Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#5404048 Napisano: 16.10.2012 08:25:15
naprawde fajny. Jestem trochę w tyle z zabawkami emotka szkoda że nie dotarłam do Twojego wpisu wczesniej bo juz kupiłam szczeniaczka ale nic straconego dostanie na roczek. Dziewczyny może widziałyscie jakieś fajne zabawki warte polecenia to wrzucajcie na forum bo za chwilę prezenty świąteczne.
0 0

fryteczka

#5404069 Napisano: 16.10.2012 08:39:52
agasiam napisał(a):

dziewczyny a znacie kubusia puchatka http://www.youtub...&feature=related ? wczoraj mój synek zobaczył u znajomej i siedział przez 15 minut wpatrując się w niego. złożyliśmy zamówienie na roczek .

Kupilam go w sierpniu synkowi na roczek ..
http://www.youtub...&feature=related
0 0

Gość: katrin22

#5404094 Napisano: 16.10.2012 08:50:43
grusia nie wiem o co Ci chodzi z zamrożonymi na kilka dni paróweczkami. A napisałam, że kupiłm cielęce, a nie z cielęciną. Skład wędlin sprawdzam już od dawna, bo cena nie idzie w parze z jakością. W sumie niedawno pierwszy raz kupiłam te paróweczki dla Małego na spróbowanie. Sami z mężem rzadko jemy parówki, jak już, to kupuję z szynki 97% i robię w cieście.

Diana jak ktoś ma niejadka, to choćby stawał na rzęsach, to i tak będzie dawał co dziecko zje ( i dobre nawyki nie pomogę). Mój ma apetyt, więc nie mam tego problemu, ale mam koleżankę, której dziecko nie miało apetytu i potrafiło jeść tylko kanapki, więc koleżanka robiłą te kanapki do znudzenia, ale mowa o 2-3 latku.

grusia tak pilnujesz, żeby dziecko nie jadło słodyczy, to jak to możliwe, że Małej dawałaś Petitka Lubisia z twarożkiem emotka Przecież tam jest masa cukru.
0 0

benasia

#5404107 Napisano: 16.10.2012 08:56:31
a poza tym słodycze osładzają życie - i generalnie uwalniają się hormony szczęścią czy jakoś tak pod wpływem słodkiego, wiec jak nie jecie to potem jestescie skwaszone emotka
0 0

benasia

#5404109 Napisano: 16.10.2012 08:57:01
to był żart oczywiście bo zaraz mnie tu zjedzą niejedzące słodyczy emotka
0 0

malutka456

#5404119 Napisano: 16.10.2012 08:59:52
jak czytam ten watek, to sobie mysle, ze wszystko przede mna emotka
niech ktos mnie kopnie w ****, musze sie ruszyc i pojsc do apteki, syrop wypilam w 3 dni, a kaszel dalej meczy emotka
0 0

#5404151 Napisano: 16.10.2012 09:09:59
malutka456 napisał(a):

jak czytam ten watek, to sobie mysle, ze wszystko przede mna emotka
niech ktos mnie kopnie w ****, musze sie ruszyc i pojsc do apteki, syrop wypilam w 3 dni, a kaszel dalej meczy emotka

O nie kochana, nikt Cię nie kopnie, ciężarna rzecz święta emotka

Asiu mnie też śmieszy taki rygor, bo jak dam dziecku coś 2 razy w tygodniu słodkiego, to świat się nie zawali, a teściowej nie zabronię podania dziecku kawałka serniczka czy szarlotki. Potem idą takie 3 latki do żłobka i na widok wafelka ślinka im leci.
Chipsom, żelkom, landrynkom itp. mówię stanowcze NIE! ale wafelek, ciasteczko czy czekolada to wg mnie jest OK i od czasu do czasu dozwolone.

Wyobraziłam sobie taką sytuację. Powiedzmy taki 2-3 latek dostaje od babci paczkę ze słodyczami i wyciąga żelki, a taki bio rodzic zabiera dziecku i zamiast tego daję jabłko emotka ,a babcię krytykuje jak mogła takie coś dać dziecku emotka
0 0

benasia

#5404214 Napisano: 16.10.2012 09:35:46
zgadzam się z tobą Kasiu i również bym nie podała żelków bo nawet sama ich nie jem.
A poza tym jak powszechnie wiadomo zakazany owoc najlepiej smakuje i nie sądzcie drodzy rodzice mówiący absolutne NIE wszelkim słodkościom że wasze dzieci nie sięgną po nie gdy będą miały okazje chociażby u koleżanki, w szkole czy gdziekolwiek.

Ja małemu nie podaje słodkości tak jak pisałam dosłownie kilka razy dostał kinderka, a ciasto to tez naprawde rzadko i moze z 3 łyzeczki na raz, ale biszkopty je często i nie uwazam że miałabym zaszkodzić mu podawaniem od czasu do czasu czegoś słodkiego - bo właściwie wszedzie nawet u rodziny czy znajomych spotykamy się z słodkim chociazby ciastem i co rodzice jedza, a dziecko ma patrzec i slinę łykać? emotka
0 0

#5404258 Napisano: 16.10.2012 09:51:24
U nas też biszkopciki są najczęściej, 2-3 razy kostka czekolady, raz mleczna kanapka, moze ze 2 razy Lubiś i to wszystko. Ciacho jak jest to je w niedzilę emotka my wtedy jemy do kawy, to On też dzioba otwiera.
0 0

Gość: agasiam

#5404306 Napisano: 16.10.2012 10:08:55
A ja sobie nie wyobrażam życia bez słodyczy. Wiadomo wszystko z umiarem wiadomo.Myśle że całkowite odstawienie słodyczy jest bez sensu. Dziecko bedzie je jadło ukradkiem u kolegów/koleżanek i będzie miało duże poczucie winy. A chyba nie oto chodzi.
0 0

benasia

#5404314 Napisano: 16.10.2012 10:09:56
własnie kupiłam za 35zł z wysyłka garnuszek klocuszek fisher price jak nowy po polsku, nic nie zniszczony idealny emotka
bedzie się bawił Mikołajek emotka
0 0

fryteczka

#5404347 Napisano: 16.10.2012 10:18:23
moj mały ma ten garnuszek tylko straszny z niego nerwus i wkurza sie jak mu kwadracik w dziurke gwiazdke nie pasuje
benasia napisał(a):

własnie kupiłam za 35zł z wysyłka garnuszek klocuszek fisher price jak nowy po polsku, nic nie zniszczony idealny emotka
bedzie się bawił Mikołajek emotka

0 0

fryteczka

#5404380 Napisano: 16.10.2012 10:37:18
dziewczyny nie wiecie gdzie mozna dostac barwnik spozywczy ale tak na juz ? potrzebuje zabarqwic wiorki kokosowe na niebiesko
0 0

Gość: grusia

#5404488 Napisano: 16.10.2012 11:19:12
benasia napisał(a):

nie uwazam że miałabym zaszkodzić mu podawaniem od czasu do czasu czegoś słodkiego - bo właściwie wszedzie nawet u rodziny czy znajomych spotykamy się z słodkim chociazby ciastem i co rodzice jedza, a dziecko ma patrzec i slinę łykać? emotka

A czemu nie ? Zwłaszcza takie roczne dziecko ... ale to moje zdanie,dzieci nie wiedza co dla nich dobre. Poki moge miec wlpyw na to co jedza to bede robic wszystko by odzywialy sie zdrowo - na slodycze przyjdzie czas. Poki co z checia pochrupac moga np suszone platki jabłka.A Kinderki to raczej nie samo zdrowie, jak pisalam to juz wole dac gorzka czekolade niz takie cos.

Fryteczka mi na myśl tylko jagody przyszły ...
0 0

Gość: rachel

#5404577 Napisano: 16.10.2012 12:05:53
ojjj ja też bez słodyczy nie wytrzymuję długo, zwłaszcza odkąd karmię małą, nie wiem jaki jest w tym związek ale wcześniej mogłam nie jeść słodkiego. Herbatę piję gorzką, soków nie lubię ani napoi słodzonych...

u was dziewczyny też taka cudowna pogoda?? nici ze spaceru i najchętniej zwinełabym się w kłębek i poszła spać. A mąż właśnie wyszedl do pracy i sama jestem do 22.00 z małą
0 0

Gość: grusia

#5404601 Napisano: 16.10.2012 12:18:57
Mnie tam do slodkiego nie ciagnie emotka
I tu nie chodzi o to by dziecku calkiem zabronic słodkiego ale jesli juz to wybierac te zdrowsza wersje np. zamiast zwyklej czekoladki - gorzka, zamiast niezdrowych chipsow np robione w domu, zamiast slodkich soczkow - te robione w domu, zamiast sklepowych ciastek np ciasteczka owsiane, a zamiast slodkiego joguru typu Danon itp - naturalny,bez cukru z owocami.

U nas tez leje emotka Zimno, wietrzno i ponuro emotka
Ja zrobilam w C&A mała wojnę i o dziwo juz odpisali ze zajmą sie tym-mam nadzieje ze zrobia tak jak napisalam i by wyjsc z twarza dostane te bluze na ich koszt emotka
0 0

Gość: allice

#5404635 Napisano: 16.10.2012 12:38:53
nie wiem co macie do żelków... ja je uwielbiam i uważam, że wcale nie są takie szkodliwe (znam gorsze przekąski), a dodatkowo są dobre na stawy za sprawą zawartej w nich żelatyny emotka

Moja Małgosia dziś kończy 4 tygodnie. Nie wiem ile waży ale wyraźnie nabrała ciałka i urosła emotka
Je prawie jak w zegarku co 3 godziny, w nocy robi mi 2-3 pobudki na karmienie więc nie jest źle. Na szczęście unormowała mi się sprawa z piersiami i już brodawki nie pękają. Mleka mam sporo więc może uda mi sie małą trochę dłużej karmic

emotka
0 0

Gość: dianek

#5404660 Napisano: 16.10.2012 12:53:43
rachel, jestem z Tobą emotka mój wyszedł o 7 i wróci koło 22 emotka

możemy się razem skłębkować emotka

grusia - mnie coś ominęło? czytam Was piąte przez dziesiate bo pracuje, co tam w C&A nabroili?
0 0

Gość: rachel

#5404794 Napisano: 16.10.2012 01:59:40
o zgrozo, wszystko co działa na mnie w kwestii usypiania nie działa na moje dziecko emotka emotka

najlepszy moment: mała ma zamkniete oczka i wygląda jakby spała,śpiweam jej aaaa aaaa i odnoszę do łóżeczka, kładę przykryam kołderką, wspinam się na palce żeby wyjśc a moje kochane dziecko śmieje się w głos i robi oczy wielkie jak pięciozłotówki...
czy ona już w wiku 6 miesięcy się ze mnie nabija??:> emotka emotka emotka
0 0

Gość: dianek

#5404866 Napisano: 16.10.2012 02:40:54
hyhy, najwidoczniej emotka
0 0