Wkurza mnie...

Gość: stonka

#4976654 Napisano: 25.01.2012 10:06:07
emka86 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

ceny emotka

Moje dziecko pije jeszcze Bebiko, w poniedziałek kupiłam w biedronce za 16.99, dzisiaj już za 18.99 emotka (500g)
W leclercu już prawie 15zł (350g) emotka Kurde, ja kiedyś kupowałam za 11 zł góra, w promocji za 9 się trafiało. Świat oszalał? Głupie pampersy widziałam już po 75zł (tak, siedemdziesiąt pięć złotych! Za jumbo pack)! Weź człowieku chowaj dzieci.. za co się pytam, za co??
Normalnie masakra jak wzrosły ceny w ciągu 3 lat!

dokładnie to samo miałam dziś napisać... i jeszcze wkurza mnie reklama biedronki emotka

To i tak macie dobrze .Moja pije Bebilon 800g-ok 40zł...Bebiko?.. beee
0 0

joan

#4976671 Napisano: 25.01.2012 10:20:32
Oglądam film sensacyjny, tak 3 po 3 i nagle się zorientowałam, że prawie cały czas mówią w nim po francusku emotka A gdzie dubbing?! Rozumiem co piętnaste słowo emotka Myślałam, że to chwilowe, bo akcja rozgrywa się w Cannes, ale najwidoczniej nie. Maamoo...
0 0

melissa

#4976677 Napisano: 25.01.2012 10:24:42
efelinkaaa napisał(a):

skorpionka, my kupujemy bebiko i cena biedronkowa była normalna (bo opakowanie 150g większe).. chodzi mi ogólnie o ceny mleczka, 2 zł róznicy w ciągu tygodnia, w leclercu tez kiedyś kupowałam za ok 12, a teraz.. jeszcze jest znośna cena w rossmannie (chyba bo już dawno nie byłam), ciekawe jak długo..
Ja niestety nie mam ani Auchan, ani Reala ani Tesco w pobliżu, więc muszę tutaj się zaopatrzyć..

Ciekawe jaka jest cena pampków w innych sklepach? Jak ostatnio (z rok temu?) kupowałam w rossmannie, to kosztowały już 54zł teraz nawet nie wiem..

muszę przestawić paszkudę na zwykłe mleko, ma 3,5 roku a nadal bebiko wciąga emotka

Chyba najwyższa pora - mój młody jest w tym samym wieku i już od dłuższego czasu nie pije modyfikowanego (przestało mu smakować, woli zwykłe jak starszy), a i przygodę z pampersami zakończyliśmy definitywnie ponad rok temu:)
0 0

melissa

#4976683 Napisano: 25.01.2012 10:27:46
moskala22 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Dziewczyny nie marudzić mi tu ..jak poszłam do apteki i za paski do glukometru ktore były po 3,2 musze zaplacic 61,50 a za lek na płucka ktory kosztował rowniez 3,2 zaplacilam 176...to 5 zł podwyżki nie robi takiego wrazenia..:P emotka emotka

współczuję delfinka, straszna różnica emotka

No faktycznie emotka A niby ceny leków miały generalnie nie wzrosnąć.
0 0

kalisto1986

#4976695 Napisano: 25.01.2012 10:31:36
delfinka101 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

asiabuczkowska - my podawaliśmy chwilę bebilon, to kosztował ok 33zł. Potem przeszliśmy na Bebilon pepti (8,50), bo mały miał uczulenie..
Z tym bebilonem dla alergików to też fajna sprawa. Siostra dostała na niego receptę od pediatry i w aptece nie chcieli jej zrealizować, bo to mleko dla alergików - czyli musi mieć receptę od alergologa emotka nie wiem czy trafiła na taką aptekę, czy teraz w 2012r tak już jest??

delfinka - nie skomentuję nawet.. strasznie mi przykro, że dopadły Was podwyżki emotka na lekarstwa.. tragedia po prostu emotka

Mało tego teraz lekow na serduszko nie mzoe przepisac lekarz pierwszego kontaktu i tak ze wszystkimi specjalistycznymi.My mamy na szczescie pierwszego kontaktu lekarze pulmonologa,alergologa i pediatre w jednym..cudowny lekarz..i tu nasze szczescie ale po leki gastrologiczne do gastrologa,immunologiczne do immunologa..Z mtym mlekiem dla alergikow to nei wymysł apteki..tak już niestety bedzie..oby się to zmieniło

suuuper to wymyślili, normalnie jeździł ktoś z nas do lekarza pierwszego kontaktu, który wypisywał babci wszystkie leki, a teraz wyjdzie, że sama będzie musiała jeździć do każdego z osobna ? emotka w szoku jestem
0 0

zdolnabestia

#4976872 Napisano: 26.01.2012 08:25:44
joan napisał(a):

Oglądam film sensacyjny, tak 3 po 3 i nagle się zorientowałam, że prawie cały czas mówią w nim po francusku emotka A gdzie dubbing?! Rozumiem co piętnaste słowo emotka Myślałam, że to chwilowe, bo akcja rozgrywa się w Cannes, ale najwidoczniej nie. Maamoo...

