Konkursowiczki w ciąży

Gość: emilka1705

#4676768 Napisano: 15.09.2011 08:58:00
Po porodzie jest czas na cieszenie się maleństwem, a nie latanie po sklepach. Choć moj M będzie troszkę musial bo nie chcemy znać płci przed porodem, a ubranka wyjściowe są głównie szyte na chłopca lub dziewczynke. Body, śpioszki mam w uniwersalnych kolorach,a z kurteczką się wstrzymamy do narodzin:)
0 0

olunka

#4676770 Napisano: 15.09.2011 08:58:17
a ja mam dziewczyny na pozbycie z balneum krem i dwa olejki do kapieli kojacy i łagodzący i emulsję z oilatum moze ktoś chetny i jeszcze taki pałąk (łuk) do wózka z firmy Marko, cos w tym stylu:
http://szafka.pl/...ik-hipcio-atest.html
0 0

agusia147

#4676791 Napisano: 15.09.2011 09:06:44
Ja jeszcze nie znam płci, bo maleństwo na każdym USG pokazuje się od cenzura strony emotka
0 0

Gość: dianek

#4677251 Napisano: 15.09.2011 11:10:41
i 15 tydzień się zaczął emotka jeszcze tylko... hm... ze 25? emotka
upolowałam właśnie na allegro zestaw 4 par spodni ciążowych i 5 bluzek/tunik za 80zł razem z wysyłką emotka używane ale stan idealny

może wreszcie będę miała się w co ubrać, bo chodzenie w jednej spódnicy i dresie zaczyna mnie trochę irytować emotka choć od początku ciąży dopiero 2kg na plusie (a może aż?)
0 0

benasia

#4677354 Napisano: 15.09.2011 11:38:33
agusia147 napisał(a):

jolcia1984 napisał(a):

Te przesądy to bzdury,ja pierwszą ciążę straciłam w 27tygodniu.Jak byłam w ciąży drugi raz kupiłam prawie wszystko ok 7 miesiąca i miałam spokój,włącznie z pieluszkami,kosmetykami,łóżeczkiem i wózkiem.urodziłam córkę w 37tygodniu i dobrze,że byłam przygotowana bo leżałyśmy w szpitalu tylko 1,5doby.

Dokładnie, ja wiem, że bzdury, ale moja matka została wychowana na przesądach i jej się zdaje że inni w to wierzą emotka To tak jak z tym czarnym kotem co nam przebiegnie przez ulicę, u nas to pech a w egipcie szczęście emotka Też wolę kupić wszystko wcześniej, głównie dlatego, że potem nie będę miała tyle kasy by wywalić od razu. A z drugiej strony mając wszystko będę spokojniejsza i nie będę myślała gdzie kupię dziecku ubranko i w co ubiorę jak się nie uda kupić...

no właśnie trochę kasy trzeba wydac więc lepiej to rozłożyć, a poza tym skoro wy mieszkacie w mazowieckim a rodzice gdzie indziej to co za problem - kupcie co chcecie i już emotka
ja takie drobnostki typu butelki, smoczek, pieluszki wielorazowe, szczotka do mycia butelek, opakowanie termiczne do butelek kupiłam z miesiąc temu, teraz wózek zamówiony już, a reszta też już niedługo będzie kupiona emotka
0 0

Gość: anavaX

#4677385 Napisano: 15.09.2011 11:44:15
agusia147 napisał(a):

Ja jeszcze nie znam płci, bo maleństwo na każdym USG pokazuje się od cenzura strony emotka

mój odwrotnie, zamiast twarzy pokazuje to co nie trzeba emotka
0 0

agusia147

#4677538 Napisano: 15.09.2011 12:24:28
dianek napisał(a):

i 15 tydzień się zaczął emotka jeszcze tylko... hm... ze 25? emotka
upolowałam właśnie na allegro zestaw 4 par spodni ciążowych i 5 bluzek/tunik za 80zł razem z wysyłką emotka używane ale stan idealny

może wreszcie będę miała się w co ubrać, bo chodzenie w jednej spódnicy i dresie zaczyna mnie trochę irytować emotka choć od początku ciąży dopiero 2kg na plusie (a może aż?)

