Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4772296 Napisano: 21.10.2011 09:58:00
ziolko patrz ile kobitek Cię przekonuje, pora się nad tym zastanowić emotka
0 0

Gość: dianek

#4772297 Napisano: 21.10.2011 09:58:03
ziolko daj spokoj z tym baniem sie

mi się tarczyca w ciąży naprawiła emotka i super jest
serducho się za to popsuło, ale kofane forumowiczki powiedziały jak sobie z tym radzić i nie ma problemu - ani razu leków jeszcze nie brałam emotka
kręgosłup mam w stanie strasznym bo miałam krzywicę jako dzieciak i kilka innych schorzeń - boli mnie mniej niż przed ciążą... w sumie to w ogóle nie boli emotka
i wzrok mi się popsuł.. -5 już mam na pewno na obu okach... ale w książce pani Murkoff wyczytałam, że normalne że w ciąży leci, a po ciąży często się znacznie poprawia, więc okularków nie zmieniam i liczę na cud jakiś emotka

mia jak nie chcesz być babcią to lepiej chyba nie odpukiwać emotka :P emotka

eh...muszę się do egzaminu dyplomowego uczyć.. nie chcę mi się.. emotka
0 0

ziolko

#4772313 Napisano: 21.10.2011 10:02:14
Katrin, trudno, żeby babki mnie nie namawiały w takim temacie emotka

Dianek - echh...
też mam minusy, ale nie tyle emotka
jakieś 3, 3,5 na prawym (info sprzed 2 lat)

serce ok - info sprzed prawie 2 lat,

hmm..
hmmm.....

ale z drugiej strony, muszę zmienić nastawienie emotka
0 0

#4772315 Napisano: 21.10.2011 10:02:47
dianek ja też ślepa jestem bardziej niż przed ciążą, ale jeszcze soczewek na mocniejsze nie zamieniałam, czuję, że z -2,75 mam już z -4 emotka
Ale są i korzyści, zniknęły mi zmarszczki mimiczne po prawym okiem, włosy zawsze miałam liche, a teraz są lśniące i mocne, paznokcie twarde i też lśnią emotka
Wada- rozstępy
0 0

#4772329 Napisano: 21.10.2011 10:05:57
ziolko napisał(a):

Katrin, trudno, żeby babki mnie nie namawiały w takim temacie emotka

Dianek - echh...
też mam minusy, ale nie tyle emotka
jakieś 3, 3,5 na prawym (info sprzed 2 lat)

serce ok - info sprzed prawie 2 lat,

hmm..
hmmm.....

ale z drugiej strony, muszę zmienić nastawienie emotka

ziolko w tym wątku aż kipi miłością macierzyńską emotka
Myśl pozytywnie, i do dzieła!!!
0 0

Gość: extraanka

#4772344 Napisano: 21.10.2011 10:10:12
agusia147 napisał(a):

extraanka napisał(a):

agusia147 napisał(a):

extraanka napisał(a):

hej jakie bierzecie żalazo? ja chelaferr zaczynam przyjmować, macie o nim jakieś zdanie??

Ja mam Chelafer Forte z Olimpu, lekarz kazał brać mi rano przed jedzeniem, ale jak tak robię to mdli jak cholera przez pół dnia, więc biorę przed snem.;)

spróbuj rozpuszczać sobie tabletki chelaferr w soku - mi pomaga emotka

Ja popijam sokiem grejfrutowym. Jest ciut lepiej. A co też masz mdłości po nim?

mdłości nie mam, biegunki też... ja po prostu wolę sobie rozpuścić tabletki w soku niż je połykać... emotka
0 0

#4772349 Napisano: 21.10.2011 10:12:17
katrin22 rozstępy masz pewnie moje, bo ode mnie sobie poszły emotka

mi z -4,5 skoczyło myślę że do -5,0, ale to 5 miesiąc więc pewnie dobiję do -5,5
w sumie mi wszystko jedno, bo od -3,5 to nie ma różnicy później - i tak się nic nie widzi emotka

okularów nie ma sensu zmieniać - mąż po prostu pamięta by w sklepie nie odchodzić za daleko ode mnie bo go później nie znajdę emotka a soczewki mam kupione -4,75 i są ok - w sumie tylko na jakieś dłuższe wyjścia ubieram, bo to jednodniówki
0 0

