Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4459949 Napisano: 18.06.2011 05:09:48
mam pytanie do mam które mają już dzidziusie lub starsze dzieci - w ile na początek trzeba się zaopatrzyć pampersów gdy dzidzia jest malutka i jaki najlepszy będzie rozmiar?
pytam bo są czasem w promocji a po co kupować gdy będzie trzeba w wyższej cenie emotka
0 0

79magda

#4459966 Napisano: 18.06.2011 05:19:21
benasia napisał(a):

mam pytanie do mam które mają już dzidziusie lub starsze dzieci - w ile na początek trzeba się zaopatrzyć pampersów gdy dzidzia jest malutka i jaki najlepszy będzie rozmiar?
pytam bo są czasem w promocji a po co kupować gdy będzie trzeba w wyższej cenie emotka

Ja zaczynałam od Pampersów 2 - 5 kilo, to chyba dwójki. Młoda jak się urodziła, wazyła 3 kilo, ale pieluchy od 3 do 5 kilo były za duże. Te 2 - 5 są w żółtym opakowaniu Newborn. Na początku przewijasz dziecko nawet i 10 razy na dobę, szczególnie, gdy jest karmione piersią - częściej się wypróżnia, bo pokarm matki bardzo szybko się trawi.
0 0

Gość: bc14

#4459984 Napisano: 18.06.2011 05:33:02
kObietki Wy bedziecie zorientowane :
w tym tygodniu lub zeszłym pojawił gdzieś link z bezpłatnymi badaniami dla malych dzieci
niestety nie pamietam z czego.
Kojarzycie?
0 0

beniaminowa

#4459999 Napisano: 18.06.2011 05:39:47
benasia napisał(a):

Ja zaczynałam od takich http://allegro.pl...zja-i1656059646.html i bardzo je sobie chwaliłam emotka (żeby nie było to nie jest żadna reklama tej marki!:) w szpitalu dawali pieluszki Happy i one mają wycięcie na pępuszek i to też jest bardzo fajne emotka Co do rozmiaru to zależy jakiego dzidziusia urodzisz (przybliżoną wagę poda Ci lekarz przy USG)... Mój ważył 4170 więc zaczęłam od tego większego rozmiaru emotka Na szczęście tych małych pieluszek jest w paczce dosyć dużo bo faktycznie trzeba przebierać po 10 razy lub więcej emotka Na początku paczka wystarcza na ok 2 tyg...
0 0

Gość: olcia24

#4460179 Napisano: 18.06.2011 06:59:22
Na początek można kupić 1 paczkę Pampers Newborn (te 2-5 kg)
i 2 paczki rozm. 3-6 kg

Te najmniejsze przydają się w szpitalu ,a dokupić można sobie potem wg potrzeb,bo jak dziecko urodzi się duże i szybko przybiera na wadze, to z tych 1 (2-5kg) bardzo szybko wyrośnie.
Nie róbcie sobie dużego zapasu 1 , bo szybko stanją się za małe ( no chyba ,że ktoś będzie mieć wcześniaka 2.700g -to inna para kaloszy )

0 0

masza

#4460241 Napisano: 18.06.2011 07:29:13
benasia napisał(a):

http://aptekajakm...0307e03d1ac33511c3d7

takie jak te dostałam w szpitalu

a w domu już pampers, huggies rozmiar mini
0 0

agusia147

#4460318 Napisano: 18.06.2011 08:13:15
Dziewczyny? A jak powiedziałyście rodzinom o ciąży? My żyjemy bez ślubu i trochę się boję im powiedzieć. Nie śmiejcie się emotka
0 0

benasia

#4460507 Napisano: 18.06.2011 09:20:46
masza napisał(a):

benasia napisał(a):

a ja kupiłam teraz w promocji paczkę huggis newborn - czy huggisy są dobrą firmą dla dzidzi?
0 0

orchidea27

#4460556 Napisano: 18.06.2011 09:41:01
benasia napisał(a):

masza napisał(a):

benasia napisał(a):

a ja kupiłam teraz w promocji paczkę huggis newborn - czy huggisy są dobrą firmą dla dzidzi?

witam ja dla mojego szkraba kupowałam 1 paczkę pampersa , na poczatek nie kupuj duzo ja kupowałam po paczce bo dzidzia w tym okresie w moim przypadku szybko rosła emotka teraz będąc w ciązy tez do szpitala kupie pampersa :u nas sie sprawdziły emotka
0 0

orchidea27

#4460559 Napisano: 18.06.2011 09:42:34
benasia napisał(a):

masza napisał(a):

benasia napisał(a):

Powiem też tak mój mały nie mógł mieć innych pieluszek jak pamers miał uczulenie ale za to od chusteczek pampersa miał uczulenie więc używam cleanica różowe i nie bylo problemu
dlatego nie kupuj dużo żeby w raze W zmienić na inne
0 0

