Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4754207 Napisano: 14.10.2011 12:28:58
Ja też teraz Urosept i Rutinoskorbin i do tego woooda, dużo wody.
0 0

agusia147

#4754841 Napisano: 14.10.2011 04:20:54
rachel napisał(a):

a ja jestem załamana własnie odebrałam wyniki od lekarza i oprócz grypy mam bakterie e.coli w moczu. musiałam od razu wejc do internisty i przepisała mi babka 3 razy dziennie furagine po 2 tabletki. Jestem załamana bo po pierwsze to antybiotyk po drugie dosc spora dawka chyba. Najgorsze jest jednak to ze w tym miesiacu byłam u mojego ginekologa juz 3 razy. Za kazdym razem płace 150 zł i qrde nie wiem czy isc teraz sie skonsultowac i czy po konsultacji skasuje mnie tak samo? ostatnio byłam przedwczoraj. qrde dziewczyny powiedzcie brałyscie moze furaginę? aha jestem w 15 tyg. prosze dajcie znac emotka

Ubezpiecz się w mBanku, będziesz mieć wizyty za darmo w wielu placówkach i podstawowe badania.

0 0

Gość: grusia

#4754862 Napisano: 14.10.2011 04:27:49
Albo chodz do panstwowego emotka

Ja juz po zdjeciu krazka - bolało jak cho...ra. Male rozwarcie jest, brzuch nisko, macica napieta. Musze na szybko jeszcze zrobic mocz, mofro i CRP i Jak Bog da to za 2 tyg wizyta emotka
0 0

agusia147

#4754880 Napisano: 14.10.2011 04:34:59
grusia napisał(a):

Albo chodz do panstwowego emotka

Ja juz po zdjeciu krazka - bolało jak cho...ra. Male rozwarcie jest, brzuch nisko, macica napieta. Musze na szybko jeszcze zrobic mocz, mofro i CRP i Jak Bog da to za 2 tyg wizyta emotka

A z czego taki krążek? Jak to działa, że tak boli zdejmowanie?
0 0

#4754903 Napisano: 14.10.2011 04:45:10
Jest to z takiego jakby twardszego sylikonu. Zakladany jest na szyjke macicy - zapobiega on przedwczesnemu porodowi,nie pozwala jakby szyjce sie mocno skracac itd. Zalozenie wlasciwie nie bolalo, zdejmowal inny lekarz , chyba mial krotsze palce bo ciezko bylo dziadostwo dosiegnac 3 palcami przez co zabieg nie nalezal do przyjemnych.

Znalazlam fotke oddajaca wielkosc krazka :
http://images30.f...236f6b7013b0d43b.jpg
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#4754989 Napisano: 14.10.2011 05:17:20
Ja dzisiaj jestem po KTG, miałam robione, żeby sprawdzić czy skurcze przy napinaniu brzucha są już tymi właściwymi, porodowymi - na szczęście okazało się, że nie, mam się oszczędzać, magnez 3*1, bo szyjka się skróciła i ciągle jest napór główką. W każdym razie jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że doczekam do listopada..

A z zakupów dzisiejszych - wanienka, łóżeczko i akcesoria dla dziecka (nożyczki, grzebyk itp.). Teraz jak na to patrzę, czuję, że to się dzieje, że to coraz bliżej.. i trochę zaczynam się bać.
0 0

kasia10006

#4755011 Napisano: 14.10.2011 05:26:44
rachel napisał(a):

a ja jestem załamana własnie odebrałam wyniki od lekarza i oprócz grypy mam bakterie e.coli w moczu. musiałam od razu wejc do internisty i przepisała mi babka 3 razy dziennie furagine po 2 tabletki. Jestem załamana bo po pierwsze to antybiotyk po drugie dosc spora dawka chyba. Najgorsze jest jednak to ze w tym miesiacu byłam u mojego ginekologa juz 3 razy. Za kazdym razem płace 150 zł i qrde nie wiem czy isc teraz sie skonsultowac i czy po konsultacji skasuje mnie tak samo? ostatnio byłam przedwczoraj. qrde dziewczyny powiedzcie brałyscie moze furaginę? aha jestem w 15 tyg. prosze dajcie znac emotka