Ja sobie oglądam wczoraj amerykański film, którego akcja toczy się w Szwecji, bohaterowie to Szwedzi, a gadają po angielsku, tylko z dziwnym akcentem emotka Przypomniały mi się od razu te wszystkie filmy biblijne w tv na święta, w których Jezus spika po angielsku emotka Dopiero Gibson nakręcił tą swoją Pasję i odważył się użyć aramejskiego i przynajmniej brzmiało to realnie.
0 0

Gość: nocti

#4976875 Napisano: 26.01.2012 08:27:18
kalisto1986 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

asiabuczkowska - my podawaliśmy chwilę bebilon, to kosztował ok 33zł. Potem przeszliśmy na Bebilon pepti (8,50), bo mały miał uczulenie..
Z tym bebilonem dla alergików to też fajna sprawa. Siostra dostała na niego receptę od pediatry i w aptece nie chcieli jej zrealizować, bo to mleko dla alergików - czyli musi mieć receptę od alergologa emotka nie wiem czy trafiła na taką aptekę, czy teraz w 2012r tak już jest??

delfinka - nie skomentuję nawet.. strasznie mi przykro, że dopadły Was podwyżki emotka na lekarstwa.. tragedia po prostu emotka

Mało tego teraz lekow na serduszko nie mzoe przepisac lekarz pierwszego kontaktu i tak ze wszystkimi specjalistycznymi.My mamy na szczescie pierwszego kontaktu lekarze pulmonologa,alergologa i pediatre w jednym..cudowny lekarz..i tu nasze szczescie ale po leki gastrologiczne do gastrologa,immunologiczne do immunologa..Z mtym mlekiem dla alergikow to nei wymysł apteki..tak już niestety bedzie..oby się to zmieniło

suuuper to wymyślili, normalnie jeździł ktoś z nas do lekarza pierwszego kontaktu, który wypisywał babci wszystkie leki, a teraz wyjdzie, że sama będzie musiała jeździć do każdego z osobna ? emotka w szoku jestem

Doskonale... osoby chore na serce do kardiologa, a na NFZ terminy... Oczywiście zostaje lekarz prywatny bo każdy ma 100 zł miesięcznie na ten cel i ot tak może płacić.
Gdyby nie składki na ub. zdrowotne, które MUSZÊ mieć odprowadzane to już dawno bym te pieniądze przeznaczyła na fajną polisę zdrowotną, która jak za granicą pozwalałaby na bezpłatne korzystanie z usług prywatnych przychodni. Tylko niestety nie mogę zrezygnować z ubezpieczenia NFZ więc byłoby to podwójne płacenie składek
emotka
0 0

Gość: nocti

#4976885 Napisano: 26.01.2012 08:32:56
zdolnabestia napisał(a):

joan napisał(a):

Ja sobie oglądam wczoraj amerykański film, którego akcja toczy się w Szwecji, bohaterowie to Szwedzi, a gadają po angielsku, tylko z dziwnym akcentem emotka Przypomniały mi się od razu te wszystkie filmy biblijne w tv na święta, w których Jezus spika po angielsku emotka Dopiero Gibson nakręcił tą swoją Pasję i odważył się użyć aramejskiego i przynajmniej brzmiało to realnie.

Tak jest! Bo każdy mówi po angielsku. Ile razy kogoś rozbroiło to jak czeski terrorysta mówił do swoich ludzi po angielsku? Nawet w kosmosie znają angielski i to jak
emotka Jedna z tych filmowych zasad tak jak to, że jeśli akcja filmu toczy się w Paryżu to z każdego okna widać Wieżę Eiffla emotka
0 0

efelinkaaa

#4976898 Napisano: 26.01.2012 08:45:25
melissa napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

skorpionka, my kupujemy bebiko i cena biedronkowa była normalna (bo opakowanie 150g większe).. chodzi mi ogólnie o ceny mleczka, 2 zł róznicy w ciągu tygodnia, w leclercu tez kiedyś kupowałam za ok 12, a teraz.. jeszcze jest znośna cena w rossmannie (chyba bo już dawno nie byłam), ciekawe jak długo..
Ja niestety nie mam ani Auchan, ani Reala ani Tesco w pobliżu, więc muszę tutaj się zaopatrzyć..

