Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4985639 Napisano: 31.01.2012 11:07:05
agasiam to są wkłady mam sucho - moczu nie ma przy skórze dziecka, te wkłady są nawet specjalnie przystosowane na noc, by maluch spał zdrowo i spokojnie bez konieczności zmiany pieluchy

i tak jak napisała katrin, nie zachodzą tam żadne reakcje jak w pampersie, nie zaczyna się nic grzać, a bakterie nie mają dobrych warunków do rozwoju (a jak już przejdą z warstwy suchej do warstwy chłonnej to nie wracają do skóry dziecka, bo przez mikropolar czy mikrofibrę nie bardzo są w stanie przejść)

dlatego zwłaszcza mamy dziewczynek sobie bardzo chwalą te wkłady, bo dzieciaki nie łapią tak infekcji dróg moczowych, które niestety przy długim używaniu jednego pampersa lubią się pojawiać

dla starszych maluchów poleca się też na noc bambusowe wkłady mam sucho - warstwa chłonna jest z bambusa, bardzo chłonnego i antybakteryjnego włókna, a warstwa przy skórze z mikropolaru
dzieciak może w to sikać całą noc, nic nie przecieka, ma sucho więc się nie budzi a bakterie się nie rozwijają, bo bambus stwarza im bardzo niekorzystne warunki (zwłaszcza bakterie E.Coli, a to o nie najbardziej nam chodzi emotka )

w zasikanym, ciepłym pampersie niestety wszystko zaczyna żyć i po takich 8h jest średnio ciekawie...
0 0

Gość: agasiam

#4985677 Napisano: 31.01.2012 11:25:08
To fajnie że dziecku to nie szkodzi. Ja zmieniam pieluszke co 2h a jak się kupka pojawi to i częściej. Może jestem trochę przewrazliwiona na tym punkcie( napewno) ale jakoś ten mocz po 2h zwyczajnie śmierdzoli i szkoda mi synka. Zresztą jak mu się uleje też przebieram, nie wazne czy to tylko mała plamka, bo wydaje mi się że to ulane się utlenia i mały brzydko pachnie.A ja uwielbiam jego zapach taki dziecinny, słodki. Ja zresztą też się przebieram ze 2-3 razy dzienie emotka 8H w pampersie to już hardcor emotka Ja mały będzie trochę większy też spróbuje tym pieluszek.
0 0

benasia

#4985687 Napisano: 31.01.2012 11:30:57
agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha...
0 0

Gość: dianek

#4985706 Napisano: 31.01.2012 11:38:12
agasiam napisał(a):

To fajnie że dziecku to nie szkodzi. Ja zmieniam pieluszke co 2h a jak się kupka pojawi to i częściej. Może jestem trochę przewrazliwiona na tym punkcie( napewno) ale jakoś ten mocz po 2h zwyczajnie śmierdzoli i szkoda mi synka. Zresztą jak mu się uleje też przebieram, nie wazne czy to tylko mała plamka, bo wydaje mi się że to ulane się utlenia i mały brzydko pachnie.A ja uwielbiam jego zapach taki dziecinny, słodki. Ja zresztą też się przebieram ze 2-3 razy dzienie emotka 8H w pampersie to już hardcor emotka Ja mały będzie trochę większy też spróbuje tym pieluszek.

hihi, no tak, to taka cała noc w jednej pieluszce może Cię faktycznie przerażać emotka chociaż wielorazówki moim zdaniem są bardziej higieniczne niż pampersy (pampersy nawet nie zesikane śmierdzą, a zasikane robią się dziwne i śmierdzą jeszcze bardziej - ale to moje zdanie emotka )

co do przebierania - ja nie cierpię brudnych ubrań
mąż często łazi po domu kilka dni w jednych spodniach, oczywiście bardzo szybko je czymś upaćka - jakąś mąką z kuchni, pomidorem z kanapki czy coś, a mnie takie plamy do szału doprowadzają
później chodzi i się chowa przede mną żebym tylko mu nie kazała spodni zmieniać, bo nie lubi się przebierać emotka

trochę się boję co to będzie jak się Bernard urodzi - ale pewnie po prostu się przyzwyczaję do plam emotka
0 0

