Konkursowiczki w ciąży

Gość: wera

#4984809 Napisano: 30.01.2012 05:42:36
Allice w Śniadeckim rodziłaś ?
0 0

Gość: allice

#4984810 Napisano: 30.01.2012 05:45:06
wera napisał(a):

Allice w Śniadeckim rodziłaś ?

nie, u Arciszewskiego
0 0

Gość: dorota19791

#4984813 Napisano: 30.01.2012 05:50:16
http://allegro.pl...bki-i2090059489.html

ZAPRASZAM
codziennie cos nowego emotka
0 0

agusia147

#4984814 Napisano: 30.01.2012 05:50:23
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

beniaminowa - szybciutko w domciu, fajnie emotka eh, zazdrościmy zazdrościmy emotka

Tak właśnie zazdrościmy, ja już siedzę jak na bombie zegarowej i się tylko zastanawiam czy wszystko mam spakowane i czy w razie co zdążę dopakować laptopa emotka

No nie wiem czy dasz radę korzystać z laptopa, polecam komórkę, ja pisałam do Was z komórki emotka

Ja nie dam rady? Phi
emotka Na pewno dam emotka Co więcej internet z komórki sobie podepnę emotka Muszę w końcu coś robić, żeby z nudy nie zwariować...
0 0

dolly

#4984818 Napisano: 30.01.2012 05:52:16
beniaminowa napisał(a):

Jestem dziewczyny emotka Już rozpakowana emotka Synek urodził się 27.01 przez CC. Waży 3340 i ma 55 cm... Najważniejsze że zdrowi i w domu emotka

Gratulacje i dużżżo zdrówka emotka

grusia napisał(a):

czy przetarcie buzki 2-3 razy dziennie to nadgorliwosc ?

3x dziennie??? emotka tak, nadgorliwość

to taka sfera ze lepiej poswiecic chwilke dla tego maluszka niz pozniej szukac pomocy bo maluszek ma buzke aftami wypelniona ktore sprawiaja mu bol. A pisanie - ja nie mylam i dziecku nic nie bylo ... ze wszystkim mozna tak pisac. Ja palilam w ciazy i urodzilam zdrowe dziecko - czy na takie slowa kazdy pomysli - a to ja tez sprobuje ?Rozumiesz o co chodzi?

porównujesz palenie z przemywaniem buzi?
Jak zwykle próbujesz przeforsować swoje zdanie, dając do zrozumienia, że kazdy inny robi źle, tylko Ty zawsze masz rację i robisz wszystko super.
Jak tylko ktos sie odezwie mając inne zdaniem jak Ty, to od razu atakujesz.
Przeczytaj co napisałam, a potem cytuj- ze zrozumieniem- to, że ja nie przemywałam, nie znaczy, że sugeruję - ja tak robiłam to Wy też

Ja przemywam i dobrze mi z tym emotka , ktos nie przemywa - ok jego sprawa emotka . Ja tylko nie zgodzilam sie ze stwierdzeniem ze nie trzeba przemywac dopoki maluszek zabkow nie ma.

nikt CIę nie ocenił , czy robisz dobrze, czy źle, więc po to ta agresja od razu.

I jeszcze jedno, afty nie robią się od jedzenia, ale z wkładania do buziaka np. rączek, kocyka, brudnego smoczka, więc niech każdy sobie sam decyduje na jaka higienę zwracać uwagę....

katrin22 napisał(a):

Co do higieny jamy ustnej, to wnioskuję:
Za często- źle!
Za rzadko- źle!
Czyli jak przetrę języczek raz na 2 dni powinno być OK, no bo po co zdzierać florę.
Jak nie ma infekcji- woda, lub rumianek.
Jak jest infekcja: mocz dla odważnych, roztwór z sody oczyszczonej, woda z witaminką C.
emotka

emotka emotka emotka emotka
0 0

sonata

#4984825 Napisano: 30.01.2012 05:53:39
Dziewczyny! O 19 w Faktach na TVN będzie o rodzeniu na gazie. Rozweselającym oczywiście emotka
0 0

agusia147

#4984836 Napisano: 30.01.2012 06:04:31
sonata napisał(a):