Ciekawe jaka jest cena pampków w innych sklepach? Jak ostatnio (z rok temu?) kupowałam w rossmannie, to kosztowały już 54zł teraz nawet nie wiem..

muszę przestawić paszkudę na zwykłe mleko, ma 3,5 roku a nadal bebiko wciąga emotka

Chyba najwyższa pora - mój młody jest w tym samym wieku i już od dłuższego czasu nie pije modyfikowanego (przestało mu smakować, woli zwykłe jak starszy), a i przygodę z pampersami zakończyliśmy definitywnie ponad rok temu:)

juz od pampersów praktycznie odzwyczajony, bo przedszkolak emotka ale mleko czasami pije.. coraz rzadziej, może sam wkońcu rzuci.. Teraz pudełko starzy nam na 1,5 tygodnia, więc to nie jest taki okropny wydatek, ale.. były czasy, że pudełko starczyło na 3 dni (a u mojej siostry? Na 1-2, ma trójkę maluszków: 4, 2 i 3m-ce). Dopóki najniższa krajowa nie wyniesie 3tys chyba nie zdecyduję się na drugie dziecko emotka

delfinka - a widzisz, a ja myślałam, że to wymysł apteki. Mi zawsze wypisywał lekarz rodzinny recepty na mleczko, dlatego mnie to zdziwiło.. no to świetnie, ciekawe czy będą mogli wypisać mi receptę na tabletki anty, tak jak robili do tej pory?
0 0

joan

#4976904 Napisano: 26.01.2012 08:49:46
nocti napisał(a):

Jedna z tych filmowych zasad tak jak to, że jeśli akcja filmu toczy się w Paryżu to z każdego okna widać Wieżę Eiffla emotka

Cha cha, no fakt, wszystkie okna wychodzą na Wieżę emotka Ale jednak nie każdy mówi po angielsku, np. polscy politycy nie emotka
0 0

delfinka101

#4976917 Napisano: 26.01.2012 09:03:08
efelinkaaa napisał(a):

melissa napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

juz od pampersów praktycznie odzwyczajony, bo przedszkolak emotka ale mleko czasami pije.. coraz rzadziej, może sam wkońcu rzuci.. Teraz pudełko starzy nam na 1,5 tygodnia, więc to nie jest taki okropny wydatek, ale.. były czasy, że pudełko starczyło na 3 dni (a u mojej siostry? Na 1-2, ma trójkę maluszków: 4, 2 i 3m-ce). Dopóki najniższa krajowa nie wyniesie 3tys chyba nie zdecyduję się na drugie dziecko emotka

delfinka - a widzisz, a ja myślałam, że to wymysł apteki. Mi zawsze wypisywał lekarz rodzinny recepty na mleczko, dlatego mnie to zdziwiło.. no to świetnie, ciekawe czy będą mogli wypisać mi receptę na tabletki anty, tak jak robili do tej pory?

Możliwe,że to zmienią lub nie dotyczy wszystkich leków.Nam jednak już kazali pozapisywac sie na wizyty u lekarzy,mimo,ze mógłby nam nasz lekarz wypisywać.
0 0

Gość: postscript

#4977033 Napisano: 26.01.2012 09:50:20
joan napisał(a):

i dopoki sie nie zorientowalas, to rozumialas? musisz opatentowac te rewolucyjna metode nauczania emotka
0 0

Gość: postscript

#4977036 Napisano: 26.01.2012 09:51:07
zdolnabestia napisał(a):

joan napisał(a):

co tam Jezus... Winnetou szprechający to było coś!
0 0

joan

#4977060 Napisano: 26.01.2012 09:59:50
postscript napisał(a):

joan napisał(a):

i dopoki sie nie zorientowalas, to rozumialas? musisz opatentowac te rewolucyjna metode nauczania emotka

Cha cha cha, to był film Femme Fatale, na początku prawie nie ma dialogów, akcja niczym w MI plus dwie kobiety bara bara (również bez towarzystwa słów), tom się nie od razu zorientowała, że coś jest nie tak emotka

