Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia25

#4653058 Napisano: 05.09.2011 05:12:21
witam Was kobietki , chętnie dołącze do Was jak mnie przyjmiecie emotka
0 0

Gość: agasiam

#4653063 Napisano: 05.09.2011 05:14:57
Miłej wizyty benasia. Ja dziś byłam u swojego i zmiana terminu porodu o 2 tygodnie do przodu. Mały rośnie ma już całe 857g. co do mojej glukozy to nie dostałam skierowania do poradni. Fakt mam przez 2 tygodnie mierzyć sobie po głównych posiłkach poziom cukru (mam glukometr) i zapisywać wyniki. Ale diety mam nie wprowadzać jakiejś specjalnej. Zobaczymy co z tego wyniknie. Co do żelu to mój gin niestety nie miał jeszcze styczności z tym żelem. Powiedział tylko, że koledzy po fachu którzy mieli okazje go użyć wypowiadali sie pozytywnie. Jedyny minus to cena. Do grudnia obiecał że będzie mógł mi powiedzieć więcej. W środe szkoła rodzenia, nie ma przeciwskazań do ćwiczeń więc się trochę poruszam:)
0 0

Gość: agasiam

#4653073 Napisano: 05.09.2011 05:19:05
Witamy grusia25 emotka ))

A jeszcze w sprawie tego żelu podobno położne stosują oliwke z parfiny( chyba) ale podobno to raczej babcine sposoby. Żelu do usg sie nie stosuje, ale nie wiem dlaczego.
0 0

Gość: cytrynkowa

#4653081 Napisano: 05.09.2011 05:21:43
grusia25 napisał(a):

witamy
kiedy termin?
0 0

Gość: cytrynkowa

#4653083 Napisano: 05.09.2011 05:22:57
emilka1705 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

fajnie ze na kase chorych taki lekarz fajny, ja chodze prywatnie a i tak nie zawsze jest miły emotka ale na pewno dobry emotka

a do mnie dziś zadzwoniła babka, ze podnoszą ceny wizyt ze 120zł na 150:( strasznie dużo. Na szczęście to końcówka.

place 100, ale teraz juz co 2 tyg chodze
co do lekarza no wlasnie mu ufam, choc nie zawsze jest sympatyczny
0 0

#4653087 Napisano: 05.09.2011 05:24:32
cytrynkowa napisał(a):

grusia25 napisał(a):

witamy
kiedy termin?

na 18 marca -więc długa droga jeszcze przede mną emotka
0 0

benasia

#4653109 Napisano: 05.09.2011 05:35:32
agasiam napisał(a):

Miłej wizyty benasia. Ja dziś byłam u swojego i zmiana terminu porodu o 2 tygodnie do przodu. Mały rośnie ma już całe 857g. co do mojej glukozy to nie dostałam skierowania do poradni. Fakt mam przez 2 tygodnie mierzyć sobie po głównych posiłkach poziom cukru (mam glukometr) i zapisywać wyniki. Ale diety mam nie wprowadzać jakiejś specjalnej. Zobaczymy co z tego wyniknie. Co do żelu to mój gin niestety nie miał jeszcze styczności z tym żelem. Powiedział tylko, że koledzy po fachu którzy mieli okazje go użyć wypowiadali sie pozytywnie. Jedyny minus to cena. Do grudnia obiecał że będzie mógł mi powiedzieć więcej. W środe szkoła rodzenia, nie ma przeciwskazań do ćwiczeń więc się trochę poruszam:)

dzięki, my tez w środę idziemy do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia emotka
myślicie że pytać lekarza jutro czy mogę ćwiczyć? nie zastanawiałam się wcześniej nad tym, i ogólnie robię dużo rzeczy które robiłabym normalnie -jedynie nie dźwigam cięzarów powyżej 5-6 kg.
0 0

kalisto1986

#4653158 Napisano: 05.09.2011 05:57:10
kotek11 napisał(a):

dziewczyny z zelu nie korzystałam. za to jak chodzilam do zkoly rodzenia to polozne opowiadaly o masazu ktory mozna samemu w domu robic - uelastyczniaja sie wtedy miesnie. poza tym ja sadze ze ten zel to moze byc dodatek do znanego od lat masazu szyjki - jak traficie na stara i dobra polozna to moze wam pomoze. sam masaz podobno boli (moze ten zel ma zlagodzic te odczucia emotka ) ale pomaga. u mnie przy corci mimo ze polozna chciala juz masowac okaalo sie ze nie ma co bo mala szybko na swiat sie wypchnela

i ciesz się że nidoczekałaś tego masażu dla mnie to była najgorsza z chwil w czasie całego porodu i mimo, że niby przyspiesza poród drugi raz najzwyczajniej bym się nie dała emotka
Są tez żele przyspieszające rozwarcie, ale nie wiem czy każdemu są zalecane
0 0

Gość: dianek

#4653172 Napisano: 05.09.2011 06:04:43
grusia25 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

grusia25 napisał(a):

witamy
kiedy termin?

oo, to koleżanka też marcowa emotka
ja wstępnie mam na 3.03, ale będzie przesunięcie o ok 7-10 dni (ciąża troszkę młodsza), za 2 tyg. gin mi dokładniejszy termin poda emotka
0 0

#4653185 Napisano: 05.09.2011 06:12:29
dianek napisał(a):

grusia25 napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

grusia25 napisał(a):

witamy
kiedy termin?

