Wkurza mnie...

isiulka

#5071177 Napisano: 13.03.2012 01:11:07
smsowicz napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie jedna sprawa... byłam dzisiaj w Ośrodku Zdrowia. Zerkam sobie na tablicę informacyjną, a tam: Każdy pacjęt zgłaszający się ( bla, bla bla). emotka I tak stałam i zastanawiałam się, czy to ja jestem z ortografią na bakier, czy mi się na oczy rzuciło emotka

w moim mieście na salonie kosmetycznym był ogromny szyld z nazwą a na dole diamętowa mikrodermabrazja...

A myślicie, że kosmetyczki to prymuski?

emotka emotka
0 0

dolly

#5071196 Napisano: 13.03.2012 01:18:59
grusia napisał(a):

No moj syn idzie do przedszkola w tym roku ( 5 lat ) i obowiazkowo musi byc od 8 do 13 a pozniej moge go zabrac ew doplacic za kolejne godziny.Pytalam bo w tym temacie swiezak jestem i pierwszy raz puszczam dziecko do przedszkola emotka

bo w tych godzinach sa zajęcia programowe, w których muszą uczestniczyć wszystkie dzieciaczki.
Za te dodatkowe godziny, trzeba właśnie płacić, a i chyba są tam też zajęcia dodatkowe( nie wiem, czy nie również dodatkowo płatne, ale nie chcę mieszać, bo nie jestem pewna).
Jednak dziecko, nie może być krócej jak 8h, tzn. jak sie uprzesz, to zabierzesz wcześniej, ale zapłacić musisz za 8h
0 0

Gość: grusia

#5071207 Napisano: 13.03.2012 01:23:13
No to u nas tak nie ma. Jesli chce by maluch uczestniczyl w jakichs zajeciach dodatkowych ktore odbywaja sie powiedzmy o 16 to moge go zabrac o 13 i przyprowadzic tylko na zajecia dodatkowe. Z tego co slyszalam to obowiazkowa oplata o ktorej piszesz jest niezgodna z prawem.
0 0

merynosek

#5071209 Napisano: 13.03.2012 01:23:34
smsowicz napisał(a):

I to mnie wkurzyło...
0 0

Gość: jenny21

#5071239 Napisano: 13.03.2012 01:32:55
mój szef!! Ojoj jak ja tym kobietkom niepracujacym czasami baaardzo zazdroszczę, że mogą pichcić i wychowywać bejbis!!!
0 0

#5071241 Napisano: 13.03.2012 01:33:39
merynosek napisał(a):

smsowicz napisał(a):

I to mnie wkurzyło...

Swieta racja - niestety czesc spoleczenstwa twierdzi ze kosmetyczka czy fryzjerka to zwykle nieuki ... ale swiadczy to tylko o tych co tak mowia emotka
0 0

efelinkaaa

#5071276 Napisano: 13.03.2012 01:45:17
smsowicz napisał(a):

raczej kosmetyczka sobie sama szyldu nie zrobiła, a ktoś z agencji reklamowej emotka nawet jeśli dałaby taki tekst, to mogli poprawić.
0 0

dolly

#5071318 Napisano: 13.03.2012 02:04:00
grusia napisał(a):

Z tego co slyszalam to obowiazkowa oplata o ktorej piszesz jest niezgodna z prawem.

a skąd takie masz takie info? chętnie sobie przeczytam, tak dla własnego doinformowania emotka

efelinkaaa napisał(a):

raczej kosmetyczka sobie sama szyldu nie zrobiła, a ktoś z agencji reklamowej emotka nawet jeśli dałaby taki tekst, to mogli poprawić.

Taki szyld się zwraca w ramach reklamacji... co do napisu, może w agencji mysleli, że to jakas specjalna nazwa
emotka
0 0

monia24

#5071328 Napisano: 13.03.2012 02:09:18
dolly napisał(a):

grusia napisał(a):

dolly napisał(a):

a nie macie wymogu 8h dziennie w przedszkolu?

A jest taki wymog? Teraz nawet 5-latki objete obowiazkiem przedszkolnym obowiazkowo musza byc 5 godzin.

jest, w końcu przedszkole musi na czymś zarobić, a 5h jest bezpłatne emotka
Tzn. przynajmniej u mnie tak jest, może w innych miastach, czy województwach nie ma emotka

5 godzin podstawy jest bezpłatne, potem u nas w tym roku po 2 zł za rozpoczętą godzinę. można zabierac po 5 godzinach, ale jesli podpiszesz umowe na np 7 godzin, musisz za 5 doplacac nawet jak odbierzesz po 5, ale jak podpiszesz umowe na 5, to nie placisz wiecej, ew. jak dziecko zostawisz dluzej kiedys, to przy nastepnej oplacie dolicza ci dodatkowe godziny.
0 0

isiulka

#5071331 Napisano: 13.03.2012 02:09:37
efelinkaaa napisał(a):

smsowicz napisał(a):

eeee tam przecież to zdanie nie ma nawet specjalnego sensu, bo nawet student prawa nie musi być prymusem.

A w rzeczywistości to idąc do kosmetyczki mam tyłku to jakie miała oceny w szkole i czy zna ortografie, tylko to czy zna się na tym co robi.

