Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
danio- zdrowe
Ja sobie teraz dogadzam Princessami XXL hehe, albo czekoladą, budyniem, kisielem. Nie można się głodzić. U mnie 37 t.c i 12kg na plusie, czuję, że do 13 kg lekko dobiję w takim tempie, bo mam apetyt właśnie na słodycze.
Gość: kotek11
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jeszcze nie przytyłam można powiedzieć, bo na początku mi się schudło prawie 6 kilo, a teraz właśnie wróciłam do swej wagi. Właśnie jem kanapkę z serkiem topionym, wczoraj mnie skusiły jeszcze kluski parowe. Zapijam wszystko litrami soku z grejfruta
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
Ale kilka tygodni temu nie bylam w takiej dobrej sytuacji,musialam lezec, brac leki i sie modlic, gdyby nie fakt ze szyjka wciaz sie skracala (i robila to zbyt szybko )a mam ja juz i tak krotka to prawdopodobnie nie musialabym miec go zakladanego.Dodatkowo doszły skurcze macicy na ktore wczesniej musialam brac leki - takze swoje przeszlam by dojsc do tego etapu. Jesli lekarz mowi ze nie zalozy krazka prawdopodobnie sa ku temu przeslanki.Najwazniejsze by dziewczyna stosowala sie do zalecen lekarza bo skoro do niego chodzi to musi mu zaufac, stres tez jest niezdrowy wiec niech lezy i bedzie dobrze.
ziolko
Postów 10411
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
poza tym lepiej kupić zwykły naturalny serek homo i w domu posłodzić.
Ja po danio mam dziwny posmak w ustach, a po innych serkach nie
Furagin - jeśli macie skłonność do anemii to nie jest zalecany - poczytajcie dokładnie ulotkę
chociaż lekarze przepisują, bo faktycznie jest silnijszy niż inne leki bez recepty.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bez danio żyć nie mogę, musi być danio i to kokosowe
ziolko
Postów 10411
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a wiesz, jakie zalety ma kokos?? a woda kokosowa to już w ogóle leczniczy nektar a nie woda
http://surawka.republika.pl/MZZ6.htm
http://pl.wikiped...iki/Kokos_właściwy
http://rawfoods.p...kiem-soku-z-ananasa/
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Muszę wypróbować, brzmi smacznie
ziolko
Postów 10411
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tyle jest chemii i konserwantów w żywności, że masakra. Więc szukam innych pomysłów na to, żeby choc trochę ograniczyć spożywanie tego świństwa ;/
bo jeśli nie zaszkodzi mnie bezpośrednio, to kto wie, co będzie z następnymi pokoleniami?
kiedyś słyszłam w tv albo radiu, że teraz ludzie wszystko jedzą a później okaże się, że ich dzieci lub wnuki nie mogą mieć dzieci.. i co? świat w ten sposób wyginie?
teraz są prowadzone badania nad GMO, czy faktycznie to takie dobre czy nie (coś tam o świniach było, czy GMO nie wpływa na płodność)
Gość: dianek
co do szkodliwości jedzenia oraz artykułów codziennego użytku - sporo można poczytać w artykułach i książkach oraz obejrzeć w programach telewizyjnych tyczących się badań z USA i Francji
u nas chemia na szeroką skalę w jedzeniu i innych produktach bliskich człowiekowi to tak na prawdę 20-25 lat, na zachodzie - już znacznie więcej
no i mimo przekrętów z nieujawnianiem wyników badań już mamy oficjalne wiadomości na temat wielu ulepszeń chemicznych itp a raczej ich szkodliwości...
osobiście uważam, że siebie samego faszerować możemy czym chcemy - to nasze zdrowie, ale szkodzenie dziecku, zwłaszcza nienarodzonemu to już co najmniej niemoralne...
jak już dajemy życie to go nie rujnujmy od początku
dla mnie takie małe poświęcenia jak zdrowe odżywianie czy planowanie późniejszego bardzo zdrowego trybu życia w trosce o dobro nasze i przede wszystkim naszych dzieci nawet stały się przyjemnością
i tak skończyły się fastfoody i gotowe dania - bo wiadomo, syf
pampersów nie chcemy bo są głównym powodem wzrostu niepłodności mężczyzn z kilku do kilkudziesięciu procent (zwłaszcza w USA to widać) a u dziewczynek wywołują zmiany w układzie moczowo-płciowym
mikrofalówki nie kupujemy bo rozbija oraz co gorsza modyfikuje (!) białka które stają się niewiadomo czym zaraz przed tym jak trafią do naszych żołądków etc...