oo, to koleżanka też marcowa emotka
ja wstępnie mam na 3.03, ale będzie przesunięcie o ok 7-10 dni (ciąża troszkę młodsza), za 2 tyg. gin mi dokładniejszy termin poda emotka

no to dianek będziemy walczyć emotka )) ja jestem pierwszy raz w ciąży po staraniach - 4 letnich ale daje jakoś narazie rade i ciąża odpukac przebiega spox nawet żadnych mdłosci ,wymiotów nie miałam i oby tak dalej:)
0 0

#4653211 Napisano: 05.09.2011 06:24:05
ja również w pierwszej emotka po... 2 miesiącach starań emotka ale co ciekawe - w ogóle w tej ciąży nie powinnam być, bo z badań hormonalnych (których wyniki odebrałam już wiedząc że jestem w ciąży emotka ) wyszło że jestem bezpłodna

pewnie gdybym odebrała wyniki wcześniej to bym w to uwierzyła emotka

u mnie 2 miesiąc był ciężkawy - 2 tygodni mnie straaaszne mdłości męczyły - marudziłam tu dziewczynom okropnie emotka a teraz luzik, tylko brzuch trochę wyrośnięty emotka

no i dzieciak niegrzeczny - strasznie fika, ja go jeszcze nie czuję, ale zrobić porządnie badania na USG to niemożliwość... ale lekarz mnie pociesze, że jak taki ruchliwy, to znaczy że silny i zdrowy emotka
0 0

agusia147

#4653308 Napisano: 05.09.2011 07:06:14
dianek napisał(a):

ja również w pierwszej emotka po... 2 miesiącach starań emotka ale co ciekawe - w ogóle w tej ciąży nie powinnam być, bo z badań hormonalnych (których wyniki odebrałam już wiedząc że jestem w ciąży emotka ) wyszło że jestem bezpłodna

u mnie 2 miesiąc był ciężkawy - 2 tygodni mnie straaaszne mdłości męczyły - marudziłam tu dziewczynom okropnie emotka a teraz luzik, tylko brzuch trochę wyrośnięty emotka

no i dzieciak niegrzeczny - strasznie fika, ja go jeszcze nie czuję, ale zrobić porządnie badania na USG to niemożliwość... ale lekarz mnie pociesze, że jak taki ruchliwy, to znaczy że silny i zdrowy emotka

Mój brzus też rośnie jak na drożdżach emotka Wyobraźcie sobie jak ciężko było je ukryć na rozmowie kwalifikacyjnej emotka Mdłości zaś miałam paskudne przez pierwsze 3 miesiące, teraz mięsowstręt mam wielki. Moje maleństwo też ruchliwe, a najfajniejsze to czuć jego ruchy emotka
0 0

agusia147

#4653310 Napisano: 05.09.2011 07:07:05
haha teraz odkryłam, że mamy tu dwie Grusie emotka
0 0

Gość: katrin22

#4653332 Napisano: 05.09.2011 07:15:55
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Mój brzus też rośnie jak na drożdżach emotka Wyobraźcie sobie jak ciężko było je ukryć na rozmowie kwalifikacyjnej emotka Mdłości zaś miałam paskudne przez pierwsze 3 miesiące, teraz mięsowstręt mam wielki. Moje maleństwo też ruchliwe, a najfajniejsze to czuć jego ruchy emotka

Moje właśnie kopie heh, to chyba z wdzięczności, bo obżarłam się właśnie pizzą
emotka emotka
0 0

#4653403 Napisano: 05.09.2011 07:41:06
ja dzisiaj za to cały dzień jakaś głodna chodzę... fakt że niewiele zjadłam, ale jakoś na nic nie mam ochoty emotka
chyba idę się zapchać kolejną kanapką z twarożkiem...
0 0

agusia147

#4653555 Napisano: 05.09.2011 08:38:43
dianek napisał(a):

ja dzisiaj za to cały dzień jakaś głodna chodzę... fakt że niewiele zjadłam, ale jakoś na nic nie mam ochoty emotka
chyba idę się zapchać kolejną kanapką z twarożkiem...

Mnie dziś podeszła kanapka z konfiturą truskawkową, wcześniej pizzerka i pół litra Coli. A tak zapijam wodę mineralną. Głodu jakoś nie czuję.
0 0

Gość: agulecece

#4654045 Napisano: 06.09.2011 08:02:06
drogie ciazaroweczki ma ktos dzisiejszy kupon na pampersy z rossnetu?bo juz nie zdazylam
0 0

Gość: bubulina

#4654665 Napisano: 06.09.2011 11:32:02
Witajcie dziewczyny!Dzisiaj miałam wizyte u lekarza i potwierdził ciąże- 8 tydzień.Chętnie przyłącze się do waszego klubu,jeśli mi na to pozwolicie oczywiście emotka
0 0

Gość: anavaX

#4654676 Napisano: 06.09.2011 11:38:17
bubulina napisał(a):

Witajcie dziewczyny!Dzisiaj miałam wizyte u lekarza i potwierdził ciąże- 8 tydzień.Chętnie przyłącze się do waszego klubu,jeśli mi na to pozwolicie oczywiście emotka

Gratulacje! I zapraszamy emotka
0 0

Gość: agulecece

#4654691 Napisano: 06.09.2011 11:42:46
witam jedni koncza inni zaczynaja
0 0