Konkursowiczki w ciąży

Gość: mooniq82

#4894881 Napisano: 12.12.2011 10:59:09
agusia147 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emi jedzo musisz nakrecac nooo emotka

ale te rozowe w kwiatuszki najslodsze emotka

ja juz wozki ogladalam emotka

Aaaa i teraz bedziesz miala dziecko bez kolkowe, aniolek zobaczysz, mowia ze jak pierwsze dalo popalic to drugie spokojne i odwrotnie, chociaz mam nadzieje, ze u mnie to nie sprawdzi sie i drugie bedzie jak Domisko bez kolkowe emotka

też właśnie wózki oglądam emotka

Ja to już wózki mam obglądnięte, fotelik zakupiony, łóżeczko czeka na złożenie. Tylko się zastanawiam czy do turystycznego łóżeczka kupić materacyk? Jeśli tak to jaki?

pochwalisz się wózkiem? emotka a co do materaca to ja nie wiem... zielona jestem jeszcze emotka to moje pierwsze dziecko emotka mam jeszcze czas ale lubię sobie popatrzeć emotka
0 0

agusia147

#4895421 Napisano: 12.12.2011 12:56:38
Miała któraś z was w ciąży grzybicę pochwy? Jakie są objawy?
Mnie od dwóch dni strasznie szczypie i piecze w okolicach intymnych. Biorę antybiotyk, czy to może być tego wina?
0 0

Gość: katrin22

#4895429 Napisano: 12.12.2011 01:00:51
agusia147 napisał(a):

Mnie od dwóch dni strasznie szczypie i piecze w okolicach intymnych. Biorę antybiotyk, czy to może być tego wina?

Grzybicy pochwy chybanie miałam, ale jak miałam zapalenie pęcherza, to lekarz przepisał mi NATAMYCYNE, a ona z tego co wyczytałam jest na grzybicę, więc chyba profilaktycznie dostałam.

pewnie, że od antybiotyków mogłaś dostać, pij jogurty i jakieś probiotyki kup w aptece, bo możesz mieć biegunkę.

0 0

benasia

#4895435 Napisano: 12.12.2011 01:01:49
agusia147 napisał(a):

na koniec ciązy pochwa jest bardzo pulchna i może że tak powiem być podrażniona - doktor mi mówił że to normalne bo tez sie martwiłam ale żadnych bakteri ani nic nie miałam.

a pochwalę się wam że wczoraj ważyliśmy Mikusia - ma 6 i pół tyg - i waży już 5,700kg emotka
0 0

agusia147

#4895450 Napisano: 12.12.2011 01:06:58
Dziewczyny mnie ewidentnie szczypie i swędzi. Nie mówię że grzybica zaraz ale się naczytałam próbując diagnozować sama. No i mam dwa typy albo grzybica albo zapalenie. Tak czy inaczej czuję mega dyskomfort. A odnośnie biegunki to ostatnio też mnie gnębią, ale myślę, że to skutek uboczny antybiotyku, w sumie na nim pisze że częściej niż 1 na 10 osób ma biegunki od niego. Ale dziś rano ostatnia dawka była, więc do jutra się okaże. Dobrze, że jutro wizyta u gina, to on zdiagnozuje, bo sama zwariuję... Mam fobię, że dziecku zaszkodzę...
0 0

benasia

#4895471 Napisano: 12.12.2011 01:12:58
nie martw się agusia - będzie ok, mnie w ostatnich tyg też swędziało i chciałam jakąs maść czy coś od gina ale mówił że to normalne - wargi sromowe są napuchnięte przed porodem i się podrażniają, zresztą z wymazu żadnych bakteri nie miałam.
Jeśli miałaś robiony już wymaz z pochwy to też będzie wiadomo czy masz paciorkowce itp. Napewno będzie ok emotka
0 0

