Konkursowiczki w ciąży

bridget

#5705647 Napisano: 24.07.2013 12:21:21
staszek napisał(a):

bridget napisał(a):

ja zawsze miałam cisnienie powyzej 120/ na minimum 80 i jakos w tym nie potrafie sie odnalezc , co wstaje z krzesła tapczanu jakies zawirowania, nie poznaje swojego organizmu, czesciej mi nadcisnienie towarzyszyło, troche mam obaw, bo małz w delegacji, z mama zrobiłam zakupy na dłuzszy czas wystarcza ogolnie sie nie ruszam, chyba ze wieczorem z WIkim na ławke przed blok

no to jak miałaś zawsze wyższe to słabo. A dostałaś jakieś leki na lekkie podwyższenie?

nie , nie dostałam , co moge w tym przypadku wziasc? kawa podwyzszy?

ogolnie w szpitalu straszna rotacja na patologii co chwile ktos nowy, jedna na porod, druga na wlew, trzecia na cc inne do domu - mozna ogolnie poczuc ze juz co raz blizej...
0 0

staszek

#5705674 Napisano: 24.07.2013 12:42:21
bridget napisał(a):

staszek napisał(a):

bridget napisał(a):

ja zawsze miałam cisnienie powyzej 120/ na minimum 80 i jakos w tym nie potrafie sie odnalezc , co wstaje z krzesła tapczanu jakies zawirowania, nie poznaje swojego organizmu, czesciej mi nadcisnienie towarzyszyło, troche mam obaw, bo małz w delegacji, z mama zrobiłam zakupy na dłuzszy czas wystarcza ogolnie sie nie ruszam, chyba ze wieczorem z WIkim na ławke przed blok

no to jak miałaś zawsze wyższe to słabo. A dostałaś jakieś leki na lekkie podwyższenie?

nie , nie dostałam , co moge w tym przypadku wziasc? kawa podwyzszy?

ogolnie w szpitalu straszna rotacja na patologii co chwile ktos nowy, jedna na porod, druga na wlew, trzecia na cc inne do domu - mozna ogolnie poczuc ze juz co raz blizej...

na pewno trzeba duuuużo pić, z kawą nie wiem. Ja próbowałam i mi po kawie jeszcze spadło emotka Ale na mnie kawa nigdy nie działała, może to dlatego. Jeśli wcześniej piłaś i było Ci po niej lepiej to chyba nie za mocna filiżanka dziennie nie zaszkodzi.
0 0

kalisto1986

#5705731 Napisano: 24.07.2013 13:36:56
keiti kawa podnosi ciśnienie tylko na chwile, pij sok z czarnych porzeczek, jeśli chcesz szybko podnieść to duszkiem wypita szklanka wody, ogólnie poczytaj sobie o naturalnych sposobach podwyższania ciśnienia - jest tego pełno.
Lepsze niskie ciśnienie, niż wysokie, mnie od porodu męczy nadciśnienie, a zbić je strasznie trudno
0 0

barszcz

#5705736 Napisano: 24.07.2013 13:44:03
kalisto1986 napisał(a):

keiti kawa podnosi ciśnienie tylko na chwile, pij sok z czarnych porzeczek, jeśli chcesz szybko podnieść to duszkiem wypita szklanka wody, ogólnie poczytaj sobie o naturalnych sposobach podwyższania ciśnienia - jest tego pełno.
Lepsze niskie ciśnienie, niż wysokie, mnie od porodu męczy nadciśnienie, a zbić je strasznie trudno

Mnie lekarz kazał pić sok z czarnej porzeczki,żeby obniżyć ciśnienie,więc zalecam ostrożność z radami emotka
0 0

Gość: katrin22

#5705744 Napisano: 24.07.2013 13:51:52
barszcz sok z czarnej porzeczki na pewno nie zaszkodzi, nie wiem czy podnosi czy obniża ciśnienie, ale zawiera dużo wit. C.

keiti ja Tobie radzę udać się do lekarza. Wg mnie możesz wypić 2 słabe kawy z mlekiem emotka i odpoczywać, odpoczywać z dala od skwaru..
0 0

bridget

#5705787 Napisano: 24.07.2013 14:30:07
dzieki dziewczyny, spróbuje sie z lekarka swoja skontaktować ale ma tel wyłaczony, w ogole draznia mnie rozbieznosci, ona na infekcje układu moczowego cos tam mi przepisała w szpitalu powiedzieli ze nie widza potrzeby stosowania 2 z 3 lekow.
0 0

agusia147

#5705811 Napisano: 24.07.2013 14:46:01
bridget napisał(a):

dzieki dziewczyny, spróbuje sie z lekarka swoja skontaktować ale ma tel wyłaczony, w ogole draznia mnie rozbieznosci, ona na infekcje układu moczowego cos tam mi przepisała w szpitalu powiedzieli ze nie widza potrzeby stosowania 2 z 3 lekow.

