Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
Gość: katrin22
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
ziolko
Postów 10412
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nieważne, czy się podmyjesz przed pobraniem próbki moczu czy nie, zawsze jakieś bakterie będą. Zalezy też o której zrobili badanie, bo przecież nie robią od razu, jak dostają próbkę, tylko po jakimś czasie. A bakterie rozwijają się przez kilka godzin, w tym upale tym bardziej
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z UP nic - z Mopru (Mopsu, Gopru nie wiem co tam u Ciebie jest
Jeżeli macie niskie dochody i nie przekraczają (o ile dobrze pamiętam) ok. 351zł / os. możesz starać się o zasiłek celowy... To chyba wszystko...
ziolko
Postów 10412
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe.. inni nazywają je kliskami na parze, kluchami na łachu, parowcami, pampuchami itp
coś w tym stylu
http://www.gotujm...,przepisy,32325.html
a wiem, ze podnoszą cukier, bo mój tata ma cukrzycę i po pyzach jedzie mu strasznie do góry - więc nie je ich, ew. jakąś małą, bez sosu
Gość: sisia
i moj synus urodzi sie zdrowy bo dbam o niego i o siebie
jak sie ma zły wynik to trzeba iść do lekarza a nie gdybać i przypuszczać, bo można zaszkodzić dziecku
a jak dobry to po co ta dyskusja
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aha no to lipa, bo dochód wychodzi większy, myślałam, że może w Polsce coś przysługuje
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko patrze, że do tego całego MOPSU potrzebujesz z US delkaracje o dochodach, czy coś takiego sprzed 2 lat, i dochód dzieli się na 3, bo razem z dzieckiem. Tak mi się przynajmniej wydaje, tak tłumaczyła mi pani w MOPSIE jak składałam podanie o becikowe, mówiła mi, żeby złożyć też o te dodatkowe od gminy zależne od dochodu. Dziecko urodziłam w 2010 roku i musiałam przynieść z US zaświadczenie za 2008 rok. Nie z 2009 roku, bo jakby ktoś składał w styczniu 2010 r. to w US nie mieliby jeszcze gotowego za 2009r. dlatego w przepisach jest, że sprzed 2 lat. Więc może zapytaj w MOPS u siebie jakie są przepisy,zapytać nie zaszkodzi
kalka
Postów 2636
Data rejestracji 08.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no tak, zaświadczenie z poprzedniego roku (to chyba zalezy kiedy się skłąda papiery, bo jak składam np. w styczniu - lutym, a nie rozliczyłam sie za rok poprzedni, to US nie ma informacji o tym - dlatego bierze się 2 lata wstecz. Jak ja urodziłam synka w październiku 2008, składałam zaświadczenie z roku 2007
kalka
Postów 2636
Data rejestracji 08.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi też tak się wydawało
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
miesięcznie..
nie no, są jeszcze zasiłki celowe (po wywiadzie środowiskowym) i becikowe i... to chyba tyle
Gość: grusia
Inaczej sprawa ma sie jesli jest to samotnie wychowujaca mama albo jesli dochody serio sa niskie. Niestety nikt nie placi za siedzenie w domu z dzieckiem
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
samotna mama chyba tez nie dostaje kokosów z Mopru, no nie? w sumei to sama nie wiem..
Ja miałam jeszcze macierzyński + 2 lata wychowawczego płatnego (400zł), gdyż męża dochody nie przekroczyły progu 504 czy tam 507zł / os. Moje były jako utracone i się nie liczyły