Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5020595 Napisano: 15.02.2012 09:21:26
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

katrin - dostałaś leki uspokajające emotka właśnie z takiej serii głupiego jasia
jedni po nich nic nie pamiętają, drudzy pamiętają, że im było dobrze, inni jeszcze jakieś dziwne urywki, a inni - tak jak ja po prostu po nich śpią emotka

poproszę coś takiego emotka Wolę nie myśleć. Kasia a po jakim czasie bobo do łapek dostałaś?

Bobo przyszło na świat o 8.20, a zobaczyłam je jakoś popołudniu, około powiedzmy 17.00? już dokładnie nie pamiętam, ale przynieśli je jak przyjechał mąż z moją mamą, ale ja jak napisałam byłam uczulona na Tramal i płukali go ze mnie, dostałam z 10 kroplówek, odpływałam, pociłam się, nie dużo brakowało bym straciła przytomność.
Wstyd przyznać, ale w tym momencie jak byłam pół przytomna to nie myślałam o dziecku, bo nie miałam siły, wiedziałam, że jest bezpieczne, bo pytałam co chwila położnej czy wszystko OK.
Na drugi dzień po 30h wstałam jak już poszłam do Wc przynieśli mi małego już na stałe. Mogłam patrzeć na niego godzinami.
emotka
0 0

Gość: dianek

#5020597 Napisano: 15.02.2012 09:22:20
katrin bardzo możliwe, że już przed zabiegiem widzieli że jesteś zestresowana i dostałaś zapobiegawczo...
bo taki spanikowany pacjent na stole operacyjnym dla lekarzy bywa dość kłopotliwy

agusia - jak w szpitalu powiesz, że jesteś bardzo zestresowana i czy mogą ci z tym pomóc bo zaczynasz panikować, to ci pomogą, nic się nie bój emotka raczej nie rodzisz w jakimś dziwnym, komunistycznym szpitalu, tylko w nowoczesnej klinice więc luuuuz emotka
0 0

agusia147

#5020619 Napisano: 15.02.2012 09:38:49
dianek napisał(a):

katrin bardzo możliwe, że już przed zabiegiem widzieli że jesteś zestresowana i dostałaś zapobiegawczo...
bo taki spanikowany pacjent na stole operacyjnym dla lekarzy bywa dość kłopotliwy

agusia - jak w szpitalu powiesz, że jesteś bardzo zestresowana i czy mogą ci z tym pomóc bo zaczynasz panikować, to ci pomogą, nic się nie bój emotka raczej nie rodzisz w jakimś dziwnym, komunistycznym szpitalu, tylko w nowoczesnej klinice więc luuuuz emotka

Ale nie zmniejsza to mej peniawy ;( Dalej speniana jak nie wiem. Ehh dobrze, że to nie za komuny, albo nie mamy roku 1500, bo wtedy wszelkie baby przy cesarce kaputt emotka A chciałam rodzić SN...
0 0

#5020624 Napisano: 15.02.2012 09:42:44
agusia nie mów hop emotka cała noc przed tobą - a wiesz, że porody najbardziej lubią zaczynać się w nocy :> emotka ;)

weź sobie ciepłą, relaksującą kąpiel, mężu niech cię wymasuje, nie wiem, zrób sobie paznokcie czy książkę poczytaj... albo po prostu idź spać emotka

dobra, ja spadam męża lulać, bo jakiś zestresowany po dzisiejszym dniu emotka dobranoc emotka
0 0

kalisto1986

#5020632 Napisano: 15.02.2012 09:46:42
dianek napisał(a):

katrin - dostałaś leki uspokajające emotka właśnie z takiej serii głupiego jasia
jedni po nich nic nie pamiętają, drudzy pamiętają, że im było dobrze, inni jeszcze jakieś dziwne urywki, a inni - tak jak ja po prostu po nich śpią emotka

mój mąż przez takie wspomaganie podczas operacji czuł się jak w grze emotka

agusia co ma być to będzie;)
moja chrześnica wg usg miała być mała, a okazała się tak duża, że przy porodzie się zaklinowała emotka
a czy urodzisz jutro sn, czy cc to po nie ruszysz pączków przynajmniej kilka miesiecy emotka więc objedz się za wczasu emotka

Masz kogoś nr stąd ? żeby dać nam znać ?
0 0

agusia147

#5020640 Napisano: 15.02.2012 09:53:23
dianek napisał(a):

agusia nie mów hop emotka cała noc przed tobą - a wiesz, że porody najbardziej lubią zaczynać się w nocy :> emotka ;)

weź sobie ciepłą, relaksującą kąpiel, mężu niech cię wymasuje, nie wiem, zrób sobie paznokcie czy książkę poczytaj... albo po prostu idź spać emotka

dobra, ja spadam męża lulać, bo jakiś zestresowany po dzisiejszym dniu emotka dobranoc emotka

Przy braku jakichkolwiek skurczy, szyjce 1,5cm, rozwarciu na dwa palce, lipa.

Kąpiele ciepłe codziennie nic nie dawały, wykorzystywanie seksualne męża również... Paznokcie kazali zmyć więc też lipa emotka

Mężu obiecał, że wynagrodzi cierpienie, zobaczymy jak emotka
0 0

agusia147

#5020657 Napisano: 15.02.2012 10:01:34
kalisto1986 napisał(a):

dianek napisał(a):

mój mąż przez takie wspomaganie podczas operacji czuł się jak w grze emotka

agusia co ma być to będzie;)
moja chrześnica wg usg miała być mała, a okazała się tak duża, że przy porodzie się zaklinowała emotka
a czy urodzisz jutro sn, czy cc to po nie ruszysz pączków przynajmniej kilka miesiecy emotka więc objedz się za wczasu emotka

Masz kogoś nr stąd ? żeby dać nam znać ?

Mam numer Sonaty, ale ją też wcięło emotka Mogę podać swój komuś, ale PW, coby nie mieć zaraz masy połączeń od anonimów.
0 0

leoniu

#5020744 Napisano: 15.02.2012 10:52:50
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

poproszę coś takiego emotka Wolę nie myśleć. Kasia a po jakim czasie bobo do łapek dostałaś?

Bobo przyszło na świat o 8.20, a zobaczyłam je jakoś popołudniu, około powiedzmy 17.00? już dokładnie nie pamiętam, ale przynieśli je jak przyjechał mąż z moją mamą, ale ja jak napisałam byłam uczulona na Tramal i płukali go ze mnie, dostałam z 10 kroplówek, odpływałam, pociłam się, nie dużo brakowało bym straciła przytomność.
Wstyd przyznać, ale w tym momencie jak byłam pół przytomna to nie myślałam o dziecku, bo nie miałam siły, wiedziałam, że jest bezpieczne, bo pytałam co chwila położnej czy wszystko OK.
Na drugi dzień po 30h wstałam jak już poszłam do Wc przynieśli mi małego już na stałe. Mogłam patrzeć na niego godzinami.
emotka

Późno malutkie dostałaś. Ja miałam narkozę pełną, tak między 4 a 5 rano. A malutka dostałam zaraz jak się wybudziłam, czyli koło 6 rano. I już mi jej nie odbierali.
0 0

Gość: quaqua

#5020809 Napisano: 16.02.2012 05:33:32
Agusia147 pączka wcinaj szybko, bo jak Cię potraktują jak mnie to przez 24h po cięciu nic nie dostaniesz do jedzenia emotka Dobrze, że przed samym puszczeniem wód o 12:00 zjadłam obiad szpitalny (fuj), bo potem dali tylko kroplówę z glukozą raz, a pierwsze sucharki równo po 40h od tego pamiętnego obiadku... Nota bene na tych sucharach ukruszyłam sobie zęba emotka
Także smacznego pączka!
0 0

monika1985monik

#5020877 Napisano: 16.02.2012 07:59:26
Agusia jak tam po nocy ??????????????
0 0

Gość: mooniq82

#5020897 Napisano: 16.02.2012 08:19:18
monika1985monik napisał(a):

śpi pewnie jeszcze albo na porodówce wylądowała emotka
0 0

aneta411

#5020962 Napisano: 16.02.2012 08:46:42
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia mój ma to samo, ślinotok, paluchy w buzi nawet jak najedzony, maruda okropna, płaczek, ale odpukać wczoraj i dziś było w miarę, pn był okropny, też mi się ryczeć chciało, kręgosłup bolał od noszenia.
Pediatra tydzień temu mówiła, że ma spuchnięte dziąsła.

a moj mowił ze za szybko emotka

Mi tez lekarze w 3 miesiącu życia córki mówili, ze za wcześnie na zęby, w 4 m-cu pojawiły się dwa pierwsze ząbki, do 11 m-ca miała już całą mleczną klawiaturę emotka Dziś ma 5 lat i tylko 1 ząbek leczony, a straszyli, ze skoro szybko wyszły, to szybko będą się psuły. Nieprawda.
Także u Waszych maluchów za wcześnie nie jest. Faktem jednak jest, że większość małych dzieci wpycha rączki do buzi, a proces wychodzenia zębów trwa czasem kilka miesięcy.
0 0

#5021146 Napisano: 16.02.2012 10:23:09
załapałam się na testowanie podkładów poporodowych babyono emotka mam nadzieję że zdążą przyjść zanim Berni sobie wymyśli wyłażenie na ten świat emotka

A dzisiaj wypad na ciążowo-mamową imprezę emotka http://swiadomama...doma-mama-w-krakowie

mam nadzieję, że będzie dużo gadżetów emotka
0 0

agusia147

#5021211 Napisano: 16.02.2012 10:51:56
mooniq82 napisał(a):

Wstepnie: o 8 rano ktg bylo, wsio na nim ok. potem usg ktore potwierdzilo ze dzidzi ponad 4kg bedzie mialo. z godzine temu badanie na fotelu, szyjka ma poltora cm, rozwarcie na meski palec. nie ma miejsc na patologii wiec mam czekac, ale dzis zostane przyjeta i dostane kroplowke z oksytocyny. jak to cos da i sie zacznie akcja to probojemy rodzic normalnie, jesli nic sie nie ruszy a tak moze byc to wtedy cc. dam potem znac co i jak.

PS. Tez bede testowac te podklady, tylko pewnie dojsc nie zdaza emotka Ale najwyzej porobia za podklad na przewijak co pewnie sie zda emotka a przynajmniej zaoszczedze.

PPS. pozwolili mi zaspokoic swoje pragnienia w mcdonalds emotka no i paczusie zjesc emotka hihi

Dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystko poszlo ok.
0 0

beata21

#5021233 Napisano: 16.02.2012 10:59:57
agusia147 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Wstepnie: o 8 rano ktg bylo, wsio na nim ok. potem usg ktore potwierdzilo ze dzidzi ponad 4kg bedzie mialo. z godzine temu badanie na fotelu, szyjka ma poltora cm, rozwarcie na meski palec. nie ma miejsc na patologii wiec mam czekac, ale dzis zostane przyjeta i dostane kroplowke z oksytocyny. jak to cos da i sie zacznie akcja to probojemy rodzic normalnie, jesli nic sie nie ruszy a tak moze byc to wtedy cc. dam potem znac co i jak.

PS. Tez bede testowac te podklady, tylko pewnie dojsc nie zdaza emotka Ale najwyzej porobia za podklad na przewijak co pewnie sie zda emotka a przynajmniej zaoszczedze.

PPS. pozwolili mi zaspokoic swoje pragnienia w mcdonalds emotka no i paczusie zjesc emotka hihi

Dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystko poszlo ok.

Agusia nie martw sie dasz rade, 3 mam kciuki emotka
Moj synek wazyl 4700 i jakos przezylam
emotka
0 0

#5021234 Napisano: 16.02.2012 11:00:02
noo Agusia, to wcinaj pączki żeby mieć dużo siły emotka

będzie dobrze, zazdroszczę Wam że już lada chwila będziecie mieć Kamilka na zewnątrz emotka
0 0

agusia147

#5021240 Napisano: 16.02.2012 11:02:17
dianek napisał(a):

noo Agusia, to wcinaj pączki żeby mieć dużo siły emotka

będzie dobrze, zazdroszczę Wam że już lada chwila będziecie mieć Kamilka na zewnątrz emotka

Najgorsze jest to ze jak juz zdecydowana i przekonana do cesarki bylam, to lekarz stwierdzil ze sprobojemy naturalnie, zeby niepotrzebnie nie ingerowac operacyjnie. Napatrzylam sie na dziewczyne co ja az z bolu skrecalo od skurczy to slabo emotka
0 0

#5021253 Napisano: 16.02.2012 11:08:49
Agusia, nie bój się bólu tylko się z nim pogódź to wcale nie będzie tak bolało emotka Sprawdzone w praktyce - nie przy porodach, ale przy wielu ekstremalnych sytuacjach emotka

A co do dużych dzieciaków... moja mama najcięższy poród miała z moją średnią siostrą, która ważyła 3300g a najlżejszy z moją najmłodszą siostrą (mimo że był po 13 latach przerwy od rodzenia, więc jak pierwsze dziecko praktycznie) - a młoda ważyła prawie 4400g!

A tak jeszcze z małych podpowiedzi póki jesteś na nogach - przejrzyj sobie torbę do szpitala, jakie masz ciuszki dla maluszka, bo jak będzie ważył ponad 4kg to w te najmniejsze może się nie zmieścić emotka A nie wiem jakie tam masz popakowane (właśnie przy mojej siostrze tata dowoził wszystko, bo miała ważyć 3,5kg, a ważyła prawie kilo więcej emotka no i od razu ją w rozmiar 62 wpakowali emotka )
0 0

agusia147

#5021263 Napisano: 16.02.2012 11:12:17
dianek napisał(a):

Agusia, nie bój się bólu tylko się z nim pogódź to wcale nie będzie tak bolało emotka Sprawdzone w praktyce - nie przy porodach, ale przy wielu ekstremalnych sytuacjach emotka

A co do dużych dzieciaków... moja mama najcięższy poród miała z moją średnią siostrą, która ważyła 3300g a najlżejszy z moją najmłodszą siostrą (mimo że był po 13 latach przerwy od rodzenia, więc jak pierwsze dziecko praktycznie) - a młoda ważyła prawie 4400g!

A tak jeszcze z małych podpowiedzi póki jesteś na nogach - przejrzyj sobie torbę do szpitala, jakie masz ciuszki dla maluszka, bo jak będzie ważył ponad 4kg to w te najmniejsze może się nie zmieścić emotka A nie wiem jakie tam masz popakowane (właśnie przy mojej siostrze tata dowoził wszystko, bo miała ważyć 3,5kg, a ważyła prawie kilo więcej emotka no i od razu ją w rozmiar 62 wpakowali emotka )

w torbie mam ciuszki w obu rozmiarach.
0 0

kalisto1986

#5021307 Napisano: 16.02.2012 11:35:04
19790411 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia mój ma to samo, ślinotok, paluchy w buzi nawet jak najedzony, maruda okropna, płaczek, ale odpukać wczoraj i dziś było w miarę, pn był okropny, też mi się ryczeć chciało, kręgosłup bolał od noszenia.
Pediatra tydzień temu mówiła, że ma spuchnięte dziąsła.

a moj mowił ze za szybko emotka

Mi tez lekarze w 3 miesiącu życia córki mówili, ze za wcześnie na zęby, w 4 m-cu pojawiły się dwa pierwsze ząbki, do 11 m-ca miała już całą mleczną klawiaturę emotka Dziś ma 5 lat i tylko 1 ząbek leczony, a straszyli, ze skoro szybko wyszły, to szybko będą się psuły. Nieprawda.
Także u Waszych maluchów za wcześnie nie jest. Faktem jednak jest, że większość małych dzieci wpycha rączki do buzi, a proces wychodzenia zębów trwa czasem kilka miesięcy.

mojemu wyszły zęby bardzo szybko i bardzo szybko się popsuły, tak, że teraz jest szczerbol - nie pomogło dbanie o nie, a dentyści nie podejmują się leczenia bo ma tak miękkie, że nie da się borować, ale to niestety efekt uboczny zakazu podawania witaminy d3
emotka

Agusia czekamy na info, do mnie możesz pisać o każdej godzinie emotka
0 0