Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: quaqua
moja młodsza córcia (4,5 m-ca) nagle przestała gaworzyć, tzn. wydaje mniej dźwięków niż tydzień temu. Zaczęłam sprawdzać, czy reaguje na dźwięki, no i raz tak raz nie... Sama nie wiem co o tym myśleć. Raz na grzechotkę podprowadzoną tak żeby nie widziała odwróci główkę, a innym razem nie. Z drugiej strony reaguje jak np. śpi, a ja wejdę do pokoju to skrzypnięcie drzwi ją troszkę przebudzi. Nie wiem, czy już za dużo jej nie sprawdzam i jej nie męczę, ale zaczęło mnie to niepokoić. Wasze maluchy za każdym razem reagują na dźwięk ?? Jutro mamy szczepienie, więc pogadam z pediatrą, ale niepokój duży, więc i Was pytam.
edit: jeszcze zapomniałam, że na 3 dni zapomniała jak się przewracać na brzuszek, teraz znowu się przekręca, ale z większym trudem. Doszła za to umiejętność przekładania zabawek z łapki do łapki + skupia się długo na zabawie jakąś zabawką.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystkie dzieci po urodzeniu mają badanie słuchu i skoro czasem reaguje na dźwięki, to myślę, że słyszy, tylko nie zawsze jest zainteresowana, bo zajęta jest czymś innym, ale jak coś Cię niepokoi, to pogadaj z pediatrą.
A mój przepis na ogórki chili jest taki:
http://www.koper-...niszony-z-chili.html
Ja zawsze sobie dzielę ogórki i duże kroję na ćwiartki lub plasterki i robię jakieś sałatki, jak np sałatka szwedzka, lub ogórki z curry (takie słodkie, pyszne). Średnie ogórki nastawiam na małosolne, a z najmniejszych robię korniszony. Zwykłe korniszony i właśnie korniszony z chili.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyluzuj, pewnie jest tak skupiona na nowej umiejętności i nią zafascynowana, że ciężko jej się od niej oderwać, aby zareagować na grzechotkę, którą pewnie zna od urodzenia.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pomyśl jak ty byś się czuła jak by np mąż cały dzień latał za Tobą z grzechotką przy uchu
Gość: inpossible
a przy okazji polecam konkurs dla mam w ciązy:
https://www.faceb...120434188&type=1
No to chyba do mnie przemówiło
Dam znać jutro co powiedziała pediatra.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też miałam z Kamisiem na początku stracha bo w szpitalu przesiewowe badanie słuchu nie wyszło i dostał do książeczki żółtą wlepkę. Nastraszyli mnie wtedy co nie miara, że mój maluszek może mieć problemy ze słuchem, a on słyszy świetnie
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koper poproszę przepis jeszcze na te pyszne ogórki z curry
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: agasiam
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Muszę coś nowego wymyślić, bo z cukini jedynie smakuje mi w zalewie musztardowej (tak jak na pikle), a wszystkie inne które robiłam stoją bo nie przypasowały nam
W tym roku miałobyć symbolicznie cukini, a zapowiada się,że z połowy mniej krzaków zbiore więcej niż zawsze
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znowu ludzie na widok mnie z cukinią będą wiać, bo będę wciskać komu sie da
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://koper-w-ku...onserwowe-curry.html
kalisto1986 cukinii nigdy nie kisiłam, marynowana nam nie smakuje.
Ale z cukinii robię dżem, którym nam idealnie pasuje do naleśników i gofrów, ale radzę zrobić na próbę tylko trochę, bo nie wszystkim smakuje (np mój tato nie lubi)
http://koper-w-ku.../dzem-z-cukinii.html
a moim faworytem jest ketchup z cukinii:
http://koper-w-ku...tchup-z-cukinii.html
On jest super jako np sos do pizzy, albo marynata do kurczaka (np do pieczonych skrzydełek, czy pałek z grilla), albo po prostu jako taki sos do przekąsek.
Podaj proszę przepis na cukinię w zalewie musztardowej, chętnie wypróbuję
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ten przepis na ketchup ciekawy, a ile wychodzi Ci mały słoiczków dżemowych z podanych porcji ?
Chyba zrobie na próbę, dżem znam, ale u nas mało dżemu schodzi, jedynie bardzo lubie czeko-śliwkę
posialam stary zeszyt z przepisami słoikowymi, ale jak będe u mamuśki to spisze, bo jej dawałam. W oryginale robi się ogórki, ale cukinia też jest świetna zalewa jest na słodko z musztardą francuską
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane