Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Ja przed chwilką miałam gości, i nie mogłam się skupić, bo dzidziolek cały cały czas kopał mnie pod prawe żebro hehe, goście poszli i teraz spokój już nie kopie
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie się cieszył z gości
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: cytrynkowa
nawet ktos o mnie pamietał:)
Gość: dianek
pojechałam do tego szpitala, lekarza nawet udało się znaleźć (zadzwoniłam do niego i wyszedł mi na korytarz oddziału
swoją drogą - oddział całkiem całkiem
tylko pustki straszne
w każdym bądź razie - brzdąc jak zwykle był obrócony do nas pupą, więc lekarz go przez mój brzuch trochę masował głowicą, żeby się łaskawie obudził i może obrócił trochę bo z tyłu to nic nie pobadamy...
no i młody (tudzież młoda) się obudził... i się zaczęło...
przez 35 minut fikał non stop, machał rękami, nogami, robił fikołki (!!), obracał się w każdą możliwą stronę, a na prośby lekarza o chwilę spokoju, żeby go chociaż zmierzyć - uśmiechał się od ucha do ucha i wystawiał język po czym rozpoczynał zabawę w dotykanie językiem nosa i brody na zmianę, oczywiście nie przestając fikać... - jakby wszystko słyszał i na złość robił
pan doktor stwierdził, że dawno nie widział tak ruchliwego i tak złośliwego brzdąca
czekaliśmy przez te 35 minut aż się zmęczy i chociaż na chwile zatrzyma by zmierzyć przezierność i posłuchać dokładnie serca...
po 35 minutach brzdąc się uspokoił - ale położył się tyłkiem do nas - więc znów masowanie by się obrócił no i się udało! położył się jak trzeba i zasnął.. spał całe 40 sekund (!) i w tym czasie lekarz zrobił wszystkie badania
po 40 sekundach było koniec spania i zabawa z językiem, po czym znowu fikanie...
byłam wykończona, brzuch miałam rozjechany jak placek, a lekarzowi już odpadała ręka od trzymania głowicy... oboje po tym badaniu byliśmy wykończeni
a z brzdącem wszystko ok - już na początku badania lekarz stwierdził, że młody jest tak ruchliwy i rozbawiony, że na pewno zdrowy i dobrze się rozwija, no ale zbadać dokładnie trzeba
a oto dwa portreciki mojego malucha
w całej okazałości:
http://imageshack...es/703/51371756.jpg/
i zbliżenie na uśmiech z językiem:
http://imageshack...ages/8/47583652.jpg/
mam nadzieje, że jak się urodzi to będzie spokojniejszym dzieckiem
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana wszyscy pamiętali, nawet jak o tobie nie wspominali. A co się stało, że do szpitala trafiłaś?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Który to tydzień?
a licząc normalnie - tydzień więcej (bo ciąża ok. tydzień młodsza, bo mi się owulacja spóźniła o tydzień i tak jakoś wyszło;))
Gość: grusia
powiem wam, że wczorajsze usg miało swoje plusy - po 40 minutowym masażu brzucha skończyły mi się problemy z jelitami
ziolko
Postów 10412
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale zaraz robię sałateczkę i może ona pomoże.
Czy czujecie smród szkoły???u mnie okno otwarte i wróciły wspomnienia porannego wstawania heheh
ziolko
Postów 10412
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tarte jabłuszko polecam
widać też że mu się kości nosowe rozwijają nie w dół tylko do przodu - a to wróży tylko jedno - nos po tacie, teściu i mojej babci... jak będzie dziewczynka to pewnie będzie o ten nochal nie raz lament, no ale co zrobić
katrin - z tym masażem to serio rewelacja, odetkało mnie chyba za całe 2 tygodnie, bo tyle miałam jakieśtam problemy z zaparciami, a jedzenie jabłek czy picie mięty kończyło się taką zgagą, że sobie odpuściłam
mąż dzisiaj stwierdził, że kupi w sklepie taką małą piłkę i będzie mi brzuchol masował
dzisiaj idę jeszcze do gina po receptę (drożdżaki wróciły
ziolko
Postów 10412
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dianek poczekaj jak zacznie się wiercić, a propos zdjęć USG też takie mam, gdzie bobasa widać całego, teraz już się nie mieści w kadrze hehe. Na jednym tez widać jakby jęzora, a ja nie wiedziałam co to hehe. Teraz mam tylko skopane prawe miejsce pod żebrem, na szczęście nie boleśnie kopie, ale jak ułożę się do snu na lewą stronę to tak kopie...wrrr, że muszę się przewrócić na prawy bok. A z rana tak mnie bolą pachwiny, że szkoda gadać, dopiero muszę się rozłazić i jest ok, ale już mam dość tego pingwinowego kroku, tak sie kołyszę, i nie mogę inaczej heh
dziecku już nie burczy z jelit
Gość: agulecece