Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5006553 Napisano: 09.02.2012 07:57:19
nie łamcie sie dziewczyny -ja po kryjomu słyszałam że z dziecka chcemy zrobić kalekę (a tyczyło się to czyszczenia nosa że tak krzyczy że mu krzywdę robimy)- teściowa tego nie powiedziała na szczescie bo 2 tyg jej nie widziałam, tylko dzwoniła -a przez tel to mały zaraził się katarem ode mnie emotka )
0 0

Gość: katrin22

#5006556 Napisano: 09.02.2012 07:57:58
allice to za rok będziemy się przepisami na torta wymieniać emotka Tyle dzieci z października emotka
ten luty to jakiś płodny emotka

sonata miesiąc w te czy wewte :
emotka jakoś się urodzi emotka

anava moja też ma złote rady, a ja słucham jednym uchem, a drugim wypuszczam w przestrzeń kosmiczna.

agusia moja też mówiła, że tetry, tetry, a pampers to jak się gdzieś jedzie, jakby to pampers kosztował majątek! I co z tego wyszło?, że używamy coś podobnego do PRL- owskiej tetry, ale jak spodziewam się kupy to zakładam pampersa emotka
w 70% używamy wielorazówek, ale jak gdzieś jedziemy to pampuch, albo jak zbliża się kupolek.
Co do karmienia piersią to od Ciebie zależy, czy chcesz, czy Ci się uda i w ogóle emotka
Mój przez jakiś czas z piersi pił tylko w nocy, a teraz domaga się w dzień, chyba sobie masuje dziąsła, ale niech pije emotka
Co do Karmi, to piłam czasem w ciąży, czasem małą szklaneczkę piwa malinowego jak miałam smaka, teraz też piję Karmi emotka nie dlatego, że pobudza laktację, ale dlatego, że zaspokaja mi to ochotę na coca- colę, a tego unikam jak ognia, tak samo nie piję żadnych napojów, wpoiłam sobie to w ciąży i trzymam się tego.
0 0

sonata

#5006567 Napisano: 09.02.2012 07:59:38
Muszę jednak przyznać, czytając inne opinie, że moja teściowa, to jednak fajna babka.
Ja w poniedziałek idę do lekarza po bilet do CC, przepraszam - na CC emotka
0 0

benasia

#5006574 Napisano: 09.02.2012 08:01:11
ja to się tylko boję żebym kiedyś też taka wredna nie była emotka
mówię do męża ze jak będę taka to ma mnie przywołać do porządku emotka
bo swoją drogą te teściowe i mamusie nie są takie wredne, nadopiekuńcze i natarczywe bo gdy miały swoje dzidziusie ich teściowe takie byly i one postanowily że nie oddadzą już nikomu swoich pociech, a teraz my zabraliśmy ich pociechy -tzn naszych meżów, a one chca przerzucić sie na nasze dzieci, więc i my możemy takie kiedyś być bo też nie chcemy oddać nikomu naszych maluszków emotka
masakra emotka emotka
0 0

Gość: anavaX

#5006581 Napisano: 09.02.2012 08:03:00
benasia napisał(a):

ja to się tylko boję żebym kiedyś też taka wredna nie była emotka
mówię do męża ze jak będę taka to ma mnie przywołać do porządku emotka
bo swoją drogą te teściowe i mamusie nie są takie wredne, nadopiekuńcze i natarczywe bo gdy miały swoje dzidziusie ich teściowe takie byly i one postanowily że nie oddadzą już nikomu swoich pociech, a teraz my zabraliśmy ich pociechy -tzn naszych meżów, a one chca przerzucić sie na nasze dzieci, więc i my możemy takie kiedyś być bo też nie chcemy oddać nikomu naszych maluszków emotka
masakra emotka emotka

wg życie jest wredne czasem

P.S. mąż mnie już na drugie nagaduje...
0 0

luimig

#5006588 Napisano: 09.02.2012 08:04:51
anava napisał(a):

allice napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Mysmy synka w Bozenarodzenie poczeli a corke w walentynki własnie emotka

my też w lutym emotka

a my też w lutym emotka

Domyślam się, rodziłyście w podobnym terminie obie emotka

generalnie ja miałam termin na 11 listopada a urodziłam 26 października, a katrin urodziła 25 października
emotka

a mój synek urodzony 24 października tylko 2 lata wcześniej emotka

mój był terminowo 4.11

moja dziewczynka dalej w brzuszku...
ale ciągle mam nadzieję, że za chwilę się zacznie!:)
0 0

#5006589 Napisano: 09.02.2012 08:04:55
benasia napisał(a):

agusia masz racje nie daj się emotka
mnie też denerwują dobre rady - mówię wtedy że to moje dziecko i będziemy robic jak chcemy (najczęściej moja mama mnie tak irytuje - dawno miała dzieci tzn mnie 24 lata temu) a wydaje jej się że wszystko wie emotka
jak czyścimy noska Mikusiowi i krzyczy to moi rodzice (niestety na razie póki nasz dom się buduje musimy mieszkać razem) mowią co wy mu robicie? jakbyśmy niewiadomo jaka krzywdę mu robili... emotka
nie powiem teściowa też mnie irytuje bo narzucania się nie lubie - np wysylam jej foto małego mmsem a ona pisze że tu jej wnusiu mówi że tęski za nią albo że przyjedzie... masakra emotka
a ostatnio próbowała męża namówić że mamy przyjechać bo oni mają tydzień urlop to będzie miał bliżej itp. niedoczekanie -odwiedzić tak, siedzieć dłużej niż 1 dzień -NIE!
Już my z nimi mieszkaliśmy to kolorowo też nie było... jak z każdymi rodzicami.
morał z tego taki najlepiej mieszkać SAMEMU emotka

emotka
0 0

benasia

#5006597 Napisano: 09.02.2012 08:06:58
to anava bierz się i już będzie z głowy emotka
ja ostatnio do męża mówiłam że taki kochany nasz synek że i drugie bym mogła mieć, ale dziś był taki marudny że wole poczekać aż urosnie i pomoże mi przy siostrze emotka
a jak miał kolki to gotowa byłam nie mieć drugiego co oczywiście było chwilowe emotka
poza tym mówimy sobie że drugie to już w nowym domu, bo mam dość tych dobrych uwag/rad które czasami mnie doprowadzają do szału... emotka

a tak w ogole to czasem teściowe/mamy są ok, nie moge powiedzieć że zawsze są wredne, ale same wiecie jak to jest...
0 0

#5006599 Napisano: 09.02.2012 08:07:00
lui
znam sprawdzony przepis na pospieszenie

niech wpadną koleżanki na plotki i pogaduchy
śmiech i dobre towarzystwo pomaga emotka
0 0

luimig

#5006605 Napisano: 09.02.2012 08:07:50
anava napisał(a):

allice napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

my też w lutym emotka

a my też w lutym emotka

generalnie ja miałam termin na 11 listopada a urodziłam 26 października, a katrin urodziła 25 października
emotka

mój był terminowo 4.11

0 0

#5006606 Napisano: 09.02.2012 08:08:17
benasia napisał(a):

to anava bierz się i już będzie z głowy emotka
ja ostatnio do męża mówiłam że taki kochany nasz synek że i drugie bym mogła mieć, ale dziś był taki marudny że wole poczekać aż urosnie i pomoże mi przy siostrze emotka
a jak miał kolki to gotowa byłam nie mieć drugiego co oczywiście było chwilowe emotka
poza tym mówimy sobie że drugie to już w nowym domu, bo mam dość tych dobrych uwag/rad które czasami mnie doprowadzają do szału... emotka

a tak w ogole to czasem teściowe/mamy są ok, nie moge powiedzieć że zawsze są wredne, ale same wiecie jak to jest...

my też budowę zaczynamy
0 0

benasia

#5006610 Napisano: 09.02.2012 08:09:14
a z innej beczki - ile może trwać katar u maluszka?
Mikołaj ma jutro już 2 tyg katar emotka
chyba się wybiorę do doktora jutro i z nim i z sobą - bo ja też chora emotka
0 0

#5006614 Napisano: 09.02.2012 08:09:56
benasia napisał(a):

mój miał z 4 dni tylko
0 0

benasia

#5006616 Napisano: 09.02.2012 08:11:05
to anava że tak powiem szybkiego wybudowania i zamieszkania emotka
my w tym roku stan surowy chcemy zamknąć z więźbą dachową ale bez dachówki. a co dalej to pokaża finanse które topnieją strasznie przy budowie... emotka
0 0

benasia

#5006619 Napisano: 09.02.2012 08:11:47
anava napisał(a):

benasia napisał(a):

mój miał z 4 dni tylko

a ile razy dziennie czyściłaś /czym?
i jaką miał wydzielinę? czy łatwo się wyciągało?
0 0

#5006635 Napisano: 09.02.2012 08:14:50
benasia napisał(a):

anava napisał(a):

benasia napisał(a):

mój miał z 4 dni tylko

a ile razy dziennie czyściłaś /czym?
i jaką miał wydzielinę? czy łatwo się wyciągało?

nawilżałam STERIMAR BABY, używałam Sopelka
na szczęście był to rzadki katarek...
biedaczek się męczył, zwłaszcza jak jadł...
0 0

agusia147

#5006636 Napisano: 09.02.2012 08:15:32
lui napisał(a):

anava napisał(a):

allice napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

my też w lutym emotka

a my też w lutym emotka

emotka

mój był terminowo 4.11

Haha ciekawe która pierwsza zacznie, bo termin nam wczoraj uciekł emotka U mnie 1,5cm rozwarcia, ale szyjka od wczoraj się skróciła emotka Ale czekamy, być może byłby to ratunek od towarzystwa teściowej? Niech mąż się męczy.

Wczoraj konsultację po KTG miałam z taaaką miłą panią doktor w szpitalu Zofii, i w ogóle personel taki jakiś i nie czekałam 6h jak ostatnio tylko z 20minut mimo, że kolejka była na izbie jak nie wiem. Może dlatego, że położnej pozrzędziłam jak to ostatnio czekałam długo i że w terminie jestem.

Hehe te teściowe to takie jakieś zmory są, aczkolwiek mogłam trafić gorzej, bo moja jaka by upierdliwa nie była, to zawsze trzyma moją strone emotka
0 0

agusia147

#5006646 Napisano: 09.02.2012 08:17:49
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia masz racje nie daj się emotka
mnie też denerwują dobre rady - mówię wtedy że to moje dziecko i będziemy robic jak chcemy (najczęściej moja mama mnie tak irytuje - dawno miała dzieci tzn mnie 24 lata temu) a wydaje jej się że wszystko wie emotka
jak czyścimy noska Mikusiowi i krzyczy to moi rodzice (niestety na razie póki nasz dom się buduje musimy mieszkać razem) mowią co wy mu robicie? jakbyśmy niewiadomo jaka krzywdę mu robili... emotka
nie powiem teściowa też mnie irytuje bo narzucania się nie lubie - np wysylam jej foto małego mmsem a ona pisze że tu jej wnusiu mówi że tęski za nią albo że przyjedzie... masakra emotka
a ostatnio próbowała męża namówić że mamy przyjechać bo oni mają tydzień urlop to będzie miał bliżej itp. niedoczekanie -odwiedzić tak, siedzieć dłużej niż 1 dzień -NIE!
Już my z nimi mieszkaliśmy to kolorowo też nie było... jak z każdymi rodzicami.
morał z tego taki najlepiej mieszkać SAMEMU emotka

emotka

Benasia toteż zwialiśmy gdzie pieprz rośnie, 400km od jednych i ponad 200 od drugich emotka

przynajmniej jak się spotykamy to nie ma czasu na kłótnie emotka Bo każdy się powstrzymuje, żeby czegoś nie powiedzieć i unikać riposty na dobre rady.
0 0

sonata

#5006687 Napisano: 09.02.2012 08:33:14

#5006705 Napisano: 09.02.2012 08:38:29
benasia napisał(a):

Nie wiem ile, ale u nas była sapka, trwała dłuuugo, ze 2 miechy i teraz czasem mu się zatka, ale też jak anava używam sopelka i sterimaru Baby. Teraz codziennie czyścimy nosek, bo mały ma białe kózki, suche na dodatek.
0 0