Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Monika11
Postów 7725
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla chcącego nic trudnego
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym wolała założyć pampersa i nie mieć problemów z ciągłym praniem wkładów...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Monika11
Postów 7725
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czas leczy rany
Ja też lubię tu zaglądać
Gość: dianek
wiem, że opinie są bardzo różne i wiem, że wiele z nich wynika z tego, że ludzie myśleli że wielorazówki będą równie niekłopotliwe co jednorazówki
jedno co jest pewne to to, że wielorazówki są znacznie tańsze i zdrowsze od pampersów
a jak to wygląda w praktyce - zamierzam właśnie sprawdzić na warsztatach w grudniu i dopiero później podejmować ostateczną decyzję, bo kupowanie i wielorazówek i pampersów nie wchodzi w grę
(a doświadczenie z pampersami już mam, bo brałam czynny udział w pieluszkowaniu mojej siostry, więc wady tego rozwiązania już znam
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Samemu się kupuje w aptece 75g, kosztuje ok 5zł. A wygląda to tak, że się przychodzi i pobierają krew na czczo (mi pozwolili zjeść śniadanie tylko bez użycia cukru). Później wypija się tą glukozę (rozpuszczoną w szklance wody - co nie należy do przyjemności) i czeka 2 godziny. No i znowu się pobiera krew...
Gość: kotek11
najprościej - zadzwoń albo przejdź się do swojej poradni bo w sumie każda ma troszkę inaczej. w większości się kupuje ale są i takie co mają na stanie. niektóre pobierają po godzinie i po 2 inne tylko po 2 odzinach. są takie w których możesz wcisnąć sobie sok z cytryny do ulepku. są takie co z palca pobieraja po wypiciu, a sa takie co enflon zakładają. są takie które pilnują, zebys po wypiciu nie miala ruchu (czyli pielęgniarka sprawdza czy grzecznie siedzisz) a są i takie co mają to w.. powazaniu
akurat mój lekarz to gość od przypadków specjalnych - często trafiają do niego samotne mamy, kobiety które w trakcie ciąży straciły mężów (i już tych ciąż nie chcą lub się boją) i inne dziwne zestresowane przypadki
też byłam spanikowana na początku bo pierwsza ciąża, problemy ze zdrowiem, 3 ginekologów odmówiło mi prowadzenia ciąży twierdząc że sobie nie poradzą... no i na początku miałam wizyty co tydzień i bardzo częste krótkie USG - żebym zobaczyła bijące serduszko i była przede wszystkim spokojniejsza, bo stres nie pomaga...
teraz malec większy, mamy większą kontrolę więc wizyty co 3 tygodnie... ale jakby coś się działo -mam lekarza pod telefonem 24h/dobę + w razie problemów od razu jadę do szpitala w którym on pracuje i robimy badania na dobrym sprzęcie - niby bzdura, ale dla mnie to duże wsparcie psychiczne
a co do pieluszek i plam po kupkach - jak się jest sierotą i się zapomniało założyć papierka jednorazowego to się ma poplamione pieluszki i dosłownie kupę roboty ze sprzątaniem tego
no i ciekawe czy ta pani próbowała to odplamiać mydłem galasowym... bo jak tak i nie zeszło to przepraszam bardzo ale nie wiem co to jej dziecko jadło
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli najlepiej zrobię jak zadzwonię, wtedy się dowiem co i jak
Gość: aka
http://www.facebook.com/PampersPolska
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale tylko do hipermarketów carrefour
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
dziadki (czyli moi teściowe
ależ się cieszę
będę miała co robić w deszczowe listopadowe wieczory
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przyda się
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rewelacyjne książki! mam wszystkie 3 i razem z mężem, wszystkie trzy dokładnie przeczytaliśmy. Przydały się nie raz, wyjaśniając wiele wątpliwości. Polecam, polecam
luimig
Postów 559
Data rejestracji 03.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czytanie to najlepsze uzależnienie, zapraszam do nas:

https://www.instagram.com/mamo_czytamy/
The sky is the limit
Gość: rachel
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To jest lek przeciwbakteryjny, który można brac w ciązy za zgodą lekarza
Ja go w ciąży ( i nie tylko) bardzo często musiałam brać, bo mam takie problem, że jak wchodzi zapalenie pęcherza od razu siadają mi nerki i lekarz tylko jego mi wypisywał.
Więc nie masz co się martwić i jeśli lekarka kazała to łykaj
emi kusisz kobieto tym różem, kusisz
Ale jak wiesz niestety u mnie tez nie jest to możliwe na razie, więc zadawalam się rozpieszczaniem chrześniaków i chrześniaczek ( u nas pod dostatkiem) i nadzieją, że może w końcu siostra po rocznym staraniu zajdzie w końcu w ciąże
Gość: katrin22
Brałam Furaginum, na zapalenie pęcherza, to było na pewno przed 30 tygodniem ciąży, brałam 3x1.
Teraz też miałam, a raczej jeszcze mam zapalenie, ale już nie mogę furaginum brać, tylko Urosept. Nie załamuj się, Furaginum do któregoś tam tygodnia ciąży jest bezpieczny.
Lek nie przenika do mleka matki.
więc spokojnie
a osobiście polecam jeszcze wspomaganie żurawiną w tabletkach (w aptece do kupienia jako żuravit lub inne podobne) - na e.coli w moczu działa rewelacyjnie, polecam jednak brać dłużej, bo ta bakteria lubi wracać niestety
żurawinka oczywiście na dzieciaka również nie ma żadnego negatywnego wpływu
a widzę że temat pęcherzowy znów masowo powraca... ja właśnie wróciłam ze sklepu, zimno na zewnątrz jak nie wiem... i już czuję że coś pęcherz nie taki jak powinien
Gość: katrin22
Boże, czy to się nie skończy nigdy? mam już dość, aż mnie ciarki przechodzą jak przypomnę sobie ostatnie zapalenie, miałam tak tam podrażnione od papieru, że oprócz bólu przy siusianiu to jeszcze pieczenie.
Teraz kupiłam sobie Tantum Rosa, mam nadzieję, że zabije bakterie.
ja już od paru lat stale w apteczce mam żurawinę i jak coś się zaczyna to łykam najpierw 2-3 tabletki (w zależności od specyfiku) a później już normalnie po jednej, do tego witamina C i duuużo picia
i przechodzi
czasem wspomagam uroseptem
antybiotyk brałam raz i już nigdy nie wezmę, bo po nim było przez chwilę lepiej a później znacznie gorzej przez osłabienie
no i zapobiega nawrotom bo sprawia że bakterie nie mogą przykleić się do ścianek pęcherza, a jak się nie przyklejają to spływają i się nie mnożą więc problem z nimi się szybko kończy