Konkursowiczki w ciąży

benasia

#4877452 Napisano: 05.12.2011 02:05:15
dlatego kupiłam żywca i chce dawac mu z mlekiem i herbatka - bo mam twarda wode...
0 0

benasia

#4877454 Napisano: 05.12.2011 02:06:19
więc moge nie gotowac?
0 0

Gość: dianek

#4877458 Napisano: 05.12.2011 02:07:10
uważajcie na wody mineralne/źródlane
mi do picia dawali nieprzegotowaną wodę z butelki (bo niby zdrowsza od gotowanej kranówy)

po latach okazało się że moje nerki nie dawały sobie rady z taką ilością pierwiastków i część z nich odkładała się w naczyniach krwionośnych

później było trochę dolegliwości, szpital, kilka zabiegów, i do dzisiaj muszę z nerkami uważać... (a ostatni zabieg miałam jak miałam 10 lat)

a gdyby woda była przegotowana to by problemu nie było - bo taką wodę z ugotowanym kamieniem łatwiej dziecięcym nerkom przefiltrować (a raczej jelitom) niż wodę z aktywnymi pierwiastkami...

tak tylko ostrzegam, bo przez niby taką błahostkę jako dzieciak się trochę nacierpiałam..
0 0

monika1985monik

#4877535 Napisano: 05.12.2011 02:31:14
Ja wodę zawsze gotowałam
0 0

Gość: quaqua

#4877546 Napisano: 05.12.2011 02:34:55
benasia napisał(a):

dlatego kupiłam żywca i chce dawac mu z mlekiem i herbatka - bo mam twarda wode...

My na primaverze lecimy emotka Tańsza od Żywca spooooro emotka
0 0

benasia

#4877805 Napisano: 05.12.2011 03:53:28
quaqua napisał(a):

benasia napisał(a):

nie wiem ile kosztuje primavera ale dziś kupiłam 5l żywca za 5zł.
Wolę dać dziecku źródlaną wodę niż taką domową...
Tylko że jak woda potrzebna na gwałtu rety to nie moge gotować -a poza tym by potrzeba nowy czajnik bo przecież gotować tam gdzie normalną kranówę nie można bo tam już jest pewnie część kamienia...
0 0

Gość: katrin22

#4877865 Napisano: 05.12.2011 04:10:17
benasia napisał(a):

więc moge nie gotowac?

Lepiej gotuj emotka
0 0

#4877876 Napisano: 05.12.2011 04:14:16
benasia napisał(a):

quaqua napisał(a):

benasia napisał(a):

Tylko że jak woda potrzebna na gwałtu rety to nie
moge gotować -a poza tym by potrzeba nowy czajnik bo przecież gotować tam gdzie normalną kranówę nie można bo tam już jest pewnie część kamienia...

benasia ja mam garnek malutki tylko na wodę dla Kubusia do przegotowania. Ja tylko wodę na herbatkę mu gotuję, bo mleka mam dużo, a nawet nadmiar i nie muszę dokarmiać, aczkolwiek Bebiko w pogotowiu jest emotka
Zagotuj wodę wcześniej na mleko i zostaw do ostygnięcia, potem tylko podgrzejesz, a do herbatki niestety potrzebny wrzątek, ja małemu daję smoka jak bardzo głodny i spokojnie się przygotowuję emotka
Mój smoka tylko ciągnie jak głodny.
Czytałam dziś w gazecie, że jak dziecko boli brzuszek to ono chce ciągnąć cyca, bo łagodzi sobie ból tym, a tak łatwo o przekarmienie.
0 0

agusia147

#4877971 Napisano: 05.12.2011 04:43:21
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

quaqua napisał(a):

benasia napisał(a):

moge gotować -a poza tym by potrzeba nowy czajnik bo przecież gotować tam gdzie normalną kranówę nie można bo tam już jest pewnie część kamienia...

benasia ja mam garnek malutki tylko na wodę dla Kubusia do przegotowania. Ja tylko wodę na herbatkę mu gotuję, bo mleka mam dużo, a nawet nadmiar i nie muszę dokarmiać, aczkolwiek Bebiko w pogotowiu jest emotka
Zagotuj wodę wcześniej na mleko i zostaw do ostygnięcia, potem tylko podgrzejesz, a do herbatki niestety potrzebny wrzątek, ja małemu daję smoka jak bardzo głodny i spokojnie się przygotowuję emotka
Czytałam dziś w gazecie, że jak dziecko boli brzuszek to ono chce ciągnąć cyca, bo łagodzi sobie ból tym, a tak łatwo o przekarmienie.

To nie lepiej wtedy dać mu smoka, żeby nie przekarmiać? Odruch u dziecka ten sam.
0 0

grazia1981

#4878169 Napisano: 05.12.2011 06:00:55
Dziewczyny ja mam problem,byłam dziś u giny na usg długo się wpatrywała,pózniej stwierdziła,że ciąża wygląda na 5,6 tydz,a powinien być 9 tydz i kazała za 2 tyg znów usg,bo nie wie,czy jest zle obliczone,czy płód się nie rozwija stosownie do wieku emotka emotka co robić?
0 0

monika1985monik

#4878187 Napisano: 05.12.2011 06:06:40
grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny ja mam problem,byłam dziś u giny na usg długo się wpatrywała,pózniej stwierdziła,że ciąża wygląda na 5,6 tydz,a powinien być 9 tydz i kazała za 2 tyg znów usg,bo nie wie,czy jest zle obliczone,czy płód się nie rozwija stosownie do wieku emotka emotka co robić?

Wiem że łatwo powiedzieć ale nie martwić się bo nie pomożesz tym dziecku i być dobrej myśli że to tylko termin jest źle obliczony
0 0

#4878191 Napisano: 05.12.2011 06:08:19
ja bym poszła na konsultacje do innego ginekologa - nawet prywatnie...
dla świętego spokoju
0 0

monika1985monik

#4878195 Napisano: 05.12.2011 06:08:51
dianek napisał(a):

ja bym poszła na konsultacje do innego ginekologa - nawet prywatnie...

O to też jest pomysł spróbuj u kogoś innego co powie
0 0

#4878238 Napisano: 05.12.2011 06:22:40
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

quaqua napisał(a):

benasia napisał(a):

To nie lepiej wtedy dać mu smoka, żeby nie przekarmiać? Odruch u dziecka ten sam.

Lepiej dać smoka emotka i poczekać.
0 0

#4878244 Napisano: 05.12.2011 06:24:39
grazia1981 napisał(a):

Idź do innego, lekarze też się mylą.
Moja koleżanka miała od początku ciążę cofniętą o 2 tygodnie i urodziła syna 4,480 kg .
Nie panikuj, ja panikowałam i porównywałam główkę, tułów do tabel, i zawsze wychodziło, że głowa za duża, a Kubuś ma normalną główkę.
0 0

Gość: npg

#4878258 Napisano: 05.12.2011 06:28:40
monika1985monik napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Na pewno nie ma co się denerwować i trzeba myśleć pozytywnie. Tak jak mówią dziewczyny - idź do innego gina. Trzymam kciuki! emotka

0 0

Gość: mooniq82

#4878272 Napisano: 05.12.2011 06:34:18
npg napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Na pewno nie ma co się denerwować i trzeba myśleć pozytywnie. Tak jak mówią dziewczyny - idź do innego gina. Trzymam kciuki! emotka

ja też trzymam kciuki emotka ) będzie dobrze emotka

0 0

#4878388 Napisano: 05.12.2011 07:06:54
a tak w ogóle - bo mi się przypomniało - wiecie co mi na zgagę pomogło? pomarańcza... emotka

wiem, kompletnie to zaprzecza zasadom tej dolegliwości... ale zjadłam i przeszło...
0 0

#4878405 Napisano: 05.12.2011 07:10:16
dianek napisał(a):

a tak w ogóle - bo mi się przypomniało - wiecie co mi na zgagę pomogło? pomarańcza... emotka

wiem, kompletnie to zaprzecza zasadom tej dolegliwości... ale zjadłam i przeszło...

bidulko, współczuję zgagi. ja nie mogłam pod koniec ciąży na prawym boku leżeć, bo od razu zgaga.
Mi pomagało mleko i jakieś pastylki od gina,zapomniałam nazwy
0 0

#4878412 Napisano: 05.12.2011 07:12:18
no właśnie ja dostałam jakieś takie mleczko do picia, ale nie działa
a zgagę mam od nabiału - nie mogę ani mleka ani jogurtów ani serów... emotka
znaczy jem bo maluchowi wapń przecież teraz bardzo potrzebny... a później mnie pali...
mam nadzieje ze jutro pomarańcza też pomoże, bo dzisiaj już miałam dość serdecznie - całą noc i pół dnia non stop miałam zgagę i nic nie działało..
0 0