Konkursowiczki w ciąży

Gość: lula81

#5071594 Napisano: 13.03.2012 03:49:56
Dianek no super emotka GRATULACJE emotka

dziewczyny potrzebujemy z Lenka waszej małej pomocy i pościka na temat http://ebobas.pl/...%2C661092#msg-661092

na kliknij nie wrzucę bo to chodzi o zdanie mam karmiacych lub które kiedyś karmiły lub przyszłych mamuś które rozważają karmienie cycusiem
0 0

Gość: katrin22

#5071596 Napisano: 13.03.2012 03:51:03
Też nie słyszałam o wizycie u okulisty emotka
Pewnie co przychodnia to inny wymóg. U nas obowiązkowe było USG bioderek i w szpitalu badali słuch.
W naszej przychodni też jest jedna fajna pielęgniarka taka milutka, ciepła, zawsze do dziecka mówi takim spokojnym tonem, a jest też druga taka Helga, ale na nią nie trafiliśmy emotka
Mój Kubuś jakiś inny jest, bo jak go lekarz bada to on pęka ze śmiechu emotka Lubi jak się go dotyka, a jeszcze jak by go po dupce chusteczkami wycierać to byłby w niebo wzięty emotka
0 0

#5071602 Napisano: 13.03.2012 03:52:49
*wniebowzięty emotka
0 0

jola29k

#5071611 Napisano: 13.03.2012 03:58:13
monika1985monik napisał(a):

agasiam napisał(a):

I ja przyłączam się do gratulacji dla Dianek.

My dziś po drugim szczepieniu, ogólne i rotawirus. Synek dostał maść cholesterolową bo na jednym policzku ma szorstkie plamki od kilku dni. Zapomniałam zapytać się o wizyte u okulisty, podobno w 3 mc trzeba się wybrać. Ale chyba lepiej prywatnie bo na skierowanie pewnie będę czekać miesiącami. Od tego płaczu w poczekalni na szczepienie cały dzień boli mnie głowa, najgłośniej płakałay te starsze dzieci.Jedna z dziewczynek to nawet wyrwała matce kolczyk z ucha gdy ta ją trzymała. Trzeba było mame opatrywać.

My nie mieliśmy żadnej wizyty u okulisty. A to że dziecko czym starsze tym mądrzejsze i wie co je czeka mój synek jak miał niecały rok i zobaczył że tylko zbliżamy się do przychodni to biedny tak płakał że aż żal dzieci mają dobrą pamięć

ja jezdziłam do okulisty z mała ale ona była wcześniakiem
0 0

beniaminowa

#5071669 Napisano: 13.03.2012 04:24:16
Dziewczyny miała któraś zapalenie piersi? Co mogę zrobić? Wiem że trzeba jechać do lekarza ale jestem sama z dwójką dzieci i jeszcze bez samochodu... Także do lekarza dopiero jutro pojadę. Na razie łyknęłam coś przeciwbólowego ale ogólnie jest masakra emotka
0 0

Gość: agasiam

#5071718 Napisano: 13.03.2012 04:49:11
Ja o okuliście dowiedziałam się w szpitalu. Przy wypisie dostałam taką karte informacyją z wytycznymi na pierwsze pół roku. I tam mam właśnie wpisaną wizyte kontrolną w trzecim mc życia.
0 0

ziolko

#5071724 Napisano: 13.03.2012 04:54:21
beniaminowa napisał(a):

Dziewczyny miała któraś zapalenie piersi? Co mogę zrobić? Wiem że trzeba jechać do lekarza ale jestem sama z dwójką dzieci i jeszcze bez samochodu... Także do lekarza dopiero jutro pojadę. Na razie łyknęłam coś przeciwbólowego ale ogólnie jest masakra emotka

na zapalenie piersi jak i zapalenie żył poleca się zmiażdżone liście kapusty

kapustę trzeba obrać i liście zmiażdżyć wałkiem. Najlepiej na stolnicy położyć kawałek folii, liść i przykryć folią. Użyć wałka do ciasta. Najlepiej jak najbardziej zielone, zewnętrzne.

Przyłożyć do piersi takie mokre liście, można włożyć w stanik. Pomiędzy stanik a liście położyć folię. Będzie śmierdziało kiszonką, ale pomaga. Jak się ogrzeją, to zmienić na nowe.