Na infekcje mi lekarz powiedział, że najlepsze jest wcinanie żurawiny lub żurawitu. Odnośnie kawy to spokojnie można dwie takie z jednej łyżeczki rozpuszczalnej na filiżankę, nie mocniejszą. Na pewno nie zaszkodzi, a ty przecież musisz funkcjonować jakoś. Nie możesz paść emotka
0 0

Gość: quaqua

#5705820 Napisano: 24.07.2013 14:55:29
Widziałyście jak zapakowali "małego księcia" do fotelika??
http://www.plotek...cia_Williama,,3.html
Łapki podkurczone, gdzieś pod pasami poprowadzone. Szok po prostu. emotka
0 0

kalisto1986

#5705822 Napisano: 24.07.2013 14:57:20
barszcz napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Mnie lekarz kazał pić sok z czarnej porzeczki,żeby obniżyć ciśnienie,więc zalecam ostrożność z radami emotka

Moja ciocia od lat pije właśnie na podwyższenie,a mi właśnie nie kazali ruszać go,żeby jeszcze bardziej nie podskoczyło emotka i tak samo sok z natki pietruszki ( ciotka go robi z sokiem z cytryny)
0 0

agusia147

#5705845 Napisano: 24.07.2013 15:19:19
quaqua napisał(a):

Haha news dnia na onecie emotka Mnie to już zaczyna wkurzać ten cały szum wokół jednego dziecka, a gdzie w Afryce dzieci z głodu umierają. Żeby ci co kupują bzdetne gadżety z royal baby oddali tą kasę na szczytny cel...
0 0

monika1985monik

#5706103 Napisano: 24.07.2013 21:47:43
agusia147 napisał(a):

quaqua napisał(a):

Haha news dnia na onecie emotka Mnie to już zaczyna wkurzać ten cały szum wokół jednego dziecka, a gdzie w Afryce dzieci z głodu umierają. Żeby ci co kupują bzdetne gadżety z royal baby oddali tą kasę na szczytny cel...

Mnie też już ten szum wookoła wkurza emotka ale swoja drogą jak można tak dziecko wsadzić do fotelika emotka no ale w sumie będąc w szpitalu widziałam rodziców którzy brali dziecko na ręce hop do auta i w drogę, inni do fotelika pasy kompletnie na ozdobę nie zapięte, a jeszcze inni przewozili dzieci w tych ala gondolach od wózka czasami się zastanawiam czy ci rodzice zastanawiają się co by było z ich mało kruszynką w razie gwałtownego hamowania emotka
0 0

agusia147

#5706105 Napisano: 24.07.2013 21:55:38
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

quaqua napisał(a):

Mnie też już ten szum wookoła wkurza emotka ale swoja drogą jak można tak dziecko wsadzić do fotelika emotka no ale w sumie będąc w szpitalu widziałam rodziców którzy brali dziecko na ręce hop do auta i w drogę, inni do fotelika pasy kompletnie na ozdobę nie zapięte, a jeszcze inni przewozili dzieci w tych ala gondolach od wózka czasami się zastanawiam czy ci rodzice zastanawiają się co by było z ich mało kruszynką w razie gwałtownego hamowania emotka

Sama nie wiem, moje dziecko od razu trafiło do fotelika porządnie zapięte i w odpowiednim ubraniu a nie ściśnięte pieluszką jak kabanos. Ręce muszą przecież przechodzić ładnie pod pasami a nie nad, no a pasy odpowiednio napięte. Przecież wiozą małego człowieka a nie worek buraków!
0 0

agusia147

#5706391 Napisano: 25.07.2013 12:16:12
Cieszę się, że nie jestem Chńczykiem emotka
http://podroze.on...gdao-w-chinach/geg3f
0 0

kalisto1986

#5706883 Napisano: 25.07.2013 23:21:39
Dziewczyny niedawno urodzonych dzieciaczków czytałyście o wycofanych szczepionkach ? Ja sprawdziłam i całe szczęście Bartuś nie dostał tej serii
Tutaj macie wszystko podane
http://www.gif.go...C_2013-07-18-056.pdf
http://www.gif.go...C_2013-07-18-057.pdf
0 0

dolly

#5706908 Napisano: 26.07.2013 00:20:51
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny niedawno urodzonych dzieciaczków czytałyście o wycofanych szczepionkach ? Ja sprawdziłam i całe szczęście Bartuś nie dostał tej serii
Tutaj macie wszystko podane
http://www.gif.go...C_2013-07-18-056.pdf
http://www.gif.go...C_2013-07-18-057.pdf

brak słów by komentarz napisać
0 0

kalisto1986

#5706909 Napisano: 26.07.2013 00:30:03
dolly poczytaj artykuły na ten temat, dopiero Ci cycki opadną emotka w jednym pisze,że nie można było podać wycofanej szczepionki ponieważ, była zbyt gęsta i osoba szczepiąca by to zauważyła. W jeszcze innym, że nie posiadają danych ile dzieci mogło zostać zaszczepionych, ale nie wpłyneło żadne zgłoszenie nop-u, jeszcze w innym,że po podaniu tej szczepionki zaobserwowano,że u dzieci występowało min zapalenie oskrzeli emotka

Taaa a później jak dziecko jest starsze wykrywają jakąś chorobę i oczywiście nie widzą żadnego powiązania ze szczepionkami.
Całe szczęście Bartek miał tylko szczepienie w szpitalu i teraz jedynie żółtaczkę, nie zgodzę się na szczepienie przeciw ileś tam chorób na raz.

Nooo wkurzyłam sie, ide sobie
0 0

agusia147

#5706983 Napisano: 26.07.2013 09:39:16
kalisto1986 napisał(a):

dolly poczytaj artykuły na ten temat, dopiero Ci cycki opadną emotka w jednym pisze,że nie można było podać wycofanej szczepionki ponieważ, była zbyt gęsta i osoba szczepiąca by to zauważyła. W jeszcze innym, że nie posiadają danych ile dzieci mogło zostać zaszczepionych, ale nie wpłyneło żadne zgłoszenie nop-u, jeszcze w innym,że po podaniu tej szczepionki zaobserwowano,że u dzieci występowało min zapalenie oskrzeli emotka

Taaa a później jak dziecko jest starsze wykrywają jakąś chorobę i oczywiście nie widzą żadnego powiązania ze szczepionkami.
Całe szczęście Bartek miał tylko szczepienie w szpitalu i teraz jedynie żółtaczkę, nie zgodzę się na szczepienie przeciw ileś tam chorób na raz.

Nooo wkurzyłam sie, ide sobie

Hmm Kamiś miał zapalenie oskrzeli jakiś miesiąc po szczepieniu Euvaxem B, czy to może być jakoś powiązane?
0 0

bridget

#5706986 Napisano: 26.07.2013 09:47:43
duzo moich znajomych przestało w ogole szczepic, szczegolnie nakreciła te sytuacje kolezanka której syn po szczepieniach stał sie bardziej wycofany, jakby lekka forma autyzmu, oj poruszyła ona niebo i ziemie, z badaniami nawet zagranicznymi z obecnoscia pierwiastkow nawet we włosach etc, teraz maluch m niej juz odbiega od reszty.....ech i nawet sanepid dał jej spokoj
0 0

monika1985monik

#5707023 Napisano: 26.07.2013 10:39:54
No ja się bardzo tym przeraziłam i kurde teraz jak bym miała dziecko w życiu nie pozwoliła bym na zaszczepienie dziecka.

Kurde mamy za miesiąc szczepienie i bardzo głęboko się zastanawiam czy szczepić.
0 0

Gość: dotti25

#5707037 Napisano: 26.07.2013 10:53:47
Zdaje się, że pan który w 95r ogłosił światu związek szczepionek z autyzmem został niedawno pozbawiony prawa wykonywania zawodu z uwagi m.in. na wprowadzenie opinii publicznej w błąd, poniewaz jego badania na niczym się właściwie nie opierały itd.
0 0