Wkurza mnie...

Gość: postscript

#4973249 Napisano: 24.01.2012 02:40:46
yaro2004 napisał(a):

Bzdura,
Chodzi o wolność działań w internecie,

owszem, zapisy w tym dokumencie sa na tyle gumowe, ze mozna je interpretowac, jak sie komu podoba. natomiast bez zmian w polskim prawie, nawet przyjecie samej ACTA nie pozwoli nikomu przyjechac do Twojego domu i zabrac Ci komputera.

a co do demotow, to niemialbym nic przeciwko zamknieciu tego serwisu. dwa lata temu dorwaly sie do niego gimbusy i teraz pelen jest smieci.
0 0

Gość: czarnygreg

#4973330 Napisano: 24.01.2012 03:14:40
ja sie przyznaję ogladam czasem filmy w sieci, a juz sobie obiecałam że obejrzę choćby 20 minut przed pójściem do kina i wywaleniem pieniędzy w błoto jak to zrobiłąm kupiwszy bilety na chłam wszechczasów, film IMMORTAL,
ściągam też audiobooki, kupiłam ich mnóstwo, legalnie i bardzo drogo, a ściągam te których kupić się nie da bo były nagrane kilkadziesiąt lat temu,
wiem ze to słabe usprawiedliwienie ale gdyby ceny płyt z filmami i nagraniami audio były na miarę mojej kieszeni (a nie są, niestety) kupowałabym tylko legalne,
wczesniejsze oglądanie w sieci nie znaczy ze sie nie kupi, mam wszystkie sezony Gotowych na wszystko, a widziałam wcześniej online, 8 też kupię jak będzie na DVD, a chciałam obejrzeć wcześniej emotka
poza tym walka z piractwem to jedna strona medalu
nie chcę żyć w orwellowskim świecie, Wielkiego Brata wolałabym znać tylko z literatury,
0 0

Gość: kamila10001

#4973363 Napisano: 24.01.2012 03:35:57
Moje życie mnie wkur..... emotka
0 0

Gość: nocti

#4973667 Napisano: 24.01.2012 06:18:48
postscript napisał(a):

owszem, zapisy w tym dokumencie sa na tyle gumowe, ze mozna je interpretowac, jak sie komu podoba. natomiast bez zmian w polskim prawie, nawet przyjecie samej ACTA nie pozwoli nikomu przyjechac do Twojego domu i zabrac Ci komputera.

a co do demotow, to niemialbym nic przeciwko zamknieciu tego serwisu. dwa lata temu dorwaly sie do niego gimbusy i teraz pelen jest smieci.

Komputer jako dowód można było zabezpieczyć i teraz jeśli wchodziło w grę nielegalne oprogramowanie czy jakieś internetowe rozpowszechnianie plików.
Można było, ale tak naprawdę w praktyce wiadomo jak to wyglądało.

Nie będę tu nikogo wybielać, nawet siebie. Za chwile by wyszło, że wszyscy jesteśmy tacy legalni i nikt nigdy nie ściągnął muzyki czy filmu z internetu.
Problem piractwa to jedno, a udostępnianie moich prywatnych rzeczy to drugie. Teraz bez nakazu operator internetowy nie może moich danych udostępniać, a ma się to zmienić dla dobra nas wszystkich? Nie kupuje tego i nie kupię.
A wkurza mnie to, że ludzie nie mają w tym kraju nic do powiedzenia. W każdej ankiecie około 85-90 % chce nie podpisywania Acta. No i nikt się nie liczy z naszym zdaniem.

0 0

Gość: postscript

#4973752 Napisano: 24.01.2012 07:03:08
nocti napisał(a):

postscript napisał(a):

Komputer jako dowód można było zabezpieczyć i teraz jeśli wchodziło w grę nielegalne oprogramowanie czy jakieś internetowe rozpowszechnianie plików.
Można było, ale tak naprawdę w praktyce wiadomo jak to wyglądało.