Gość: cytrynkowa

#4461193 Napisano: 19.06.2011 10:31:39
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny? A jak powiedziałyście rodzinom o ciąży? My żyjemy bez ślubu i trochę się boję im powiedzieć. Nie śmiejcie się emotka

moja mama to ciągle pytała kiedy w koncu, ja już 2 lata po ślubie, ale bez ślubu też bym nie miała obawco do powiedzenia rodzicom.:) Agusia a mieszkacie razem????
0 0

benasia

#4461747 Napisano: 19.06.2011 01:04:50
cytrynkowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

moja mama to ciągle pytała kiedy w koncu, ja już 2 lata po ślubie, ale bez ślubu też bym nie miała obawco do powiedzenia rodzicom.:) Agusia a mieszkacie razem????

poza tym ślub zawsze można wziąć
emotka
0 0

jola29k

#4461774 Napisano: 19.06.2011 01:14:38
benasia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emotka

Ja nie powiedziałam ojcu (mama niezyje) ze jestem w ciazy ,slub wziełam w piatym miesiacu ciązy .
0 0

agusia147

#4462164 Napisano: 19.06.2011 04:12:03
jola29k napisał(a):

benasia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emotka

Ja nie powiedziałam ojcu (mama niezyje) ze jestem w ciazy ,slub wziełam w piatym miesiacu ciązy .

Cytrynkowa, od 3 lat razem mieszkamy i w sumie sami się utrzymujemy.

Szczerze powiedziawszy nie zależy mi w tej chwili na ślubie, za bardzo mi mdło emotka
0 0

Gość: katrin22

#4462963 Napisano: 19.06.2011 08:05:14
agusia147 napisał(a):

Jak będę na etapie kupowania wózka, to na pewno najpierw przejadę się do sklepu by sprawdzić i wypróbować, tak by mnie pasował. Są gusta i guściki, dla jednego badziew będzie super mega wypasem, więc opinie co po niektórych są nie na miejscu emotka

PS. Dziewczyny? Też was tak mdliło? Mnie tak mdli, że nie jestem w stanie jeść, a jak już coś zjem to są to rzeczy typu ogórek kiszony. Ostatnio frytki mi posmakowały, ale muszą być koniecznie z keczupem, no i sok pomarańczowy, ale tylko taki a inne są fee.

Oj mdliło, mi wchodziły zapeikanki z sosem czosnkowym i ketchupem emotka do 3 miesiąca może Cię tak mdlic, mnie od 2 miesiąca do ok 3 muliło, ale nie wymiotowałam, a smakował mi bardzo sok jabłkowy pół na pół z woda gazowaną emotka przejdzie Ci, mi do niedawna mięso nie wchodziło, tylko jajko sadzone, albo twarożek, a teraz prawie normalnie jem mięso, a jak czułam zapach smażonej kiełbasy to
emotka
0 0

Gość: katrin22

#4462988 Napisano: 19.06.2011 08:11:48
agusia147 napisał(a):

Powiedzieliśmy rodzinie i znajomym jak byłam w 2 miesiącu ciąży, po prostu poinformowaliśmy, że nasza rodzinka się powiększy emotka a jesteśmy 1,5 roku po ślubie emotka
0 0

agusia147

#4463029 Napisano: 19.06.2011 08:26:03
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Powiedzieliśmy rodzinie i znajomym jak byłam w 2 miesiącu ciąży, po prostu poinformowaliśmy, że nasza rodzinka się powiększy emotka a jesteśmy 1,5 roku po ślubie emotka

To o tyle latwiej emotka
0 0

Gość: grusia

#4463388 Napisano: 20.06.2011 06:04:41
Co do pieluszek to jednak kazdy musi sie przekonac na własnej skorze. Marke Pampers zachwalaja ale dosc duzo maluchow ma uczulenie na nie.Mamy zachwalaja biedronkowe Dada Premium w biało-złotym opakowaniu w sprzedazy od tego roku - nie kazdy wie ze to tez Pampers produkuje tylko ze dla dyskontu Biedronka:).Podobno takie dobre jak oryginaly tylko tansze.My przy synku z pozcatku robilismy zakupy tutaj http://www.blizejciebie.pl/ - kupilismy pakiet pieluszek i chusteczke, podklady i inne takie dla dziecka i mamy - wysylka gratis nas wyszla.Na poczatek te pieluszki byly dla nas idealne a i reszta produktow tez ok.Pozniej pieluszki zmienilismy na inne ale do tego dojdzie kazda mama sama metoda prob i bledow.
0 0

Gość: grusia

#4463391 Napisano: 20.06.2011 06:05:50
Tutaj sa te pakiety pieluszek http://www.blizejciebie.pl/zestawy.html
0 0

benasia

#4463817 Napisano: 20.06.2011 09:03:53
czy wśród pieluszek wycięcie na pępuszek posiadają tylko Happy NewBorn od 2 do 5kg? A jeśli dzidzia urodzi mi się większa i będzie jej ciasno? czy są też jakieś inne bo chciałabym się zaopatrzyć w paczkę z wycięciem emotka
a jeszcze mam pytanie idąc do szpitala musze od razu zabrać paczkę pampersów czy tam się jakieś na początek dostanie?
0 0