Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: emilka1705
ja też tak mam. Nie wiem od którego tyg. Nawet pytałam tutaj dziewczyn czy to normalne.
Gość: dianek
thx
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze jak wam tak leci, to może też kupię na zapas?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
a płyn ma lekko żółtawą barwę i jednak plami
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
współczuje pewno wszystko swędzi co...
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najgorzej jest w nocy buuuuu
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak byłam w ciąży, też swędziały mnie dłonie i brzuch, też obawiałam się, że to cholestaza, ale po badaniach okazało się, że jednak nie
Ale poczytałam sobie wtedy więcej o tej dolegliwości, i pamiętam też, że obejrzałam jakiś wywiad z Justyną Steczkowską. Ona w ciąży miała cholestazę i fajnie o tym opowiadała. Nie pamiętam niestety już dokładnie, ale wiem, że podtrzymało mnie to na duchu gdy czekałam na wyniki badań. Generalnie cholestaza nie jest taka straszna jak się wydaje i grunt to dobrze postawiona diagnoza, czyli dobra opieka lekarska, wtedy dziecku nic złego nie grozi
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale swędzenie nie musi od razu oznaczać najgorszego... Może masz na coś uczulenie? Czasem w sumie robi się nagle...
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przecież właśnie napisałam, że swędzenie może mieć masę niegroźnych przyczyn
Gość: katrin22
palce u stóp mnie swędzą jak cholercia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może jesz coś co ci szkodzi, mojej siostrze wysypka swędząca robiła się od cytrusów np. Albo zmieniłaś proszek do prania?
Ostatnio piłam dużo kakao i wcinałam czekoladę, może od tego, nie wiem, piłam w tym tyg. jakieś napoje gazowane, bo mi ślinka na nie leciała, już głupia jestem co to może być. Oby nie ta cholestaza..Najgorsze jest to, że ta cholestaza to zaczyna się od swędzenia stóp i dłoni i to u mnie jest...ale mam wysypkę, a w tej cholestazie niby nie ma jakiś zmian skórnych, teraz nic tylko czekac na badania i na ich wyniki, oszaleję do środy..
Gość: grusia
A rodzice dzis przywiezli nam zamiast kwiatow na rocznice ciuszki dla małej w prezencie
jeśli swędzenie po kilku, kilkunastu minutach ustąpiło chociaż trochę lub całkowicie to to na pewno jakaś sprawa alergiczna i zaczęłabym szukać jej przyczyny
wysypkę masz tylko w swędzących miejscach, czy w różnych?
polecam również artykuł: http://www.rodzic...iazy/Cholestaza.html
w cholestazie nie występują ŻADNE zmiany skórne, jedynie może zażółcenie
Najbardziej swędzą mnie palce u stóp (ale z góry) i mam takie krosty białe, ale jak podrapię to są czerwone, bez żadnych ropieni, te krosty już są twarde i skóra sucha, chyba od drapania w nocy przez sen. Pod podeszwą stóp mam taka wysypkę jak kasza manna, ale to nie swędzi, jedynie swędzą te palce i to u jednej nogi najbardziej, a u rąk też mam taką drobna jak kasza wysypkę, między palcami.
Właśnie pociesza mnie troszkę to, że w cholestozie nie ma się zmian skórnych.
daj Boże, żeby to było winne kakao.
mam puder w płynie, który dziś telefonicznie zalecił mi lekarz, i Esentiale forte mam zarzywać