Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4876685 Napisano: 05.12.2011 10:30:22
agusia147 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

rachel napisał(a):

A ja dzisiaj idę na drugie już badanie genetyczne i już nie mogę się doczekać!! Z jednej strony się cieszę z drugiej boję o to żeby wszytsko było w porządku. Normalnie zaraz jajo zniose. Trzymajcie kciuki.

trzymamy,ja też mam dziś wizytę nie mogę się doczekać usg,a co to za badanie genetyczne?
emotka

Chyba chodzi o USG genetyczne emotka

Ja mam USG dopiero 8 grudnia ;( Nie lubię czekać.

W ogóle dziś się nie wyspałam, boli mnie żołądek, mdli, do tego ból żeber jakby skórę rozrywało i ból kręgosłupa, ehh świetny zestaw. Ledwie usnęłam, a już pęcherz mówił, że chce siku ;( Ja tak nie wydolę jeszcze tych 8 tygodni.

wydolisz!!! ja pod koniec ciąży jeszcze dobrze się nie ułożyłam w łóżku, a tu znów siku, w nocy z kilka razy wędrówka. A dziś niskie ciśnienie więc każdy się źle czuje, ja kilka łyków kawy wypiłam i czekam, aż zadziała, bo oczy mi się kleją, bo 4 razy w nocy wstawałam na przewijanie i karmienie
0 0

agusia147

#4876718 Napisano: 05.12.2011 10:37:32
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

rachel napisał(a):

A ja dzisiaj idę na drugie już badanie genetyczne i już nie mogę się doczekać!! Z jednej strony się cieszę z drugiej boję o to żeby wszytsko było w porządku. Normalnie zaraz jajo zniose. Trzymajcie kciuki.

trzymamy,ja też mam dziś wizytę nie mogę się doczekać usg,a co to za badanie genetyczne?
emotka

Chyba chodzi o USG genetyczne emotka

Ja mam USG dopiero 8 grudnia ;( Nie lubię czekać.

W ogóle dziś się nie wyspałam, boli mnie żołądek, mdli, do tego ból żeber jakby skórę rozrywało i ból kręgosłupa, ehh świetny zestaw. Ledwie usnęłam, a już pęcherz mówił, że chce siku ;( Ja tak nie wydolę jeszcze tych 8 tygodni.

wydolisz!!! ja pod koniec ciąży jeszcze dobrze się nie ułożyłam w łóżku, a tu znów siku, w nocy z kilka razy wędrówka. A dziś niskie ciśnienie więc każdy się źle czuje, ja kilka łyków kawy wypiłam i czekam, aż zadziała, bo oczy mi się kleją, bo 4 razy w nocy wstawałam na przewijanie i karmienie

Dziś w nocy 8 razy siku, dosłownie co godzinę z zegarkiem w ręku, po każdym sikaniu zasypianie i układanie się zajmowało mi około pół godziny. Nie wiem co zjeść dziś bo mdli i ten żołądek boli, a nie chcę sobie zaszkodzić i synkowi. Wczoraj ciśnienie też było masakrycznie niskie, spałam na stojąco, a w kościele myślałam, że upadnę, dobrze że mężu obok i dba.
0 0

Gość: dianek

#4876754 Napisano: 05.12.2011 10:48:26
a ja od wczoraj od 21 mam zgagę...
chyba nie mogę jeść jogurtów ani serków typu danio... w ogóle z nabiałem ciężko

tylko zazwyczaj zgaga mi się pojawiała na 30 min
a teraz tyle godzin... całą noc mnie paliło i mi się odbijało i dzisiaj dalej...

i nic nie pomaga.. zgłupieje zaraz, da się coś z tym zrobić?
0 0

Gość: grusia

#4876761 Napisano: 05.12.2011 10:51:07
Mi na zgage pomagalo zimne mleko emotka
0 0

agusia147

#4876793 Napisano: 05.12.2011 11:03:07
grusia napisał(a):

