Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4990944 Napisano: 02.02.2012 10:32:34
lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

sandra1 napisał(a):

Witam emotka jak sobie radzicie z rozstępami w ciąży? jakie balsamy stosujecie?

Szczotka i masowanie okolić narażonych na rozstępy po prysznicem do tego krem ZIAJA na rozstępy emotka W tamtej ciąży rozstępy pojawiły się chyba 2 tygodnie przed porodem ale na szczęście po porodzie po paru miesiącach ślad po nich zaginął emotka

Ja mam cały brzuch w panterkę a rozstępy się porobiły niedawno. Mam nadzieję, że już niedługo się rozpakuję, a potem wsio wróci do normy. Bo mam załamkę a nic nie pomaga.

ja nie mam rozstępów i mam nadzieję, że już się nie pojawią... emotka podobno jak mają być to żaden balsam nie pomoże, ale zapobiegawczo na pewno nic nie zaszkodzi

Mogą w ostatniej chwili wyskoczyć. Też się cieszyłam że nie mam, a tu nagle z dnia na dzień hopsa i już.
0 0

Gość: katrin22

#4990945 Napisano: 02.02.2012 10:32:47
Ja ciemne ciuszki piorę w 30 stopniach to dorzucam otulaczki emotka
A wkłady z innymi białymi na 40 stopni i wszystko czyściutkie, ale nie pachnące, bo daję mało proszku i 2 razy płuczę, nie musi pachnieć emotka
0 0

Gość: agasiam

#4991275 Napisano: 03.02.2012 08:56:42
A ja nie mogę doczekac się swojego zestawu, tzn. jednej pieluszki z wkładami + dodatki na poczatek. Tylko dziś synek narobił taką kupę rano że wszystko wypłynęło i piorę wszystko w czym i na czym spał emotka Pieluszke wypróbuje jak tylko troche mu się cykl kupkowy wyreguluje emotka
0 0

Gość: mooniq82

#4991282 Napisano: 03.02.2012 08:58:51
agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

sandra1 napisał(a):

Witam emotka jak sobie radzicie z rozstępami w ciąży? jakie balsamy stosujecie?

Szczotka i masowanie okolić narażonych na rozstępy po prysznicem do tego krem ZIAJA na rozstępy emotka W tamtej ciąży rozstępy pojawiły się chyba 2 tygodnie przed porodem ale na szczęście po porodzie po paru miesiącach ślad po nich zaginął emotka

Ja mam cały brzuch w panterkę a rozstępy się porobiły niedawno. Mam nadzieję, że już niedługo się rozpakuję, a potem wsio wróci do normy. Bo mam załamkę a nic nie pomaga.

ja nie mam rozstępów i mam nadzieję, że już się nie pojawią... emotka podobno jak mają być to żaden balsam nie pomoże, ale zapobiegawczo na pewno nic nie zaszkodzi

Mogą w ostatniej chwili wyskoczyć. Też się cieszyłam że nie mam, a tu nagle z dnia na dzień hopsa i już.

ja póki co to też nie zauważyłam tzn widziałam rano jedną sztukę a wieczorem nie było emotka mam nadzieję,że się nie pojawią emotka
0 0

Gość: dianek

#4991295 Napisano: 03.02.2012 09:06:47
co do rozstępów ja smarowałam, smarowałam, masowałam, masowałam i w ogóle

na bokach się pojawiały cieniutkie, ale znikały

tylko że to smarowanie to o d** rozbić - pewnego wieczora poszłam spać, rano wstałam, a nad pępkiem 5 szerokich, głębokich rozstępów

Bernard sobie wymyślił piętami mi pępek wypychać no i rozstępy takie wyskoczyły że już nic z nimi nie zrobię emotka

nawet je już polubiłam emotka traktuję jako pamiątkę po wygibasach tego łobuziaka emotka
0 0

Gość: sandra1

#4991321 Napisano: 03.02.2012 09:15:23
jak przebiega poród? czy jest taki straszny jak o nim mówią?
0 0

monika1985monik

#4991353 Napisano: 03.02.2012 09:27:21
sandra1 napisał(a):

Poród chyba każdy jest inny więc nie da się tego dokładnie powiedzieć jedno co jest pewne to to że da się go przeżyć
emotka i jak ma się już dzidzi na brzuszku zapomina się o całym bólu emotka
0 0

agusia147

#4991358 Napisano: 03.02.2012 09:29:27

sandra1 napisał(a):

Poród chyba każdy jest inny więc nie da się tego dokładnie powiedzieć jedno co jest pewne to to że da się go przeżyć

Dam znać na dniach jak to będzie/było, bo dalej czekam emotka
0 0

monika1985monik

#4991364 Napisano: 03.02.2012 09:31:50
agusia147 napisał(a):

sandra1 napisał(a):

A jak się czujecie ??
0 0

agusia147

#4991388 Napisano: 03.02.2012 09:44:29

agusia147 napisał(a):

sandra1 napisał(a):

A jak się czujecie ??

