Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: felinho17
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
Gość: felinho17
Gość: dianek
kurcze, same chłopaki
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje!
Gość: katrin22
GRATULACJE !!!
Gość: katrin22
jeszcze mi wpadły w oko inne otulacze - gdybyście robili zakupy jednak w pieluszkarni (bo nie wiem czy w pieluszkarni nie będzie szybciej jakaś dostawa prefoldów ekopi) to zamiast otulacza FLIP możesz się szarpnąć na Blueberry lub Weehuggera - mają dodatkowe falbanki przy nóżkach, więc jest mniejsze ryzyko przecieków
ale to jako ewentualność podrzucam
http://www.pielus...nesize-na-snapy.html
http://www.pielus...hugger-na-rzepy.html
http://www.pielus...hugger-na-snapy.html
i jak coś to i w pieluszkarni i w wielorazowo.pl podpowiedzą jakie zamienniki mogą zaoferować gdyby czegoś nie było (np. gdyby się okazało, że prefoldy EcoPi będą za pół roku...)
oczywiście w razie czego też mogę pomóc z doborem jakichś zamienników jakby coś było nie do zdobycia z tego co Wam złożyłam - po w okresie świątecznym to różnie może być
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje! Życzę dużo zdrówka!
Dianek - dziękuję za informacje o wielorazowych pieluszkach.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje
a nie ma problemu
swoją drogą - wejściówkę na warsztaty pieluszkowe wygrałam w jednym z konkursów
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
warsztaty były z mamami, które używają wielorazówek, oraz z pediatrą i pielęgniarką, które zajmują się leczeniem pieluszkowego zapalenia skóry oraz chorób skórnych u dzieci
owszem było na temat badań - różnych od lat '70 do roku 2010
u 6%-8% dzieci pieluchowanych wielorazówkami występują odparzenia
u 82% dzieci pieluchowanych jednorazówkami występują odparzenia
dane aktualne i oficjalne
nic się nie stanie jak wypierzesz pieluchę nawet w 30 stopniach... wystarczy dodać proszku odkażającego...
oczywiście, lekarze mówią by prasować wszystko co ma kontakt ze skórą dziecka i najlepiej prać w 90 stopniach... a jak nam przypadkiem spadnie na podłogę to absolutnie z powrotem do prania - bo już jest w bakteriach
w proszkach jest dużo syfu.. dlatego mamy alergików przerzucają się na inne sposoby prania... dla mnie trochę zbyt wymagające - zwłaszcza finansowo
skonsultowano z pediatrą - do szpitala w którym będę rodzić nie wolno zabierać pampersów - dzieci są pieluchowane tylko tetrą, bo żadna pielęgniara nie będzie się bawiła w smarowanie kremami i leczeniem podrażnień u noworodka... przynajmniej tak mi powiedziała słynna tam pani J. gdy zapytałam co spakować do torby
90% pediatrów na hasło pieluszka wielorazowa widzi tylko tetrę
nie wiedzą na jakiej zasadzie działają nowoczesne wielorazówki i temat im się kojarzy raczej z poodparzanami od ceraty pupami malców, które kisiły się w nieoddychających majtach...
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Och och to wiadro to dopiero porażka kto wymyśla te ich genialne wynalazki.
No ale jak ktoś napisał wcześniej kobiecie w ciąży szczególnie 1
substancja żrąca była tam jedna, ale nie w takim stężeniu, by wyżerać w ciele dziury...
bardziej chodziło o substancje rakotwórcze i toksyczne, odkładające się w organizmie człowieka, które są bardzo niebezpieczne, bo bez problemów przenikają przez skórę nawet dorosłego, a co dopiero dziecka
i mowa była o najnowszych pieluchach, które coraz więcej chłoną (i niby coraz rzadziej można je zmieniać) - czyli zawierają więcej tych substancji w żelu, który mają
rekordowe ilości były w tych najnowszych Huggiesach czy Pampersach (już mi się mieszają te opakowania) które pasują nawet na trzylatka...
dla mnie to sprawa równa praktykom Danone, który co roku płaci milionowe kary za stosowanie kłamstw w reklamach czy na nadrukach na produktach (słynna sprawa Activii i jej wpływu na zdrowie)
kwestia niezbyt jasna, dość śmierdząca, więc omijam i się w to nie pakuję
komuś to nie przeszkadza - nie ma problemu, przecież to jego sprawa
warto jednak wiedzieć w co się pakujemy (ja chcę wiedzieć co jem, czym się smaruję i co zakładam na pupę mojemu dziecku)
no z tymi pieluchami i innymi specyfikami dla dzieci to trochę tak jak z jedzeniem...
ogólnie staramy się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu nikt nie pogardzi fastfoodem czy nadmiarem słodyczy... i nie umrze od tego
co innego, gdy je to latami, codziennie...
(swoją drogą chyba byłoby zdrowiej zjeść pampersa niż kilka hamburgerów z mcdonaldsa
z wiaderkiem daj spokój - dla mnie jakiś koszmar
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane