Konkursowiczki w ciąży

Gość: klaudiag19

#4467940 Napisano: 21.06.2011 12:04:14
fryteczka napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A zwykłe podpaski by nie starczyły? Mogę no którąś prosić o małą pomoc, najlepiej doświadczoną? Mam tyyyle pytań, ale nie chcę forum zaśmiecać.

pytaj emotka i my sie przy okazji czegos dowiemy emotka

wogole u mnie juz blizej niz dalej i zaczynam sie bac - po co ja głupia ogladalam filmik z porodu emotka

hej kobietki
ja nie oglądałam, ale wyobrażałam sobie to tak jak pokazują we filmach
emotka

w moim przypadku nie bło tak źle, 2 godiznki i po sprawie, a chłop 4kg wyskoczył emotka

a ja tak z innej beczki...macie jakieś pomysły na dzień ojca, bo ja nie mam, a muszę coś od synka kupić dla męża i chciałabym mu sprawić tym radochę.....
0 0

Gość: grusia

#4467947 Napisano: 21.06.2011 12:05:39
Fryteczka najwiekszy bład jaki mozna zrobic to ogladac filmiki z porodu emotka Nie stresuj się, co by nie było urodzisz i bedziesz cieszyc sie maluszkiem emotka .Rozumiem ze to pierwsze dziecko tak ?Jesli tak to zazdroszcze emotka .Ja powoli robie liste potrzebnych rzeczy ktore bede dorzucac do torby ktora juz spakowana w razie w .
0 0

Gość: nineczka17

#4467948 Napisano: 21.06.2011 12:06:16
agusia147 napisał(a):

A zwykłe podpaski by nie starczyły? Mogę no którąś prosić o małą pomoc, najlepiej doświadczoną? Mam tyyyle pytań, ale nie chcę forum zaśmiecać.

niestety nie są dość chłonne na obfite krwawienia i podpaski nie dadzą rady będzie przeciekać takie podkłady też u mnie co chwile były do zmiany ja krwawiłam bardzo mocno

0 0

Gość: katrin22

#4467953 Napisano: 21.06.2011 12:07:05
fryteczka napisał(a):

agusia147 napisał(a):

pytaj emotka i my sie przy okazji czegos dowiemy emotka

wogole u mnie juz blizej niz dalej i zaczynam sie bac - po co ja głupia ogladalam filmik z porodu emotka

dlatego nie oglądam filmów dokumentalnych z porodu emotka wolę obejrzeć normalny film, gdzie kobieta 3 razy stęknie i wychodzi piękne, czyściutkie bobo emotka
0 0

beniaminowa

#4467955 Napisano: 21.06.2011 12:08:23
nineczka17 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

niestety nie są dość chłonne na obfite krwawienia i podpaski nie dadzą rady będzie przeciekać takie podkłady też u mnie co chwile były do zmiany ja krwawiłam bardzo mocno

ja miałam CC i w szpitalu musiałam używać tych podkładów ale jak wróciłam do domu normalne alwaysy mi wystarczały emotka
0 0

#4467957 Napisano: 21.06.2011 12:08:29
Piekne, czyściutkie i majace conajmniej 6 miesiecy emotka . Laski nie ma źle - na filmach pokazują poród od strony ktorej my nigdy nie zobaczymy wiec nie ma sie co spinac - zrobimy swoje i do domu emotka
0 0

fryteczka

#4467958 Napisano: 21.06.2011 12:08:34
pierwsze , pierwsze..

obawa przed bolem - straszna .
juz mowilam ,ze pojade do tego szpitala w ktorym podaja gaz rozweselajacy emotka
0 0

#4467984 Napisano: 21.06.2011 12:13:25
fryteczka napisał(a):

pierwsze , pierwsze..

juz mowilam ,ze pojade do tego szpitala w ktorym podaja gaz rozweselajacy emotka

a z tym gazem to fajne emotka tylko on nie znieczuli bólu...Ja się jutro spytam mojego gina, czy moja wada wzroku -4 kwalifikuje się do CC, bo któraś z Was pisała, że na wzrok już nie ma CC, ale trudno, co będzie to będzie, urodzić trzeba emotka
0 0

fryteczka

#4467987 Napisano: 21.06.2011 12:14:34
katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

pierwsze , pierwsze..

a z tym gazem to fajne emotka tylko on nie znieczuli bólu...Ja się jutro spytam mojego gina, czy moja wada wzroku -4 kwalifikuje się do CC, bo któraś z Was pisała, że na wzrok już nie ma CC, ale trudno, co będzie to będzie, urodzić trzeba emotka

wolałabys CC ?
0 0

#4467991 Napisano: 21.06.2011 12:15:55
fryteczka napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

pierwsze , pierwsze..

wolałabys CC ?

Tak, znieczulą, a czy będę szyta wyżej, czy niżej to już mi obojętne.
0 0

#4468000 Napisano: 21.06.2011 12:18:01
Nie do konca zgodze sie z tym ze gaz nie znieczula - bol jest ale osoba pod wpływem go tak nie czuje, jest on stłumiony.Gaz stosowany jest włąsnie jako metoda znieczulenia.
0 0

#4468021 Napisano: 21.06.2011 12:22:56
grusia napisał(a):

Nie do konca zgodze sie z tym ze gaz nie znieczula - bol jest ale osoba pod wpływem go tak nie czuje, jest on stłumiony.Gaz stosowany jest włąsnie jako metoda znieczulenia.

Możliwe, że się o tym bólu nie myśli wtedy, ale wyobrażacie sobie, szczypce, nożyce i kupa krwi, a rodząca pęka ze śmiechu zamiast przeć emotka
0 0

#4468096 Napisano: 21.06.2011 12:42:34
Nazwa jest mylna - nikt sie nie smiej po podaniu gazu - on raczej otumania i zagłusza ból, a przy porodzie podawany jest w dawkach ktore nie wyrzadza szkody ani matce ani dziecku, rodzaca sama sobie go dawkuje przed skurczami ,nie jest do niego podlaczona non stop stad nie ma zagrozenia smiechem emotka .
0 0

agusia147

#4468114 Napisano: 21.06.2011 12:46:39
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Możliwe, że się o tym bólu nie myśli wtedy, ale wyobrażacie sobie, szczypce, nożyce i kupa krwi, a rodząca pęka ze śmiechu zamiast przeć emotka

Wiecie co? Mnie się słabo robi jak pomyślę o tym, że mogłoby boleć emotka A boję się cholernie, bo nie wyobrażam sobie przecisnąć arbuza przez dziurkę od klucza emotka ... Ej a tak na serio to bardzo boli? Na jakie znieczulenie można liczyć? I po jak długim czasie dochodzi się do siebie i się goi? W ogóle to taki poród nieźle musi rozrywać ;(
0 0

#4468120 Napisano: 21.06.2011 12:48:11
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Wiecie co? Mnie się słabo robi jak pomyślę o tym, że mogłoby boleć emotka A boję się cholernie, bo nie wyobrażam sobie przecisnąć arbuza przez dziurkę od klucza emotka ... Ej a tak na serio to bardzo boli? Na jakie znieczulenie można liczyć? I po jak długim czasie dochodzi się do siebie i się goi? W ogóle to taki poród nieźle musi rozrywać ;(

Nie powiem Ci, jak boli, bo sama nie wiem, wiem, że kobiety mówią, że bóle przy okresie to pieszczota emotka
0 0

Gość: kotek11

#4468136 Napisano: 21.06.2011 12:52:04
dziewczyny jeśli chodzi o bóle to zalezy jakie macie i jaki macie próg bólu.. ja niestety miałam krzyżowe... ale jak poczułam że młoda pcha się na świat i zaraz na podłogę wyleci to nawet na skurczu i moznym bólu prawie biegłam na lotniskowiec emotka

a ja mam inne pytanko - czy jest już mamuśka która miała baby blues albo depreję... widzę u siebie dziwne objawy... i zastanawiam się czy wszystko w porządku z moją psychiką emotka
0 0

agusia147

#4468155 Napisano: 21.06.2011 12:55:37
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Nie powiem Ci, jak boli, bo sama nie wiem, wiem, że kobiety mówią, że bóle przy okresie to pieszczota emotka

Kurczę to ja bym chciała jakieś wyjebiste znieczulenie, żeby nie czuć emotka
0 0

#4468160 Napisano: 21.06.2011 12:56:42
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

A w którym tygodniu ciąży jesteś??
0 0

agusia147

#4468170 Napisano: 21.06.2011 01:01:05
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

A w którym tygodniu ciąży jesteś??

6sty, ale w głowie już nieźle mi się roi emotka
0 0

#4468241 Napisano: 21.06.2011 01:17:35
Laski po co sie straszycie emotka Jedna Wam powie ze to masakra, inna ze nie ma zle . Obecnie naleze do tych ostatnich - bolec musi ale wszystko zalezy od progu bolu jaki macie,od wspołpracy z lekarzem i polozna itd. Ja jestem zdania - byle do partych - potem jest z gorki emotka I najwazniejsze to na skurczach oddychac i starac sie rozluznic co nie jest takie łatwe bo odruchem organizmu ciala jest spinanie sie i wstrzymywanie oddechu.
0 0