Nie będę tu nikogo wybielać, nawet siebie. Za chwile by wyszło, że wszyscy jesteśmy tacy legalni i nikt nigdy nie ściągnął muzyki czy filmu z internetu.
Problem piractwa to jedno, a udostępnianie moich prywatnych rzeczy to drugie. Teraz bez nakazu operator internetowy nie może moich danych udostępniać, a ma się to zmienić dla dobra nas wszystkich? Nie kupuje tego i nie kupię.
A wkurza mnie to, że ludzie nie mają w tym kraju nic do powiedzenia. W każdej ankiecie około 85-90 % chce nie podpisywania Acta. No i nikt się nie liczy z naszym zdaniem.

sam fakt, ze przyjecie tego dokumentu bylo przepychane gdzies po cichu i bez konsultacji spolecznych jest chory emotka

a co do zabezpieczenia komputera, jako dowodu - u mnie na osiedlu, okolo 2000 roku byla taka akcja, ze policja wpadla do domu jakiegos szkolniaka (12 lub 13 lat) i nakryla iles plyt z pirackimi grami. ten byl tak przerazony, ze zaczal sypac wszystkich kolegow i mowic od kogo pozyczal, wiec panowie policjanci odwiedzili ich wszystkich, kazdemu zabrali te plyty i komputery. o ACTA nikomu sie wtedy nie snilo. emotka
0 0

Gość: kambria

#4973816 Napisano: 24.01.2012 07:32:45
wkurza mnie czytanie tych samych postów tych samych osób!!!!!!!!!!!
0 0

Gość: czarnygreg

#4973829 Napisano: 24.01.2012 07:36:52
dzis przekonałam się co to znaczy że komputer muli emotka tak mi się wolno strony ładują, masakra!
0 0

privatedo

#4973934 Napisano: 24.01.2012 08:20:48
Ja na ceny leków i służbę zdrowia i nie narzekam... bo nie korzystam z polskiej emotka

ACTA? sprawa jest kontrowersyjna, lecz ile razy czegoś wszyscy się obawiali, a nie wyszło tak strasznie?
Jestem za, w przypadku gdy będą nakładali sami surowe kary na plagiatowych konkursowiczów i osoby, które do czegoś nie maja prawa, a Organizatorom oświadczają, ze maja.
Pomyślcie, ze wtedy wygrane płyty dvd i cd dużo drożej sprzedacie emotka
Na youtube już zaczęły znikać niektóre filmiki, np. bajki dla dzieci, ktoś pisał o Śwince Peppie i Teletubisiach.
ACTA nie byłaby taka zła, lecz za bardzo ingeruje w nasze prywatne korespondencje.

Wkurza mnie...
polska młodzież, najpierw tłumnie szli glosować na Tuska, a teraz się rzucają... taki rzad i Prezydenta wybraliście z małym oporem trzeźwiej myślących.
A swoja droga, ciekawe co będzie jak Kasia Tusk na swoim blogu umieści zdjęcie torebki z internetu emotka
0 0

iaziaz

#4973937 Napisano: 24.01.2012 08:22:28
kambria napisał(a):

wkurza mnie czytanie tych samych postów tych samych osób!!!!!!!!!!!

mnie tez to wkurza ile mozna emotka
0 0

tygrysek82bu

#4973960 Napisano: 24.01.2012 08:30:40
A mnie wkurzyło dzisiaj,że zamówiłam na urodziny chrześniakowi rowerek na Allegro, podałam adres siostry bo dzieli nas 160 km i nie mam możliwości dojechać na urodziny. Wszystko pięknie, przesyłka rano została przekazana kurierowi, a o 17:15 rzekomo została dostarczona (tak widnieje na stronie internetowej firmy kurierskiej, jak sprawdzam status przesyłki) Dostarczona? Ale gdzie? Do siostry nic nie doszło, nikt do niej nie dzwonił, a cały czas ktoś był w domu. Dzisiaj już za późno, ale jutro rano chwytam za telefon i dzwonie, ochrzanie każdego kto się nawinie emotka
0 0

Gość: jolcia12

#4973966 Napisano: 24.01.2012 08:33:08
tygrysek82bu napisał(a):

A mnie wkurzyło dzisiaj,że zamówiłam na urodziny chrześniakowi rowerek na Allegro, podałam adres siostry bo dzieli nas 160 km i nie mam możliwości dojechać na urodziny. Wszystko pięknie, przesyłka rano została przekazana kurierowi, a o 17:15 rzekomo została dostarczona (tak widnieje na stronie internetowej firmy kurierskiej, jak sprawdzam status przesyłki) Dostarczona? Ale gdzie? Do siostry nic nie doszło, nikt do niej nie dzwonił, a cały czas ktoś był w domu. Dzisiaj już za późno, ale jutro rano chwytam za telefon i dzwonie, ochrzanie każdego kto się nawinie emotka

to jest niesety nagminne, kurierzy sami podpisuja formularz odbioru a dostarczaja przesyłke kiedy im sie podoba emotka

miałam juz tak kilka razy
0 0

tygrysek82bu

#4973988 Napisano: 24.01.2012 08:39:27
jolcia12 napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

to jest niesety nagminne, kurierzy sami podpisuja formularz odbioru a dostarczaja przesyłke kiedy im sie podoba emotka

A potem czekaj człowieku aż łaskawie przyjedzie emotka i zastanawiaj się czy w ogóle przesyłka dojdzie...
0 0

dzasmina

#4974093 Napisano: 24.01.2012 09:08:23
wkurza mnie, że znajduję fajne dla mnie konkursy po ich zakończeniu. i to, że nie zauważam ich w bazie emotka i przez to nie wiem, czy dodawać, czy nie jak już coś znajdę.
a tak w ogóle, to przydałby mi się dziewiczy karniak dla większej motywacji emotka
0 0

smsowicz

#4974138 Napisano: 24.01.2012 09:23:18
jolcia12 napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

U mnie kurier podpisał listy i wrzucił do skrzynki na listy.
0 0

efelinkaaa

#4974149 Napisano: 24.01.2012 09:26:42
smsowicz napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

tygrysek82bu napisał(a):

U mnie kurier podpisał listy i wrzucił do skrzynki na listy.

u mnie to samo.. małe wrzucają w skrzynkę. Raz kurier zostawił przesyłkę w kiosku po drugiej stronie , bo trochę dygała czy wyda właściwej osobie. Świetnie ;/

ale mój ulubiony kurier od prze pani zawsze dostarcza do rąk własnych emotka

ps. swoją drogą, to już mi kurierzy z miasta mówią Dzień Dobry na ulicy, heh
0 0

zdolnabestia

#4975215 Napisano: 25.01.2012 12:39:11
emotka
Właśnie dostałam smsa od taty, że kurier przywiózł książkę Arcybractwo męki pańskiej i skasował za nią 30 zł. A mój tata zapłacił nie wiedząc, o co chodzi emotka Czytałam już na forum, że do paru osób kurier też dzwonił... Wydawnictwo Biały Kruk, brałam u nich udział w konkursie w 2008 r. (sprawdziłam pocztę) na stronie:
http://www.bialyk...ddbb665471dacd7e2374
Kiedyś dawali co tydzień jakiś album, niekoniecznie związany z religią. Ależ się teraz wkurzyłam na tych naciągaczy. Ciekawe, czy to w ogóle zgodne z prawem, takie wykorzystywanie danych osobowych emotka
0 0

jorunn2010

#4975664 Napisano: 25.01.2012 03:24:17
ja już od tygodni wkurzam się na Pudliszki, bo:
- najpierw zamieszanie z terminem paragonów;
- póżniej ów paragon mi zginął;
- na koniec dowiedziałam się, że pomidorowy wierszyk miał dotyczyć ZUPY POMIDOROWEJ, a nie np. koncentratu, co też ja stworzyłam...
0 0

calliope

#4975704 Napisano: 25.01.2012 03:48:22
nineczka17 napisał(a):

iva napisał(a):

edi999a napisał(a):

iva napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie to, że ostatnio każdy konek, na którym mi zależy kończy się fiaskiem...
Wkurza mnie, że nie ma fajnych konków i nie ma w czym brać udziału emotka

mam takie same odczuciaa.. z 15 kalendarzy już mam z tego roku a gdzie konkrety
emotka ?

emotka ja nawet 1 kalendarza nie mam emotka

ups.. sorka
emotka
nie pomyślałam z tej strony.. ja tu narzekam a tak cała rodzina w kalendarze zaopatrzona.

ja też i jak nazłość upolować nie mogę tylko jeden mi potrzebny emotka

ja też nie mam nawet jednego kalendarza, styczeń się kończy a ja nic kompletnie nie wygrałam emotka
0 0

Gość: lukaszroony1989

#4975730 Napisano: 25.01.2012 03:57:10
Przyjechał kurier i chciał skasować 30 zł za książkę. Jak dobrze, że byłem w domu, bo mama napewno wyłożyłaby 30 zł emotka
0 0

notta

#4975745 Napisano: 25.01.2012 04:03:18
wkurza mnie obecnie rząd.. za całokształt twórczości.
0 0