#4772364 Napisano: 21.10.2011 10:15:31
dianek napisał(a):

katrin22 rozstępy masz pewnie moje, bo ode mnie sobie poszły emotka

mi z -4,5 skoczyło myślę że do -5,0, ale to 5 miesiąc więc pewnie dobiję do -5,5
w sumie mi wszystko jedno, bo od -3,5 to nie ma różnicy później - i tak się nic nie widzi emotka

okularów nie ma sensu zmieniać - mąż po prostu pamięta by w sklepie nie odchodzić za daleko ode mnie bo go później nie znajdę emotka a soczewki mam kupione -4,75 i są ok - w sumie tylko na jakieś dłuższe wyjścia ubieram, bo to jednodniówki

Ja mam miesięczne noc i dzień.
dianek weź je z powrotem, bo Ty jeszcze masz czas zwalczać te rozstępy, a mi jak rozetną brzusio to już się tam długo nie posmaruję.
Pociesza mnie jedno, że mąż w łóżku nie będzie zaglądał na rozstępy heheheh, dobrze, ze faceci myślą inaczej, inną częścią ciała w sypialni hahhaah
emotka
0 0

#4772377 Napisano: 21.10.2011 10:20:23
nie chce ich! emotka wzięłaś sobie to już za późno emotka zwrotów nie przyjmuję emotka

choć pewnie i tak do mnie wrócą emotka

dobra, idę zabierać się za życie jakieś, czas na drugie śniadanko, obiadek wstawić, mężowi pomarudzić przez telefon (wymyślili sobie w firmie, że dzisiaj mają dzień budowlańca i od 16 wóda się leje... on jako kadra podobno musi zostać... a żeby miał kaca jutro, przypomni sobie co to marudna kobieta w ciąży emotka )
0 0

ziolko

#4772389 Napisano: 21.10.2011 10:25:19
Dianek, jesteś GENIALNA emotka

hehehe... wszystko jedno, bo od -3,5 się nie widzi

racja emotka

też mam męża budowlańca i w sobotę miał imprezę integracyjną, więc jak wrócił to spał

a co się z niego dośmiałam, to moje emotka
0 0

#4772567 Napisano: 21.10.2011 11:21:58
dianek dodam trochę gratisów z ud emotka emotka
Ja jak ściągnę soczewki to jestem jak kret emotka
0 0

benasia

#4772594 Napisano: 21.10.2011 11:28:32
dziewczyny was też tak boli czasem podbrzusze? coś mi dziś dokucza... mały głową ciśnie na dół więc siedzieć nie mogę, a jak chodzę to boli podbrzusze jakbym okres miała mieć - masakra emotka
jedynie leżeć dziś mogę...
0 0

#4772618 Napisano: 21.10.2011 11:35:25
no... ja serio między -3,5 a -5 różnicy nie widzę... po prostu wszystko zamazane i tyle emotka tylko jak się ma -4,75 to łatwiej soczewki na all wyhaczyć w dobrej cenie emotka a jak będzie -5,5 to już w ogóle ^^

ziolko - ten mój pan inżynier obiecał mi że jutro rano spacer do parku który projektuje porobić fotki i później na miasto polować na drzwi i podłogi - niech sobie dzisiaj pije ile chce, jutro o 8 rano mam mieć auto i on ma być na nogach, w jakim stanie to mnie już nie interesuje - najwyżej ja będę prowadzić, a on będzie tego bardzo żałował emotka

wracam do czyszczenia i pastowania butów - coś mnie wzięło na odpicowanie moich ulubionych dwóch jesiennych par ^^
0 0

kalisto1986

#4772630 Napisano: 21.10.2011 11:37:12
katrin22 my do końca nie wiedzieliśmy czy będzie chłopiec czy dziewczynka, tylko po prostu ja chciałam niespodzianke emotka
Fajne uczucie jak lekarz zdziwiony, że czekamy czy synek czy córeczka emotka

A co do cesarki, pielęgniarki na pewno pomogą, a sama cesarka nie świadczy, że będziesz gorzej się czuła niż po naturalnym.
My z siostrą leżałyśmy razem na oddziane emotka ona po cesarce, ja po naturalnym i to ona do mnie przychodziła pomóc mi na początku bo ze mną nie było ciekawie, a ona śmigała na drugi dzień

Jedyny minus w tm, że na pewno dłużej posiedzisz w szpitalu, ale teraz już nawet nie trzymają chyba aż 6 dni
0 0

Gość: grusia

#4772642 Napisano: 21.10.2011 11:42:06
benasia napisał(a):

dziewczyny was też tak boli czasem podbrzusze? coś mi dziś dokucza... mały głową ciśnie na dół więc siedzieć nie mogę, a jak chodzę to boli podbrzusze jakbym okres miała mieć - masakra emotka
jedynie leżeć dziś mogę...

