Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4955794 Napisano: 15.01.2012 06:20:05
dianek nie miałam wyboru, bo najbliższe miasteczko mam 13 km ode mnie, a nie opłacało mi się jechać do większego miasta, bo na paliwo wyjdzie więcej. Tak teraz myślę...mogłam kupić wtedy zapas jak gdzieś taniej widziałam, ale mądry Polak...po szkodzie emotka
0 0

#4955796 Napisano: 15.01.2012 06:20:33
allice gratulację i zdrówka życzę emotka
0 0

agusia147

#4955798 Napisano: 15.01.2012 06:20:59
allice napisał(a):

Hej dziewczyny,
A u mnie po małym niepowodzeniu jakiś czas temu, dziś na teście dwie grube krechy emotka
Oj oby tym razem wszystko było ok bo od kilku dni pobolewa mnie w dole brzucha (w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam - pocieszam się, że każda ciąża jest inna).

Gratulacje! Mnie na początku jeszcze koszmarnie bolały piersi, a brzuch na dole jak przy okresie. Więc nie bój się, pewnie macica się powoli poszerza.
0 0

Gość: dianek

#4955814 Napisano: 15.01.2012 06:25:59
katrin22 napisał(a):

dianek nie miałam wyboru, bo najbliższe miasteczko mam 13 km ode mnie, a nie opłacało mi się jechać do większego miasta, bo na paliwo wyjdzie więcej. Tak teraz myślę...mogłam kupić wtedy zapas jak gdzieś taniej widziałam, ale mądry Polak...po szkodzie emotka

nie no jeździć się nie opłaca
ja raz trafiłam za 36zł właśnie to kupiłam od razu 3 opakowania (niestety tylko tyle im zostało)
0 0

#4955820 Napisano: 15.01.2012 06:28:18
Ja to mam szczęście zezowate chyba!
Moja pierwsza aukcja z ciuszkami z allegro zakończyła się powiedzmy dziwnie, ponieważ otrzymałam całkiem co innego niż w aukcji, ale OK! Towar nawet lepszy.
Natomiast moja druga upolowana aukcja zakończyła się fiaskiem. Otrzymałam takiego maila:

Zakupiła Pani na mojej aukcji zestaw ubranek dla chłopca - i chciałam dziś je Pani wysłać - niestety 3 szt z tego zestawu zaginęły mi, nigdzie nie mogę ich poszukać (być może moje dzieci miały w tym swój udział:-)). Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i proponuję Pani 2 pary sztruksów w rozm. 74 (wypadają większe) i kompletny dres H&M welurowy także w rozm. 74 ale wypada dużo większy.
Przesyłam Pani zdjęcie z zaznaczeniem których 3 szt brakuje i 3 zdjęcia ubranek do zaproponowania zamiast... Proszę o decyzję czy godzi się Pani na tą propozycję, czy rezygnuje Pani z zakupu - wówczas zwrócę wpłaconą kwotę.

Brak słów, jak ciuszki mogą zaginąć??? przecież to nie igła. Nie zgodziłam się na wymianę, ponieważ te inne proponowane nie spodobały m się i poprosiłam o zwrot pieniędzy.
Jak ja nie lubię nieodpowiedzialnych allegrowiczów!!!

Wczoraj wygrałam inną aukcję, zobaczymy co tym razem będzie...
Pochwalę się co kupiłam:
http://allegro.pl...8-7-i2037546553.html
0 0

Gość: mooniq82

#4955833 Napisano: 15.01.2012 06:35:41
katrin22 napisał(a):

Moja pierwsza aukcja z ciuszkami z allegro zakończyła się powiedzmy dziwnie, ponieważ otrzymałam całkiem co innego niż w aukcji, ale OK! Towar nawet lepszy.
Natomiast moja druga upolowana aukcja zakończyła się fiaskiem. Otrzymałam takiego maila:

Zakupiła Pani na mojej aukcji zestaw ubranek dla chłopca - i chciałam dziś je Pani wysłać - niestety 3 szt z tego zestawu zaginęły mi, nigdzie nie mogę ich poszukać (być może moje dzieci miały w tym swój udział:-)). Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i proponuję Pani 2 pary sztruksów w rozm. 74 (wypadają większe) i kompletny dres H&M welurowy także w rozm. 74 ale wypada dużo większy.
Przesyłam Pani zdjęcie z zaznaczeniem których 3 szt brakuje i 3 zdjęcia ubranek do zaproponowania zamiast... Proszę o decyzję czy godzi się Pani na tą propozycję, czy rezygnuje Pani z zakupu - wówczas zwrócę wpłaconą kwotę.

Brak słów, jak ciuszki mogą zaginąć??? przecież to nie igła. Nie zgodziłam się na wymianę, ponieważ te inne proponowane nie spodobały m się i poprosiłam o zwrot pieniędzy.

