WC - rozmowy o wszystkim

maryal

#7269714 Napisano: 11.06.2025 18:41:06
cb656 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

(...) Niestety zaklęłam (nie ze szczęścia) w Biedrze, ale to było spontaniczne. Mam takie ataki, jak się ucieszę lub zdenerwuje, nic nie poradzę. emotka emotka

Ja klnę w żywy kamień najczęściej wtedy, gdy ograniczenia sprawności wynikające z wieku nie pozwalają mi zrobić tego, co chciałbym, a nie mogę. emotka
Drę się wtedy sam na siebie jak opętany, hadko słuchać. emotka

ja klnę poetycko, tak mi się wydaje   ;)
1 cb656 0

maverick

#7270308 Napisano: 13.06.2025 14:41:32
cb656 napisał(a):

avatea napisał(a):

Dzień dobry, dawno mnie tu nie było,pamiętam stare dobre konkursowe czasy. Obecnie jakoś weny na konkursy nie
mam, ale znów zaczęłam pisać. Może pamiętacie Szkodnikowo? Kto pamięta i ma
ochotę poczytać zapraszam na Zapaskę. Mało tego, razem z cb656 tworzymy kanał
na YouTube. Tam możecie kolegę usłyszeć.

Kim jestem? Pisarka, kobieta z duszą słów. Opowiadam historie, które niosą czułość i ironię,
bliskość i śmiech.
Znajdziesz tu trzy główne cykle mojej twórczości:
 ✧ Pisarka wśród inżynierów – z życia biurowego, z przymrużeniem oka
✧ Ciało pamięta – zmysłowe i poetyckie teksty o kobiecości, dzieciństwie i pamięci ciała ✧W domach z betonu – opowiadania o codzienności, ludziach i miejscach, które tworzą naszą historię
Czyta: Janusz Górski (CB656)
 Pisze i czuwa nad słowem: Avatea czyli Edyta – kiedyś Wilk.  
Więcej o mnie:https://zapaska.eu/kim-jest-edyta-wilk/  Inie przeczymy, że jeśli spodoba wam się nasz strumień słów, zostaniecie na
dłużej i może zachęcicie nas do nagrywania nawet codziennie - https://buycoffee.to/zapaska  kawa dobrze nam zrobi 😊

Avatea – Zapaska pełna słów -YouTube Subskrybujcie, udostępniajcie 😊

Janek sprawdź proszę link do YT, ten przed słowem Subskrybujcie, nie wchodzi. przynajmniej u mnie emotka
Ta strona jest niedostępna. Przepraszamy.
Spróbuj poszukać czegoś innego
1 cb656 0

tormenta77

#7270658 Napisano: 15.06.2025 19:05:01
cb656 napisał(a):

Przejechałem dziś rowerem w sumie 50 km, po drodze trafiłem na niezwykle dziwne zjawisko, ech... Czy ktoś potrafi logicznie wytłumaczyć, dlaczego to jedno drzewko ocalało z pogromu wycięć? Czy tam jest jakaś kolonia niezwykle rzadkiego gatunku kornika, czy jakieś gniazdo ptaka i Zieloni się uparli, by drzewo ocalić? emotka

Podobnie było w pobliżu działki moich teściów po przejściu trąby powietrznej. Ostała się jedna młoda brzoza. Może była jeszcze na tyle elastyczna, że "tańczyła" razem z wiatrem. Po uprzątnięciu terenu własnie tak było. Wszystko jakby wycięte, a ona się pnie do góry.
0 0

tormenta77

#7270662 Napisano: 15.06.2025 19:14:30
Ja tylko napisałam z czym mi się to skojarzyło, a naprawdę jak uprzątnęli cały teren, powalone drzewa to właśnie tak to wyglądało.
Co tam u Ciebie  się zadziało to ja nie wiem emotka
0 0

maverick

#7270666 Napisano: 15.06.2025 19:51:43
cb656 napisał(a):

Przejechałem dziś rowerem w sumie 50 km, po drodze trafiłem na niezwykle dziwne zjawisko, ech... Czy ktoś potrafi logicznie wytłumaczyć, dlaczego to jedno drzewko ocalało z pogromu wycięć? Czy tam jest jakaś kolonia niezwykle rzadkiego gatunku kornika, czy jakieś gniazdo ptaka i Zieloni się uparli, by drzewo ocalić? emotka

To było w skrócie tak:
Staszek i Kazek mieli za zadanie wycinkę resztek po wichurze. Podczas pracy zrobili przerwę na fajkę, tak siedzą, palą, kontemplują .nagle Staszek odpalił, 
- wiesz co Kaziu zróbmy tak dla beki taki numer i zostawmy jedno drzewo na środku 
- po ci.l Ci jedno drzewo na środku, odparł Kazimierz
- no jak to po co, mamy już czerwiec, zaczynają się jagody, będą niebawem w pobliżu grzyby, wiesz ilu tu ludzi jeździ na rowerze, są i tacy co to po 50 kilosow robią...
- no i - dopytuje dalej Kaziu
- chłopie pojedzie taki jeden, dajmy na to były elektryk z zawodu, zatrzyma się, fotkę zrobi, w Internety wrzuci, będzie miał rozkminę..a nasza praca zyska rozgłosu, będzie reklama tej miejscówy za free emotka odparty Stasiu puszczając dymka emotka

Jestemnowa

#7270684 Napisano: 15.06.2025 22:14:41
cb656 napisał(a):

Często chodzę na sadzenie drzewek w moim leśnictwie i tak czasem zostawia się taka matkę dla reszty tych maluchów co sadzimy 😉

as32572

#7270822 Napisano: 16.06.2025 13:24:29
hej, jak chcę sprzedać rzecz z olx poza olx (za duzy gabaryt zeby wyslac ich przesylka) to czy opcja, że otrzymam pieniadze przed wysylka a kupujacy oplaci i wysle po to kuriera jest najlepsza?
0 0

joaza111

#7270830 Napisano: 16.06.2025 13:56:41
[quote=
Jak kupujący wysyła kuriera to mi się kojarzy tylko z  oszustwem, ale mogę się mylić

as32572]hej, jak chcę sprzedać rzecz z olx poza olx (za duzy gabaryt zeby wyslac ich przesylka) to czy opcja, że otrzymam pieniadze przed wysylka a kupujacy oplaci i wysle po to kuriera jest najlepsza?
0 0

as32572

#7270832 Napisano: 16.06.2025 13:58:28
joaza111 napisał(a):

[quote=
Jak kupujący wysyła kuriera to mi się kojarzy tylko z  oszustwem, ale mogę się mylić

as32572]hej, jak chcę sprzedać rzecz z olx poza olx (za duzy gabaryt zeby wyslac ich przesylka) to czy opcja, że otrzymam pieniadze przed wysylka a kupujacy oplaci i wysle po to kuriera jest najlepsza?

no własnie dlatego tu pytam. ale jak moze mnie oszukac jesli wczesniej dostane pieniadze?
0 0

joaza111

#7270837 Napisano: 16.06.2025 14:04:30
[quote=Ja dostałam podrobionego screena z potwierdzeniem zapłaty, potem dostałam link niby do danych dla kuriera, ale nie wchodziłam na niego  bo wiedziałam, że to fejk. 

as32572]
joaza111 napisał(a):

[quote=

no własnie dlatego tu pytam. ale jak moze mnie oszukac jesli wczesniej dostane pieniadze?
0 0

olunka

#7270842 Napisano: 16.06.2025 14:11:48
as32572 napisał(a):

joaza111 napisał(a):

[quote=

no własnie dlatego tu pytam. ale jak moze mnie oszukac jesli wczesniej dostane pieniadze?wchodząc w link udostępniasz oszustom dane do twojego konta, poczytaj w necie albo na olx, nie klikamy w takie linki!
0 0

delfinka101

#7270860 Napisano: 16.06.2025 15:14:25
joaza111 napisał(a):

[quote=Ja dostałam podrobionego screena z potwierdzeniem zapłaty, potem dostałam link niby do danych dla kuriera, ale nie wchodziłam na niego  bo wiedziałam, że to fejk. 

as32572]

joaza111 napisał(a):

[quote=

On będzie miał potwierdzenie ze wysłał pieniądze a ty nie będziesz mieć potwierdzenia, ze wysłałaś towar.
1 as32572 0

as32572

#7270872 Napisano: 16.06.2025 16:02:21
PPPet-er napisał(a):

as32572 napisał(a):

hej, jak chcę sprzedać rzecz z olx poza olx (za duzy gabaryt zeby wyslac ich przesylka) to czy opcja, że otrzymam pieniadze przed wysylka a kupujacy oplaci i wysle po to kuriera jest najlepsza?

Wysle kumpla aka kurier a tobie screena przelewu, ktory "dojdzie" po kurierze... I ani kasy, ani towaru ani olx by protestowac emotka

nie no bez kasy na koncie bym nie wysłała, zobacze czy w takim razie sie zgodzi zebym ja wyslala kuriera
słabo,że nie ma jak sprzedac rzeczy wykraczjacych poza wielkosc paczkomatu przez tego typu portale
z drugiej strony ktos ostatnio pisal,ze tez zostal oszukany bo jako zwrot dostal pusta paczke, wiec nigdy nie wiadomo na kogo się trafi emotka
0 0

ktosiek1

#7270875 Napisano: 16.06.2025 16:04:08
PPPet-er napisał(a):

as32572 napisał(a):

Wysle kumpla aka kurier a tobie screena przelewu, ktory "dojdzie" po kurierze... I ani kasy, ani towaru ani olx by protestowac emotka

Ale przecież na olx jest od jakiegoś czasu też opcja kuriera
0 0

as32572

#7270879 Napisano: 16.06.2025 16:13:02
ktosiek1 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

as32572 napisał(a):

Ale przecież na olx jest od jakiegoś czasu też opcja kuriera

o dzięki, to stare ogłoszenie nie widziałam wczesniej zeby taka opcja była
ale przy okazji przejrzalam sobie inne i widze ze mam chyba najdrozej wystawiony ten przedmiot wiec wydaje mi sie podejrzane ze chce go kupic, osoba ktora od pol roku jest na olx i nie ma zadnych ocen
1 ktosiek1 0

cudaczek121

#7270940 Napisano: 16.06.2025 19:40:49
Leciał ktoś z Was ostatnio do Londynu? Podobno jest tam potrzebna jakąś wiza turystyczna. Na jaką stronę konkretnie trzeba się zarejestowac i ile taka wiza kosztuje? Czy ma ktoś jakiś tani, godny polecenia nocleg w Londynie,
0 0

marcinzc

#7270941 Napisano: 16.06.2025 19:45:26
Byłem ostatnio w maju. Trzeba mieć wize. Załatwisz online. Koszt 16 eur chyba. Ja robiłem przez aplikację UK ETA

katee14

#7270984 Napisano: 17.06.2025 00:02:34
Czy wyrzucacie już psragony z lotetii kinder 2000 kart empiku i kikat?
0 0

nikos

#7271009 Napisano: 17.06.2025 08:42:28
Czy orientuje się ktoś może, o co chodzi ze znikającymi łapkami i wyświetleniami na YouTube? Jakiś czas temu 12 letni syn założył sobie kanał na YouTube i zaczął nagrywać filmiki o tematyce historycznej, (aktualnie częściowo politycznej, myślę że to przez to emotka  emotka  ). Każde polubienie go bardzo cieszy, tak samo jak wyświetlenia, a tu cyk i znika po chwili...
0 0

cb656

#7271099 Napisano: 17.06.2025 13:26:02
Jestemnowa napisał(a):

...czasem zostawia się taka matkę dla reszty tych maluchów co sadzimy

No dobrze, ale jaka jest rola tej matki? Że niby co, maluchy patrzą na dużą i sobie wmawiają "skoro ona urosła, to i my możemy" i szybciej rosną? Czy jak? emotka
0 0