Wkurza mnie...

Gość: piotroncia

#5163186 Napisano: 26.04.2012 09:29:03
katrin22 napisał(a):

Oglądałam kiedyś w Tv super nianię i poruszany był problem niejadka. Dziewczynka jadła ze smakiem tylko naleśniki, a matka wciskała jej na siłę inne rzeczy. Mała nie chciała ich jeść i były awantury. Rada niani- dawać naleśniki emotka i czekać aż dziecko zechce coś innego emotka

znam to
mój syn do gdzieś ok 2-2.5 lat jadł tylko makaron bez dodatków,pomidorowke z ryżem i nalesniki z cukrem pudrem ,niekiedy łaskawie jabłko.Nasza lekarka kliniczna stwierdziła że jak je makaron i pije cos tam to będzie zył .3x dziennie garsc gotowanego makaronu i zoładek pełny. teraz ma 6 lat i wsuwa wszystko ale jeśłi czegoś nie chce to poprostu mówie mu do widzenia od stołu zgłodniejesz porządnie to przyjdziesz i zjesz i nie zmuszam ...
0 0

Gość: pysiek30

#5163190 Napisano: 26.04.2012 09:40:38
Mój ma tak samo (odruch wymiotny). Ma 4,5 roku i 112cm wzrostu i 18kg. Na śniadanie i kolacje chleb z opiekacza z kremem czekoladowym (ale nie nutella, tylko taki biało-czarny). Na obiad to łaskawie pomidorowa lub groszkowa lub gotowane ziemniaki (same, suche, bez żadnego sosu), czasami 2-3 kawałeczki jakiegoś kotleta. Surówek żadnych, z owoców tylko jabłka. Wędlin też nie, - czasami szynka. Z tego niejedzenia jest jeden plus - słodycze je równie niechętnie. Za nic w świecie żadnego lizaka, żelka czy batonika. Czasami skubnie grześka bądź princessę, a ostatnio nawet skusił się na czekoladkę z miętowym nadzienien (podróbka afret eight). Do picia żadne soczki czy kompoty - tylko woda lub herbata malinowa. Na szczęscie pije też mleko - 2 szklanki dziennie.
W przedszkolu tak samo - zjada tam tylko chleb z masłem i czasami w przypływie litości nad panią kucharką suche ziemniaki na obiad.
Wspólne gotowanie, pieczenie, przygotowanie i jedzenie posiłków nie wpłynęło pozytywnie na jego apetyt.
Ech, też czasmi nie mam już sił...
0 0

Gość: andziakadula

#5163195 Napisano: 26.04.2012 09:58:32
dancia napisał(a):

m

ilonar2301 napisał(a):

anielka napisał(a):

Wkurza mnie że mój 2 latek prawie codziennie smaruje swoje łóżeczko turystyczne kupą z pampka łącznie ze sobą i ścianami ... emotka

emotka oducz go robienia kupę w pampersa. Mój synek mając 2 lata korzystał z nocniczka lub sedesu i nie było tego problemu. Tłumacz, tłumacz aż do skutku emotka

Mój tez przed 2-gimi urodzinami juz robił do sedesu potrzeby.Oczywiście na noc miał jeszcze pieluszkę zakładaną,ale kupę wołał,bo mu przeszkadzała jak myślę emotka

Mój synek ma 3 lata od dluzszego czasu siku robi do ubikacji ale nie chce robić kupy!! robi w majty, tyle razy tlumaczyłam, prosiłam i nic po tajniacku sra w gacie
emotka brakuje mi pomyslów jak go przekonac
0 0

kunia

#5163198 Napisano: 26.04.2012 10:09:13
andziakadula napisał(a):

Mój synek ma 3 lata od dluzszego czasu siku robi do ubikacji ale nie chce robić kupy!! robi w majty, tyle razy tlumaczyłam, prosiłam i nic po tajniacku sra w gacie

