Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Gość: dianek
soda w 60 stopniach ulega całkowitej degradacji, więc rozpuszczać należy w niższej temperaturze (najlepiej ok. 40 stopni)
a buźkę dzieciakowi przemywać roztworem, który ma taką temperaturę jak mleko - nie za ciepłym, nie za zimnym, żeby przyjemniej było
W sumie...Herbatka wypłucze, ale nalotu nie zlikwiduje, jednak trzeba wycierać. Też o tym nie wiedziałam
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jedz póki możesz
Ja idę późny obiadek gotować, bo mężuś zaraz wróci
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Korzystaj korzystaj bo chyba nie dużo ci zostało
fryteczka
Postów 4283
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
tez zaraz musze sie za obiad zabrac. maly grzecznie buja sie w bujaczku wiec jest chwilka
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie myłam dziecku buzi w środku- też czytałam , więc pytałam lekarza, ale usłyszałam, że nie ma takiej konieczności. Dziecko nie miało żadnych problemów. Z tym, że ja karmiłam piersią, jak zaczęłam podawać inne pokarmy, to już tak.
Jak się za bardzo czyści to też niedobrze.
Katrin ja już nie pamiętam jak u niemowlaków jest, ale nie wydaje mi się , żeby to pleśniawki były, poobserwuj, jakby się powiększało to podejdź do lekarza, a jak nie to poczekaj do szczepienia
Gość: grusia
Wiesz ze wszystkim tak jest
Gość: agasiam
dokładnie to samo powiedziała mi pediatra, nie ma takie konieczności, dopiero jak wprowadze pokarmy stałe. Zresztą mój synek ulewa i takie czyszczenie powodowało wymioty, więc zaprzestałam.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no jasne, ze tak, ale tez nie można przesadzać.
Patrząc pesymistycznie, takie ciągłe czyszczenie niszczy z buzi dobre bakterie i potem dziecko może mieć problemy z poradzeniem sobie z tymi złymi.
Jednak nie odezwałam się, żeby wywoływać burzę, czy na złość przebijać sie argumentami za swoją racją, chcialam tylko poweidziec, że ja na początku nie przemywałam i nic sie nie działo.
U innego dziecka może cos wyskoczyć a u jeszcze innego mimo, ze sie przemywa tez sie coś rozwinie- tutaj akurat według mnie nie ma reguły.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Korzystam, bo już mało czasu zostało, nie wiadomo kiedy człowiek będzie miał następną okazję do napchania się fast foodami
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mozna wiedziec czemu CC ?
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje!!! Dużo zdrówka dla mamusi i maleństwa
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale co rozumiesz przez nadgorliwosc ? Maluszek je ok 7-8 razy dziennie - czy przetarcie buzki 2-3 razy dziennie to nadgorliwosc ? Jasne ze wszystko z umiarem. Wiesz dla mnie osobiscie to taka sfera ze lepiej poswiecic chwilke dla tego maluszka niz pozniej szukac pomocy bo maluszek ma buzke aftami wypelniona ktore sprawiaja mu bol. A pisanie - ja nie mylam i dziecku nic nie bylo ... ze wszystkim mozna tak pisac. Ja palilam w ciazy i urodzilam zdrowe dziecko - czy na takie slowa kazdy pomysli - a to ja tez sprobuje ?Rozumiesz o co chodzi? Dlatego kazdy robi jak uwaza ale nie uwazam ze czyszczenie jamy ustnej niemowlaczka jest nagdorliwoscia. A co jesli malcowi pierwszy zabek wyjdzie np w wieku 10 miesiecy ?Do tego czasu dieta dziecka jest juz na prawde bogata i w buzi moze miec wszystko.No ale to moje zdanie
Ja przemywam i dobrze mi z tym
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak mały ma na imie?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane