Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: postscript
owszem, zapisy w tym dokumencie sa na tyle gumowe, ze mozna je interpretowac, jak sie komu podoba. natomiast bez zmian w polskim prawie, nawet przyjecie samej ACTA nie pozwoli nikomu przyjechac do Twojego domu i zabrac Ci komputera.
a co do demotow, to niemialbym nic przeciwko zamknieciu tego serwisu. dwa lata temu dorwaly sie do niego gimbusy i teraz pelen jest smieci.
Gość: czarnygreg
ściągam też audiobooki, kupiłam ich mnóstwo, legalnie i bardzo drogo, a ściągam te których kupić się nie da bo były nagrane kilkadziesiąt lat temu,
wiem ze to słabe usprawiedliwienie ale gdyby ceny płyt z filmami i nagraniami audio były na miarę mojej kieszeni (a nie są, niestety) kupowałabym tylko legalne,
wczesniejsze oglądanie w sieci nie znaczy ze sie nie kupi, mam wszystkie sezony Gotowych na wszystko, a widziałam wcześniej online, 8 też kupię jak będzie na DVD, a chciałam obejrzeć wcześniej
poza tym walka z piractwem to jedna strona medalu
nie chcę żyć w orwellowskim świecie, Wielkiego Brata wolałabym znać tylko z literatury,
Gość: kamila10001
Gość: nocti
Komputer jako dowód można było zabezpieczyć i teraz jeśli wchodziło w grę nielegalne oprogramowanie czy jakieś internetowe rozpowszechnianie plików.
Można było, ale tak naprawdę w praktyce wiadomo jak to wyglądało.
Nie będę tu nikogo wybielać, nawet siebie. Za chwile by wyszło, że wszyscy jesteśmy tacy legalni i nikt nigdy nie ściągnął muzyki czy filmu z internetu.
Problem piractwa to jedno, a udostępnianie moich prywatnych rzeczy to drugie. Teraz bez nakazu operator internetowy nie może moich danych udostępniać, a ma się to zmienić dla dobra nas wszystkich? Nie kupuje tego i nie kupię.
A wkurza mnie to, że ludzie nie mają w tym kraju nic do powiedzenia. W każdej ankiecie około 85-90 % chce nie podpisywania Acta. No i nikt się nie liczy z naszym zdaniem.
Gość: postscript
sam fakt, ze przyjecie tego dokumentu bylo przepychane gdzies po cichu i bez konsultacji spolecznych jest chory
a co do zabezpieczenia komputera, jako dowodu - u mnie na osiedlu, okolo 2000 roku byla taka akcja, ze policja wpadla do domu jakiegos szkolniaka (12 lub 13 lat) i nakryla iles plyt z pirackimi grami. ten byl tak przerazony, ze zaczal sypac wszystkich kolegow i mowic od kogo pozyczal, wiec panowie policjanci odwiedzili ich wszystkich, kazdemu zabrali te plyty i komputery. o ACTA nikomu sie wtedy nie snilo.
Gość: kambria
Gość: czarnygreg
privatedo
Postów 1148
Data rejestracji 03.04.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
ACTA? sprawa jest kontrowersyjna, lecz ile razy czegoś wszyscy się obawiali, a nie wyszło tak strasznie?
Jestem za, w przypadku gdy będą nakładali sami surowe kary na plagiatowych konkursowiczów i osoby, które do czegoś nie maja prawa, a Organizatorom oświadczają, ze maja.
Pomyślcie, ze wtedy wygrane płyty dvd i cd dużo drożej sprzedacie
Na youtube już zaczęły znikać niektóre filmiki, np. bajki dla dzieci, ktoś pisał o Śwince Peppie i Teletubisiach.
ACTA nie byłaby taka zła, lecz za bardzo ingeruje w nasze prywatne korespondencje.
Wkurza mnie...
polska młodzież, najpierw tłumnie szli glosować na Tuska, a teraz się rzucają... taki rzad i Prezydenta wybraliście z małym oporem trzeźwiej myślących.
A swoja droga, ciekawe co będzie jak Kasia Tusk na swoim blogu umieści zdjęcie torebki z internetu
Świat pełen jest wilków, które uskarżają się na rogi owiec
iaziaz
Postów 2784
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mnie tez to wkurza ile mozna
Wszystko jest możliwe.
Niemożliwe wymaga po prostu wiecej czasu!
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: jolcia12
to jest niesety nagminne, kurierzy sami podpisuja formularz odbioru a dostarczaja przesyłke kiedy im sie podoba
miałam juz tak kilka razy
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A potem czekaj człowieku aż łaskawie przyjedzie
dzasmina
Postów 2372
Data rejestracji 10.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a tak w ogóle, to przydałby mi się dziewiczy karniak dla większej motywacji
Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma...
smsowicz
Postów 1407
Data rejestracji 10.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie kurier podpisał listy i wrzucił do skrzynki na listy.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie to samo.. małe wrzucają w skrzynkę. Raz kurier zostawił przesyłkę w kiosku po drugiej stronie , bo trochę dygała czy wyda właściwej osobie. Świetnie ;/
ale mój ulubiony kurier od prze pani zawsze dostarcza do rąk własnych
ps. swoją drogą, to już mi kurierzy z miasta mówią Dzień Dobry na ulicy, heh
zdolnabestia
Postów 5309
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Właśnie dostałam smsa od taty, że kurier przywiózł książkę Arcybractwo męki pańskiej i skasował za nią 30 zł. A mój tata zapłacił nie wiedząc, o co chodzi
http://www.bialyk...ddbb665471dacd7e2374
Kiedyś dawali co tydzień jakiś album, niekoniecznie związany z religią. Ależ się teraz wkurzyłam na tych naciągaczy. Ciekawe, czy to w ogóle zgodne z prawem, takie wykorzystywanie danych osobowych
jorunn2010
Postów 664
Data rejestracji 15.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- najpierw zamieszanie z terminem paragonów;
- póżniej ów paragon mi zginął;
- na koniec dowiedziałam się, że pomidorowy wierszyk miał dotyczyć ZUPY POMIDOROWEJ, a nie np. koncentratu, co też ja stworzyłam...
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też nie mam nawet jednego kalendarza, styczeń się kończy a ja nic kompletnie nie wygrałam
Gość: lukaszroony1989
notta
Postów 8887
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Szczęśliwych paragonów życzę
|