Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4722016 Napisano: 01.10.2011 11:32:15
Pojechałam dziś do sklepu, i tam spotkałam kuzynkę męża, i było też kilka znajomych, jak się do mnie dopadły, jedna mi puka w brzusio i coś sepleni do brzucha emotka , druga pyta o termin, trzecia o płeć, myślę sobie RATUNKUUUU!!!! ale uśmiecham się i odpowiadam na pytania, za chwilę ekspedientka mówi, że się najadłam i mi brzuch urósł, kolega przechodził i pyta co mnie użądliło.
Ludzie się zachowują jak jakieś małpy z dżungli, jakby nigdy kobiety w ciąży nie widzieli.
Jak ja nie lubię iść w miejsca publiczne, gdzie jest pełno takich znajomych, dobrze, że byłam z koleżanką, jedynie ona mi współczuła. emotka
0 0

#4722018 Napisano: 01.10.2011 11:33:49
Dodam jeszcze, że nie lubię jak ktoś do mnie mówi, i gapi się na brzuch, wrrrrr emotka
0 0

agusia147

#4722078 Napisano: 01.10.2011 12:06:27
No ja byłam chwilę temu w Biedronce i facet też patrzył na mnie jak na UFO, gapił się na brzuch ze spojrzeniem jakby nie wiem co...
0 0

ziolko

#4722085 Napisano: 01.10.2011 12:09:30
jeśli ktoś gada do was jakieś głupoty lub namolnie się patrzy, to sugeruję, abyście pytały się, czy nigdy nie widzieli baby/kobiety w ciąży emotka

miłym tonem, ale takim mrożącym emotka
0 0

agusia147

#4722087 Napisano: 01.10.2011 12:11:43
ziolko napisał(a):

jeśli ktoś gada do was jakieś głupoty lub namolnie się patrzy, to sugeruję, abyście pytały się, czy nigdy nie widzieli baby/kobiety w ciąży emotka

Miłym i mrożącym to robię coś w tym stylu jak w Tesko usiłuję się przepchnąć do kasy pierwszeństwa...
0 0

#4722088 Napisano: 01.10.2011 12:13:03
No ludzie potrafią być jacyś dziwni...Ja się nigdy nie gapię na babę w ciąży jak na UFO, a już tym bardziej nie pukam nikogo po brzuchu.
Co innego jak przyjaciółka pogłaska brzuszka i powie, że fajnie sobie rośnie, a co innego jak ktoś, kto jest dla mnie prawie obcym.
0 0

agusia147

#4722095 Napisano: 01.10.2011 12:15:17
katrin22 napisał(a):

No ludzie potrafią być jacyś dziwni...Ja się nigdy nie gapię na babę w ciąży jak na UFO, a już tym bardziej nie pukam nikogo po brzuchu.
Co innego jak przyjaciółka pogłaska brzuszka i powie, że fajnie sobie rośnie, a co innego jak ktoś, kto jest dla mnie prawie obcym.

Ja bym im kazała puknąć się w czoło emotka
0 0

#4722109 Napisano: 01.10.2011 12:20:49
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja bym im kazała puknąć się w czoło emotka

Zaskoczyli mnie i osaczyli, a ja biedna zanim pomyślałam, to zmyłam się do autka, a za mną biedna koleżanka z moimi zakupami.

A przyznam się, że wczoraj zachowałam się jak chrum chrum
emotka bo przyszła do mnie bratowa ze swoimi pociechami, a ja sobie drzemałam, i mąż przyleciał i mówi, że one przyszły, a ja do niego niech powie, że śpię. Dodam, że mam remont(ocieplanie domu) i mąż, jego kolega i mój brat ocieplają, a ja muszę im ugotować, potem posprzątać i nie mam czasu dla siebie, a one przyszły i myślę sobie, o nie zaraz będzie kawka, herbatka, a ja już rzygam usługiwaniem, nikt nie rozumie, że człowiek zmęczony, bo ciągle jak nie gotuj, to zmywaj.
Wracając do bratowej, sama nie pamięta, jak była rok temu w ciąży i spała całe dnie, a tu myślą, że ja wół jakiś jestem, i zaprotestowałam, bo jak szybko przyszły tak poszły. A najlepsze jest to, że leżę sobie, i słyszę jak bratanica krzyczy :
- Mamo, ciotka śpi, obudzić ją? wrrrrrrrrr emotka
0 0

Gość: dianek

#4722117 Napisano: 01.10.2011 12:26:59
noo ja wczoraj minęłam się w przejściu z teściami, teściowa już zdążyła rzucić że musi pogłaskać i z łapami do mojego brzucha

zmierzyłam ją takim wzrokiem, że raczej nie powinna już tego powtórzyć

a jak powtórzy... to jej powiem, że ona swój brzuch ma równie dorodny, nie musi głaskać mojego emotka może się obrazi na jakiś czas... emotka

a na obronę pójdę w bluzce z napisem na brzuchu nie dotykać! żeby przepadkiem komuś nie wpadło do głowy jakieś głaskanie... emotka

jedyną osobą która może głaskać i gadać do brzucha jest mężuś i kropka emotka
0 0

#4722124 Napisano: 01.10.2011 12:33:02
U mnie też tylko mężuś i przyjaciółka, bo ona to z sympatii robi emotka
0 0

#4722130 Napisano: 01.10.2011 12:34:52
Dobra, zabieram brzuch i idziemy obiad gotować 3 wygłodniałym chłopom heheh emotka
0 0

ziolko

#4722135 Napisano: 01.10.2011 12:37:08
agusia147 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Miłym i mrożącym to robię coś w tym stylu jak w Tesko usiłuję się przepchnąć do kasy pierwszeństwa...

hehe
ja tam jak widzę kobietę w ciązy to staram się ją przepuścić, szczególnie w tej kasie pierwszeństwa

a niektórzy z całymi wózkami tam idą, wyładowane po brzegi i jeszcze halo, że coś im się powie
emotka żeby ustąpili
0 0

Gość: allice

#4722147 Napisano: 01.10.2011 12:39:03
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i trzymanie kciuków ale już możecie puścic emotka byłam na badaniu i okazało się, że to wczesne poronienie, jedno dobre, że wczesne i może uda się uniknąc zabiegu i wszystko samo się oczyści. Żałuję ale jeszcze tym razem nie dołączę do Waszego grona brzuchatek emotka
0 0

Gość: grusia

#4722173 Napisano: 01.10.2011 12:49:32
Allice przykro mi emotka Wiem co czujesz - 11 miesiecy temu sama przezyłam poronienie biochemiczne z tym ze u mnie jeszcze starali sie ratowac ciaze lekami i lezeniem w szpitalu no i moja ciąza była starsza. Dzis czekam na coreczke wiec tzreba byc dobrej mysli emotka . Jak to mówią - dzieci w brzuszku nie umierają - zmieniają tylko date swoich narodzin emotka
0 0

Gość: dianek

#4722187 Napisano: 01.10.2011 12:58:19
allice, tak jak pisałam, nawet 50% rozpoczętych ciąż kończy się wraz z terminem planowanej miesiączki... jest to bardzo częste zwłaszcza przy pierwszych ciążach, a wiele kobiet nawet tego nie zauważa (po prostu pojawia im się mniej lub bardziej spóźniony okres i już)

wiadomo,że trochę smutno, bo coś mogło z tego być... ale głowa do góry! coś się zaczęło dziać, teraz tylko szybko się zregenerować i walczyć dalej - bo jest o co emotka
0 0

#4722199 Napisano: 01.10.2011 01:04:57
Dokładnie tak jak pisze dianek - juz wiesz ze mozesz emotka Wiec jak tylko lekarz da zielone swiatlo ( a powinien dac bardzo szybko ) trzeba sie zabrac do roboty emotka

Ja poroniłam miesiac po pozytywnym tescie, organizm sam sie oczyscil i obyło sie bez zabiegu wiec miejmy nadzieje ze tak tez bedzie u Ciebie.Starania moglismy zaczac juz 3 miesiace po i zaskoczyło od razu emotka
0 0

agusia147

#4722205 Napisano: 01.10.2011 01:10:14
ziolko napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ziolko napisał(a):

hehe
ja tam jak widzę kobietę w ciązy to staram się ją przepuścić, szczególnie w tej kasie pierwszeństwa

a niektórzy z całymi wózkami tam idą, wyładowane po brzegi i jeszcze halo, że coś im się powie
emotka żeby ustąpili

mnie to szlag trafia jak gościu widzi, że idzie kobieta z brzuchem to jeszcze bardziej pędzi do tej kasy z pierwszeństwem z wózkiem pełnym piwska czy innego czegoś... Fakt, że czasem mają większy brzuchacz niż ciężarna i gdyby nie to, że panowie ciężarni być nie mogą to można by się zastanawiać. W ogóle dziwię się, że personel takich obsługuje, przecież też mają oczy i mogą zwrócić uwagę!

allice napisał(a):

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i trzymanie kciuków ale już możecie puścic emotka byłam na badaniu i okazało się, że to wczesne poronienie, jedno dobre, że wczesne i może uda się uniknąc zabiegu i wszystko samo się oczyści. Żałuję ale jeszcze tym razem nie dołączę do Waszego grona brzuchatek emotka

Przykro mi. Mam nadzieję, że niedługo wam się uda.
0 0

Gość: allice

#4722209 Napisano: 01.10.2011 01:11:54
Nie załamuję rąk, nie teraz to następnym razem się uda tym bardziej, że mam już synka co lada moment skończy dwa latka emotka i tamta ciąża przebiegała bez jakichkolwiek komplikacji, nie licząc cesarki na sam koniec.
Trochę smutno bo człowiek się już trochę nastawił, że prawdopodobnie rodzina się powiększy ale mam nadzieję że co się dowlecze to nie uciecze. Teraz będę brała antybiotyk, za 5 dni idę na badania i miejmy nadzieję, że będzie wszystko ok.
0 0

agusia147

#4722210 Napisano: 01.10.2011 01:12:16
grusia napisał(a):

Dokładnie tak jak pisze dianek - juz wiesz ze mozesz emotka Wiec jak tylko lekarz da zielone swiatlo ( a powinien dac bardzo szybko ) trzeba sie zabrac do roboty emotka

Ja poroniłam miesiac po pozytywnym tescie, organizm sam sie oczyscil i obyło sie bez zabiegu wiec miejmy nadzieje ze tak tez bedzie u Ciebie.Starania moglismy zaczac juz 3 miesiace po i zaskoczyło od razu emotka

Podobno jak się właśnie organizm oczyści to bardzo łatwo się zachodzi w ciążę. Stąd te niektóre rodziny wielodzietne. Sama znam jedną - 16 dzieci, jedno po drugim rok po roku emotka Mieszkali w M4 emotka
0 0

#4722236 Napisano: 01.10.2011 01:25:47
Ja tam płodna jak czarnoziem emotka . O synka staralismy sie 3 miesiace, o druga ciaze tez tyle i teraz zaskoczylam od razu wiec ogolnie nie mam problemów emotka
0 0