Dziewczyny! O 19 w Faktach na TVN będzie o rodzeniu na gazie. Rozweselającym oczywiście emotka

Szkoda, że u mnie ni ma takiej opcji emotka
0 0

sonata

#4984850 Napisano: 30.01.2012 06:10:32
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Jak rodziłam SN to już taka byłam wściekła, że jak mi dali tą maskę z gazem to ją ze złości pogryzłam emotka
0 0

dolly

#4984862 Napisano: 30.01.2012 06:17:54
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Jak rodziłam SN to już taka byłam wściekła, że jak mi dali tą maskę z gazem to ją ze złości pogryzłam emotka

emotka
blisko Wawy jest jeden taki szpital zagazowany emotka
0 0

Gość: grusia

#4984864 Napisano: 30.01.2012 06:18:30
Dolly no comments bo widze ze nie rozumiesz.I to nie ja probuje cokolwiek przeforsowac - jak nie zauwazylas kilka razy pisalam ze ja robie tak a tak a reszta jak kto woli.
Jak juz pisalam - robta co chceta emotka Ty uwazasz ze przemywanie buzi 2 razy dziennie to nadgorliwosc i ok niech Ci bedzie - ja jednak nie bede madrzejsza niz lekarze i polozne ktorzy zalecaja te czynnosc dla zdrowia dziecka emotka I z pewnoscia nie zaniecham swoich dzialan - jak dla mnie to moge byc wg Ciebie i nadgorliwa - przynajmniej nie bede sobie w brode plula jak mi maluch zachoruje bo nie chcialo mi sie 2 razy dziennie przemyc mu buzki.

P.S.Chodzilo mi o plesniawki a nie afty - sorki za blad .

KONIEC TEMATU emotka
0 0

Gość: katrin22

#4984866 Napisano: 30.01.2012 06:19:06
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Ja miałam maskę z tlenem, myślałam, że się uduszę, prosiłam o zdjęcie, a tylko słyszałam:
To dla dziecka, to dla dziecka....
A co ja kurde nie oddycham?
Strasznie mnie tlen męczył, a sama nie mogłam zdjąć, bo w jednej ręce kroplówa i ciśnieniomierz, a drugą mi pod prześcieradło dały, nawet się podrapać nie mogłam. KOSZMAR!
0 0

#4984886 Napisano: 30.01.2012 06:32:02
grusia nie raz możesz robić WSZYSTKO a i tak maluch może zachorować. Jak zacznie raczkować to dopiero nie upilnujesz dokładnie.
Ostatnio jak byłam u pediatry, żeby potwierdził/zaprzeczył o AZP to na koniec usłyszałam słowa:
NIE CHOWAÆ DZIECKA STERYLNIE
A to na prawdę jeden z najlepszych pediatrów w moim województwie.
I stosuję się do tego, co nie znaczy, że nie trzymamy higieny.
8 lutego jedziemy na szczepienie, pokaże buziunię Kubusia i popytam i czyszczenie jemy ustnej, zobaczymy co powie.
0 0

#4984893 Napisano: 30.01.2012 06:35:51
sorry za literówki emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4984901 Napisano: 30.01.2012 06:39:42
Ufff udalo mi sie was przeczytać dziewczyny

Beniaminowa- serdeczne gratulacje!!!!!

