Wkurza mnie...

Gość: l0ginka

#4972124 Napisano: 23.01.2012 10:07:10
a mnie wkurza, że się wkurzam takim bzdetami..czas z tym skończyć emotka
(refleksja po obejrzeniu „Moja miłość, oczy i uszy” )
0 0

mundek2004

#4972457 Napisano: 24.01.2012 09:01:05
gdzie podziały się dobre konki w tym roku?
0 0

Gość: skorpionka82

#4972512 Napisano: 24.01.2012 09:20:03
rok się dopiero zaczął emotka Wyluzuj emotka
mundek2004 napisał(a):

gdzie podziały się dobre konki w tym roku?

0 0

Gość: katjuszkaaa

#4972535 Napisano: 24.01.2012 09:29:32
Wkurza mnie, ze nie ma wyników konku na stronie Nalewek Babuni emotka
Nie wiem, może oni tak zawsze... brał ktoś udział?
0 0

Gość: postscript

#4972607 Napisano: 24.01.2012 10:03:17
monia676 napisał(a):

a mnie dziś wkurza zakalec, który wyszedł zamiast pysznej babki jogurtowej emotka

nie przejmuj sie, ja chetnie zjem. uwielbiam zakalce. gdzie przyjechac? emotka
0 0

zaczytana-pola

#4972686 Napisano: 24.01.2012 10:45:19
Wkurza mnie to, że ostatnio każdy konek, na którym mi zależy kończy się fiaskiem...
Wkurza mnie, że nie ma fajnych konków i nie ma w czym brać udziału emotka
0 0

Gość: lucja

#4972704 Napisano: 24.01.2012 10:49:30
Wkurza mnie służba zdrowia emotka

Chciałam umówić się na badanie. Jak z NFZ to termin na koniec kwietnia, a prywatnie to... jutro.

Masakra, co się dzieje emotka
0 0

notta

#4972721 Napisano: 24.01.2012 10:56:01
ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie to, że ostatnio każdy konek, na którym mi zależy kończy się fiaskiem...

mam takie same odczuciaa.. z 15 kalendarzy już mam z tego roku a gdzie konkrety
emotka ?
0 0

aniajukej

#4972748 Napisano: 24.01.2012 11:04:35
adamadam napisał(a):

friq napisał(a):

Polska podpisze ACTA... emotka

nie podpisze

podpisze
0 0

notta

#4972775 Napisano: 24.01.2012 11:11:09
aniajukej napisał(a):

adamadam napisał(a):

friq napisał(a):

nie podpisze

podpisze

pewnie podpiszą.. znając życie robią wszystko tylko nie to co muszą.. ciekawe co z tego będziemy mieli.. emotka jak dla mnie porażka ale to dopiero początek XD
0 0

Gość: friq

#4972809 Napisano: 24.01.2012 11:23:49
Net bez muzy, filmów, gier, zdjęć....
emotka emotka emotka
0 0

bethan

#4972854 Napisano: 24.01.2012 11:42:50
lukaszroony1989 napisał(a):

A mnie wszystko wkurza a szczególnie nasz piękny źle rządzony kraj...

Ty się ciesz, że nie mieszkasz w takiej Korei Północnej.
0 0

Gość: rafi323raf

#4972864 Napisano: 24.01.2012 11:49:30
bethan napisał(a):

lukaszroony1989 napisał(a):

A mnie wszystko wkurza a szczególnie nasz piękny źle rządzony kraj...

Ty się ciesz, że nie mieszkasz w takiej Korei Północnej.

A po co patrzeć do tyłu? To wcale nie znaczy, że powinniśmy stać w miejscu czy nawet się cofać, bo i tak inni mają gorzej emotka

A z tym rządzeniem też mnie wkurza, ale bardziej mnie wkurzają prywatne problemy...
0 0

Gość: postscript

#4972928 Napisano: 24.01.2012 12:28:21
zamiast czytac informacje na onecie, zajrzyjcie gdzies, gdzie doglebnie badaja ten temat. kraj moze sobie podpisac, ale...
po pierwsze - to jest tylko wstepne porozumienie w sprawie ACTA, a nie sama ACTA, wiec droga jeszcze dluga;
po drugie - tresc ACTA koliduje z ustawa zasadnicza (czyli konstytucja), a w takim wypadku zawsze konstytucja ma glos rozstrzygajacy (bo jest wazniejsza). w zwiazku z tym krzyczec i panikowac mozna dopiero wtedy, gdy ktos zechce ruszyc konstytucje, a do jej zmiany akurat trzeba duzo wiecej glosow, niz w przypadku zwyklych ustaw. i takiej wiekszosci od kilkunastu juz lat w naszym sejmie nie miala zadna opcja polityczna i nie wyglada na to, zeby jakas zdobyla.

a swoja droga, to widze, ze wielu osobom nie o wolnosc slowa chodzi, tylko o prostote sciagania pirackiego oprogramowania, muzyki i filmow. nie wskazuje tu nikogo, wiec prosze na mnie nie krzyczec. mowie ogolnie. ale moze czasem chociaz niech te osoby kupia cos legalnie. ulubiony serial? zaplac jego tworcom kupujac caly sezon na dvd.

tyle ode mnie
0 0

mia

#4972941 Napisano: 24.01.2012 12:36:06
ilonar2301 napisał(a):