Gość: dianek

#4895592 Napisano: 12.12.2011 01:41:25
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mnie ewidentnie szczypie i swędzi. Nie mówię że grzybica zaraz ale się naczytałam próbując diagnozować sama. No i mam dwa typy albo grzybica albo zapalenie. Tak czy inaczej czuję mega dyskomfort. A odnośnie biegunki to ostatnio też mnie gnębią, ale myślę, że to skutek uboczny antybiotyku, w sumie na nim pisze że częściej niż 1 na 10 osób ma biegunki od niego. Ale dziś rano ostatnia dawka była, więc do jutra się okaże. Dobrze, że jutro wizyta u gina, to on zdiagnozuje, bo sama zwariuję... Mam fobię, że dziecku zaszkodzę...

agusia ja walczę z drożdżakami od początku ciąży... i nie chcą się odczepić emotka wzięły się z nikąd i nie chcą sobie pójść...

czy to stan zapalny bakteryjny czy raczej infekcja grzybiczna to można rozpoznać po upławach

infekcje bakteryjne - wywoływane przez bakterie - bacterial vaginosis (BV), zakażenie nazywane często waginozą bakteryjną, bez objawów takich jak pieczenie czy swędzenie pochwy i sromu, natomiast o charakterystycznym rybim zapachu, upławy występują sporadycznie, mogą być barwy białej lub szarawej;
infekcja drożdżakowa (drożdżyca) – wywołana przez drożdżaki (grzyby) - Candida albicans; drożdżaki mnożą się w błonach śluzowych, również pod wpływem wilgoci, ich przewaga narusza równowagę flory bakteryjnej; wydzielina z pochwy ma serowatą konsystencję, jest gęsta o barwie białej lub żółtawej, zapach może być nieprzyjemny, występuje świąd i zaczerwienienie pochwy, sromu;
rzęsistkowe zapalenie pochwy – zakażenie spowodowane obecnością w pochwie pierwotniaka – rzęsistka pochwowego (Trichomonas vaginalis); niekiedy bezobjawowe, ale w fazie zaawansowanej wydzielina z pochwy jest wodnista, szaro-zielona, o nieprzyjemnym zapachu, szyjka macicy jest zaczerwieniona

jak jutro idziesz do gina to luz, powiesz że swędzi, piecze - na pewno coś przepisze

a dla ulżenia sobie polecam Tantum Rosa - raz się podmyjesz i na kilka godzin masz spokój od swędzenia, pieczenia (w aptekach są dostępne pojedyncze saszetki)

0 0

#4895627 Napisano: 12.12.2011 01:50:59
aha - i nic się nie martw, nawet jeśli to jakaś infekcja to nie groźna Kamilkowi, a leki które możesz dostać nie przenikają do płodu emotka
0 0

#4895655 Napisano: 12.12.2011 02:03:00
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

na koniec ciązy pochwa jest bardzo pulchna i może że tak powiem być podrażniona - doktor mi mówił że to normalne bo tez sie martwiłam ale żadnych bakteri ani nic nie miałam.

a pochwalę się wam że wczoraj ważyliśmy Mikusia - ma 6 i pół tyg - i waży już 5,700kg emotka

benasia wielki chłop
emotka
0 0

#4895665 Napisano: 12.12.2011 02:05:16
OOO tak polecam z czystym sercem TANTUM ROSA!
0 0

agusia147

#4896269 Napisano: 12.12.2011 05:54:16
dianek napisał(a):

aha - i nic się nie martw, nawet jeśli to jakaś infekcja to nie groźna Kamilkowi, a leki które możesz dostać nie przenikają do płodu emotka

Dzięki, po opisie to mi na drożdżaki wygląda...
0 0

#4896313 Napisano: 12.12.2011 06:11:53
no drożdżaki wybitnie upierdliwe niestety... emotka w sensie że taka pierdoła, a dyskomfort...

i tak z doświadczenia - nie zakładaj bielizny ze sztucznych materiałów, bo się pogarsza sprawa, czysta bawełna najlepsza
obcisłe spodnie też odpadają - najlepiej kiecka lub bawełniane leginsy - szybciej się podrażnienia goją i w ogóle mniej piecze

i męża sobie nie zaraź - bo niestety ale zaraźliwe...

jak się nie rozwinęły jeszcze dobrze, to w 7 dni powinnaś się z nich wyleczyć emotka

ja właśnie sobie sprawdziłam wyniki badań moczu - bo miałam zrobić po tym antybiotyku... no i lipa emotka leukocytów jeszcze więcej - 30-50... bakterie liczne, ale nie tak jak ostatnio, za to właśnie pojawiły się drożdżaki w moczu emotka w środę gin, chyba nie będzie najszczęśliwszy...

eh...
0 0

agusia147

#4896384 Napisano: 12.12.2011 06:41:52
Ja to mam wrażenie, że rany mi się porobiły, bo az boli przy podcieraniu i czasem kropki jakby z krwi...