Co do buźki to ja jeszcze nie myłam i już sama nie wiem co robić emotka emotka emotka Zapytam pediatry

Co do spania to ja malą owijam kocykiem żeby raczki byly schowane i włączam biały szum - w skutek tego mała spi po 10 min, bez bujania itp

Ja ze szpitala wyszłam na 3 dobę, poród wspominam bardzo dobrze był mega szybki i mało bolesny - raczej męczący bo czułam się jak po jakimś maratonie biegowym.

dziewczyny wiecie moja mała zagorączkowala mi po 1 szczepieniu i juz sie boje następnego. wasze dzieciaki miały gorączki?
0 0

Gość: mooniq82

#4984907 Napisano: 30.01.2012 06:43:27
beniaminowa napisał(a):

Jestem dziewczyny emotka Już rozpakowana emotka Synek urodził się 27.01 przez CC. Waży 3340 i ma 55 cm... Najważniejsze że zdrowi i w domu emotka

Witamy i jeszcze raz gratulujemy emotka
0 0

monika1985monik

#4984916 Napisano: 30.01.2012 06:47:10
cytrynkowa napisał(a):

Ufff udalo mi sie was przeczytać dziewczyny

Beniaminowa- serdeczne gratulacje!!!!!

Co do buźki to ja jeszcze nie myłam i już sama nie wiem co robić emotka emotka emotka Zapytam pediatry

Co do spania to ja malą owijam kocykiem żeby raczki byly schowane i włączam biały szum - w skutek tego mała spi po 10 min, bez bujania itp

Ja ze szpitala wyszłam na 3 dobę, poród wspominam bardzo dobrze był mega szybki i mało bolesny - raczej męczący bo czułam się jak po jakimś maratonie biegowym.

dziewczyny wiecie moja mała zagorączkowala mi po 1 szczepieniu i juz sie boje następnego. wasze dzieciaki miały gorączki?

Mój synek na szczęście nie gorączkował po żadnej szczepionce ale to zależy od dziecka i podanej dawki
0 0

agusia147

#4984922 Napisano: 30.01.2012 06:50:27
Hihi z tego tematu się bardziej zrobiło poratuj mnie mamo niż konkursowiczki w ciąży emotka Ale miło poczytać jak wasze dzieciaczki się mają, a i wasze doświadczenia mogą być dla niejednej bezcenne emotka
0 0

Gość: dianek

#4984926 Napisano: 30.01.2012 06:53:03
katrin bidulko ja nie wiem co oni za tlen Ci dali ale normalnie tlenem oddycha się dość przyjemnie

chyba że szpital stary i mieli starą instalację... to faktycznie mogło być średnio przyjemnie bo pewnie był bardzo ciepły i walił stęchlizną emotka

najfajniejszy tlen jest ten prosto z butli - ale gardziołko można przeziębić emotka
0 0

#4984933 Napisano: 30.01.2012 06:56:32
dianek napisał(a):

katrin bidulko ja nie wiem co oni za tlen Ci dali ale normalnie tlenem oddycha się dość przyjemnie

chyba że szpital stary i mieli starą instalację... to faktycznie mogło być średnio przyjemnie bo pewnie był bardzo ciepły i walił stęchlizną emotka

najfajniejszy tlen jest ten prosto z butli - ale gardziołko można przeziębić emotka

dianek tak jak napisałaś, ciepły, duszący i śmierdział, a jak dziecko mówiłam, że nie chcę tego, bo jeszcze gorzej mi się oddycha, ale mogłam se gadać z maską na twarzy, jeszcze mi krzywo założyli i obgniotło mi nos emotka
Z operacji najgorszy był tlen i uczucie zabetonowanych nóg reszta to pikuś.
Po operacji to inne były nieprzyjemne sprawy.
A wracając do tlenu, to ja myślałam, że to będzie morska bryza,a nie uczucie jakbym głowę go woreczka włożyła i oddychała...
0 0

#4984938 Napisano: 30.01.2012 06:59:49
agusia147 napisał(a):

Hihi z tego tematu się bardziej zrobiło poratuj mnie mamo niż konkursowiczki w ciąży emotka Ale miło poczytać jak wasze dzieciaczki się mają, a i wasze doświadczenia mogą być dla niejednej bezcenne emotka

agusia bo mało ciężarnych teraz emotka
Wysyp był 3,5 miesiąca temu emotka
Wątek powinien nazywać się :
konkursowiczki w ciąży i po ciąży emotka
0 0