Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Bobo przyszło na świat o 8.20, a zobaczyłam je jakoś popołudniu, około powiedzmy 17.00? już dokładnie nie pamiętam, ale przynieśli je jak przyjechał mąż z moją mamą, ale ja jak napisałam byłam uczulona na Tramal i płukali go ze mnie, dostałam z 10 kroplówek, odpływałam, pociłam się, nie dużo brakowało bym straciła przytomność.
Wstyd przyznać, ale w tym momencie jak byłam pół przytomna to nie myślałam o dziecku, bo nie miałam siły, wiedziałam, że jest bezpieczne, bo pytałam co chwila położnej czy wszystko OK.
Na drugi dzień po 30h wstałam jak już poszłam do Wc przynieśli mi małego już na stałe. Mogłam patrzeć na niego godzinami.
Gość: dianek
bo taki spanikowany pacjent na stole operacyjnym dla lekarzy bywa dość kłopotliwy
agusia - jak w szpitalu powiesz, że jesteś bardzo zestresowana i czy mogą ci z tym pomóc bo zaczynasz panikować, to ci pomogą, nic się nie bój
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale nie zmniejsza to mej peniawy ;( Dalej speniana jak nie wiem. Ehh dobrze, że to nie za komuny, albo nie mamy roku 1500, bo wtedy wszelkie baby przy cesarce kaputt
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
weź sobie ciepłą, relaksującą kąpiel, mężu niech cię wymasuje, nie wiem, zrób sobie paznokcie czy książkę poczytaj... albo po prostu idź spać
dobra, ja spadam męża lulać, bo jakiś zestresowany po dzisiejszym dniu
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój mąż przez takie wspomaganie podczas operacji czuł się jak w grze
agusia co ma być to będzie;)
moja chrześnica wg usg miała być mała, a okazała się tak duża, że przy porodzie się zaklinowała
a czy urodzisz jutro sn, czy cc to po nie ruszysz pączków przynajmniej kilka miesiecy
Masz kogoś nr stąd ? żeby dać nam znać ?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przy braku jakichkolwiek skurczy, szyjce 1,5cm, rozwarciu na dwa palce, lipa.
Kąpiele ciepłe codziennie nic nie dawały, wykorzystywanie seksualne męża również... Paznokcie kazali zmyć więc też lipa
Mężu obiecał, że wynagrodzi cierpienie, zobaczymy jak
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam numer Sonaty, ale ją też wcięło
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Późno malutkie dostałaś. Ja miałam narkozę pełną, tak między 4 a 5 rano. A malutka dostałam zaraz jak się wybudziłam, czyli koło 6 rano. I już mi jej nie odbierali.
Gość: quaqua
Także smacznego pączka!
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: mooniq82
śpi pewnie jeszcze albo na porodówce wylądowała
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi tez lekarze w 3 miesiącu życia córki mówili, ze za wcześnie na zęby, w 4 m-cu pojawiły się dwa pierwsze ząbki, do 11 m-ca miała już całą mleczną klawiaturę
Także u Waszych maluchów za wcześnie nie jest. Faktem jednak jest, że większość małych dzieci wpycha rączki do buzi, a proces wychodzenia zębów trwa czasem kilka miesięcy.
A dzisiaj wypad na ciążowo-mamową imprezę
mam nadzieję, że będzie dużo gadżetów
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wstepnie: o 8 rano ktg bylo, wsio na nim ok. potem usg ktore potwierdzilo ze dzidzi ponad 4kg bedzie mialo. z godzine temu badanie na fotelu, szyjka ma poltora cm, rozwarcie na meski palec. nie ma miejsc na patologii wiec mam czekac, ale dzis zostane przyjeta i dostane kroplowke z oksytocyny. jak to cos da i sie zacznie akcja to probojemy rodzic normalnie, jesli nic sie nie ruszy a tak moze byc to wtedy cc. dam potem znac co i jak.
PS. Tez bede testowac te podklady, tylko pewnie dojsc nie zdaza
PPS. pozwolili mi zaspokoic swoje pragnienia w mcdonalds
Dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystko poszlo ok.
beata21
Postów 1260
Data rejestracji 18.04.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia nie martw sie dasz rade, 3 mam kciuki
Moj synek wazyl 4700 i jakos przezylam
będzie dobrze, zazdroszczę Wam że już lada chwila będziecie mieć Kamilka na zewnątrz
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najgorsze jest to ze jak juz zdecydowana i przekonana do cesarki bylam, to lekarz stwierdzil ze sprobojemy naturalnie, zeby niepotrzebnie nie ingerowac operacyjnie. Napatrzylam sie na dziewczyne co ja az z bolu skrecalo od skurczy to slabo
A co do dużych dzieciaków... moja mama najcięższy poród miała z moją średnią siostrą, która ważyła 3300g a najlżejszy z moją najmłodszą siostrą (mimo że był po 13 latach przerwy od rodzenia, więc jak pierwsze dziecko praktycznie) - a młoda ważyła prawie 4400g!
A tak jeszcze z małych podpowiedzi póki jesteś na nogach - przejrzyj sobie torbę do szpitala, jakie masz ciuszki dla maluszka, bo jak będzie ważył ponad 4kg to w te najmniejsze może się nie zmieścić
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w torbie mam ciuszki w obu rozmiarach.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mojemu wyszły zęby bardzo szybko i bardzo szybko się popsuły, tak, że teraz jest szczerbol - nie pomogło dbanie o nie, a dentyści nie podejmują się leczenia bo ma tak miękkie, że nie da się borować, ale to niestety efekt uboczny zakazu podawania witaminy d3
Agusia czekamy na info, do mnie możesz pisać o każdej godzinie