Mi na zgage pomagalo zimne mleko emotka

Dokładnie mnie też zimne mleko.
0 0

#4876821 Napisano: 05.12.2011 11:11:34
a ja po mleku mam jeszcze większą emotka mleko, jogurt, sery wszelakie, mleczna czekolada - strasznie mnie męczy po tych produktach emotka

w ogóle cały nabiał mi ostatnio jakoś nie wchodzi - a przecież Bernardzikowi teraz szkielet się rozbudowuje i jakoś mu muszę wapnia dostarczać... już nie wiem co robić emotka
0 0

#4876950 Napisano: 05.12.2011 11:49:06
dianek napisał(a):

a ja po mleku mam jeszcze większą emotka mleko, jogurt, sery wszelakie, mleczna czekolada - strasznie mnie męczy po tych produktach emotka

Dlatego po wypowiedzi dalam emotka bo leczylam zgage tym co u Ciebie ja powoduje emotka

A migdałów probowałas ?
0 0

agusia147

#4876970 Napisano: 05.12.2011 11:56:27
Migdały feee emotka
0 0

#4876982 Napisano: 05.12.2011 11:58:38
A ja własnie kupiłam na All małej mleko za mniej niz polowe ceny sklepowej emotka .Oplaca sie kupowac hurtowe ilosci emotka Ale sie ciesze, zaoszczedzilam kupe kasy emotka - ot gospodarnosc emotka
0 0

#4877011 Napisano: 05.12.2011 12:09:18
grusia napisał(a):

dianek napisał(a):

Dlatego po wypowiedzi dalam emotka bo leczylam zgage tym co u Ciebie ja powoduje emotka

A migdałów probowałas ?

po migdałach mi niedobrze strasznie...

nic, chyba mi zostaje się przyzwyczaić emotka
0 0

Gość: jopi

#4877176 Napisano: 05.12.2011 12:44:10
Ja w ciaży na pasudną zgagę brałąm ALUMAG
0 0

benasia

#4877330 Napisano: 05.12.2011 01:27:10
agusia147 napisał(a):

merynosek napisał(a):

staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kochana każdy ma niepewną sytuację w tych czasach. Ja nie pracuję, mąż ma stypendium doktoranckie, którego jest 2600, czasem coś dorobimy i jakoś leci.

Kurde, jak za taką kasę dajecie radę wyżyć i jeszcze dziecko utrzymać??? My wspólnie mamy ok. 8 tys. i uważam, że to mało, by mieć dziecko. Same opłaty zjadają ponad 3 tys. a i odłożyć coś trzeba.
Podziwiam odwagę.

Przepraszam, że się wtrącę emotka Mamy 1200zł na naszą trójką, fakt mieszkamy z moimi Rodzicami i tak jakoś dajemy radę. I nawet udaje się coś odłożyć... Wszystko zależy od dobrego rozplanowania wydatków emotka Nie stać nas na frykasy ale Synek ma wszystko co potrzebuje emotka

Mnie wypowiedź staszka nieco zabolała, bo nam to w zupełności starcza na wszystko i jeszcze na oszczędności coś odłożymy na jakieś wakacje czy coś... Zastanawiam się co on ma do opłacania, że wychodzi mu 3000.Bo my nawet jak mieliśmy telewizję z n i mamy w sumie kilka telefonów i nam max koło 600-800zł wychodzi...

No zgadzam się jak można mieć tyle pieniędzy i nie wyżęć? emotka emotka
My mamy tylko pensję męża trochę wiecej niż krajowa, i jakoś nam dobrze. Mamy neta, 4 tel, cyfrowy polsat i budujemy dom. Fakt raz na kilka miesięcy wpadnie kilka stówek, czasem bony się wygra - ale nasz mały ma wszystko, a odłożone też coś było by wybudowac dom -jak się pieniadze skończą odłożone to wtedy coś się będzie myśleć.
Nie rozumię jak można mieć tyle kasy i ludziom nie starcza...
0 0

benasia

#4877379 Napisano: 05.12.2011 01:38:53
czy dla małego na herbatke trzeba gotowac wode jak mam mineralna nie gazowana zywca?
0 0

sonata

#4877391 Napisano: 05.12.2011 01:44:03
benasia napisał(a):

czy dla małego na herbatke trzeba gotowac wode jak mam mineralna nie gazowana zywca?