Podsumowując nie bierzcie tego do siebie, chłopina sobie po prostu palnął:)
0 0

#5071335 Napisano: 13.03.2012 02:11:12
dolly napisał(a):

grusia napisał(a):

Z tego co slyszalam to obowiazkowa oplata o ktorej piszesz jest niezgodna z prawem.

a skąd takie masz takie info? chętnie sobie przeczytam, tak dla własnego doinformowania emotka

Zaraz poszukam - wiem ze nakims forum mamy pisaly ze wywalczyly w swoim przedszkolu tylko 5 godz bez placenia i wlasnie pisały ze to niezgodne z prawem i cos tam - no ja sie nie znam, u mnie w przedszkolu inna polityka emotka
0 0

#5071344 Napisano: 13.03.2012 02:14:24
monia24 napisał(a):

dolly napisał(a):

grusia napisał(a):

dolly napisał(a):

a nie macie wymogu 8h dziennie w przedszkolu?

A jest taki wymog? Teraz nawet 5-latki objete obowiazkiem przedszkolnym obowiazkowo musza byc 5 godzin.

jest, w końcu przedszkole musi na czymś zarobić, a 5h jest bezpłatne emotka
Tzn. przynajmniej u mnie tak jest, może w innych miastach, czy województwach nie ma emotka

5 godzin podstawy jest bezpłatne, potem u nas w tym roku po 2 zł za rozpoczętą godzinę. można zabierac po 5 godzinach, ale jesli podpiszesz umowe na np 7 godzin, musisz za 5 doplacac nawet jak odbierzesz po 5, ale jak podpiszesz umowe na 5, to nie placisz wiecej, ew. jak dziecko zostawisz dluzej kiedys, to przy nastepnej oplacie dolicza ci dodatkowe godziny.

No w takim wypadku to sie zgodze, my tez na formularzu mamy zaznaczyc w jakich godz dziecko bedzie pzrbywac w przedszkolu ale zeby kazano mi placic go tych 8 godz. to dziwne ...
0 0

efelinkaaa

#5071351 Napisano: 13.03.2012 02:17:31
grusia napisał(a):

dolly napisał(a):

grusia napisał(a):

Zaraz poszukam - wiem ze nakims forum mamy pisaly ze wywalczyly w swoim przedszkolu tylko 5 godz bez placenia i wlasnie pisały ze to niezgodne z prawem i cos tam - no ja sie nie znam, u mnie w przedszkolu inna polityka emotka

może być niezgodne z prawem, ale składając wniosek do przedszkola akceptujesz ich warunki.
U nas na wnioskach trzeba zaznaczyć czy dziecko będzie chodziło na 5h programowych + 3 dodatkowe czy 5 h program. + 4 dodatkowe. Innej opcji nie ma, więc jak komus nie pasuje to nie złoży wniosku i tyle..
Jakby co, to mnie też to wkurza, bo ja odbieram synka przed 14, a płacę i tak za 2 pozostałe godziny emotka (tak jest w całym mieście)
0 0

#5071383 Napisano: 13.03.2012 02:28:49
Efelinka no jasne skoro sie zgadzasz i podpisujesz to nie ma innej opcji. Czytalam ze w jakims przedszkolu mama zrobila ztym porzadek bo wytknela placowce ze tak robic nie mozna, chyba naslala kogos z gory i wywalczyla. Czytajac to co piszecie to chyba dyrektorke naszego przedszkola na rekach bede nosic emotka . Moge dziecko zabrac po 5 godz i przyprowadzic pozniej tylko na zajecia dodatkowe bez przymusu placenia.No i kasa z posilkow w razie nieobecnosci tez jest zwracana a z tego co wiem to nie wszedzie.
0 0

Gość: magdax78

#5071551 Napisano: 13.03.2012 03:34:14
a mnie wkurza to ze wlasnie widze na moim koncie 2 pkty karne i nie wiem za co...
0 0

Monika11

#5071568 Napisano: 13.03.2012 03:37:56
magdax78 napisał(a):

a mnie wkurza to ze wlasnie widze na moim koncie 2 pkty karne i nie wiem za co...

https://www.e-kon...64-cat-7-pg-107.html
tutaj pisze na pewno emotka
0 0

masza

#5071583 Napisano: 13.03.2012 03:45:53
że adidas nie zamieszcza aktualnego rankingu emotka
0 0

melissa

#5071624 Napisano: 13.03.2012 04:04:35
magdax78 napisał(a):

Tu masz podane:
https://www.e-kon...hp?pktkarne=magdax78
0 0

dolly

#5072158 Napisano: 13.03.2012 07:47:37
monia24 napisał(a):

(...) można zabierac po 5 godzinach, ale jesli podpiszesz umowe na np 7 godzin, musisz za 5 doplacac nawet jak odbierzesz po 5, ale jak podpiszesz umowe na 5, to nie placisz wiecej, (...)

grusia napisał(a):

No w takim wypadku to sie zgodze, my tez na formularzu mamy zaznaczyc w jakich godz dziecko bedzie pzrbywac w przedszkolu ale zeby kazano mi placic go tych 8 godz. to dziwne ...

Z regulaminu w moim mieście

II Zasady postępowania rekrutacyjnego.
1. Procesowi rekrutacji podlegają dzieci zamieszkałe na terenie miasta xxx
zgłaszane do przedszkola na co najmniej 8 godzin dziennie.

Takze nawet gdybym chciała krócej, to będę musiała płacić
0 0

Gość: goralecka

#5072366 Napisano: 13.03.2012 08:59:54
wkurza mnie to, ze coraz czesciej mam poczucie braku sprawiedliwosci na tym swiecie. Dlaczego Pan Bog zabiera do siebie takie male bezbronne jeszcze nie narodzone istotki?Czemu nie daje im chociaż szansy by mogły przeżyć? emotka

0 0