Gość: katrin22

#4985723 Napisano: 31.01.2012 11:43:58
agasiam co innego kupa, a co innego siuśki. Mój robi kupę co kilka dni, nie robi już ciapek, jego mocz nie śmierdzi jeszcze emotka nie jest żółty jak u dorosłej osoby.
Na początku robiłam ten BŁ¡D, że po 2h budziłam małego, bo wydawało mi się, że ma już mokro itp, a i po 2h też się odparzał, a używaliśmy Pampers premium Care o.O
Dziecko się denerwowało, bo przerywałam mu sen.
Teraz zmieniłam metodę, zmieniam jak mały zaczyna się niecierpliwić. Dziś np. założyłam wkład mam sucho i po 1,5h już była nasiusiany tak jak po nocnych 8h, ale podejrzewam, że mały najwięcej nad ranem nasikał.
agasiam to rozumiem, że Ty w nocy wstajesz co 2h, by zmienić pieluszkę?
0 0

#4985726 Napisano: 31.01.2012 11:45:14
benasia napisał(a):

agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha...

No właśnie . Tak ładnie za oknem tylko ta temperatura. Mi mówiono że do -5 mogę spokojnie spacerowac ale dziś jest trochę mniej jakieś -9 i boję się że to za niska temperatura. ale może przesadzam
0 0

#4985732 Napisano: 31.01.2012 11:50:11
dianek napisał(a):

katrin, jak Kuba Ci będzie ładnie sygnalizował kiedy ma mokro i mu źle (dzieciaki bardzo szybko zaczynają dawać znać) to zacznij się z nim komunikować w tej sprawie, a jak będzie siedział to możesz próbować do akcji wrzucać nocnik

normalnie się go pytaj czy mokra pielucha i zmieniamy, uczcie się komunikacji, później się będziesz pytać czy chce siku czy kupkę i też powoli będziecie się rozumieć - wysiłku niewiele, a możesz zyskać malucha, który bardzo szybko pozbędzie się pieluchy emotka a jaka satysfakcja jak się coś uda... emotka

ja wczoraj poskładałam zakupy w ekomaluchu, już ostatnie pieluchowe póki co emotka następne małe uzupełnienia najwcześniej za pół roku

jejku, ale bym już chciała Bernarda mieć na rękach... i przeprowadzić się do nowego mieszkanka... a tam jeszcze podłoga nie położona, łazienki nie zrobione.. ale za 2 tyg. powinno być wszystko mniej więcej skończone - i przeprowadzka emotka

co do jedzenia - nie wiem czy to normalne, ale schudłam teraz emotka 2tyg temu było 58kg, teraz jest znów niecałe 57kg
z mofro mi wyszła delikatna anemia, reszta ok
fakt że mniej jem, bo co chwilę dostaję kopa w żołądek i jakoś mi się jeść odechciewa, ale za to ciągle wcinam czekoladę.. może ja od czekolady chudnę ?:P

dianek właśnie tego chciałabym, żeby jak najszybciej nauczyć na nocnik, a wiem jak ciężko oduczyć dziecko sikania w pieluchę. Mam koleżankę, której 3letni synek biega w pampersie, a już kumate dziecko, a ona nie umie sobie poradzić.

Czekolada wbrew powszechnej opinii ma właściwości nie tuczące, pod warunkiem, że jest to gorzka czekolada, albo z dużą zawartością kakao.
Ja w ciąży pożerałam tą z dużymi orzechami laskowymi, albo Milkę z ciasteczkami oreo. (pochłonęłam taką w niedzielę wieczorem, a miałam juz nie jeść przed CC, nie wytrzymałam hehe)
Czekolada syci, dodaje energii, a jak poprawia humor emotka prawie jak seks emotka
0 0

benasia

#4985745 Napisano: 31.01.2012 11:56:33
agasiam napisał(a):

benasia napisał(a):

agasiam napisał(a):

No właśnie . Tak ładnie za oknem tylko ta temperatura. Mi mówiono że do -5 mogę spokojnie spacerowac ale dziś jest trochę mniej jakieś -9 i boję się że to za niska temperatura. ale może przesadzam

u nas jest -5,5 podobno i idziemy na 15 minut
0 0

#4985747 Napisano: 31.01.2012 11:57:23
nie w nocy co 4h bo faktycznie dużo mniej, i w nocy brak kupek. Ale wstaje i tak co 2h na karmienie więc mi to wsio rawno emotka

