Konkursowiczki w ciąży

ziolko

#4989454 Napisano: 02.02.2012 10:41:30
haa.. wypowiem się o mieszkaniu w domku i bloku emotka

plusy mieszkania w bloku:
- woda zawsze ciepła
- grzejniki tylko odkręcić emotka
- wszędzie blisko

minusy:
- hałaśliwi, upierdliwi sąsiedzi
- cienkie ściany ;/
- brak możliwości rozbudowania, jedynie kupno większego mieszkania
- brak swobody, bo naokoło inne bloki, każdy każdemu w okno zagląda

plusy domów:
- swoboda wyjścia na zewnątrz,
- możliwość posiadania ogródka, więc więcej ruchu i swoje warzywa
- możliwość ew. rozbudowy bez przeprowadzki

minusy:
- naprawy we własnym zakresie
- kupno opału i samodzielne palenie (jak nie napalisz, to będzie zimno)
- ogródek plus i minus - bo chwasty wyrywać trzeba emotka

ale jednak wybrałabym dom, bo całe życie mieszkałam w domu, w bloku mieszkam 2,5 roku i czasami z chęcią bym komuś wlepiła parę boksów ;/ pomijając fakt, że długi czas nie mogłam się przyzwyczaić (nadal nie mogę) do hałasów idących po ścianie i na klatce schodowej
0 0

benasia

#4989455 Napisano: 02.02.2012 10:41:41
ja też bym nie umiala się odnaleźć w bloku albo domku prawie bez podwórka...
0 0

Gość: katrin22

#4989471 Napisano: 02.02.2012 10:46:33
ziolko, palić trzeba i naprawy we własnym zakresie, ale nie płaci się czynszu emotka
Tylko palić trzeba to fakt, ale latem palić nie trzeba, my mamy latem wodę ogrzewaną elektrycznie.
A palenie nic strasznego, w piwnicy mamy piec centralnego ogrzewania, wystarczy raz na kilka godzin zasypać i spokój.
W kuchni mam piec kaflowy, taki w starym stylu, wiosną, lub jesienią palimy w nim emotka Fajnie się zagotowuje słoiki na tym piecu, teraz tam nie palimy bo ugotowalibyśmy się, a i wtedy się kurzy bardziej w kuchni i brudzi.
0 0

Gość: sandra1

#4989476 Napisano: 02.02.2012 10:49:36
Witam emotka jak sobie radzicie z rozstępami w ciąży? jakie balsamy stosujecie?
0 0

#4989479 Napisano: 02.02.2012 10:51:01
Mieszkanie w bloku jest fajne pod warunkiem, że ma się pracę blisko, szkołę, fajnych sąsiadów, nie wścibskich!, ma się swoją działkę, gdzie można się urwać. Mieszkanie w bloku jakby nie patrząc to wygoda emotka
0 0

ziolko

#4989481 Napisano: 02.02.2012 10:51:28
Katrin wiem... ale co do palenia i mieszkania w swoim domu to zalezy od chęci emotka wiesz, ile razy było mi ciężko iść napalić?? emotka emotka emotka

a teraz?? z chęcią bym szła, byleby mieć większą przestrzeń mieszkalną, wyjście do ogródka, swobodę, widok z okna kuchni na pole i park, a nie na balkon sąsiada ;/
chociaż u mnie nie jest źle, bo w innych blokach mają ok 5 m od balkonów emotka
0 0

monika1985monik

#4989483 Napisano: 02.02.2012 10:52:14
sandra1 napisał(a):

Szczotka i masowanie okolić narażonych na rozstępy po prysznicem do tego krem ZIAJA na rozstępy emotka W tamtej ciąży rozstępy pojawiły się chyba 2 tygodnie przed porodem ale na szczęście po porodzie po paru miesiącach ślad po nich zaginął emotka
0 0

#4989484 Napisano: 02.02.2012 10:52:41
sandra1 napisał(a):

Na piersiach pojawiły mi się w ciąży, zbladły, nie zeszły, brzuch smarowałam Vichy i mam z 10 rozstępów z lewej strony pod pępkiem.
Jak ktoś ma tendencję to nic nie pomoże emotka
0 0

#4989489 Napisano: 02.02.2012 10:54:21
ziołko emotka
Może będzie Ci dane uciec jeszcze z bloku emotka
0 0

ziolko

#4989493 Napisano: 02.02.2012 10:55:39
katrin22 napisał(a):

ziołko emotka
Może będzie Ci dane uciec jeszcze z bloku emotka

taa.. jest taka opcja.. że wrócę do swojego domu rodzinnego, ale nie czekam na to z utęsknieniem emotka