Mężu nie pamiętam kiedy ostatnio dostał coś oprócz buziaka, aż mi go żal...
0 0

agusia147

#4896395 Napisano: 12.12.2011 06:47:32
Aczkolwiek w ulotce od antybiotyku piszą o grzybicy jako skutku ubocznym...
0 0

#4896397 Napisano: 12.12.2011 06:48:50
agusia147 napisał(a):

Ja to mam wrażenie, że rany mi się porobiły, bo az boli przy podcieraniu i czasem kropki jakby z krwi...

No przy drożdżakach tak jest emotka Pewnie jutro dostaniesz globulki - po pierwszej już jest dużo lepiej.

A na podrażenienia tak jak z katrin polecałyśmy - Tantum Rosa, jedna saszetka to co prawda ok. 3,50zł ale ulga duuuuża

chociaż najgorsze jest to, że przy problemach z drożdżakami (bo one lubią wracać niestety) trzeba ograniczyć spożywanie produktów drożdżowych i cukru emotka z resztą jak jutro gin stwierdzi że faktycznie drożdżaki to wszystko Ci na pewno powie - oby to była tylko lekka infekcja której się szybciutko pozbędziesz

btw - Bernard nauczył się boksować... strasznie mam zdolnego synka... tylko czemu trenuje na moim pęcherzu?! zwariuje zaraz emotka
0 0

#4896405 Napisano: 12.12.2011 06:51:15
agusia147 napisał(a):

no mi teraz drożdżaki wróciły właśnie po antybiotyku emotka
antybiotyk niestety wybija też naturalną florę bakteryjną, pewnie Ci się jeszcze pH nieco podniosło no i od razu grzybica nie wiadomo skąd..(pewnie w tej najpopularniejszej odmianie, czyli drożdżyca o której właśnie piszemy)
0 0

agusia147

#4896439 Napisano: 12.12.2011 07:10:35
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

no mi teraz drożdżaki wróciły właśnie po antybiotyku emotka
antybiotyk niestety wybija też naturalną florę bakteryjną, pewnie Ci się jeszcze pH nieco podniosło no i od razu grzybica nie wiadomo skąd..(pewnie w tej najpopularniejszej odmianie, czyli drożdżyca o której właśnie piszemy)

Pewnie tak, mam nadzieję, że lekarz podoła, bo dłużej nie wytrzymam...
0 0

#4896774 Napisano: 12.12.2011 09:18:19
Eh bidulki jak mi Was szkoda...emotka
Będzie dobrze, musicie temu podołać, po narodzinach synków minie Wam wszystko.

Ja przechodziłam tak bolesne zapalenie pęcherza, że nie mogłam uleżeć, ból, ból i ból...do tego jak aguś napisała przy podcieraniu krew, a jak siusiałam to i pieczenie.
Dużo pomógł Tantum ROsa, os razu 10 kupiłam i nasiadówki dawały mi taką ulgę.
dianke pewnie dostaniesz Natamycynę i Furaginum, albo Urosept.
A Ty agusia pewnie też Natamycynę i bez recepty kup Tantum Rosa, ono odkaża i znieczula- POTWIERDZONE przeze mnie.
0 0

agusia147

#4898366 Napisano: 13.12.2011 02:06:49
No i grzybica. Musze leciec potem do apteki i recepte wykupic...
0 0

sonata

#4898392 Napisano: 13.12.2011 02:14:33
agusia147 napisał(a):

No i grzybica. Musze leciec potem do apteki i recepte wykupic...

Nie martw się, w ciąży różne dolegliwości się zdarzają.
0 0