Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gratulacje dziewczyny
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
Gość: katrin22
Jak się spytałam czemu tak dużo, to otrzymałam odpowiedź, czy wolę iść do szpitala...i że wszystkie te leki są bezpieczne w ciąży, na Furaginum akurat się załapałam, bo pod koniec ciąży nie wolno go zażywać. Odrazu po powrocie polknęłam wszystko i zaaplikowałam globulkę i już czuję ulgę, już nie boli tak bardzo.
A z dzidzią Ok
Gość: emilka1705
Co do wagi to powiedział mi, że między 520- a 580gr. Jakie to szczęście widzieć bijące serduszko, które ciągle się powiększa:)
Gość: mariolakal
Kobietki, jutro ostatni dzień...
Gość: dianek
skorzystam ze słoneczka i polecę się zapisać na egzamin na prawo jazdy, ciekawe jak z terminami będzie...
no i po drodze może jakiś stanik upoluje, bo 80 B to ja się już nijak nie mieszczę - nawet w te sztucznie powiększone poprzez wyciągnięcie wszystkich push-upów
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie to jak nic już chyba 75 D
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.rossne...s.aspx?contestId=930
a z rzeczy bardziej przyziemnych - coś mnie brzuch od wczoraj boli
Gość: kotek11
zapisuj się - podobno łaskawie patrzą na te z brzuszkiem
Moje ostatnie ze środy (25 tc) to:
BPD: 65mm
APAD: 58mm
FL: 43mm
W necie wyszukałam, że główka odpowiada 27 t.c, ale na zdjeciu USG mam 25, i lekarz powiedział, że główka duża, ale w normie.
I już zaczynam panikować.
dostałam skierowanko do endokrynologa, kardiologa i karteczke na milion badań
ciekawe jak ja mam na czczo dojść do przychodni, oddac tyle krwi i wrócić jakoś jeszcze do domu
męża muszę zwerbować - będzie mnie cucił pół dnia chyba...
a swoją drogą, bardzo ciekawe zjawisko zaobserwowałam dzisiaj podczas rejestracji - i u kardio i u endo ludzie przede mną dostawali terminy na wrzesień, październik, a ja że miałam na skierowaniu drukowanymi ciąża to jeden lekarz na 4.08, a drugi na 9.08 ^^ tak to się można leczyć
ziolko
Postów 10412
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek - weź ze sobą kanapki i wodę i jak tylko będziesz po badaniach to od razu coś zjedz.. i jakoś dotrwasz do domu. Ale pomysł z mężem dobry. Będziesz spokojna i nie zemdlejesz po drodze
Gość: grusia
Katrin spokojnie - te wymiary ( a dokladnie normy ) to tylko srednia,tak jak zreszta inne wymiary - maluszek w tym tygodniu moze np wazyc powiedzmy 0,5 kg ,inny wazyc juz bedzie 0,7 kg i choc waga moze wskazywac na inny wiek ciazy niz jest na prawde to nadal wszystko jest w normie.Sama przy synku mialam tak ze np glowa odpowiadala 25 tyg, dl ciala 27 a waga 23 - mozna by pomyslec ze urodzi sie jakies malo foremne dziecko a urodzil sie zdrowy i normalny
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do badań na czczo, to dowiadywałaś się, czy rzeczywiście musisz być na czczo? Jak nie masz tam poziomu glukozy, cholesterolu, hdl, ldl, triglicerydów. To nie będzie tragedii jak zjesz w domu jakieś malutkie (!) śniadanie.
Pamiętaj też, że przed badaniem pić możesz do woli, najlepiej czystą wodę, ważne, żeby nie było nic słodzonego, dlatego woda jest najlepsza. Na wyniki badań w żaden sposób nie wpłynie wypicie wody, a jak wypijesz co najmniej szklankę wody, to krew będzie się dużo łatwiej pobierała.
Ja ciążę szczęśliwie mam za sobą, i na czczo chodziłam na badania tylko jak badany był poziom glukozy. Wtedy miałam ze sobą kanapkę , którą zjadałam po wyjściu z gabinetu.
A dziewczyny macie jeszcze przed sobą krzywą cukrową? Kiedy trzeba wypić glukozę rozpuszczoną w wodzie? Jak tak to konieczenie na to badanie weźcie ze sobą cytrynę! i najlepiej małą butelkę wody mineralnej, a to po to, że często w gabinecie mają tylko bardzo ciepłą , dopiero co przegotowaną wodę. Glukoza rozpuszczona w ciepłej wodzie jest obrzydliwa i nie do wypicia. A rozpuszczona w zimnej wodzie i z wciśniętym sokiem z całej cytryny smakuje jak ciut przesłodzona lemoniada, da wię wypić. I zapewniam, że sok z cytryny w żaden sposób nie wpłynie na poziom glukozy we krwi
Gość: grusia
badania mam standardowe (mocz, morfo, glukoza) + do tego zestaw dla osób z niedoczynnością tarczycy, co pomoże endokrynologowi stwierdzić, czy moja tarczyca zagraża brzdącowi, czy wszystko jest ok i nie leczymy tak jak nie leczyliśmy przez ostatnich parę lat (bo ja taki lekko nietypowy przypadek jestem
no i do tego właśnie potas i coś tam jeszcze, co kardiolog chciał
mężu stwierdził, że on w takim razie posprząta przez weekend bagażnik i w poniedziałek po badaniach jakoś mnie tam wrzuci, bo na fotelu pewnie nie usiedzę
swoją drogą mąż mi odebrał wczoraj o mojego poprzedniego gina wyniki badań, które robiłam w lutym i nie miałam kiedy ich odebrać (cytologia i jakieś tam hormony) no i z wyników wyszło, że wszystko ok, tylko że praktycznie nie produkuje estrogenu i jestem... bezpłodna
Gość: kotek11
dianek na badanie idź z mężem najlepiej, w razie czego pomoże, jakby Ci się słabo robiło.
Po badaniach zjedz obiadek i połóż się i odpoczywaj