Kochana nic się nie bój. Ja choruję na nerki i w ciąży między 8 a 12 tygodniem ciąży jadłam Furagin. Urodziłam ponad 3 kg, donoszoną córeczkę. Dzisiaj ma prawie 2 latka i jest nad wiek rozwinięta emotka

P.s. Z tego co mi wiadomo to furagin to nie antybiotyk. Mam go dość często przepisywanego na nerki i pęcherz. Naprawdę bardzo pomaga. Radzę zaufać lekarzom emotka
0 0

agusia147

#4755177 Napisano: 14.10.2011 06:20:33
grusia napisał(a):

Jest to z takiego jakby twardszego sylikonu. Zakladany jest na szyjke macicy - zapobiega on przedwczesnemu porodowi,nie pozwala jakby szyjce sie mocno skracac itd. Zalozenie wlasciwie nie bolalo, zdejmowal inny lekarz , chyba mial krotsze palce bo ciezko bylo dziadostwo dosiegnac 3 palcami przez co zabieg nie nalezal do przyjemnych.

Znalazlam fotke oddajaca wielkosc krazka :
http://images30.f...236f6b7013b0d43b.jpg

Jak można tam wsadzić coś tak dużego?
0 0

Gość: kotek11

#4755239 Napisano: 14.10.2011 06:39:30
grusie 0 kiedy mialas zakladany krazek emotka znajoma jest w ciazy - termin na polowe grudnia i ma wlasnieproblemy z szyjka. a lekarz jej powiedzial ze juz za pozno na szycie albo krazki - kuna z tego co pamietam t przed nia wlasnie najgorszy mioesiac na porod (chyba..)

co do zdejmowania - moglo tez bolec/ ew. moglas czuc sysomfort bo ze sie tak wyraze narzad nieuzywany w celu wiadomym moze byc ciasniejszy niz w momecie zakladania
0 0

#4755423 Napisano: 14.10.2011 07:21:21
Agusia lekarz to swinal ze tak powiem i weszlo emotka , zreszta jak dziecko przechodzi to takie cos tym bardziej emotka

kotek zalozono mi w 31 tygodniu. A co do dyskofortu - narzad i przed zalozeniem byl malo uzywany bo nie bylo wolno emotka , sadze ze to jednak wina zbyt krotkich palcow lekarza emotka ,calosc jest zakladana dosc gleboko i stad czasem trudnosci z wyjeciem. Bylo minelo emotka
0 0

#4755461 Napisano: 14.10.2011 07:34:49
dzięki grusiu za odpowiedź... czyli mniej więcej w tym samyum okresie.. no nie wiem czemu u niej lekarz się broni przed zakładnaiem czegokolwiek - przecież to nawet psychika innaczejdziała. teraz bida boi sie anwet do kibelka isć, czy jedzenie sobie robić. najchętniej leżałaby jak kłoda bo jej pan ordynator tak powiedział...a moziwlam zeby do niego nie chodzila - laska przed 40 i nawet o padaniach prenatalnych nie chcial slyszec - w polowie sie zrobi. dobrze ze jak poszla na usg w 11-12 tyg. to jego nie bylo tylko babeczka i zauwazyla ze cos jest nie tak z przeziernoscia karkowa... musialam jej na gwalt przez nzjaoma genetyczke zalatwiac reszta badac lacznie z diagnostyka inwazyjna..
0 0

#4755491 Napisano: 14.10.2011 07:45:06
Z pessarem tez bedzie musiala lezec, brac leki itd ale faktycznie na psyche to tez dziala. Wiesz moze nie ma wystarczajacych przeslanek do zakladania krazka? Co jej sie dzieje ze musi lezec ?Jaka diagnoza?

Pessar dobra rzecz ale tez obce cialo a co za tym idzie zwiekszona podatnosc na wszelkie infekcje, trzeba o niego dbac i wogole. Czasem wybiera sie mniejsze zlo by bylo dobrze.
0 0

#4755505 Napisano: 14.10.2011 07:50:23
skraca sie szyjka i pojawilo sie minimalne rozwarcie... wiesz bardziej mnie wkurza ze dziewczyna lata prywatnie do pana ordynatora, placi mu gruba kase a on tak olewa pacjentki. wizyte miala teraz w srode a anstepna wyznaczyl jej za 3 tygodnie. kurcze ja chodzilam panstwowo ale zawsze wychodizlam w pelni poinformowana, pewna tego ze lekarz wie co robi .. a tutaj.. szkoda mi troszke dziewczyny....
0 0

#4755525 Napisano: 14.10.2011 07:56:46
To moze czas zmienic lekarza ? U mnie diagnoza nieywdolnosc szyjki macicy, zagrozenie pzredwczesnym porodem no i krazek. Moze jej szyjka jest na tyle dluga ze poki co zabieg zakladania pessara nie jest wymagany ? Nie wiesz jak dl ma szyjke ? W pierwszej ciazy chodzilam z rozwarciem od 20-ktoregos tygodnia i lekarz tylko odpoczywac kazal - syn urodzil sie 8 dni przed terminem emotka
0 0

agusia147

#4755534 Napisano: 14.10.2011 07:59:05
grusia napisał(a):

To moze czas zmienic lekarza ? U mnie diagnoza nieywdolnosc szyjki macicy, zagrozenie pzredwczesnym porodem no i krazek. Moze jej szyjka jest na tyle dluga ze poki co zabieg zakladania pessara nie jest wymagany ? Nie wiesz jak dl ma szyjke ? W pierwszej ciazy chodzilam z rozwarciem od 20-ktoregos tygodnia i lekarz tylko odpoczywac kazal - syn urodzil sie 8 dni przed terminem emotka

Ale ty już jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że dziecko jest na tyle duże że poród nikomu nie zaszkodzi emotka
0 0

#4755554 Napisano: 14.10.2011 08:05:47
grusia napisał(a):

myslisz ze ni probowalysmy jej z kolezankami tlumaczyc.. ale wiesz... to jest pan ordynator.. dziewczyna wierazy, ze bedac jego pacjentka bedzie inaczej traktowana w szpitalu, szybciej urodzi etc... z bledu wyprowadzic sie jej nie da... dobrze ze za 2 miesiace ma koniec emotka tyle moze damy rade z nia wytrzymac emotka

grusia - u mnie w pierwszej z synkiem skracala sie szyjka, ale jak pislaam - zawsze wybieram lekarza od ktorego wyjde przekonana do jego decyzji. wskazaniem u mnie bylo odpoczywanie - i czestsze wuizyty. w razie pogorszenia mielismy myslec.. na szczesie obylo sie bez dalszych interwencji i wypoczynek pomogl emotka
0 0

agusia147

#4755569 Napisano: 14.10.2011 08:07:58
Dziewczyny a tak odnośnie jedzenia, ostatnio mam straszną chcicę na słodycze, głównie batony jak snickers czy milky way, czy nie zaszkodzi to nam? W ogóle nie mam ochoty na normalne jedzenie, nic mi się nie chce, tylko tych słodyczy, a nie chcę z tej ciąży wyjść gruba jak jakiś prosiak tuczny... A jak już mnie najdzie na w miarę normalne jedzenie to są to serki danio głównie kokosowe, parówki, kabanosy, pomidory, ostatnio też na pasztet mnie naszło, a to nic zdrowego... jak u was?
0 0

Gość: bubulina

#4755587 Napisano: 14.10.2011 08:12:36
A mnie naszła ochota na bigos...nagotowałam dzisiaj cały wielki gar...tak się nim objadłam,że nie mam siły się ruszać,a brzuch mi tak wydeło,że szok emotka wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ciąży,a ja jestem dopiero w 3.
0 0

agusia147

#4755616 Napisano: 14.10.2011 08:20:01
bubulina napisał(a):

A mnie naszła ochota na bigos...nagotowałam dzisiaj cały wielki gar...tak się nim objadłam,że nie mam siły się ruszać,a brzuch mi tak wydeło,że szok emotka wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ciąży,a ja jestem dopiero w 3.

Ja zaczynam 6sty i chyba nieźle mam brzuch wydęty bo wszyscy pytają o termin
emotka
0 0

agusia147

#4755619 Napisano: 14.10.2011 08:20:39
PS. W sumie bigosik też bym zjadła, ale nie mam cierpliwości do stania przy garach ;(
0 0