Za rewelacyjną metodę dla siebie uważam:
1) dialogi EN + napisy PL. Aczkolwiek nie posiadam takich filmów, bo jak część miniprocenta naszego społeczeństwa, nigdy nie ściągnęłam z neta muzy ani filmu. Nie wybielam się, tak jakoś wyszło emotka
2) dubbing DE (nawet, jeśli w czasie reklam np. sprzątam, zapamiętuję słowa). Obejrzenie filmu w polskiej tv to marnowanie czasu przed telewizorem, obejrzenie tego samego filmu na tv sat to NAUKA, tak sobie mówię emotka
0 0

Gość: slonko365

#4977106 Napisano: 26.01.2012 10:22:15
joan napisał(a):

Za rewelacyjną metodę dla siebie uważam:
1) dialogi EN + napisy PL. Aczkolwiek nie posiadam takich filmów, bo jak część miniprocenta naszego społeczeństwa, nigdy nie ściągnęłam z neta muzy ani filmu. Nie wybielam się, tak jakoś wyszło emotka
2) dubbing DE (nawet, jeśli w czasie reklam np. sprzątam, zapamiętuję słowa). Obejrzenie filmu w polskiej tv to marnowanie czasu przed telewizorem, obejrzenie tego samego filmu na tv sat to NAUKA, tak sobie mówię emotka

A ja mam taką możliwość żeby były napisy zamiast lektora na niektórych kanałach. Nie wiem, czy to przy okazji tej telewizji cyfrowej, czy to jakoś od telewizora zależy - niezorientowana jestem, bo takiej regularnej telewizji prawie nie oglądam, ale mój mąż sobie tak czasami ogląda filmy.

A swoją drogą to poreklamuję Samsunga, którego kiedyś wygrałam - jest w tym tv takie coś jak Smart Tv - podłącza się telewizor do internetu i jest dostęp do różnych wybranych stron, np. Youtube, ipla, iplex, tvn player, tvp.vod.pl, wszystko za darmo i można sobie różne seriale i programy oglądać legalnie i w dobrej jakości.
Właśnie kończę oglądać cały serial Wojna i miłość i jeszcze wszystkie sezony Wiem co jem i programy Cejrowskiego - i te z z tvp i z tvn.
Jest tez sporo fajnych filmów z iplex, i rozrywkowych i np. dokumentów.

Jkby ktoś chciał, to nawet Klan sobie można ogladać emotka

No to koniec reklamy emotka
0 0

Gość: vilemo

#4977110 Napisano: 26.01.2012 10:24:35
wkurza mnie, że przegapiłam konkurs orange z Muppetami:/ a tak chciałam koszulkę:/
0 0

Gość: czarna2318

#4977120 Napisano: 26.01.2012 10:28:30
A mnie wkurza,że już się zaczynają konkursy walentynkowe typu opisz swój wymarzony wieczór walentynkowy.Nie mogą jakiegoś innego tematu wymyślić tylko co roku to samo emotka
0 0

sambolera

#4977129 Napisano: 26.01.2012 10:32:54
czarna2318 napisał(a):

A mnie wkurza,że już się zaczynają konkursy walentynkowe typu opisz swój wymarzony wieczór walentynkowy.Nie mogą jakiegoś innego tematu wymyślić tylko co roku to samo emotka

tak bylo jest i bedZie
walentynki-wieczor walentynkowy, milosne wyznanie

nowy rok_ noworoczne postanowienia

wielkanoc-najpiekniejsza pisanka
itp itd

mozna sobie szablony stworzyc emotka
0 0

aneta411

#4977137 Napisano: 26.01.2012 10:37:43
delfinka101 napisał(a):

Dziewczyny nie marudzić mi tu ..jak poszłam do apteki i za paski do glukometru ktore były po 3,2 musze zaplacic 61,50 a za lek na płucka ktory kosztował rowniez 3,2 zaplacilam 176...to 5 zł podwyżki nie robi takiego wrazenia..:P emotka emotka

Poważnie tak zdrożały paski? Ja mam mały zapas z zeszłego roku, kupowałam po 1 gr op. w promocji... 61,50 toż to rozbój, a opakowanie starczy na kilka dni. Nie wiesz czy do wszystkich glukometrów tak zdrożały? Pod koniec 2011 r. słyszałam, że będziemy mieli możliwość wymiany starych glukometrów na nowsze, do których paski będą kosztowały kilka zł (ryczałt). A teraz cisza na ten temat

emotka
0 0

ziolko

#4977471 Napisano: 26.01.2012 01:25:15
accu check zdrożały - można wymienić glukometr na inny, do którego paski są po 5 lub 15 zł, zalezy czy ryczałt czy 30%

0 0