Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No nie pogryzie mięska
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego póki co zapas słoiczków z bonów zakupiony mam gdzieś do lata starczy a potem ugotuje i zagotuję i domowe słoiczki będą
Gość: katrin22
My też tylko w Balneum. Mój nie ma za dużo włosków, wytarły się trochę.
My mamy zamrożone mięsko. Ugotuje się je osobno, a osobno warzywka. Potem mięsko zblendujemy, a warzywka można widelcem pognieść. Teraz jak gotuję zupkę to nie dokładnie blenduję, nie ma jednolitej papki i mały się nie krztusi, wiadomo, że kawałków nie ma
Przyznam, że szkoda mi kasy na słoiczek, a mam czas, mam swoje warzywka. A na prawdę nie ma dużo roboty, bo ugotować ryż z marchewką to żadna filozofia, ale rozumiem osoby, które nie mają czasu.
Gość: allice
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja długo kąpałam w Emolium. Też całego, tylko nam nie wolno było używać nic innego...
A co do zupek to też wolę gotować. Wcześniej nie miałam swoich warzyw a pediatra zalecała słoiczki ze względu na alergię. Wygodnie było, ale pod koniec to ten duży słoiczek kosztował ponad 5 zł
Mogłaś jogurcik dawać? to kiedy przeszła Beniaminkowi alergia?
My mamy jako dodatek do Pepti kaszkę ryżową z jabłkiem/ bananem bezmleczną, kleik ryżowy i Sinlac i tak mu urozmaicam dietę.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie pamiętam dokładnie... Ale myślę że ok 8 miesiąca do kaszki bez mlecznej dodawałam łyżeczkę kaszki z mlekiem. A jak już mógł jeść kaszki mleczne to była próba z tymi jogurcikami dla dzieci ( robi to BV i Nestle) najpierw łyżeczkę i za parę dni dwie łyżeczki... Jak miał ok 14 miesięcy to już go prawie w ogóle nie sypało. Teraz już je to co inne dzieci, z wyłączeniem kurczaka ze sklepu i ograniczam mu czekoladę...
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jak gotuję rosół to z indyka... Przyzwyczaiłam się jak mogłam jeść tylko indyka... Ale tą pierwszą wodę też wylewam.
Indyk zdrowszy, tylko ja nie przepadam za mięsem z indyka, ale to kwestia przyzwyczajenia.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tez na indyku robiłam, a potem to mięsko gotowane z żurawinką wcinałam- wtedy to rarytas był
Gość: rachel
Czy takie paniczne przerażenie jest normalne??:>
Gość: anavaX
każda z nas podchodzi to tego inaczej
ja nastawiałam się, że będzie to będzie i było BARDZO DOBRZE - powtórzyłabym swój poród chętnie
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak to dobrze że ktoś ma miłe wspomnienia z porodu
Gość: grusia
O tak nie ma to jak nastawienie, nie ma co czytac o innych porodach zwlaszcza tych ktore mamy wspominaja zle. Ja mam 2 porody za soba, w kazdym byly komplikacje, bolalo ale kazdy z nich wspominach bardzo dobrze. Drugi rowniez moglabym powtorzyc glownie ze wzgledu na czas jego trwania
Gość: grusia25
Gość: rachel
Marzy mi lekki poród a nawet nie wiem co to znaczy:PP
grusia25 - może wapno pomoże??
no właśnie myślałam o wapnie tylko czy można pić
rachel czyli przechodzisz taki sam kryzys jak ja przechodziłam w tych tygodniach 37-39 teraz jak jest już 40 to nie boję się porodu aż tak tylko się modlę żeby się już zaczęło żeby to było już za mną!! Ja jeszcze jak wpadałam w panikę to męczyłam siostrę ,mamę i męża - czy ja przypadkiem nie umrę przy porodzie-jakaś masakra-teraz wiem ,ze nie jestem pierwsza i nie ostatnia która musi się z porodem zmierzyć-i wiem im szybciej tym lepiej dla mojej Kruszynki-wiec najlepiej niech się akcja zaczyna szybko kończy i po sprawie
Damy rachel radę - bo kto jak nie My