Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: ninka28
Gość: dianek
słucha się serca by było ono wyraźne w okolicach 11-12 tygodnia dopiero (tak mi przynajmniej powiedzieli)
ale dużo wcześniej widać rozwijające się serce i między innymi na podstawie tych ruchów określa się czy ciąża jest żywa
ja na pierwszym USG byłam w 6tc - lekarz stwierdził że ciąża jest wcześniejsza, raczej koło 5tc, ale żywa i kazał przyjść na USG tydzień później
i na tym następnym USG mi potwierdził, że ciąża młodsza ale serduszko ładnie się rozwija (z resztą razem oglądaliśmy to ruszające się serduszko, ale nie było go jeszcze słychać)
później do 12tyc USG robiliśmy praktycznie co tydzień, czasem co 2 - dla świętego spokoju i w 12 tc słuchaliśmy serca
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie biło już w 8mym.
Katrin lecę do przychodni przyszpitalnej, mam nadzieję, że mnie stamtąd nie wywalą, ale mam stracha, a nie chcę się leczyć na własną rękę, zwłaszcza, że doszła biegunka, no i boję się, że dzidzi zaszkodzę. Normalnie bym łyknęła dwa nifuroksazydy, stoperan, coś na ból i jakoś by było, ale muszę też myśleć o moim małym człowieczku.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale nawet jakby było źle to na becie nic jej nie wyjdzie. To hormony i też muszą mieć czas na spadek/wzrost. Musiałaby je robić kilka razy, co kilka dni. Lepiej niech zmieni lekarkę... Ja na początku w lux medzie trafiłam na taką idiotkę co w 6tym tygodniu mi mówiła, że się płodu nie zobaczy, bo za mały itp...
Zjadłam całą miskę owsianki, pomarańczę i zgagi nie ma
Idę po drugą miskę bo strasznie mi posmakowało...
Agusia z lekami uważaj, bo większość z nich przedostaje się do dzidziusia niestety. Leć do lekarza i się szybciutko kurować, bo takie grypopodobne wirusy to nienajciekawsze
Ja dzisiaj mam wziąć drugą dawkę antybiotyku... i znów się boję...
Eh że człowiek musi chorować...
Gość: katrin22
Być może błąd w obliczeniach, policzyłaś sobie kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? pamiętaj, że mogłaś mieć wcześniej cykl bezowulacyjny, potem owulacyjny i błędnie obliczony termin porodu.
Jak ja byłam u lekarza w około 3 t.c to nie było widać serca, ale byłam po grupie i lekarz nastraszył mnie, że płód mógł umrzeć, i kazał po następnych 2 przyjechać, czyli w około 5 tyg., wtedy bardzo słabiutko widział bijące.
Także głowa do góry!
dianek ja w ciąży przeżyłam straszną grypę już na samym początku, ostre zapalenie pęcherza, takie, że zwijałam się z bólu, i groził mi szpital, bo wtedy macica się skurczała, uczulenie pokarmowe, co było podejrzeniem cholestazy, także swoje odchorowałam.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja ani razu zgagi nie miałam w ciązy
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
bete sie robi w odstepach 48 godz
kosztuje 200zł, 4 spotkania po 2h...
szanse na poród siłami natury mam niewielkie i w sumie to mnie interesuje tylko kwestia pielęgnacji noworodka...
i nie wiem
Ja i bez szkoły rodzenia dałam i daję sobie radę. W szpitalu Ci wszystko pokażą. Teraz maluchy są przy mamach, położne pomagają, odpowiadają na pytania.
Z drugiej strony 200zł nie majątek, ale możesz coś małemu kupić za to, albo sobie
bo jeszcze godziny takie średnie pon. 17-19, mężu musiałby się z pracy urywać...
I nie zawsze będziesz w tym czasie tryskać energią, wiem z doświadczenia...
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja byłam raz na szkole rodzenia i to porażka. Sama sobie z małym poradziłam wszystko jakoś tak samo przyszło więc ja nie polecam szkoły rodzenia w razie czego zawsze w szpitalu ci pomogą przy dzidzi
Gość: agasiam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Super że wszystko jest ok
A ja się strasznie denerwuje i niepokoje a usg mam dopiero 15
monika który masz tydzień? bo ja się gubię już.
Zleci szybko, a nie masz się czym niepokoić
agusia to super, teraz pilnuj się
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie 18 tydzień się zaczoł
A znasz już płeć?