Benasia ja mam tak od kilku dni emotka z tym ze mnie dodatkowo boli w okolicach nerek tak jak co miesiac przy okresie. To znak zblizajacego sie porodu emotka A czuje taki ucisk na krocze ze podczas wizyty w WC mam wrazenie ze mloda zaraz mi wyleci.

Ja własnie wrocilam z zakupow i kawusi u siostry - specjalnie łaze co by młoda wygonic, jestem juz pod blokiem, siatki w dłoniach, synek kilka krokow przedemna maszeruje i gada do swojego dinozaura, na chwile przystanelam by poprawic torebke i nagle z na przeciw ida dwie starsze panie - jedna wyciagla reke,poglaskala brzuszek i powiedziala Zdrowej i urodziwej coreczki zycze emotka Kopara mi opadła,kobite pierwszy raz na oczy widze a ta mi z takim tekstem - wrozka czy cuś ?
0 0

beniaminowa

#4772653 Napisano: 21.10.2011 11:44:30
kalisto1986 napisał(a):

A co do cesarki, pielęgniarki na pewno pomogą, a sama cesarka nie świadczy, że będziesz gorzej się czuła niż po naturalnym.
My z siostrą leżałyśmy razem na oddziane emotka ona po cesarce, ja po naturalnym i to ona do mnie przychodziła pomóc mi na początku bo ze mną nie było ciekawie, a ona śmigała na drugi dzień

Jedyny minus w tm, że na pewno dłużej posiedzisz w szpitalu, ale teraz już nawet nie trzymają chyba aż 6 dni

Po CC nie jest bardzo źle... No i u nas wypuszczają po 3 dobach tzn urodziłam we czwartek o 19 a w niedzielę o 12 do domu emotka koleżanka po naturalnym wyszła w sobotę, także to tylko 1 dzień emotka
0 0

kalisto1986

#4772663 Napisano: 21.10.2011 11:46:52
beniaminowa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Po CC nie jest bardzo źle... No i u nas wypuszczają po 3 dobach tzn urodziłam we czwartek o 19 a w niedzielę o 12 do domu emotka koleżanka po naturalnym wyszła w sobotę, także to tylko 1 dzień emotka

dokładnie, teraz szybciutko wypuszczają,
ja po naturalnym urodziłam 1 zaraz po północy a 2 już byłam w domu, siostra po cc urodziła 30 po południu , a w domu była jakoś 2 chyba
0 0

Gość: grusia

#4772729 Napisano: 21.10.2011 12:00:00
U nas wypuszczaja po 4-5 w zaleznosci od stanu dziecka no i matki. Katrin a dowiadywalas sie u siebie w szpitalu jak to jest z ta opieka nad maluszkiem? U mnie polozne bardzo pomagaja przy dziecku a na noc biora maluszka do siebie jesli matka jest po CC. Tym po SN tez biora jak sobie rady nie daja ale mamusie po CC maja taryfe ulgowa.
0 0

Gość: grusia25

#4772759 Napisano: 21.10.2011 12:07:47
ziolko napisał(a):

Katrin, ja jestem starsza emotka

heheh ziolko a masz już jakiegoś dzieciaka?? Bo ja ma 31 lat w piątym miesiącu jestem, tez ciągle mówiłam ,że jeszcze czas emotka za mąż wyszłam jak miałam 27 lat (10 lat chodziliśmy jako para:)) i ciągle mówiłam ,ze za wcześnie na ślub , a potem po ślubie chcieliśmy dzieciaka a tu kurna nic nie wychodziła (ogólnie masakra psycha siadała wiek leciał ,strach ,że już nie zdążymy i po czterech latach walki udało sie zajść w ciąże i teraz czekamy i modlimy się żeby wszystko było dobrze i żeby nasza dzidzia przyszła na świat emotka Dlatego nie zastanawiaj się tylko do roboty Kobito!! emotka emotka emotka emotka
0 0

#4773091 Napisano: 21.10.2011 01:51:04
Dziewczyny mam nadzieję, że pielęgniarki pomogą. No właśnie w tym szpitalu gdzie będę rodzić wypuszczają po 5-6 dobach. Mój lekarz Mówił, że boją się szybciej wypuszczać, bo może się wdać zakażenie i itp., ale to mnie tak nie przeraża.
grusia nie dowiadywałam się nic, bo do końca czekałam z wiadomością, czy się obróciło.
A co do tej wróżki to na prawdę dziwne emotka
kalisto mam nadzieję, że będę się czuła jak Twoja siostra emotka
Ps. Fajnie, że razem byłyście emotka
Wiecie, jeśli się będę dobrze czuła to nie przeraża mnie opieka, sama tam nie będę, ale na dwoje babka wróżyła, ale staram się myśleć pozytywnie.
0 0