Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: mooniq82
pochwalisz się wózkiem?
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie od dwóch dni strasznie szczypie i piecze w okolicach intymnych. Biorę antybiotyk, czy to może być tego wina?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Grzybicy pochwy chybanie miałam, ale jak miałam zapalenie pęcherza, to lekarz przepisał mi NATAMYCYNE, a ona z tego co wyczytałam jest na grzybicę, więc chyba profilaktycznie dostałam.
pewnie, że od antybiotyków mogłaś dostać, pij jogurty i jakieś probiotyki kup w aptece, bo możesz mieć biegunkę.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na koniec ciązy pochwa jest bardzo pulchna i może że tak powiem być podrażniona - doktor mi mówił że to normalne bo tez sie martwiłam ale żadnych bakteri ani nic nie miałam.
a pochwalę się wam że wczoraj ważyliśmy Mikusia - ma 6 i pół tyg - i waży już 5,700kg
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli miałaś robiony już wymaz z pochwy to też będzie wiadomo czy masz paciorkowce itp. Napewno będzie ok
Gość: dianek
agusia ja walczę z drożdżakami od początku ciąży... i nie chcą się odczepić
czy to stan zapalny bakteryjny czy raczej infekcja grzybiczna to można rozpoznać po upławach
infekcje bakteryjne - wywoływane przez bakterie - bacterial vaginosis (BV), zakażenie nazywane często waginozą bakteryjną, bez objawów takich jak pieczenie czy swędzenie pochwy i sromu, natomiast o charakterystycznym rybim zapachu, upławy występują sporadycznie, mogą być barwy białej lub szarawej;
infekcja drożdżakowa (drożdżyca) – wywołana przez drożdżaki (grzyby) - Candida albicans; drożdżaki mnożą się w błonach śluzowych, również pod wpływem wilgoci, ich przewaga narusza równowagę flory bakteryjnej; wydzielina z pochwy ma serowatą konsystencję, jest gęsta o barwie białej lub żółtawej, zapach może być nieprzyjemny, występuje świąd i zaczerwienienie pochwy, sromu;
rzęsistkowe zapalenie pochwy – zakażenie spowodowane obecnością w pochwie pierwotniaka – rzęsistka pochwowego (Trichomonas vaginalis); niekiedy bezobjawowe, ale w fazie zaawansowanej wydzielina z pochwy jest wodnista, szaro-zielona, o nieprzyjemnym zapachu, szyjka macicy jest zaczerwieniona
jak jutro idziesz do gina to luz, powiesz że swędzi, piecze - na pewno coś przepisze
a dla ulżenia sobie polecam Tantum Rosa - raz się podmyjesz i na kilka godzin masz spokój od swędzenia, pieczenia (w aptekach są dostępne pojedyncze saszetki)
benasia wielki chłop
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki, po opisie to mi na drożdżaki wygląda...
i tak z doświadczenia - nie zakładaj bielizny ze sztucznych materiałów, bo się pogarsza sprawa, czysta bawełna najlepsza
obcisłe spodnie też odpadają - najlepiej kiecka lub bawełniane leginsy - szybciej się podrażnienia goją i w ogóle mniej piecze
i męża sobie nie zaraź - bo niestety ale zaraźliwe...
jak się nie rozwinęły jeszcze dobrze, to w 7 dni powinnaś się z nich wyleczyć
ja właśnie sobie sprawdziłam wyniki badań moczu - bo miałam zrobić po tym antybiotyku... no i lipa
eh...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mężu nie pamiętam kiedy ostatnio dostał coś oprócz buziaka, aż mi go żal...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No przy drożdżakach tak jest
A na podrażenienia tak jak z katrin polecałyśmy - Tantum Rosa, jedna saszetka to co prawda ok. 3,50zł ale ulga duuuuża
chociaż najgorsze jest to, że przy problemach z drożdżakami (bo one lubią wracać niestety) trzeba ograniczyć spożywanie produktów drożdżowych i cukru
btw - Bernard nauczył się boksować... strasznie mam zdolnego synka... tylko czemu trenuje na moim pęcherzu?! zwariuje zaraz
no mi teraz drożdżaki wróciły właśnie po antybiotyku
antybiotyk niestety wybija też naturalną florę bakteryjną, pewnie Ci się jeszcze pH nieco podniosło no i od razu grzybica nie wiadomo skąd..(pewnie w tej najpopularniejszej odmianie, czyli drożdżyca o której właśnie piszemy)
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie tak, mam nadzieję, że lekarz podoła, bo dłużej nie wytrzymam...
Będzie dobrze, musicie temu podołać, po narodzinach synków minie Wam wszystko.
Ja przechodziłam tak bolesne zapalenie pęcherza, że nie mogłam uleżeć, ból, ból i ból...do tego jak aguś napisała przy podcieraniu krew, a jak siusiałam to i pieczenie.
Dużo pomógł Tantum ROsa, os razu 10 kupiłam i nasiadówki dawały mi taką ulgę.
dianke pewnie dostaniesz Natamycynę i Furaginum, albo Urosept.
A Ty agusia pewnie też Natamycynę i bez recepty kup Tantum Rosa, ono odkaża i znieczula- POTWIERDZONE przeze mnie.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie martw się, w ciąży różne dolegliwości się zdarzają.