Konkursowiczki w ciąży

Monika11

#4753029 Napisano: 13.10.2011 08:06:50
emanuela24 napisał(a):

picola napisał(a):

ja nie jestem w ciąży, ale chciałam się Wam pochwalić dziewczyny, że dzisiaj zostałam ciocią, moja siostra urodziła zdrową i śliczną dziewczynkę, ale się cieszę emotka emotka

Gratulacje emotka emotka
fajnie Ci ja bym chciała aby pojawił się i u mnie w rodzinie maluch

dla chcącego nic trudnego emotka
0 0

agusia147

#4753045 Napisano: 13.10.2011 08:11:43
emanuela24 napisał(a):

dianek teraz czytam niezależne opinie na te tematy i powiem Ci że bardzo są podzielone
jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie
znalazłam wpisy zadowolonych mam ale znalazłam i bardzo rozczarowanych hm...
ale znalazłam opinię babki która zachwala stosowanie tych pieluszek z tetrą (podobno jest o tyle lepsza że można prać w temperaturze 90 a wiadomo lepiej się brudek dopiera i o wiele bardziej chłonna - ale po co to piszę pewnie czytałaś emotka )
kurcze kiedy rodzisz ? bo bardzo ciekawa jestem Twojej opinii

Ja bym wolała założyć pampersa i nie mieć problemów z ciągłym praniem wkładów...
0 0

Monika11

#4753057 Napisano: 13.10.2011 08:16:05
emanuela24 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

picola napisał(a):

ja nie jestem w ciąży, ale chciałam się Wam pochwalić dziewczyny, że dzisiaj zostałam ciocią, moja siostra urodziła zdrową i śliczną dziewczynkę, ale się cieszę emotka emotka

Gratulacje emotka emotka
fajnie Ci ja bym chciała aby pojawił się i u mnie w rodzinie maluch

To do roboty emotka

ja czekam na koleżankę Monika11
u nas to jedynie szwagierka teraz - ale musi odczekać rok jeszcze
a u mnie hm.. zbyt dużo obecnie się u nas zmienia żebym się zdecydowała
a na poważnie to strasznie się boje emotka przeszłam już 2 poronienia przed urodzeniem synka i jakoś podświadomie mocno bronie się przed tym bólem psychicznym emotka

czas leczy rany emotka emotka a może siostra???
Ja też lubię tu zaglądać emotka
0 0

Gość: dianek

#4753058 Napisano: 13.10.2011 08:16:08
ja do porodu mam jeszcze ho ho - w marcu emotka

wiem, że opinie są bardzo różne i wiem, że wiele z nich wynika z tego, że ludzie myśleli że wielorazówki będą równie niekłopotliwe co jednorazówki

jedno co jest pewne to to, że wielorazówki są znacznie tańsze i zdrowsze od pampersów

a jak to wygląda w praktyce - zamierzam właśnie sprawdzić na warsztatach w grudniu i dopiero później podejmować ostateczną decyzję, bo kupowanie i wielorazówek i pampersów nie wchodzi w grę emotka

(a doświadczenie z pampersami już mam, bo brałam czynny udział w pieluszkowaniu mojej siostry, więc wady tego rozwiązania już znam emotka )
0 0

beniaminowa

#4753097 Napisano: 13.10.2011 08:32:49
agusia147 napisał(a):

Ejj a tą glukozę to trzeba sobie samemu przynieść czy na miejscu dają? No i jak dokładnie to wygląda?

Samemu się kupuje w aptece 75g, kosztuje ok 5zł. A wygląda to tak, że się przychodzi i pobierają krew na czczo (mi pozwolili zjeść śniadanie tylko bez użycia cukru). Później wypija się tą glukozę (rozpuszczoną w szklance wody - co nie należy do przyjemności) i czeka 2 godziny. No i znowu się pobiera krew...
0 0

Gość: kotek11

#4753275 Napisano: 13.10.2011 10:35:53
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ejj a tą glukozę to trzeba sobie samemu przynieść czy na miejscu dają? No i jak dokładnie to wygląda?

Samemu się kupuje w aptece 75g, kosztuje ok 5zł. A wygląda to tak, że się przychodzi i pobierają krew na czczo (mi pozwolili zjeść śniadanie tylko bez użycia cukru). Później wypija się tą glukozę (rozpuszczoną w szklance wody - co nie należy do przyjemności) i czeka 2 godziny. No i znowu się pobiera krew...

najprościej - zadzwoń albo przejdź się do swojej poradni bo w sumie każda ma troszkę inaczej. w większości się kupuje ale są i takie co mają na stanie. niektóre pobierają po godzinie i po 2 inne tylko po 2 odzinach. są takie w których możesz wcisnąć sobie sok z cytryny do ulepku. są takie co z palca pobieraja po wypiciu, a sa takie co enflon zakładają. są takie które pilnują, zebys po wypiciu nie miala ruchu (czyli pielęgniarka sprawdza czy grzecznie siedzisz) a są i takie co mają to w.. powazaniu
0 0