Dołączam emotka

Plus wkurzyło mnie przedłużenie Orsaya (tylko proszę nie kamieniować!). Specjalnie przed wyjazdem na szybko napisałam odpowiedzi żeby zdążyć, a teraz okazuje się, że luz - mogłabym do piątku pisać emotka
Rozumiem przedłużyć o dzień, dwa, skoro aplikacja nie działała, ale dlaczego do diaska aż tyle? emotka
0 0

edi999a

#4973110 Napisano: 24.01.2012 01:43:17
iva napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

emotka ?

emotka ja nawet 1 kalendarza nie mam emotka
0 0

Gość: yaro2004

#4973123 Napisano: 24.01.2012 01:49:52
postscript napisał(a):

iva napisał(a):

aniajukej napisał(a):

adamadam napisał(a):

friq napisał(a):

nie podpisze

podpisze

pewnie podpiszą.. znając życie robią wszystko tylko nie to co muszą.. ciekawe co z tego będziemy mieli.. emotka jak dla mnie porażka ale to dopiero początek XD

zamiast czytac informacje na onecie, zajrzyjcie gdzies, gdzie doglebnie badaja ten temat. kraj moze sobie podpisac, ale...
po pierwsze - to jest tylko wstepne porozumienie w sprawie ACTA, a nie sama ACTA, wiec droga jeszcze dluga;
po drugie - tresc ACTA koliduje z ustawa zasadnicza (czyli konstytucja), a w takim wypadku zawsze konstytucja ma glos rozstrzygajacy (bo jest wazniejsza). w zwiazku z tym krzyczec i panikowac mozna dopiero wtedy, gdy ktos zechce ruszyc konstytucje, a do jej zmiany akurat trzeba duzo wiecej glosow, niz w przypadku zwyklych ustaw. i takiej wiekszosci od kilkunastu juz lat w naszym sejmie nie miala zadna opcja polityczna i nie wyglada na to, zeby jakas zdobyla.

a swoja droga, to widze, ze wielu osobom nie o wolnosc slowa chodzi, tylko o prostote sciagania pirackiego oprogramowania, muzyki i filmow. nie wskazuje tu nikogo, wiec prosze na mnie nie krzyczec. mowie ogolnie. ale moze czasem chociaz niech te osoby kupia cos legalnie. ulubiony serial? zaplac jego tworcom kupujac caly sezon na dvd.

tyle ode mnie

Bzdura,
Chodzi o wolność działań w internecie, nie życzę sobie aby ktoś mi grzebał w komputerze, czytał moje maile, rozmowy na GG. Aby mój dostawca internetu udostępniał jakie pakiety danych do mnie przychodziły a jakie wychodziły. Osobiście jest to dla mnie tylko wymówka, że walka z piractwem itp, a tak naprawde to furtka do inwigilacji.

Od kilku lat nie pobrałem żadnego filmu w sieci, nie oglądam durnych seriali online. W domu mam co najmniej 500 Oryginalnych Filmów na DVD, Gier na Konsole czy Mega duże ilości książek. Mam, bo lubię mieć pod ręką, w regałach - dodatkowo ładnie się komponują z całością mieszkania emotka

Niech sobie zamykają Uploady, RS, HF, itp. nie obchodzi mnie to. Ale bądzmy realistami, po co cenzurować internet. Korzystam z serwisów które pewnie przestaną istnieć np. demotywatory, facebook, youtube, i wiele innych portali.
0 0

notta

#4973126 Napisano: 24.01.2012 01:50:56
edi999a napisał(a):

iva napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

emotka ?

ups.. sorka
emotka
nie pomyślałam z tej strony.. ja tu narzekam a tak cała rodzina w kalendarze zaopatrzona.
0 0

Gość: nineczka17

#4973130 Napisano: 24.01.2012 01:53:38
iva napisał(a):

edi999a napisał(a):

iva napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

emotka ?

ups.. sorka
emotka
nie pomyślałam z tej strony.. ja tu narzekam a tak cała rodzina w kalendarze zaopatrzona.

ja też i jak nazłość upolować nie mogę tylko jeden mi potrzebny emotka
0 0

Gość: goralecka

#4973138 Napisano: 24.01.2012 01:57:56
W tym całym ACTA najlepsze jest to, że 80-90% osób zabierających głos w tej sprawie nie przeczytało w ogóle żadnego dokumentu, który zajmuje się tą sprawą. Ale już taki urok naszego kraju, że jak coś się dzieje to wszyscy nagle są ekspertami w danej dziedzinie i wiedzą najlepiej emotka

Polecam przeczytanie pełnej treści dokumentu KOM(2011) 380 wersja ostateczna http://bi.gazeta....5/m11015223,ACTA.pdf
Nie warto tak na ślepo wierzyć w to czym nas karmią media. I krzyczeć za tłumem, wierząc, ze ma rację.

Mam podobne odczucia jak postscript...
Zadziwiające jest to, że gdy chodzi np. o plagiat konkursowy to miażdżąca większość jest wkurzona bo jak to tak można czyjeś prawa autorskie naruszać, bez zezwolenia itd. a gdy te same osoby sciagaja 10 minut nielegalnie piosenke czy film to juz jest ok emotka

A wracając do ACTA też jestem delikatnie przeciw choć z innych powodów niż net bez muzy i filmów.
0 0