za to planuje thermomixa i gotowanie w domu - bo stać przy garach nie cierpię, a to magiczne urządzenie sprawia że dżem z moreli własnej roboty robi się godzinkę a jedyne co trzeba to wrzucić składniki i później przełożyć go do słoików
a z bardziej przyziemnych rzeczy - maluch mi się coś ruszać nie chce, gardło mnie boli i w ogóle jest bezsensu
Gość: dianek
Gość: rachel
dzieki tez za wskazówki wspomagajace leczenie. stosuje sie do wszytskich. Swoja droga nie rozuemiem czemu my kobiety musimy tyle przechodzic....
Gość: katrin22
Co do sztuczności w żywności to prawda, tyle tego świństwa w jedzeniu, że brak słów, ja odkąd jestem w ciąży zrezygnowałam z:
- wędliny/mięsa pakowane z supermarketów/ zastępuję je kupowanymi na wagę, i sugeruję się ceną, oraz wyglądem i składem, np. kupuję wędlinę z małej masarni, która nie jest mokra.
- ograniczyłam prawie do minimum napoje, ze względu na benzoensan sodu, oraz na cukry, barwniki i E/ zastępuję je sokami 100% bez cukru, lub herbatkami owocowymi i wodą niskozmineralizowaną (wypijam jej od 2-2,5 l)
Chociaż święta nie jestem, wypiję czasem szklaneczkę coli, lub napoju typu np. Tymbark, jedną słabą kawę z mlekiem też wypijam dziennie.
- Nie używam żelów do kąpieli/ zamiast tego kupuję mydełko Oilatum, lub myję się szarym mydełkiem.
- warzywa mam od teściów, oni żadnych nawozów nie używają prócz naturalnych.
W tym roku narobiłam mnóstwo przetworów, około 100 słoików ogórków, sałatek do obiadu i wszytsko kupowane od wiejskich hodowców.
-jajka ze sklepu zastępuję swojskimi, dzięki temu, że mieszkam na wsi to nie problem jest dla mnie kupić wiejskie jajko.
- przyprawy- gotowce do mięs zastapiłam ziołami prowansalskimi, oreganem, bazylią, pieprzem, papryką itp. i vegetą( to niestety chemia, ale nie umiem bez niej gotować, sól nie da takiego smaku)
- ograniczam margarynę, zamiast niej kupuję masełko, ale i Rama jest u mnie w lodówce.
- z serów żółtych kupuję Salami z serenady- ponoć prawdziwy ser, a nie produkt seropodobny.
Ciężko wszystko wyeliminować, musielibyśmy się wynieść w Bieszczady i tam żyć bez prądu, i mieć swoje hodowle kurek, świnek i ogródek
Tak jak piszesz dianek u nas jeszcze nie ma tyle chemii co na zachodzie, chociaż ostatnio w Netto kupiłam czosnek i co czytam
Nie ma to jak 20 lat temu, na sklepy wchodziły gumy Mamby, i chipsy to była nowość, a teraz od wyboru do koloru, co rusz coś nowego.
Gość: tyrande1991
Gość: marielu
te malutkie, słabe maluchy mają na prawdę silną wolę życia
Moja szwagierka urodziła się w 6 miesiącu i ważyła 600 gram a tera z niej taka herszt baba że jak warknie to Mary truchleje i kurczy się do rozmiarów pchły
Będzie dobrze
ziolko
Postów 10411
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już lepiej wypij sok z cukrem niż ze słodzikami, bo właśnie słodziki to masakra
niby czemu na gumach do żucia czy cukierkach w rolkach piszą ostrzeżenie, że nie powinno spożywać się ich w nadmiarze?
no tak tyle ze dziecko ma dziure w sercu nie wiem co miala dokladnie kolezanka na mysli ale wada serca jest powazna i nie ma jakichkolwiek szans na przezycie.terror poprostu
bo dostaniesz rozwolnienia:D:D
Gość: marielu
Trolle som zdrowe żywotne wyjątkowo i nic im nie brakuje. Można prawie wszystko byle nie popadać ze skrajności w skrajność.