Wiem, że to pomaga, bo żona kuzyna to stosowała
schładza i zmniejsza gorączkę

ja zaś takie kompresy kapuściane stosowałam, jak miałam zapalenie żył na nodze

z braku zielonych liści mogą być białe liście
0 0

benasia

#5071732 Napisano: 13.03.2012 04:58:44
katrin22 napisał(a):

Też nie słyszałam o wizycie u okulisty emotka
Pewnie co przychodnia to inny wymóg. U nas obowiązkowe było USG bioderek i w szpitalu badali słuch.
W naszej przychodni też jest jedna fajna pielęgniarka taka milutka, ciepła, zawsze do dziecka mówi takim spokojnym tonem, a jest też druga taka Helga, ale na nią nie trafiliśmy emotka
Mój Kubuś jakiś inny jest, bo jak go lekarz bada to on pęka ze śmiechu emotka Lubi jak się go dotyka, a jeszcze jak by go po dupce chusteczkami wycierać to byłby w niebo wzięty emotka

u nas usg bioderek nie było obowiazkowe -lekarz nawet nie kazał tylko sama o skierowanie musiałam sie upomniec.
0 0

karkocka

#5071735 Napisano: 13.03.2012 04:59:56
Też polecam na zapalenie piersi kapustę , działa cuda emotka
0 0

ziolko

#5071736 Napisano: 13.03.2012 05:00:30
karkocka napisał(a):

taki sposób, jak napisałam?
0 0

benasia

#5071738 Napisano: 13.03.2012 05:01:07
a co do lekarza to nasz maly nie ma z nim problemu -uśmiecha się, mówi do niego, nawet zaczepia go i kopka emotka
0 0

karkocka

#5071740 Napisano: 13.03.2012 05:02:04
ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

mniej więcej, od razu przynosiło ulgę
0 0

ziolko

#5071752 Napisano: 13.03.2012 05:08:19
karkocka napisał(a):

ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

mniej więcej, od razu przynosiło ulgę

fakt.. ja mogłabym rozdrapać nogę, tak mnie bolała i swędziało
0 0

beniaminowa

#5071770 Napisano: 13.03.2012 05:19:40
ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

Dzięki... Spróbuję, mam nadzieję że pomoże...
0 0

#5071781 Napisano: 13.03.2012 05:24:25
beniaminowa napisał(a):

ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

beniaminowa ciepły prysznic i masaż piersi, wiem, że będzie bolało, ale musisz odblokować kanały.
Jak Ci sie to zrobiło? z dnia na dzień?i ominęłaś karmionko jakieś, mi wystarczy, że w nocy co 5h będę karmić i już bolą
0 0

karkocka

#5071809 Napisano: 13.03.2012 05:35:34
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

beniaminowa ciepły prysznic i masaż piersi, wiem, że będzie bolało, ale musisz odblokować kanały.
Jak Ci sie to zrobiło? z dnia na dzień?i ominęłaś karmionko jakieś, mi wystarczy, że w nocy co 5h będę karmić i już bolą

Właśnie kapusta + masaż , mojego męża poinstruowała położna jak ma wykonywać masaż emotka I do tej pory mąż uważa,że gdyby nie on to nie poradziłabym sobie z karmieniem emotka
0 0

beniaminowa

#5071834 Napisano: 13.03.2012 05:49:28
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

Chyba nie opuściłam karmienia emotka Boli mnie prawa a na tym boku śpię, to może jakoś ucisnęłam albo coś... Teraz częściej przystawiam małego bo jak nie to trzeba będzie laktatorem ściągnąć... Na samą myśl że mam masować to mam łzy w oczach emotka A rano było jeszcze wszystko w porządku, koło południa myślałam że zejdę... Niesamowity ból do tego gorączka, dreszcze, zawroty i ból głowy. Wpakowałam się w ubraniu pod kołdrę, odkręciłam kaloryfery... W mieszkaniu mam 25 stopni a trzęsie mnie jakby mróz był emotka
0 0

monika1985monik

#5071853 Napisano: 13.03.2012 05:57:07
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

ziolko napisał(a):

karkocka napisał(a):

Chyba nie opuściłam karmienia emotka Boli mnie prawa a na tym boku śpię, to może jakoś ucisnęłam albo coś... Teraz częściej przystawiam małego bo jak nie to trzeba będzie laktatorem ściągnąć... Na samą myśl że mam masować to mam łzy w oczach emotka A rano było jeszcze wszystko w porządku, koło południa myślałam że zejdę... Niesamowity ból do tego gorączka, dreszcze, zawroty i ból głowy. Wpakowałam się w ubraniu pod kołdrę, odkręciłam kaloryfery... W mieszkaniu mam 25 stopni a trzęsie mnie jakby mróz był emotka

Polecam również okłady z kapusty i masaż musisz rozmasować bo pewnie zrobił się zator
0 0

Gość: agasiam

#5071863 Napisano: 13.03.2012 06:01:36
Polecam też masaż prysznicem lub ciepłe okłady.
0 0

#5071886 Napisano: 13.03.2012 06:11:48
beniaminowa musisz masować i odciągnij trochę pokarmu, ja ściągałam ręcznie, bo szybciej szło. Wejdź pod prysznic i masuj, możesz przy tym pokarm ściągać, najwyżej jak Kleopatra będziesz hihi miała kąpiel.
Kapusta w 99% pomaga, ale nie każdemu, mojej bratowej wręcz pogorszyła i masaż z ciepłą wodą pomógł.

dianek ma sporego maluszka
emotka Same duże dzieci tu się rodzą emotka
Tylko mój Kubuś jakiś mały był, bo 3300 i 56cm, za to dziś Go ważyłam i 7500kg, a nogi ma długie jak pająk emotka heheh, mój bąbelek mały.
0 0