#4753423 Napisano: 14.10.2011 07:24:55
emanuela24 zamiast się bać - znajdź dobrego lekarza, powiedz mu o problemie i zabieraj się za dzieciaka emotka

akurat mój lekarz to gość od przypadków specjalnych - często trafiają do niego samotne mamy, kobiety które w trakcie ciąży straciły mężów (i już tych ciąż nie chcą lub się boją) i inne dziwne zestresowane przypadki

też byłam spanikowana na początku bo pierwsza ciąża, problemy ze zdrowiem, 3 ginekologów odmówiło mi prowadzenia ciąży twierdząc że sobie nie poradzą... no i na początku miałam wizyty co tydzień i bardzo częste krótkie USG - żebym zobaczyła bijące serduszko i była przede wszystkim spokojniejsza, bo stres nie pomaga...

teraz malec większy, mamy większą kontrolę więc wizyty co 3 tygodnie... ale jakby coś się działo -mam lekarza pod telefonem 24h/dobę + w razie problemów od razu jadę do szpitala w którym on pracuje i robimy badania na dobrym sprzęcie - niby bzdura, ale dla mnie to duże wsparcie psychiczne

a co do pieluszek i plam po kupkach - jak się jest sierotą i się zapomniało założyć papierka jednorazowego to się ma poplamione pieluszki i dosłownie kupę roboty ze sprzątaniem tego emotka a tak to papierek do toalety i pieluszka czysta emotka

no i ciekawe czy ta pani próbowała to odplamiać mydłem galasowym... bo jak tak i nie zeszło to przepraszam bardzo ale nie wiem co to jej dziecko jadło emotka
0 0

agusia147

#4753529 Napisano: 14.10.2011 08:33:29
kotek11 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

najprościej - zadzwoń albo przejdź się do swojej poradni bo w sumie każda ma troszkę inaczej. w większości się kupuje ale są i takie co mają na stanie. niektóre pobierają po godzinie i po 2 inne tylko po 2 odzinach. są takie w których możesz wcisnąć sobie sok z cytryny do ulepku. są takie co z palca pobieraja po wypiciu, a sa takie co enflon zakładają. są takie które pilnują, zebys po wypiciu nie miala ruchu (czyli pielęgniarka sprawdza czy grzecznie siedzisz) a są i takie co mają to w.. powazaniu

Czyli najlepiej zrobię jak zadzwonię, wtedy się dowiem co i jak emotka
0 0

Gość: aka

#4753555 Napisano: 14.10.2011 08:41:45
zniżki na pampersy 1 i 2
http://www.facebook.com/PampersPolska
0 0

benasia

#4753572 Napisano: 14.10.2011 08:48:59
aka napisał(a):

zniżki na pampersy 1 i 2

ale tylko do hipermarketów carrefour
0 0

#4753588 Napisano: 14.10.2011 08:54:36
jupiii emotka
dziadki (czyli moi teściowe emotka ) sprezentowali nam http://allegro.pl...ier-i1858596887.html

emotka emotka

ależ się cieszę emotka strasznie chciałam te książeczki a z kasą mniej więcej do połowy listopada lipnie bardzo i nie byłoby za co kupić emotka

będę miała co robić w deszczowe listopadowe wieczory emotka
0 0

agusia147

#4753640 Napisano: 14.10.2011 09:12:42
benasia napisał(a):

aka napisał(a):

zniżki na pampersy 1 i 2

ale tylko do hipermarketów carrefour

Przyda się emotka Dzięki emotka

0 0

koper

#4753652 Napisano: 14.10.2011 09:16:46
dianek napisał(a):

jupiii emotka
dziadki (czyli moi teściowe emotka ) sprezentowali nam http://allegro.pl...ier-i1858596887.html

emotka emotka

ależ się cieszę emotka strasznie chciałam te książeczki a z kasą mniej więcej do połowy listopada lipnie bardzo i nie byłoby za co kupić emotka

będę miała co robić w deszczowe listopadowe wieczory emotka

Rewelacyjne książki! mam wszystkie 3 i razem z mężem, wszystkie trzy dokładnie przeczytaliśmy. Przydały się nie raz, wyjaśniając wiele wątpliwości. Polecam, polecam emotka
0 0

luimig

#4753686 Napisano: 14.10.2011 09:27:52
w oczekiwaniu na dziecko to super książka - co tydzień czytam co będzie się działo dalej emotka
0 0

