Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
rachel nic mi nie mów, ja w tym tygodniu muszę zrobić mofro, żółtaczkę i tsh... już mi słabo jak sobie myślę
jeszcze spać nie mogę od 3 dni - miednica boli przy każdym ruchu na leżąco, młody się wierci bo mu niewygodnie, jeszcze mi się porobiły rozstępy zaraz nad pępkiem głębokie i bolą
ja piorę w dzidziusiu teraz Bernardowe rzeczy, ale za kilka dni przychodzą co mnie kule piorące i będę tylko w kulach prać (bo bardzo tanio, bardzo skutecznie i wody po praniu będę mogła do kwiatków używać - a trochę ich mam
miałam prać w Lovelli bo podobno dobra, ale po użyciu próbki, którą mi kiedyś przysłali okazało się że mąż ma na Lovellę uczulenie... więc sobie odpuściłam, wybrałam Dzidziusia w którym prawie nic nie ma, ale jakoś pierze
a co na to Bernard to się okaże jak się urodzi
fryteczka
Postów 4283
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
lovela,kindi,jelp
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tez lovela, a potem vizir sensitive.
Gość: grusia
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJ¡ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Gość: mooniq82
ja kupiłam lovele i wczoraj dzidziusia mam nadzieję,że jak moje dziecko się urodzi nie będzie miało uczulenia
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia pękłam ze śmiechu
Co do proszku my używamy: lovelli i dzidziusia
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie mam mikrofali i mieć nie zamierzam
Mówisz o takich do płukania? Ja słyszałam od położnych żeby pod żadnym pozorem nie używać takowych!
Grusia Świetne
Dziewczyny ale podobno nie trzeba robić krwi na żółtaczkę jeśli masz gdzieś zaświadczenie że byłaś na nią szczepiona! A to jak raz powinno być wpisane w książeczce zdrowia, lepiej poszukajcie zamiast się niepotrzebnie kłuć...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
a wiesz co poczytałam trochę opinii o tych kulach i te allegrowe sobie odpuszczam - strasznie dużo podróbek podobno, które niezupełnie działają
kupiłam w ecoshopie zestaw, bo był w dobrej promocji:
http://ecoshop.co...kule-wklady-wymienne
(tylko mi się trafiły jeszcze z wybielaczem w sztyfcie gratis)
wzięłam sobie też zestaw orzechów: http://ecoshop.co...jek-pomaranczowy-7ml tak dla próby, podobno do białych rzeczy się nie nadają, ale do codziennego prania zwykłych ciuchów są super
a olejek pomarańczowy dla zapachu - na całą pralkę prania daje się 1 małą kroplę - tam gdzie normalnie wlewa się płyn do płukania
zobaczymy co to z tego wyjdzie
ja miałam 15 lat temu ostatnią dawkę, 9 lat temu przeciwciała były, a co teraz jest to nie wiadomo( na wzw typu b szczepienia się co jakiś czas jednak powinno ponawiać)
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia masz racje z mikrofala- nie ma co popadac w paranoje.
Agus ja podgrzewacz mam ale zanim mi podgrzeje butle z woda a ja potrzebuje szybko bo mały sie niecierpliwi, a zostawiac butelki by sie wciaz grzała kilka godz miedzy karmieniem uwazam ze jest gorsze niz kilka sekund podgrzania wody w mikrofali.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie
Gość: emilka1705
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0