Konkursowiczki w ciąży

Gość: kotek11

#4604552 Napisano: 11.08.2011 03:40:43
aaaa. własnie - jesli macie czas to polecam Wam odwiedzenie akademii pampersa. ja byłam w ciazy z synkiem. kilku ciekawych rzeczy mozna bylo sie dowiedziec i probki dawali( pieluszek tez). plus dla was taki, ze wtedy np. ciezaroweczki wpuszczali bez kolejki. pamietam, ze mozna bylo na sluchawkach posluchac dzwiekow jakie slyszy dziecko w brzuszku. teraz tez sie przejde, mimo ze mloda juz poza brzuchem emotka
0 0

fryteczka

#4604674 Napisano: 11.08.2011 04:17:39
dobra..dzisiejsza wizyta sie odbyla.
wyniki ok a tamto podwyzszone prawdopodobnie przez antybiotyk.
na 1 pomogl ale na 2 zaszkodzil.

dostalam skierowanie do szpitala.. prawdopodobnie poleze 2 dni pod KTG.

kurde..mam nadzieje,ze na sile trzymac mnie nie beda a jeszcze wieksza,ze nie bedzie koniecznosci wywolywania porodu
0 0

fryteczka

#4604700 Napisano: 11.08.2011 04:26:16
wogole to juz jestem zmeczona telefonami - urodzilas juz ? kiedy rodzisz bo chcemy przyjechac ?
kurde. tak jakby mieli wrazenie ,ze sie o tym nie dowiedza.
wkurza mnie to,ze od razu chca wpadac goscie emotka nie wytlumaczysz ,ze nie chcesz gosci co najmniej 2 tyg. nie i juz ! 1 wpuscisz to czemu 2 przyjsc nie moze. wsumie nawet jak sie naraze to zaryzkuje stanowczym nie !. dlaczego rozumni, dorosli ludzie nie rozumieja ,ze po porodzie matka jest zmeczona, nie chce zeby ja ogladali jak karmi i dochodzi do siebie .. zreszta malucha tez nie ma co narazac na taka ilosc bakterii. masakra
0 0

Gość: emilka1705

#4604704 Napisano: 11.08.2011 04:27:22
fryteczka napisał(a):

dobra..dzisiejsza wizyta sie odbyla.
wyniki ok a tamto podwyzszone prawdopodobnie przez antybiotyk.
na 1 pomogl ale na 2 zaszkodzil.

dostalam skierowanie do szpitala.. prawdopodobnie poleze 2 dni pod KTG.

kurde..mam nadzieje,ze na sile trzymac mnie nie beda a jeszcze wieksza,ze nie bedzie koniecznosci wywolywania porodu

powiem Ci, że mnie nie trzymali na siłe. Leżałam w szpitalu tydzień(z powodu crp podniesionego)a wypuścili mnie 2 dni po terminie
emotka
jednak po 3 godzinach wróciłam do nich bo jak dojechałam do domu to mi wody odeszły:) No, ale poród wcześniej mimo, że był dopiero dzień po terminie próbowali wywołać.
0 0

Gość: dianek

#4604928 Napisano: 11.08.2011 05:46:11
fryteczka wyłącz telefon, nagraj sobie na pocztę, że chcesz mieć 2 tygodnie spokoju po przez nich zwariujesz i już emotka
0 0

fryteczka

#4604956 Napisano: 11.08.2011 05:55:56
dianek napisał(a):

fryteczka wyłącz telefon, nagraj sobie na pocztę, że chcesz mieć 2 tygodnie spokoju po przez nich zwariujesz i już emotka

taa..i beda dzwonic do mojej mamy. emotka

mysle,ze ostatnia rzecza o jakiej marzy czlowiek po porodzie to goscie..

masz ochote odpoczac,przespac chwilke,nacieszyc sie z partnerem. eh..
0 0

Gość: grusia

#4606460 Napisano: 12.08.2011 09:52:57
emilka1705 napisał(a):

real ogólnie ma fajne promocje. Są teraz też huggisy za 35zł duża paka.

Dokładnie 35,99 , w Kauflandzie od wczoraj to samo opakowanie 34,95 emotka
0 0

ziolko

#4606503 Napisano: 12.08.2011 10:05:59
fryteczka napisał(a):

dianek napisał(a):

taa..i beda dzwonic do mojej mamy. emotka

mysle,ze ostatnia rzecza o jakiej marzy czlowiek po porodzie to goscie..

masz ochote odpoczac,przespac chwilke,nacieszyc sie z partnerem. eh..

no to wyjaśnij im to!!

wywal prosto z mostu, że kobieta po porodzie NIE przyjmuje gości i chce ten czas mieć na dojście do siebie i opiekę nad maleństwem

osoby, które zrozumieją nie obrażą się, a tacy, co nie zrozumieją strzelą wielkiego focha

najgorzej, jeśli są tacy zapomniał wół, jak cielęciem był emotka
0 0

#4606542 Napisano: 12.08.2011 10:19:47
Tak warto sie okreslic przed porodem w sprawie odwiedzin. Ja akurat jestem z tych co wola miec szybko z głowy odwiedziny i tak 8 dni po urodzeniu synka zwołałam wszystkich - przy okazji odprawilam mezusiowi urodziny i nasza rocznice slubu - obyło sie bez pielgrzymek i dzwonienia a mozemy wpasc? emotka . Teraz chyba tez tak zrobie jesli bede sie czuc jak wtedy emotka
0 0

fryteczka

#4606565 Napisano: 12.08.2011 10:25:02
tak tylko u mnie sie zapowiadaja od razu po szpitalu. a to chyba przesada.
0 0

#4606576 Napisano: 12.08.2011 10:28:24
Wszystko zalezy od osoby dlatego pisze ze warto jasno i wyraznie wyznaczyc zasady odwiedzin - kto strzeli focha ma problem.Ja zorganizowalam impreze i przyjełam gosci 5 dni po powrocie ze szpitala ale mialam mnostwo energii a synek nie sprawial problemow - szybko sie przestawilam wiec nie bylo klopotow. Ale goscie powinni rozumiec ze mozesz byc obolala,zmeczona itd i uszanowac Twoje zasady.
0 0

Gość: tato999

#4606585 Napisano: 12.08.2011 10:32:11
fryteczka napisał(a):

wogole to juz jestem zmeczona telefonami - urodzilas juz ? kiedy rodzisz bo chcemy przyjechac ?
kurde. tak jakby mieli wrazenie ,ze sie o tym nie dowiedza.
wkurza mnie to,ze od razu chca wpadac goscie emotka nie wytlumaczysz ,ze nie chcesz gosci co najmniej 2 tyg. nie i juz ! 1 wpuscisz to czemu 2 przyjsc nie moze. wsumie nawet jak sie naraze to zaryzkuje stanowczym nie !. dlaczego rozumni, dorosli ludzie nie rozumieja ,ze po porodzie matka jest zmeczona, nie chce zeby ja ogladali jak karmi i dochodzi do siebie .. zreszta malucha tez nie ma co narazac na taka ilosc bakterii. masakra

też nie rozumiem takiego pchania się na siłę

koleżankę po porodzie odwiedziałam chyba po miesiącu i to dopiero jak sama do mnie zadzwoniła że chciałaby żebym wpadła
0 0

fryteczka

#4606592 Napisano: 12.08.2011 10:35:20
tyle ,ze kolezanka .. u mnie rodzina uwaza ,ze ma prawo i juz . tyle ,ze rodzine to ja mam bardzo duza i zaraz bedzie czemu 1 osoba moze a 2 nie . nie zapominajmy ,ze jest jeszcze 2 rodzina i wsumie nie moge wtedy zabronic tamtym a swoimpozwolic.

znam siebie i wiem z gory,ze bede potrzebowala sporo czasu zeby sie oswoic z nowa sytuacja. 1 dziecko wkoncu emotka
0 0

ziolko

#4606605 Napisano: 12.08.2011 10:39:21
fryteczka - więc wyjaśnij póki możesz!!

tym bardziej, że to pierwsze dziecko

ja bym nie pchała się do kobiety po urodzeniu, tym bardziej JUZ po szpitalu emotka emotka

ja pierniczę... powiedz, że zdjęcia możesz wysłać albo wstawić na nk emotka to sobie obejrzą malucha
ale że chcesz mieć chociaż tydzień dla siebie - nie rozumiem takiego błagania o czas dla siebie, to ONI powinni mieć na tyle taktu, żeby się nie pchać

bądź twarda, bo wlezą Ci na głowę emotka
0 0

ziolko

#4606610 Napisano: 12.08.2011 10:40:55
ja u kuzynki byłam 3 tyg po porodzie, ale to i tak dlatego, że jej mama szyła mi suknię na moje wesele, więc MUSIAŁAM.
Normalnie bym nie pojechała.
I wtedy jeszcze widziałam mimo że tyle czasu minęło, że jeszcze nie czuje się na siłach i w ogóle, a co dopiero mówić od razu po szpitalu... masakra

0 0

fryteczka

#4606625 Napisano: 12.08.2011 10:44:04
jak wczoraj powiedzialam mamie,ze jak ktos bedzie pytal kiedy - to niech powie,ze 2 tyg po porodzie.
Bylo tylko- i co ? jak ta i ta przyjedzie to wygonisz ich z domu ?
moja odp.pewnie znacie - TAK
no i cichy dzien a wlasciwie pol. bo to przeciez rodzina.
0 0

Gość: dianek

#4606637 Napisano: 12.08.2011 10:48:32
ja profilaktycznie już sobie tresuje rodzinkę emotka teście dostali info (mąż musiał im wytłumaczyć, czemu mnie nie będzie na rodzinnej imprezie) i zostali uprzedzeni, by nie byli zbyt nachalni (oj bo bywają i to bardzo)... no i od tamtej pory cisza - zero telefonów

za tydzień im zadzwonimy i opowiemy co i jak jak wszystko będzie ok

z resztą rodziny mam ten komfort, że mieszkają dość daleko... i raczej będę trzymać się wersji że to my odwiedzimy ich niż oni nas.. emotka

wiem, zua kobieta jestem emotka
0 0

ziolko

#4606649 Napisano: 12.08.2011 10:51:17
fryteczka napisał(a):

jak wczoraj powiedzialam mamie,ze jak ktos bedzie pytal kiedy - to niech powie,ze 2 tyg po porodzie.
Bylo tylko- i co ? jak ta i ta przyjedzie to wygonisz ich z domu ?
moja odp.pewnie znacie - TAK
no i cichy dzien a wlasciwie pol. bo to przeciez rodzina.

a.. przykład woła emotka
Twoja mama już sama zapomniała, jak się czuła po porodzie? nie mów, że od razu po wszystkim tańczyła kankana emotka

powinna Cię wspierać, a nie takie teksty ;/

moja by mnie wsparła, bo do dziś pamięta, co się działo jak wróciła ze mną ze szpitala i musiała od razu wziąć się za robotę, bo teściowa się zmyła.. już sobie poradzisz - a mama co? popłakała się, że nie ma pomocy i przez siłę musiała wszystko robić
0 0

#4606865 Napisano: 12.08.2011 11:43:32
Bez wzgledu na to czy to pierwsze czy kolejne dziecko bywa trudno i kazdy madry powinien to zrozumiec. A jesli ktos przyjdzie pomimo stanowczego NIE nie wpuscilabym , skoro po polsku nie rozumieja to ich problem.Ja bede z dwojka dzieci wiec spodziewam sie ze łatwo nie bedzie ale mam fajna rodzinke ( z mojej strony - ze strony meza nikt nie wie zem w ciazy emotka ).Wkurzajace jest tez czasem to ze przychodza i siedza jakby na imprezie byli a wiadomo ze pol godzinki, godzinka i powinni sie zwijac bo mamie ani wygodnie sie nie siedzi, pora karmienia moze wypasc itd.
0 0

Gość: katrin22

#4606872 Napisano: 12.08.2011 11:46:05
grusia jak nikt nie wie ze strony meża, że w ciąży jesteś, nawet jego rodzice, rodzeństwo? emotka
Ja jak nie będę miała ochoty to nie wpuszczę i kropka . emotka
0 0