Ja najpierw byłam na minusie 6 kilo, teraz powoli wracam do siebie bo jestem na minus 4.

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

jolcia1984 napisał(a):

Te przesądy to bzdury,ja pierwszą ciążę straciłam w 27tygodniu.Jak byłam w ciąży drugi raz kupiłam prawie wszystko ok 7 miesiąca i miałam spokój,włącznie z pieluszkami,kosmetykami,łóżeczkiem i wózkiem.urodziłam córkę w 37tygodniu i dobrze,że byłam przygotowana bo leżałyśmy w szpitalu tylko 1,5doby.

Dokładnie, ja wiem, że bzdury, ale moja matka została wychowana na przesądach i jej się zdaje że inni w to wierzą emotka To tak jak z tym czarnym kotem co nam przebiegnie przez ulicę, u nas to pech a w egipcie szczęście emotka Też wolę kupić wszystko wcześniej, głównie dlatego, że potem nie będę miała tyle kasy by wywalić od razu. A z drugiej strony mając wszystko będę spokojniejsza i nie będę myślała gdzie kupię dziecku ubranko i w co ubiorę jak się nie uda kupić...

no właśnie trochę kasy trzeba wydac więc lepiej to rozłożyć, a poza tym skoro wy mieszkacie w mazowieckim a rodzice gdzie indziej to co za problem - kupcie co chcecie i już emotka
ja takie drobnostki typu butelki, smoczek, pieluszki wielorazowe, szczotka do mycia butelek, opakowanie termiczne do butelek kupiłam z miesiąc temu, teraz wózek zamówiony już, a reszta też już niedługo będzie kupiona emotka

Właśnie tak zamierzam, kupić co chcę emotka
0 0

#4677542 Napisano: 15.09.2011 12:25:33
agusia147 gdzie zamierzasz rodzic?
0 0

Gość: aka

#4677607 Napisano: 15.09.2011 12:41:37
anava napisał(a):

agusia147 napisał(a):

mój odwrotnie, zamiast twarzy pokazuje to co nie trzeba emotka

u mnie właśnie synek od razu się zaprezentował, a córeczka się zawsze chowała emotka
0 0

privatedo

#4677609 Napisano: 15.09.2011 12:41:55
masza napisał(a):

benasia napisał(a):

ok dzięki emotka
a jakiej firmy kosmetyki kupujecie do domu dla maleństwa? widzę że od piatku w gazetce w Rossmanie będzie Nivea Baby po 9,99zl.

nivea baby super jest
sudocrem,
oilatum
sofeo
polecam
zdecydowanie odradzam J&J jak pisały dziewczyny, strasznie uczulają malutkie dzieci, pozniej są ok, ale tak jak dziecko skończy pół roczku
moja corka na nic nie jest uczulona, a jak ją w szpitalu wysmarowali oliwką J&J to tydzień w domu skóra dochodziła do siebie....
emotka

super jest oliwka i inne rzeczy z Hippa, oliwka jest bez szkodliwej parafiny! Rewelacja

J&J ma super masc do pupy
0 0

agusia147

#4677686 Napisano: 15.09.2011 01:01:19
anava napisał(a):

Jeszcze się zastanawiam, święta Zofia ma świetne opinie, myślę też o czymś prywatnym, gdyż jestem prywatnie ubezpieczona. Nie wiem więc co mi lekarz z Damiana pan Pancześnik doradzi, bo jeszcze nie rozmawiałam z nim na ten temat, a do lutego mam kawał czasu.
0 0

#4677692 Napisano: 15.09.2011 01:03:54
agusia147 napisał(a):

anava napisał(a):

Jeszcze się zastanawiam, święta Zofia ma świetne opinie, myślę też o czymś prywatnym, gdyż jestem prywatnie ubezpieczona. Nie wiem więc co mi lekarz z Damiana pan Pancześnik doradzi, bo jeszcze nie rozmawiałam z nim na ten temat, a do lutego mam kawał czasu.

dowiadywałam się w Damiana- prywatnie od 12 tys w górę emotka
zdecydowałam się na św. Zofię z wykupieniem ich położnej emotka
umowę mam podpisać na początku października...