tzn niech rodzice żyją jak najdłużej emotka
0 0

picola

#4989508 Napisano: 02.02.2012 11:00:52
Napisze jak to wygląda z mojej perspektywy. Do czasu urodzenia synka mieszkałam w bloku, w samym centrum, wszędzie blisko, kino, knajpy, dużo się działo. Gdy zaszłam w ciąże kupiliśmy nowy dom 5 km od granic mieszkania i to była najlepsza decyzja w naszym zyciu. Mam dużo przestrzeni, dziecko od wiosny do jesieni jest całymi dzniami na dowrze, ciągle w ruchu, wybiegane i szczęśliwe. Mieszkam tam od czterech lat, żadne remonty mnie nie obchodzą bo wszystko jest nowe i zrobione wg nowych technologii, nie musze nigdzie palić, bo ustawiam tylko temperaturę i piec sam się włącza/wyłącza, jak mamy kaprys to grzejemy kominkiem, drewno na zimę kosztowało nas 900 zł, nie płace czynszu tylko 250 zł podatku od nieruchomości rocznie. Do pracy jade 20 minut, dziecko jest w przedszkolu tuż przy mojej pracy więc luz. Przez dwa lata podliczyłam koszty utrzymania domu i wyszło że jest taniej niż w bloku w centrum wrocławia.
Jeśli tylko macie taką możliwość to wyprowadzajcie się poza duże miasta, bo szkoda życia na mieszkanie w bloku,
mieszkania we wrocku nie sprzedawała, bo będzie dla mojego synka, ale w życiu nie wróce do mieszkania w bloku:)
0 0

Gość: agulecece

#4989533 Napisano: 02.02.2012 11:16:48
ja mieszkalam w krakowie w centrum miasta w tzw.plombie miedzy starymi kamienicami teraz od 7 lat mieszka na wsi w meza rodzinnym domu,nie moglam sie przyzwyczaic do wiejskich nawyków ludzi,plotkowania,potrzenia przez okno jak do sasiada ktos przyjedzie,palenia wpiecu na ciepla wode itp,dodam ze do najblizszego sklepu mam 1,5 km tyle samo na przystanek,do osrodka 8 km i tyle samo jest do szkoly ale fajne jest to ze moge podenerwowac sasiadow bo mimo braku ogrodzenia(66ar działki wiec koszt ogromny)w lecie rozkladam basen i kapie sie w stroju i mam wszystko w d... i od roku mam super sasiadow z miasta którzy tak jak ja maja wszystko w d...tzn nie przejmuja sie co ludzie powiedza
0 0

Gość: agulecece

#4989537 Napisano: 02.02.2012 11:19:10
a co do zeszlego roku to bylo ok dopoki maly sie nie urodzil,jak sie urodzil to byla wielka radosc w rodzinie,niestety po 8 dniach od jego narodzin zmarla moja mama,maz zaczal mniej zarabiac i tak do teraz ciazko zwiazac koniec z koncem.ale na szczescie zdrowie nie szwankuje
0 0

agusia147

#4989540 Napisano: 02.02.2012 11:19:40
monika1985monik napisał(a):

sandra1 napisał(a):

Szczotka i masowanie okolić narażonych na rozstępy po prysznicem do tego krem ZIAJA na rozstępy emotka W tamtej ciąży rozstępy pojawiły się chyba 2 tygodnie przed porodem ale na szczęście po porodzie po paru miesiącach ślad po nich zaginął emotka

Ja mam cały brzuch w panterkę a rozstępy się porobiły niedawno. Mam nadzieję, że już niedługo się rozpakuję, a potem wsio wróci do normy. Bo mam załamkę a nic nie pomaga.
0 0

agusia147

#4989542 Napisano: 02.02.2012 11:21:59
Moi teściowie mieszkają w małym mieście pod Wrocławiem - Świdnicy. Niby miasto, ale i tak sąsiedzi są wścibscy, więc to nie tylko na wsiach...
0 0

aneta411

#4989584 Napisano: 02.02.2012 11:39:33
ziolko napisał(a):

Katrin wiem... ale co do palenia i mieszkania w swoim domu to zalezy od chęci emotka wiesz, ile razy było mi ciężko iść napalić?? emotka emotka emotka

a teraz?? z chęcią bym szła, byleby mieć większą przestrzeń mieszkalną, wyjście do ogródka, swobodę, widok z okna kuchni na pole i park, a nie na balkon sąsiada ;/
chociaż u mnie nie jest źle, bo w innych blokach mają ok 5 m od balkonów emotka

Teraz są piece z zasobnikiem, można do kotłowni nie zaglądać kilka dni, a przy łagodnej ziemie nawet ponad tydzień emotka
0 0

Gość: agasiam

#4989590 Napisano: 02.02.2012 11:45:30
Ja do rozpoczęcia studiów mieszkałam na wsi. Fajnie było tylko trudno było się wybrać całą rodziną na wakacje, bo ktoś musiał być w domu. Raz wyjechaliśmy to nas okradli. Teraz kiedy rodzice są dziadkami to fajnie jest do nich przyjechać, zrelaksować się ale na mieszkanie chyba bym się teraz nie zdecydowała. Może jak będę na emeryturze. Teraz często się z mężem przeprowadzamy i lubimy takie życie.Następnt przystanek Kraków a za pół roku Praga:)
0 0

Gość: dianek

#4989736 Napisano: 02.02.2012 12:41:36
hm... kobitki, ile przed porodem brzuch opada?
bo mój od wczoraj wyraźnie poszedł w dół
jeszcze nie całkiem opadnięty, ale tak dość konkretnie...

strasznie mi na miednicy ciężko emotka
0 0

#4989753 Napisano: 02.02.2012 12:47:44
dianek napisał(a):

Mi jakoś 1,5 tygodnia przed CC, ale nie wiem ile bym chodziła jak miałabym sn rodzić emotka
0 0

monika1985monik

#4989756 Napisano: 02.02.2012 12:48:50
dianek napisał(a):

Mi na 2 tygodnie przed porodem
0 0