Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

radziosny

#7262192 Napisano: 16.05.2025 22:26:19
Słuchajcie, wiem, że była rozmowa na temat próby zmiany hasła na Facebooka. Właśnie mi się włamali, jak to u Was wyglądało? Włamali Wam się na maila czy bezpośrednio na Facebooka?
0 0

rufus

#7262200 Napisano: 16.05.2025 22:59:15
A co robicie ze wam sie wlamuja? Klikacie jakies w linki, cos udostepniacie?
Zaczynam sie bac emotka
0 0

radziosny

#7262202 Napisano: 16.05.2025 23:18:55
rufus napisał(a):

Zaczynam sie bac emotka

Nie mam pojęcia, mój błąd, że zignorowałem wiadomość, że ktoś próbuje zmienić hasło na facebooku, ale akurat miałem zamieszanie w domu, a myślałem, że bez maila nie zmieni tego. Jak się okazało zhakowali mi i maila i facebooka i rozesłali do znajomych wiadomości z jakimiś prośbami dziwnymi.. uważajcie, bo to chyba jakaś wzmożona akcja teraz. Byłem na policji z tym nawet, ale powiedzieli, że dopóki nic nie ukradną to nie za bardzo jest sens to nawet zgłaszać.
0 0

cudaczek121

#7262204 Napisano: 16.05.2025 23:50:04
Czy jest jakaś fizyczna możliwość polepszenia jakości paragonu, który wyblakł? Znalazłam paragon swój Pepsi Lays Grilluj z 2 maja. Nr paragonu i ceny produktów raczej widoczne,mam na nim Pepsi w puszce i Lays fromage w dużej paczce, ale te opisy produktów już kiepsko widać.Na razie nic nie wygrałam, po prostu pytam.
0 0

silvia8

#7262296 Napisano: 17.05.2025 12:57:27
Cześć  emotka
Razem z mężem prowadzę biuro Travelplanet, gdyby ktoś szukał wyjazdów- zapraszam https://www.faceb...hp?id=61575111050939

iwona0103

#7262300 Napisano: 17.05.2025 13:38:05
radziosny napisał(a):

Słuchajcie, wiem, że była rozmowa na temat próby zmiany hasła na Facebooka. Właśnie mi się włamali, jak to u Was wyglądało? Włamali Wam się na maila czy bezpośrednio na Facebooka?

U mnie "tylko" był mail o próbie zmiany hasła. Nie wiem czy gdzieś się włamali. Mam nadzieję, że nie. Na fb mam uwierzytelnienie 2-składnikowe. Nie ma też żadnych śladów logowania w dzienniku aktywności fb z innych urządzeń niż moje
1 radziosny 0

tereniagno

#7262326 Napisano: 17.05.2025 15:31:26
Czy ktoś wygrał w Twoim Markecie Gotuj z pasją i otrzymał już nagrodę?
0 0

sks900

#7262554 Napisano: 18.05.2025 19:41:01
radziosny napisał(a):

rufus napisał(a):

Zaczynam sie bac emotka

Nie mam pojęcia, mój błąd, że zignorowałem wiadomość, że ktoś próbuje zmienić hasło na facebooku, ale akurat miałem zamieszanie w domu, a myślałem, że bez maila nie zmieni tego. Jak się okazało zhakowali mi i maila i facebooka i rozesłali do znajomych wiadomości z jakimiś prośbami dziwnymi..

Prośbami o kod Blik? Dał się ktoś oszukać? Nie wpisuj nigdy wrażliwych danych (np. dane logowania na FB) w linkach od obcych, np. w celu potwierdzenia wieku, bo jest to fałszywa strona FB i złodziej przejmuje takie konto, rozsyła prośby do znajomych o kod Blik i wiele osób chce pomóc znajomemu i tracą po kilka tysięcy zł czasem.
0 0

radziosny

#7262579 Napisano: 18.05.2025 21:23:56
sks900 napisał(a):

radziosny napisał(a):

rufus napisał(a):

Zaczynam sie bac emotka

Nie mam pojęcia, mój błąd, że zignorowałem wiadomość, że ktoś próbuje zmienić hasło na facebooku, ale akurat miałem zamieszanie w domu, a myślałem, że bez maila nie zmieni tego. Jak się okazało zhakowali mi i maila i facebooka i rozesłali do znajomych wiadomości z jakimiś prośbami dziwnymi..

Prośbami o kod Blik? Dał się ktoś oszukać? Nie wpisuj nigdy wrażliwych danych (np. dane logowania na FB) w linkach od obcych, np. w celu potwierdzenia wieku, bo jest to fałszywa strona FB i złodziej przejmuje takie konto, rozsyła prośby do znajomych o kod Blik i wiele osób chce pomóc znajomemu i tracą po kilka tysięcy zł czasem.

Na szczęście nie, zdążyli wysłać do 6 znajomych prośbę o blika.. ja staram się nie klikać w takie linki, jestem czujny, ale tyle tych danych do konkursów się podaje, że się nie kontroluje czasem tego. Mam nadzieję, że się wezmą za takich oszustów, aczkolwiek mi odradzili zgłaszać to na policji, bo i tak dopóki czegoś nie ukradną to nic nie zrobią..
0 0

zezowaty_kot

#7262583 Napisano: 18.05.2025 21:35:18
radziosny napisał(a):

sks900 napisał(a):

radziosny napisał(a):

rufus napisał(a):

Zaczynam sie bac emotka

Na szczęście nie, zdążyli wysłać do 6 znajomych prośbę o blika.. ja staram się nie klikać w takie linki, jestem czujny, ale tyle tych danych do konkursów się podaje, że się nie kontroluje czasem tego. Mam nadzieję, że się wezmą za takich oszustów, aczkolwiek mi odradzili zgłaszać to na policji, bo i tak dopóki czegoś nie ukradną to nic nie zrobią..