0 0

agusia147

#4677701 Napisano: 15.09.2011 01:07:06
anava napisał(a):

agusia147 napisał(a):

anava napisał(a):

dowiadywałam się w Damiana- prywatnie od 12 tys w górę emotka
zdecydowałam się na św. Zofię z wykupieniem ich położnej emotka
umowę mam podpisać na początku października...

Też chodzisz do Damiana? Mam ubezpieczenie prywatne, które w teorii obejmuje prowadzenie ciąży, rozumiem z tego że porody chyba także? Muszę się dowiedzieć jak to wygląda. Zapisałam się do szkoły rodzenia pani Wilk na termin listopadowo grudniowy www.centrumrodziny.com . Ile w Zofii kosztuje położna? Czy przy porodzie jest lekarz czy tylko położna? na kiedy masz termin?

0 0

#4677725 Napisano: 15.09.2011 01:14:06
agusia147 - termin mam na 4.11

do Damiana chodzę ale sporadycznie do różnych specjalistów... gin mam prywatnego...
Szkołę rodzenia wybieram chyba tą: http://www.beautymama.com.pl/ mam blisko i wykłada moja położna
W Zofii położna ok 2 tys.
0 0

agusia147

#4677758 Napisano: 15.09.2011 01:24:26
anava napisał(a):

agusia147 - termin mam na 4.11

do Damiana chodzę ale sporadycznie do różnych specjalistów... gin mam prywatnego...
Szkołę rodzenia wybieram chyba tą: http://www.beautymama.com.pl/ mam blisko i wykłada moja położna
W Zofii położna ok 2 tys.

To ty już blisko końca emotka
Ja przy wyborze szkoły też szukałam blisko, żeby nie latać nie wiadomo jak daleko. Muszę też nad położną się zastanowić. Jak się zapłaci, to zawsze inaczej na ciebie patrzą...
0 0

Gość: grusia

#4677827 Napisano: 15.09.2011 01:44:31
O matko 2 tysiaki ... szczerze nie wydałabym tyle za kogoś kto niekoniecznie mi pomoże albo co gorsza jakby sie okazało ze porod skonczy sie cesarka. Nie lepiej wybrac dobry szpital gdzie nie trzeba płacic za to by sie kims dobrze zaopiekowali ?Te cenniki są chore emotka To juz chyba wolałabym dac prezent połoznej ktorej akurat trafi sie dyżur podczas mojego porodu - choc uważam ze to własnie takie zachowanie doprowadziło do tego ze niektorzy lekarze/pielegniarki tylko czekaja z otwarta kieszenia, tego nauczyli ich własnie pacjenci przeswiadczeni ze jak zapłaca to beda lepiej traktowani. Oto Polska własnie.
0 0

Gość: aka

#4677829 Napisano: 15.09.2011 01:44:54
privatedo napisał(a):

masza napisał(a):

benasia napisał(a):

ok dzięki emotka
a jakiej firmy kosmetyki kupujecie do domu dla maleństwa? widzę że od piatku w gazetce w Rossmanie będzie Nivea Baby po 9,99zl.

nivea baby super jest
sudocrem,
oilatum
sofeo
polecam
zdecydowanie odradzam J&J jak pisały dziewczyny, strasznie uczulają malutkie dzieci, pozniej są ok, ale tak jak dziecko skończy pół roczku
moja corka na nic nie jest uczulona, a jak ją w szpitalu wysmarowali oliwką J&J to tydzień w domu skóra dochodziła do siebie....
emotka

super jest oliwka i inne rzeczy z Hippa, oliwka jest bez szkodliwej parafiny! Rewelacja

