Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ty rodziłaś SN tak?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
beata21
Postów 1260
Data rejestracji 18.04.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale Ci nasi chlopcy tak maja
No i z kolkami walczylismy dosc dlugo
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ah te Mikołaje to łobuziaki ale za to jakie kochane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
beata21
Postów 1260
Data rejestracji 18.04.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moj spi
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: allice
Ja pamiętam, że byłam strasznie głodna... jeśc dostałam dopiero następnego dnia rano i to tylko kisiel...
Gość: dianek
samo znieczulanie nie boli, tylko trzeba być rozluźnionym (jeśli będziesz bardzo spięta to poproś o głupiego jasia - dostaniesz małą dawkę na uspokojenie, ale ogólnie luuuz, nie ma się co bać
jeśli chodzi o tlen - tlenoterapia jest uruchamiana, gdy coś idzie nie tak, gdy masz za niskie/za wysokie ciśnienie, gdy jest ryzyko niedotlenienia maluszka lub by poprawić twoje samopoczucie lub po prostu cię rozluźnić - więc nie spinaj!
jeśli szpital jest nowoczesny to tlen nie jest duszący - w zasadzie czujesz jakbyś oddychała powietrzem, tylko że przez maskę
na początku może ci się chcieć spać od nadmiaru tlenu, później będziesz rozluźniona
ale tlen się podaje rzadko
bóle gardła, chrypa etc. po zabiegach wykonywanych pod znieczuleniem całkowitym nie są skutkiem podawania tlenu, tylko intubacji (odsyłam do wiki o co chodzi, nie będę tutaj straszyć
po zabiegu ze znieczuleniem od pasa w dół można jeść normalnie, jednak jeśli dostaje się dużą ilość leków przeciwbólowych lub innych to stosują dietę lekką - sama będziesz czuła czy chce ci się jeść czy nie
ja po jednym z zabiegów dostałam normalną kolację (kromki z szynką), a na drugi dzień śniadanie 2 razy większe od reszty pacjentów - na wzmocnienie jak to mi salowy powiedział
po narkozie (znieczulenie całkowite) ogólnie się nie je przez min. 12h - lub je się bardzo lekko i posiłki podaje stopniowo - bo inaczej wszystko zwrócisz (takie znieczulenie też miałam, nie chciało mi się jeść, herbata z łyżeczką cukru była wystarczającym śniadaniem i obiadem, później jakoś w siebie wcisnęłam bułkę z odrobiną twarożku)
więc luuuuzik, nie stresuj się bo stres nie pomaga
Gość: maro
http://allegro.pl...5ml-i2123505855.html
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uff to jak dobrze pójdzie to załapię się na obiad
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie będę się pytać
Gość: katrin22
Znieczulenie w kręgosłup to pestka, nic nie czuć.
Ja na łóżku operacyjnym musiałam usiąść po turecku i zrobić koci grzbiet i nie ruszać się.
Babka najpierw podała mi znieczulenie znieczulenia, poczułam lekkie ukłucie, ale takie tyci tyci, potem już dawali mi właściwe i trafili na inny nerw, poczułam takie jakby kopnięcie pradem w lewą nogę i to 2 razy, ale dalej byłam wyluzowana.
Nagle usłyszałam, że mam się szybko kłaść, to się położyłam i wtedy zaczęło się kłucie, czy coś czuję, no czułam o dziwo i tak z 5 minut, wszyscy byli spanikowani, aż nagle zadziałało, jak się ucieszyłam, że w końcu nie będę czuła cewnika
Potem podali mi duszący, ciepły tlen, fuuuuujjjjj, błagałabym by go zabrali, ale nie zabrali
Ejjj, ale czemu nie pamiętam co mówili lekarze przy operacji i dlaczego tak mi to szybko minęło? może jakiegoś jasia mi podali
dokładnie, nie będzie Ci się chciało jeść hehe.
Będzie Ci się chciało znieczulenia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh trzymajcie kciuki, bo powaga jestem speniana ;(
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia uciekaj do spania połóż się wypocznij i nie myśl co będzie bo będzie dobrze
Trzymam kciuki i wyluzuj teraz
CC nic strasznego, pomyśl! Ominą Cię skurcze porodowe
jedni po nich nic nie pamiętają, drudzy pamiętają, że im było dobrze, inni jeszcze jakieś dziwne urywki, a inni - tak jak ja po prostu po nich śpią
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
poproszę coś takiego
Jak dobrze, że nic głupiego nie mówiłam.
Okropne jest to, że niby byłam przytomna, myślałam logicznie, widziałam co się dzieje, a pamiętam urywki i zleciało to tak szybko!
Pamiętam, że opanowywałam się, żeby nie ryczeć ze szczęścia bom twarda, poleciały tylko łezki
Ja byłam taka pół przytomna, ale przyjemnie mi nie było...