Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
U nas od dawna stałe pory
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O potwierdzam u małych dzieci bardzo ważny jest stały rytm dnia bo dziecko jest spokojniejsze jak wie co za chwilę się wydarzy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
My musieliśmy zgasić światło bo inaczej nie chciał spać. W nocy karmie i przewijam po ciemku wtedy się nie wybudza do końca. A i jeszcze najpierw przewijanie później karmienie, raz się zapomniałam i godzine usypiałam.
Gość: dianek
by oko mogło w 100% odpocząć potrzebuje pełnej ciemności, gdy jej nie ma - nerwy pracują 24h/dobę, są przemęczone, a w przyszłości skutkuje to zaburzeniami widzenia, a nawet poważnymi chorobami
spanie przy nocnej lampce przez min. 2 lata jest główną przyczyną krótkowzroczności u osób poniżej 15 roku życia (ponad połowa dzieciaków nie nosiłaby okularów, gdyby we wczesnym dzieciństwie nie spała przy zapalonej lampce)
dodatkowo znacznie (i to bardzo znacznie) zwiększa ryzyko poważnych chorób oczu, choćby takich jak stany zapalne nerwu wzrokowego czy niedowidzenie połowiczne, a także poważnych konsekwencji w przypadku pojawienia się tarczy zastoinowej
dodatkowo u wcześniaków lampka nocna zaburza prawidłowy rozwój siatkówki, który przecież u tych malców jest bardzo ważny, a skutki nieprawidłowo zbudowanej siatkówki niestety są bardzo poważne (sama się borykam z problemem wrodzonej zbyt cienkiej siatkówki i nikomu jakichkolwiek zaburzeń w budowie tego organu nie życzę...)
najgorsze jest to, że niektórzy pediatrzy nawet zalecają sen przy zapalonej lampce nie mając zielonego pojęcia o konsekwencjach... no ale to polska służba zdrowia, w USA nikt by się na takie zalecenia nie zdecydował zanimby nie ogarnął tematu bo zaraz byłyby pozwy o grube odszkodowania...
Gość: katrin22
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym zrezygnowała z lampki
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już nie długo się o tym przekonasz
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, we Wrocławiu na Borowskiej. Marne szanse na SN, ale trzeba brać pod uwagę.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my też co drugi dzień kąpiemy w balneum, a potem karmienie przy malej lampce i potem lulu.
Czasami Mikołaj od razu uśnie w łóżeczku, a czasem gdy jest bardzo zmęczony lub ma kolkę to trzeba go utulac...
Teraz Mikołajowi dajemy na noc 150mlwody plus mleczko czyli razem ok 180ml zazwyczaj nie wypija wszystkiego i wtedy budzi się raz w nocy a potem nad ranem -potrafi ok 6 godzin nie jeść, w dzień dostaje ok 140ml mleka ale co 3-4 godziny.
Mam zamiar za miesiąc wprawadzić deserki owocowe i kaszkę na mleku.
Tylko czy są jakieś konkretne reguły jak wprowadzać?
Wiem że trzeba dać dziecku po troszku ale chodzi mi o smaki jak to robic itp.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety w brzuszku mu światła nie zapalę, chyba, że jakąś latarkę połknę
A tak poważnie czujemy się ok, boli mnie krocze od kilku dni przy chodzeniu, momentami łapią skurcze na dole brzucha/w krzyżu, ale dajemy radę. Ogólnie jednak pozytywnie.
Gość: grusia
U nas Kinia przesypia w nocy bez jedzenia 8 godzin, nie zjada wiecej niz 120 ml ( w dzien je tez co 3-4 godz,tylko jak jest na dworze lub zakupach to przesypia wiecej ) ale przybiera ładnie - w czwartek wazyla 5950g ( startowa 3330g )a za tydzien skonczy 3 miesiace.
My dzis pol dnia na zakupach bo za tydzien chrzciny
Gość: anavaX
ja chrzciny miałam tydzień temu i cieszę się, że już jestem po
mój Antek 3 miesiące kończy za 2 tygodnie, waży obecni 5,5 kg
nie mogę się doczekać kiedy zacznie jeść coś więcej niż mleczko... też zacznę od jabłuszek
na kiedy termin i w którym wreszcie szpitalu rodzisz?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
8 luty
Zofia lub Inflancka, nie mogę się zdecydować...
zobacz, ja rodziłam w listopadzie jeszcze w starych salach
teraz sa nowe:
http://wiadomosci...egion-wiadomosc.html
polecam Zofię w 100%
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja się rozczarowałam izbą przyjęć, gdy miałam zatrucie pokarmowe... Kazali mi czekać prawie 6h na lekarza... Powiedz mi czy sale porodowe są jednoosobowe?