Mojemu szwagrowi się włamali i rozesłali prośby o wsparcie. Niestety źle wybrali, bo napisali do mojego syna, na co on myśląc, że odpisuję wujkowi napisał krótko  "nie mam pieniędzy" 😆

anaesth

#7263515 Napisano: 21.05.2025 12:23:27
Wobec lepszego pomysłu na wykorzystanie wygranego PrezentuMarzeń, kupiłam z jego pomocą vouchery do Willisch. Według PM, należy się skontaktować z Willisch celem wymiany voucherów na kody zasilające skarbonkę na ich stronie. Czy ktoś z Was może próbował zrealizować taki voucher? Były problemy? Wysyłam do nich maile i cisza emotka
0 0

anaesth

#7263562 Napisano: 21.05.2025 13:54:12
androm Dziękuję za odpowiedź na pw, niestety nie mogę Ci odpisać, bo masz mnie w zablokowanych emotka  (Taki mam komunikat)
0 0

ArtystkaZeSpalonegoTeatru

#7264533 Napisano: 25.05.2025 21:22:46
Czy wiecie może co można zrobić ze słodyczami w dużych ilościach? U mnie w domu brak chętnych, znajomi na dietach, a ja mam trochę dużo, tym bardziej, że jeszcze wygrałam pakę z M&Ms 😆
1 cb656 0

koniczynka123

#7264541 Napisano: 25.05.2025 22:18:16
ArtystkaZeSpalonegoTeatru napisał(a):

Czy wiecie może co można zrobić ze słodyczami w dużych ilościach? U mnie w domu brak chętnych, znajomi na dietach, a ja mam trochę dużo, tym bardziej, że jeszcze wygrałam pakę z M&Ms 😆

U mnie zbierają w szkole do DPS- ostatnio dostała szkoła całe pudło emotka Na dzień dziecka robią w szkole festyn więc znowu się ucieszą. Możesz podpytać w swojej miejscowości (np szkołe) czy nie chcąemotka

misiamarysia

#7264562 Napisano: 26.05.2025 08:21:31

Pogotowie Opiekuńcze lub Dom dziecka - ja przekazuję prawie wszystkie słodycze i wygrane zabawki oraz książeczki (ciężarówka Serenada, gra Lindt itp.), w Pogotowiu Opiekuńczym cieszą się nawet z Lay,s

kolorowekredki

#7264630 Napisano: 26.05.2025 11:58:47

Skrawek nieba - Sokólska grupa pomocy z Facebooka. Grupa prywatna ze względu na hejterow. Pani, która prowadzi grupę przekazuje rzeczy ubogim rodzinom, starszym osobom z Sokółki itp. Sokółka to wieś niedaleko granicy z Białorusią. Wysyłałam tam juz paczki. Pani dokumentuje zdjęciami przekazanie rzeczy, jest osobą godną zaufania.
0 0

zebry

#7264633 Napisano: 26.05.2025 12:06:42
kolorowekredki napisał(a):

Skrawek nieba - Sokólska grupa pomocy z Facebooka. Grupa prywatna ze względu na hejterow. Pani, która prowadzi grupę przekazuje rzeczy ubogim rodzinom, starszym osobom z Sokółki itp. Sokółka to wieś niedaleko granicy z Białorusią. Wysyłałam tam juz paczki. Pani dokumentuje zdjęciami przekazanie rzeczy, jest osobą godną zaufania.

Można też oddać do pobliskiego domu dziecka.
0 0

katee14

#7265802 Napisano: 29.05.2025 21:27:49
Ma ktoś problem z aplikacja Santandera? Nie ma przerwy technicznej a nie mogę wysłać blika ani przelewu.
0 0

pioge7

#7265847 Napisano: 30.05.2025 05:30:40
katee14 napisał(a):

Ma ktoś problem z aplikacja Santandera? Nie ma przerwy technicznej a nie mogę wysłać blika ani przelewu.

Podobno była (nie wiem czy dalej jest) awaria blika.
mBank poinformował o tym na FB
1 katee14 0

komixowa

#7265968 Napisano: 30.05.2025 14:11:08
Cześć! Po dość długiej przerwie wróciłam do korzystania ze strony i przyszła mi do głowy pewna myśl. Zastanawiam się, co o niej sądzicie. Obecnie istnieje jedna kategoria na stronie "Konkursy promocyjne", w której zawierają się zarówno konkursy promocyjne "loterie", jak i konkursy promocyjne "kreatywne". Jako że fanką samych loterii nie jestem i zauważyłam, że  też nie jestem jedyną osobą tutaj, która tak ma, to może podział na "Konkursy promocyjne - loterie" i "Konkursy promocyjne - kreatywne" byłby sensowny? 

To luźna myśl oczywiście, ale ciekawa jestem jakie zdanie Wy macie na ten temat.  emotka  A może temat już się kiedyś pojawił. Jeśli tak, to usunę wątek.
0 0