 0

#4468958 Napisano: 21.06.2011 04:18:05

#4468985 Napisano: 21.06.2011 04:28:15
grusia napisał(a):

http://www.polski...eniem-podczas-porodu

Eh, szkoda...
0 0

#4469038 Napisano: 21.06.2011 04:44:14
Nie ma czego załowac - w praktyce końcą coś czego parwie wogole nie było emotka
0 0

#4469059 Napisano: 21.06.2011 04:49:11
http://isap.sejm....et?id=WDU20101871259

poczytajcie do czego macie prawo emotka
0 0

#4469076 Napisano: 21.06.2011 04:54:03
Kotek prawo to jedno a szpitale i tak robią swoje - a podczas porodu nie ma czasu na awantury z personelem wiec prawo sobie a szpitale sobie niestety.No i czesc z nich ma swoje wewnetrzne prawa i to nimi sie kieruja.

Prosty przykład - wg prawa ciezarna ma prawo do darmowego badania USG miedzy 10 a 14 tyg. w praktyce bardzo czesto jest ono wykonywane tylko odpłatnie, nawet dziewczyny tu o tym pisały. Ot nasza polityka emotka
0 0

Gość: czarna777

#4469132 Napisano: 21.06.2011 05:09:28
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Nie do konca zgodze sie z tym ze gaz nie znieczula - bol jest ale osoba pod wpływem go tak nie czuje, jest on stłumiony.Gaz stosowany jest włąsnie jako metoda znieczulenia.

Możliwe, że się o tym bólu nie myśli wtedy, ale wyobrażacie sobie, szczypce, nożyce i kupa krwi, a rodząca pęka ze śmiechu zamiast przeć emotka

Wiecie co? Mnie się słabo robi jak pomyślę o tym, że mogłoby boleć emotka A boję się cholernie, bo nie wyobrażam sobie przecisnąć arbuza przez dziurkę od klucza emotka ... Ej a tak na serio to bardzo boli? Na jakie znieczulenie można liczyć? I po jak długim czasie dochodzi się do siebie i się goi? W ogóle to taki poród nieźle musi rozrywać ;(

Nie powiem Ci, jak boli, bo sama nie wiem, wiem, że kobiety mówią, że bóle przy okresie to pieszczota emotka

Kurczę to ja bym chciała jakieś wyjebiste znieczulenie, żeby nie czuć emotka

Mi zostały 3 tygdnie, już ledwo chodzę bo brzuch na dole okropnie mnie boli, a przytyłam tylko 7 kg. Jest to moja druga ciąża i drugi raz muszę mieć cesarkę. Więc jak to jest rodzić naturalnie nie mam pojęcia. U mnie w szpitalu płaci się 490zł za znieczulenie obojętnie czy naturalnie rodzisz czy cesarka
0 0

#4469240 Napisano: 21.06.2011 05:39:41
AAA, nie wytrzymałam i kupiłam sobie małą butelkę czerwonej oranżady, takiej jak za komuny emotka ale jest pyszna emotka
0 0

agusia147

#4469291 Napisano: 21.06.2011 05:51:34
A ja wcinam płatki chocapic emotka Też pycha, bo wcześniej ciężko dziś było mi coś przełknąć. Czy jest tu któraś z Warszawy? Potrzebuję namiary na dobrego ginekologa. Pani doktor z enel-medu, która mnie ostatnio badała była beznadziejna, nieprzyjazna i w ogóle....
0 0

#4469400 Napisano: 21.06.2011 06:27:02
grusia napisał(a):

Kotek prawo to jedno a szpitale i tak robią swoje - a podczas porodu nie ma czasu na awantury z personelem wiec prawo sobie a szpitale sobie niestety.No i czesc z nich ma swoje wewnetrzne prawa i to nimi sie kieruja.

Prosty przykład - wg prawa ciezarna ma prawo do darmowego badania USG miedzy 10 a 14 tyg. w praktyce bardzo czesto jest ono wykonywane tylko odpłatnie, nawet dziewczyny tu o tym pisały. Ot nasza polityka emotka

grusia fakt. jednak im więcej kobieta wie o swoich prawach tym więcej może wymagać. warto też dać to do poczytania osobie, która będzie z nami przy porodzie ( jeśli się decydujemy na taki krok).. wtedy on będzie mogła wymagać czegoś w naszym imieniu.
0 0

#4469448 Napisano: 21.06.2011 06:45:27
Coz niesadze by ktos mial sily wykłócac sie o cos podczas porodu ale co racja to racja.
0 0

#4469489 Napisano: 21.06.2011 06:55:51
grusia napisał(a):

Coz niesadze by ktos mial sily wykłócac sie o cos podczas porodu ale co racja to racja.

grusia nikt nie mowi o wykłocaniu się. ale ja np. nie mialam teraz zapewnionego kontaktu z cora skora do skory. mimo iż rodziłam juz jak standardy obowiazywały. co do reszty .. u mnie nie bylo czasu na uzgodnienei planu porodu - na porodowce godzinke spedzilam tylk o i to z max. rozwarciem...

ale np. opieprzyłam w delikatny sposob polozną, ze sie nawet mi nie przedstawial... a dla mnie to takie minium - skoro mamy ze soba wspolpracowac to miloby bylo wiedziec kto kim jest ( jak rodziłam synka to porod wspominam gorzej, ale za to polozna i studenki wykazywaly takie ludzkie odruchy)
0 0

#4469498 Napisano: 21.06.2011 06:59:13
A mi było jedno kto odbierze porod, nie wymagalam przedstawiania sie - i na pewno bym o to nikogo nie opieprzała bo i nerwow szkoda i czasu.Widac kazda z nas ma inne standardy.
0 0