J&J ma super masc do pupy

ja polecam jak najmniej kosmetyków, tylko te podstawowe, oliwki używa się sporadycznie, albo wcale, choć w szpitalach używają, bo dostają do reklamowania,na początek krem do pupy - niektórzy się obywają, ale można nawet profilaktycznie używać, coś do kąpieli - może być nawet najzwyklejsze mydełko dla dzieci, do włosków też - fajne są te rossmanowskie niebieskie; różnego typu emulsje to już zależy od skóry dziecka, generalnie umiar się zaleca
0 0

agusia147

#4677860 Napisano: 15.09.2011 01:52:18
grusia napisał(a):

O matko 2 tysiaki ... szczerze nie wydałabym tyle za kogoś kto niekoniecznie mi pomoże albo co gorsza jakby sie okazało ze porod skonczy sie cesarka. Nie lepiej wybrac dobry szpital gdzie nie trzeba płacic za to by sie kims dobrze zaopiekowali ?Te cenniki są chore emotka To juz chyba wolałabym dac prezent połoznej ktorej akurat trafi sie dyżur podczas mojego porodu - choc uważam ze to własnie takie zachowanie doprowadziło do tego ze niektorzy lekarze/pielegniarki tylko czekaja z otwarta kieszenia, tego nauczyli ich własnie pacjenci przeswiadczeni ze jak zapłaca to beda lepiej traktowani. Oto Polska własnie.

jak nie chcesz być traktowana i rodzić jak zwierzę...
0 0

Gość: kotek11

#4677916 Napisano: 15.09.2011 02:06:54
agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

i potwierdzasz słowa grusi.... ja 2 porody przezyłam be płacenia. przy pierwszym mamuska juz pod porodowka byla z koperta (co by polozna pomogla) ale jak uslyszana jak to ja niby nie wspolpracuje, nie oddycham (po 12 godzinach na porodowce) to zamiast kasy polozna dostała opier****ol.... wrocila na sale i po 10 minutach bylo po wszystkim.. nie wiem co mi za zastrzyk dala, ale ledwo co doszlam na fotel....

a wiecie c mnie osobicie najbadziej meczylo na porodowce emotka głupi wymysl naszych poloznych ze podczas ktg trzeba lezec plackiem na plecach.. i tak 20 minut przy bolach krzyzowych wrrrrr. a ktg mozna tez zrobic na stojaco/chodzaco tylko wtedy wiecej roboty ma polozna
0 0

Gość: grusia

#4677943 Napisano: 15.09.2011 02:15:58
agusia147 napisał(a):

Bez obrazy ale piszesz tak jakby KAZDY szpital był zwykła mordownia gdzie kobieta pozostawiona jest sama sobie w bolach i nikt sie nia nie interesowal przez caly porod- nie wiem czy rodzilas i gdzie ale wierz mi sa szpitale przyjazne matce i dziecku gdzie nie musisz za nic płacic i zajma sie Toba jak sie należy. To ze ktos trafił zle nie znaczy ze tak jest wszedzie - nawet jak sie zapłaci to nie ma pewnosci ze bedzie cudownie. Inna sprawa to to czego sie oczekuje po szpitalu - sa paniusie ktore maja pretensje do swiata ze porod boli, ze musi dziecko karmic i wogole sie nim zajmowac, przychodza do połoznej z tekstem ja tu jest by odpoczac wiec prosze zajac sie dzieckiem.A niektore porody sa tak trudne ze nawet 10 tys i najlepsza połozna nie pomoze.

Ja rodziłam bez płacenia, bez swojej połoznej i znow chce rodzic w tym szpitalu.Nie mam zamiaru płacic za cos co mi sie zwyczajnie nalezy. A ciaza trwa wystarczajaco długo by w razie czego móc pojezdzic po szpitalach, popytac kolezanek i rodzic w takim gdzie polozne sa dla rodzacej a nie odwrotnie.
0 0