Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
151 to jest wynik na czczo czy po 2h od zażycia glukozy?
jeśli po 2h to spokojnie, to oznacza stan przedcukrzycowy, a nie cukrzycę z tego co mi wiadomo, trzeba zmienić dietę i kontrolować, nie ma ogólnie zagrożenia
i zawsze możesz pójść do lekarza pierwszego kontaktu - twojego lub jeśli go nie ma - jakiegokolwiek w przychodzi i on Ci powie co z tym zrobić
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wtedy mogę Cię zapewnić, że w poradni znajdzie się dla Ciebie dużo wcześniejszy termin
Ja tak miałam, jak miałam podejrzenie toksoplazmowy w ciąży, telefonicznie nie dało się zarejestrować, więc musiałam pojechac do poradni, jakiś pan w kojence przede mną dostał termin do tego samego lekarza za 4 miesiące, a ja miałam wizytę już następnego dnia. Na szczęście u mnie okazało sie tylko, żebył to fałszywy alarm, toksoplazmozy nie miałam
Diabetolog zinterpretuje ten wynik, zleci ewentulanie jakieś kolejne badania i pomoże Ci z dietą, ewentualnie jakieś leczenie wprowadzi. Nie ma co się stresować, wiele kobiet ma problemy z cukrem w ciąży, a potem rodzą zdrowe dzieci, a problemy z cukrem po ciąży najczęściej same przechodzą. Bez paniki i nerów, tylko spokojnie załatw skierowanie do diabetologa, im szybciej tym lepiej.
Gość: agasiam
dianek 151 po 2h obciążenia glukozą 75g, czytałam ze to może byc nietolerancja glukozy i wtedy dieta mnie czeka (moja mama tak miał- moze to dziedziczne, po porodzie cukier był w normie więc juz nie panikuje). Ide na spacer i może kupie maluchowi cos fajnego na poprawe nastroju.
A w sprawie szkoły rodzenia to ja się wybieram. U mnie w szpitalu płace 100 zł( całość) - 10 spotkań ( co tydzien jedno) chyba godzinne.
Gość: dianek
więc spoczko, nie ma powodów do paniki
ja wracam do sprzątania - jakieś energie we mnie wstąpiły
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki agasiam - kolorek nie jest wpadający w róż tylko raczej taki lekki fiolet -a'la wrzos
Niebieskiego typowo nie chcieliśmy, zielonych mnóstwo się widzi na ulicach i nawet w rodzinie mają, a czerwony to też jakoś nie widział się nam dla synka. Ładny też był pomarańcz ale taki ostry kolor mógłby owady latem przyciągać... Dlatego tak myślimy o tym fioleciku lekkim.
a co do glukozy to nie martw się - będzie dobrze. My też się wybieramy do poradni bo miałam 131 po 2 h i jak będziesz miala skierowanie to przyjma cie w ciagu 2 tyg - mnie tak pani zapisala na przyszla sobotę -zobaczymy jak będzie
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
A mi listonoszka własnie przyniosła przesyłke z J&J a w niej broszurki, ulotki, probki kosmetyków, naklejka na samochód, wkładki higieniczne i płyta Zawitkowskiego - tylko skad , przeciez juz dostałam podobny zestaw tylko zamiast płyty były chusteczki. A kurier przytaszczył zestaw kosmetykow tej samej firmy i zastanawiam sie za co to ?!Czyzby rekompensata z Rossmana za brak kremu w nagrodzie ?Fajnie
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a spacerówka w nim też fajna i przestronna - u nas nie ma na wsi chodników więc i koła są ważne jakie ma
Laski w czym bedziecie odbierac maluszki ze szpitala ?Listopad to juz moze byc snieg i myslalam o strikte zimowym kombinezonie tylko teraz 56 czy 62 ?W tym drugim to mi moze maluch zime cała przejezdzi .
Gość: wera
Ja bym kupiła czerwień,zieleń, ale też bez czarnych dodatków .
Ale wiadomo,każdy kupuje co mu się podoba, o gustach się nie dyskutuje.
A i mam pytanko, jak z imieniem Waszych potomków, czy ojcowie chcą mieć ostatnie zdanie w wyborze imienia dziecka?
A co do imienia to maz jak najbardziej chce miec wkład we wszystko co tyczy sie dziecka, imie było nasza wspolna decyzja choc pozwolilam mezowi wybrac.
Gość: emilka1705
CZerwone, niebieski i zielone są wszystkie wszędzie:P i już nie mogę na nie patrzeć. Benasia ten fioletowy jest cudny. No i wydaje się solidny. Koła ma pompowane więc z brakiem chodników dasz rade:)
Wykorzystaj kontrasty
Maluchy w pierwszych miesiącach życia najwyraźniej widzą kolor biały, czarny i czerwony. Dlatego zamiast wieszać nad łóżeczkiem wielobarwną karuzelę, powieś maluchowi duże kwadraty i koła w tych właśnie kolorach to na nich malcowi najłatwiej będzie zatrzymać wzrok i nauczyć się skupiać uwagę.
:)a tu fajny sklep http://sklep.whiteandblack.pl/ choc niektore ceny zaporowe
Tak wiec wg mnie kolor to tylko kwestia gustu.Nie on decyduje czy dziecinstwo bedzie szczesliwe
Gość: wera
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zresztą każdemu co innego się podoba, ale cieszę się że są i podobne gusty do moich co mnie upewniło w wyborze.
A co do imienia to wybraliśmy wspólnie a że akurat Mikołaj jeśli miałby być synek było mówione od dawna to i tak zostanie
Jedynie kwestia czy dać dziecku drugie imie... ja mam 2 imiona w dowodzie a mąż 1, no i wybierając drugie musi pasować do pierwszego i do nazwiska
Syn ma drugie imie po tatusiu
Gość: katrin22
Ja będę miałą taki http://allegro.pl...tis-i1775472252.html
kolor grafit + banan + pomarańcz
Ten wózek moja bratowa odkupiła od mojej koleżanki, teraz ja dostanę go w spadku hehe, jest w stanie idelanym, i wiem kto w nim jeździł
slavek
Postów 1727
Data rejestracji 23.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.zgreda...rozbijcie-te-klosze/
https://www.refun...ros/10zlotychnastart
Gość: aneczka155
Choć nie jestem rodzicem to moim zdaniem bardzo dobry tekst.