Co do plam to trzeba się będzie przyzwyczaić, ja kupiłam sobie specjalnie 7 koszulek rozpinanych-do karmienia w domu i tak je zmieniam co jakiś czas. Swoich ciuszków z przed ciązy jeszcze nie zakładam bo trochę mi szkoda ich na te plamu i są w tej chwili niepraktyczne.
0 0

#4985770 Napisano: 31.01.2012 12:07:49
Ja jak wstawałam na karmienie to też zmieniałam pieluchę, teraz mały się przestawił na tryb długodystansowy hehe i nie ma takiej potrzeby.
Ja już nie mam tyle pokarmu co na początku, pokar leci jak dziecko zaciągnie, czasem w nocy jak długo nie je to też mam plamy ;/
0 0

agusia147

#4985826 Napisano: 31.01.2012 12:29:02
Odnośnie tej trasy do szpitala to takie ładne widoczki pokazałyście, więc czemu nie emotka Może człowiek by zapomniał wtedy o tym, że rodzi?
0 0

agusia147

#4985833 Napisano: 31.01.2012 12:32:31
Zamówiłam prenumeratę MAMO TO JA emotka Pierwszej setce osób dają proszek Jelp 4kilo i płyny do płukania i żel do prania, co w sumie prawie 100zł kosztuje, a tu z prenumeratą 42 emotka
0 0

benasia

#4985840 Napisano: 31.01.2012 12:37:55
agusia147 napisał(a):

Zamówiłam prenumeratę MAMO TO JA emotka Pierwszej setce osób dają proszek Jelp 4kilo i płyny do płukania i żel do prania, co w sumie prawie 100zł kosztuje, a tu z prenumeratą 42 emotka

ja też to zamówiłam na początku stycznia
0 0

#4985885 Napisano: 31.01.2012 01:07:04
benesia już po spacerku my tez byliśmy jakieś 0,5h
super pogoda szkoda było sobie odpuścić
0 0

benasia

#4985891 Napisano: 31.01.2012 01:08:56
agasiam napisał(a):

benesia już po spacerku my tez byliśmy jakieś 0,5h
super pogoda szkoda było sobie odpuścić

my tez wrocilismy o 13,30 z spaceru
0 0

Gość: cytrynkowa

#4985893 Napisano: 31.01.2012 01:10:12
Witam koleżanki:)

kalisto1986 - tez mam nadzieje ze przejdzie i wyczekuje tego dnia ....

agusia147 - no fajna promocja to co miesiac dają takie gratisy?

Wiecie ja tam używam pampkow nie chciałoby mi sie prac tych pieluch
0 0

agusia147

#4985914 Napisano: 31.01.2012 01:17:49
cytrynkowa, z tego co widziałam fajne promocje robią mniej więcej co kwartał przy zamawianiu prenumeraty... Ze 3 miesiące temu dawali chyba jakąś zabawkę fisher price...
0 0

#4985915 Napisano: 31.01.2012 01:18:30
cytrynkowa to nic strasznego nastawić wkłady raz na 2 dni emotka na program szybko nawet emotka z maksymalnym wirowaniem, ale mnie na początku też przerażały, a to nic strasznego, bo tego nie prasujesz:)
Ale ja nikogo nie będę przekonywać emotka
Bo każdy robi jak uważa, ja uważam, że to jest super sprawa i zero chemii, bo nie oszukujmy się watą pampersy nie są wypchane.
0 0

#4985917 Napisano: 31.01.2012 01:21:14
Pampersy to wygoda, wiadomo! ale ja muszę jechać do miasta 13km, szukać Pampersów 3, a nie zawsze są! kupować zapas, a idzie za tym KASA, bo 200zł się wtedy zostawia na miesiąc, ja za 400zł mam spokój na kilka ładnych miesięcy.
0 0

#4985926 Napisano: 31.01.2012 01:26:28
http://www.youtub.../watch?v=29b4iHfQymE
Filmik dla początkujących emotka
0 0