Mineralnej nie wolno, bo jest za ciężka na małe nereczki. Żywiec jest wodą źródlaną. Są też specjalne wody dla niemowląt.
0 0

staszek

#4877399 Napisano: 05.12.2011 01:48:34
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

merynosek napisał(a):

staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kochana każdy ma niepewną sytuację w tych czasach. Ja nie pracuję, mąż ma stypendium doktoranckie, którego jest 2600, czasem coś dorobimy i jakoś leci.

Kurde, jak za taką kasę dajecie radę wyżyć i jeszcze dziecko utrzymać??? My wspólnie mamy ok. 8 tys. i uważam, że to mało, by mieć dziecko. Same opłaty zjadają ponad 3 tys. a i odłożyć coś trzeba.
Podziwiam odwagę.

Przepraszam, że się wtrącę emotka Mamy 1200zł na naszą trójką, fakt mieszkamy z moimi Rodzicami i tak jakoś dajemy radę. I nawet udaje się coś odłożyć... Wszystko zależy od dobrego rozplanowania wydatków emotka Nie stać nas na frykasy ale Synek ma wszystko co potrzebuje emotka

Mnie wypowiedź staszka nieco zabolała, bo nam to w zupełności starcza na wszystko i jeszcze na oszczędności coś odłożymy na jakieś wakacje czy coś... Zastanawiam się co on ma do opłacania, że wychodzi mu 3000.Bo my nawet jak mieliśmy telewizję z n i mamy w sumie kilka telefonów i nam max koło 600-800zł wychodzi...

No zgadzam się jak można mieć tyle pieniędzy i nie wyżęć? emotka emotka
My mamy tylko pensję męża trochę wiecej niż krajowa, i jakoś nam dobrze. Mamy neta, 4 tel, cyfrowy polsat i budujemy dom. Fakt raz na kilka miesięcy wpadnie kilka stówek, czasem bony się wygra - ale nasz mały ma wszystko, a odłożone też coś było by wybudowac dom -jak się pieniadze skończą odłożone to wtedy coś się będzie myśleć.
Nie rozumię jak można mieć tyle kasy i ludziom nie starcza...

A gdzie wyczytałaś, że nie wystarcza?
0 0

benasia

#4877400 Napisano: 05.12.2011 01:48:40
sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

Mineralnej nie wolno, bo jest za ciężka na małe nereczki. Żywiec jest wodą źródlaną. Są też specjalne wody dla niemowląt.

tzn mam żywiec zdrój niegazowany
0 0

#4877407 Napisano: 05.12.2011 01:51:01
Ja tam dawalam normalna niegazowana i synkowi i teraz i nikt mi nic nie powiedzial a dzieci zdrowe. Ja nawet dostalam zywca wlasnie w gratisach po wizycie u lekarza. Teraz maz kupil mama i ja i mam wrazenie ze nie pasi malej .Ja nie gotowalam wody.
0 0

sonata

#4877413 Napisano: 05.12.2011 01:51:39
benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

tzn mam żywiec zdrój niegazowany

Ja daję dzieciom właśnie żywiec, mimo, iż była kiedyś nagonka, że ma niby tyle bakterii. Dobrze mieć też filtr na wodę z kranu. Zwykła kranówka nawet przegotowana może być za twarda
0 0

#4877443 Napisano: 05.12.2011 02:03:44
benasia napisał(a):

Ja właśnie Żywca gotuję emotka
0 0

#4877450 Napisano: 05.12.2011 02:04:46
grusia napisał(a):

Ja tam dawalam normalna niegazowana i synkowi i teraz i nikt mi nic nie powiedzial a dzieci zdrowe. Ja nawet dostalam zywca wlasnie w gratisach po wizycie u lekarza. Teraz maz kupil mama i ja i mam wrazenie ze nie pasi malej .Ja nie gotowalam wody.

Na herbatkach granulowanych Bebiko jest wyraźnie napisane, że ma być zalana wrzącą wodą.
0 0