Pochwalę się co kupiłam:

fajny zakup emotka )
0 0

#4955835 Napisano: 15.01.2012 06:37:15
dzięki mooniq82 emotka
0 0

agusia147

#4955875 Napisano: 15.01.2012 06:55:36
mooniq82 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Pochwalę się co kupiłam:

fajny zakup emotka )

Elegancki zestawik emotka
A co za allegrowicz ci takiego maila miłego napisał? Może powiedz jaki nick żebyśmy nie wpadły czasem na niego.
0 0

Gość: grusia

#4955885 Napisano: 15.01.2012 06:58:47
Oj mnie sie zdarzylo ze ciuszki sie zgubily - w jednej komodzie mam ciuszki synka a na samym dole aktualnie sprzedawane.Ktos poprosil o dokladniejsze foty pewnej rzeczy, zrobilam po czym przez pomylke wlozylam je miedzy ubranka synka. Potem nie umialam ich znalezc i nie wpadlam na to by przeszukac ciuszki mlodego.Znalazlam je gdy bylo juz po fakcie ;/.Czesto jest tak ze jak czegos szukamy to nawet patrzac na to nie widzimy tego.Jesli ta osoba miala podobny przypadek to rozumiem. Istnieje jednak ryzyko ze cena jej nie usatysfakcjonowala i chce ukryc cenniejsze ciuszki a Tobie wcis te gorsze po czym tamte sprzeda ponownie.
0 0

agusia147

#4955925 Napisano: 15.01.2012 07:18:22
grusia napisał(a):

Oj mnie sie zdarzylo ze ciuszki sie zgubily - w jednej komodzie mam ciuszki synka a na samym dole aktualnie sprzedawane.Ktos poprosil o dokladniejsze foty pewnej rzeczy, zrobilam po czym przez pomylke wlozylam je miedzy ubranka synka. Potem nie umialam ich znalezc i nie wpadlam na to by przeszukac ciuszki mlodego.Znalazlam je gdy bylo juz po fakcie ;/.Czesto jest tak ze jak czegos szukamy to nawet patrzac na to nie widzimy tego.Jesli ta osoba miala podobny przypadek to rozumiem. Istnieje jednak ryzyko ze cena jej nie usatysfakcjonowala i chce ukryc cenniejsze ciuszki a Tobie wcis te gorsze po czym tamte sprzeda ponownie.

Moja teoria jest taka, że sprzedającej cena się nie spodobała/była za niska, przez co schowała ciuszki te, które były najfajniejsze/najdroższe...
0 0

#4956023 Napisano: 15.01.2012 07:58:34
Ten allegrowicz to tech_pl_de- to nie tajemnica.
Licytacja była od 20zł i tylko ja zalicytowałam.
http://allegro.pl....php?item=2029211438
Co jak co,ale zachowała się nie fair!!!
Ale ja się nie denerwuję i napisałam spokojnie, że jak odda pieniądze, to może wystawię jej pozytyw.
0 0

agusia147

#4956113 Napisano: 15.01.2012 08:45:30
katrin22 napisał(a):

Ten allegrowicz to tech_pl_de- to nie tajemnica.
Licytacja była od 20zł i tylko ja zalicytowałam.
http://allegro.pl....php?item=2029211438
Co jak co,ale zachowała się nie fair!!!
Ale ja się nie denerwuję i napisałam spokojnie, że jak odda pieniądze, to może wystawię jej pozytyw.

No nie ma się co denerwować, zawsze się wśród ludzi znajdą jakieś taborety i nic na to nie poradzisz, ale dziadostwo trzeba tępić... Jako kupująca pierwsza wystawiasz komentarz, jak dasz negatywa to ona ci w odwecie da to samo...
0 0

agusia147

#4956117 Napisano: 15.01.2012 08:46:17
a ja nie polecam użytkownika/firmy KGMEDIA na allegro... Towar kurierem szedł ponad 2 tygodnie...
0 0

#4956137 Napisano: 15.01.2012 08:55:50
agusia147 dlatego dam pozytywa, bo nie chcę w rewanżu negatywa nawet jako kupująca,eh...

0 0

agusia147

#4956145 Napisano: 15.01.2012 09:04:24
katrin22 napisał(a):

agusia147 dlatego dam pozytywa, bo nie chcę w rewanżu negatywa nawet jako kupująca,eh...

Ja mam na koncie dwa odwetowe mimo iż ktoś nie wykonał dla mnie usługi emotka lub sam nie dopilnował swoich spraw...
0 0

#4956158 Napisano: 15.01.2012 09:11:42
Tak to jest jak się trafia taki niekompetentny allegrowicz ;/
0 0

agusia147

#4956174 Napisano: 15.01.2012 09:24:43
katrin22 napisał(a):

Tak to jest jak się trafia taki niekompetentny allegrowicz ;/

Wkurzyłam się wtedy jak nie wiem, bo miałam 100% pozytywnych, prawie 300 komentarzy a tu takie coś... Ale cóż, szkoda zdrowia, z pajacami się do ładu nie dojdzie...

Mam wrażenie że synek mi zaraz między żebrami wyjdzie, tak się dziś wierci...
0 0

sonata

#4956182 Napisano: 15.01.2012 09:28:46
Pokazałam mężowi koszyk Mojżesza i tak mu się spodobał, że już dziś chciał kupić emotka
0 0

agusia147

#4956266 Napisano: 15.01.2012 10:22:43
sonata napisał(a):

Pokazałam mężowi koszyk Mojżesza i tak mu się spodobał, że już dziś chciał kupić emotka

A mnie się on nie podoba... Kojarzy mi się z nosidełkami jakie były przy wózkach za czasów niemowlęctwa moich sióstr... Mama na ławie takie stawiała w kuchni jak siostry były małe, one sobie w tym spały, kiedy mama obiad gotowała.
0 0

#4956302 Napisano: 15.01.2012 10:42:27
grusia napisał(a):

Owszem, zdarza się taka zguba, nie mogę kobitki osądzić do końca, ale niesmak mi pozostał...
Pewnie prawda jest taka jak napisałaś, sprzeda za więcej, ale trudno się mówi, takie zakupy to zawsze ryzyko.
0 0