Dobrze, aczkolwiek dzisiaj trochę mdli. Ale dopiero co wstaliśmy emotka
0 0

#4991499 Napisano: 03.02.2012 10:26:16
Niestety rozstępy mogą pojawić się również po porodzie np na piersiach gdy zaczniecie karmić i tych trudno uniknąć bo pojawiają się nagle.
0 0

benasia

#4991506 Napisano: 03.02.2012 10:30:05
a ja się muszę pochwalić że Mikuś potrafi sam wepchnąć smoczka do buzi, bardzo ładnie rozmawia, piszczy z radości, śpiewająco opowiada, a także powiedzmy że siada tzn sam się podciąga i potrafi siedzieć jak duży chłopak choć oczywiście pozwalam mu tylko chwilkę emotka
0 0

monika1985monik

#4991516 Napisano: 03.02.2012 10:33:03
benasia napisał(a):

a ja się muszę pochwalić że Mikuś potrafi sam wepchnąć smoczka do buzi, bardzo ładnie rozmawia, piszczy z radości, śpiewająco opowiada, a także powiedzmy że siada tzn sam się podciąga i potrafi siedzieć jak duży chłopak choć oczywiście pozwalam mu tylko chwilkę emotka

No to brawo dla małego zdolnego synka emotka emotka emotka
0 0

benasia

#4991522 Napisano: 03.02.2012 10:35:35
no tak się zastanawiam czy dzieci w tym wieku tak potrafią siadać? mój od urodzenia byl bardzo silny, a teraz to jak podam mu ręce to sam się podciągnie nie ciągnę go ani nic, i posiedzi chwilę i go opuszczam bo on jest przecież mały jeszcze emotka
0 0

fryteczka

#4991537 Napisano: 03.02.2012 10:42:36
benasia napisał(a):

no tak się zastanawiam czy dzieci w tym wieku tak potrafią siadać? mój od urodzenia byl bardzo silny, a teraz to jak podam mu ręce to sam się podciągnie nie ciągnę go ani nic, i posiedzi chwilę i go opuszczam bo on jest przecież mały jeszcze emotka

Twoj Mikuś ile ma ?
Mój mały juz 5m , sam trzyma butelke,wklada smok i podciaga sie jak dam mu palce emotka
0 0

#4991563 Napisano: 03.02.2012 10:49:51
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

Twoj Mikuś ile ma ?
Mój mały juz 5m , sam trzyma butelke,wklada smok i podciaga sie jak dam mu palce emotka

już nie mogę się doczekac jak mój zacznie siadać. Na razie to podnosi obie nóżki i przyciąga do siebie.A jak podam palce to się pręży jakby chciał się podnieść ale jeszcze jest zbyt wcześnie.
0 0

#4991577 Napisano: 03.02.2012 10:54:21
Jak dzisiaj ze spacerkiem kto był i czy da się przeżyć ten mróz:)
0 0

benasia

#4991740 Napisano: 03.02.2012 11:46:52
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

Twoj Mikuś ile ma ?

mój ma 3 miesiące - butelkę sam nie utrzymie ale smoka gdy jest blisko to wepchnie do buzi, chyba ze spadnie to na razie nie. Ale z tym siadaniem to jestem pod wrazeniem synka jak usiadze to tak głowę trzyma i tak ładnie siedzi że szok emotka
0 0

Gość: monludki

#4991742 Napisano: 03.02.2012 11:47:09
a ja też dołączam do konkursowiczek zaciążonych:D
MAm termin na 21 kwietnia:) i znów będzie chłopak:D
Oby tylko mrozy do tego czasu zelżały:)
A Wy Mamusie nie potrzebujecie czasami ubranek dla swoich smyków?:)
Bo ze mnie to taka totalna zakupoholiczka... i już wiem, że za dużo dla Mikołajka kupiłam.. ściągałam łaszki z Anglii , bo mam tam Cioteczkę, która kupowała bezpośrednio od ludzi także są markowe i nie zniszczone:) prześliczne:) ale nie potrzebuję tak dużo:D
Mam fajne spodnie, bluzeczki, koszuleczki, bluzy itp.. i letnich ubranek kupę:D i wiosennych.
No i kurcze.. powiem Wam, że teraz miała być Dziewczynka .. no to sobie zrobiłam zakupy prawie na rok z góry hehe:) a się okazało, że chłopak.. i bania.. trzeba opchnąć te ciuszki gdzieś:) Jak by któraś z Was coś chciała to piszcie na priv to zdjęcia pstryknę i będziemy negocjować;)
0 0

benasia

#4991744 Napisano: 03.02.2012 11:47:49
agasiam napisał(a):

Jak dzisiaj ze spacerkiem kto był i czy da się przeżyć ten mróz:)

ja nie bylam już kilka dni, a u nas w tej chwili jest -11 więc raczej w najbliższym czasie nie mam co liczyc na spacer...
0 0