Gość: rachel

#4753987 Napisano: 14.10.2011 11:08:02
a ja jestem załamana własnie odebrałam wyniki od lekarza i oprócz grypy mam bakterie e.coli w moczu. musiałam od razu wejc do internisty i przepisała mi babka 3 razy dziennie furagine po 2 tabletki. Jestem załamana bo po pierwsze to antybiotyk po drugie dosc spora dawka chyba. Najgorsze jest jednak to ze w tym miesiacu byłam u mojego ginekologa juz 3 razy. Za kazdym razem płace 150 zł i qrde nie wiem czy isc teraz sie skonsultowac i czy po konsultacji skasuje mnie tak samo? ostatnio byłam przedwczoraj. qrde dziewczyny powiedzcie brałyscie moze furaginę? aha jestem w 15 tyg. prosze dajcie znac emotka
0 0

kalisto1986

#4754036 Napisano: 14.10.2011 11:25:40
rachel furaginum to nie jest antybiotyk emotka
To jest lek przeciwbakteryjny, który można brac w ciązy za zgodą lekarza emotka
Ja go w ciąży ( i nie tylko) bardzo często musiałam brać, bo mam takie problem, że jak wchodzi zapalenie pęcherza od razu siadają mi nerki i lekarz tylko jego mi wypisywał.
Więc nie masz co się martwić i jeśli lekarka kazała to łykaj emotka

emi kusisz kobieto tym różem, kusisz emotka
Ale jak wiesz niestety u mnie tez nie jest to możliwe na razie, więc zadawalam się rozpieszczaniem chrześniaków i chrześniaczek ( u nas pod dostatkiem) i nadzieją, że może w końcu siostra po rocznym staraniu zajdzie w końcu w ciąże

0 0

Gość: katrin22

#4754062 Napisano: 14.10.2011 11:34:11
rachel napisał(a):

a ja jestem załamana własnie odebrałam wyniki od lekarza i oprócz grypy mam bakterie e.coli w moczu. musiałam od razu wejc do internisty i przepisała mi babka 3 razy dziennie furagine po 2 tabletki. Jestem załamana bo po pierwsze to antybiotyk po drugie dosc spora dawka chyba. Najgorsze jest jednak to ze w tym miesiacu byłam u mojego ginekologa juz 3 razy. Za kazdym razem płace 150 zł i qrde nie wiem czy isc teraz sie skonsultowac i czy po konsultacji skasuje mnie tak samo? ostatnio byłam przedwczoraj. qrde dziewczyny powiedzcie brałyscie moze furaginę? aha jestem w 15 tyg. prosze dajcie znac emotka

Brałam Furaginum, na zapalenie pęcherza, to było na pewno przed 30 tygodniem ciąży, brałam 3x1.
Teraz też miałam, a raczej jeszcze mam zapalenie, ale już nie mogę furaginum brać, tylko Urosept. Nie załamuj się, Furaginum do któregoś tam tygodnia ciąży jest bezpieczny.
0 0

#4754067 Napisano: 14.10.2011 11:34:50
rachel z ulotki od furaginum:     Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Należy jednak przedyskutować z lekarzem ewentualne stosowanie leku podczas ciąży.
Lek nie przenika do mleka matki.

więc spokojnie emotka

a osobiście polecam jeszcze wspomaganie żurawiną w tabletkach (w aptece do kupienia jako żuravit lub inne podobne) - na e.coli w moczu działa rewelacyjnie, polecam jednak brać dłużej, bo ta bakteria lubi wracać niestety emotka

żurawinka oczywiście na dzieciaka również nie ma żadnego negatywnego wpływu emotka

a widzę że temat pęcherzowy znów masowo powraca... ja właśnie wróciłam ze sklepu, zimno na zewnątrz jak nie wiem... i już czuję że coś pęcherz nie taki jak powinien emotka
0 0

Gość: katrin22

#4754132 Napisano: 14.10.2011 12:03:33
dianek mi już przechodziło, a dziś znów czuję...
Boże, czy to się nie skończy nigdy? mam już dość, aż mnie ciarki przechodzą jak przypomnę sobie ostatnie zapalenie, miałam tak tam podrażnione od papieru, że oprócz bólu przy siusianiu to jeszcze pieczenie.
Teraz kupiłam sobie Tantum Rosa, mam nadzieję, że zabije bakterie.
0 0

#4754162 Napisano: 14.10.2011 12:13:01
no niestety ta przypadłość ma to do siebie że jak już się raz złapie, to później lubi wracać emotka

ja już od paru lat stale w apteczce mam żurawinę i jak coś się zaczyna to łykam najpierw 2-3 tabletki (w zależności od specyfiku) a później już normalnie po jednej, do tego witamina C i duuużo picia

i przechodzi

czasem wspomagam uroseptem

antybiotyk brałam raz i już nigdy nie wezmę, bo po nim było przez chwilę lepiej a później znacznie gorzej przez osłabienie emotka żurawina na mnie zdecydowanie lepiej działa

no i zapobiega nawrotom bo sprawia że bakterie nie mogą przykleić się do ścianek pęcherza, a jak się nie przyklejają to spływają i się nie mnożą więc problem z nimi się szybko kończy emotka
0 0