Nie chce Cię straszyć ale u mojego tak się właśnie zaczęło zaparcie nawykowe-u nas skonczyło się wizytą u chirurga,lewatywami i czopkami(masakra),ale duzo dały też naklejki,które po kazdym kibelkowym sukcesie Kuba przyklejał na drzwiach od łazienki (nie musza to być drzwi,bo to ciezko usunąc potem ale np.jakas tablica.)
0 0

Gość: andziakadula

#5163202 Napisano: 26.04.2012 10:21:27
kunia napisał(a):

andziakadula napisał(a):

Nie chce Cię straszyć ale u mojego tak się właśnie zaczęło zaparcie nawykowe-u nas skonczyło się wizytą u chirurga,lewatywami i czopkami(masakra),ale duzo dały też naklejki,które po kazdym kibelkowym sukcesie Kuba przyklejał na drzwiach od łazienki (nie musza to być drzwi,bo to ciezko usunąc potem ale np.jakas tablica.)

ale on codziennie robi tylko tyle że w majty,nie ma problemu z zaparciami, kiedyś prawie pół dnia chodził z kupą, myślałam że zacznie mu przeszkadzać, ale nie!!,synek nawet nie chce wtedy usiąść, może go przywiąże do kibelka;)na nocnik też nie chce:((
0 0

zaczytana-pola

#5163205 Napisano: 26.04.2012 10:29:07
andziakadula napisał(a):

dancia napisał(a):

m

ilonar2301 napisał(a):

anielka napisał(a):

Wkurza mnie że mój 2 latek prawie codziennie smaruje swoje łóżeczko turystyczne kupą z pampka łącznie ze sobą i ścianami ... emotka

emotka oducz go robienia kupę w pampersa. Mój synek mając 2 lata korzystał z nocniczka lub sedesu i nie było tego problemu. Tłumacz, tłumacz aż do skutku emotka

Mój tez przed 2-gimi urodzinami juz robił do sedesu potrzeby.Oczywiście na noc miał jeszcze pieluszkę zakładaną,ale kupę wołał,bo mu przeszkadzała jak myślę emotka

To faktycznie nieciekawie. Mój sam zaczął robić, jak stwierdził, że zapach mu nie odpowiada i w pieluszce coś nie teges. emotka Może spróbuj go chwilę nie przebierać, żeby sobie pochodził z takim balaścikiem i zobaczył, że mu przeszkadza.
0 0

Gość: furbo

#5163208 Napisano: 26.04.2012 10:49:31
O rany!!! wchodzi sobie tu człowiek, żeby się konkursowo powkurzać, a tu.... KUPA!!! emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5163213 Napisano: 27.04.2012 02:55:31
furbo napisał(a):

O rany!!! wchodzi sobie tu człowiek, żeby się konkursowo powkurzać, a tu.... KUPA!!! emotka

drugie WC damskie emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#5163222 Napisano: 27.04.2012 05:00:40
Odnośnie niejadkow, moja córka wazy 16kg przy 120 cm wzrostu, ma 5 lat. Babka w szpitalu, do którego trafiła z zupełnie innej przyczyny, powiedziala ze to nic takiego i pewnie miala rację. Z Majka jest inaczej, je wszystkie owoce oprócz cytrusów, wszystkie warzywa, z mies kuraka i schab.

Je, ale malo, najchętniej salate. Kiedyś przez pół roku jadła tylko nalesniki i wafle ryzowe np. Ma takie okresy, ze w ciagu dnia zjada bardzo niewiele. Z tym, ze ja nie robię z tego problemu, ważne żeby piła a wyniki były w miare w normie. Nie ma sie czym przejmowac.
0 0

#5163997 Napisano: 27.04.2012 04:16:10
nieodebrany telefon z Grafa emotka

na pewno nie było 5 sygnałów emotka
0 0

Gość: pewnastudentka

#5164011 Napisano: 27.04.2012 04:33:29
nagrodowy podatek do zapłacenia emotka
0 0

Gość: kamila10001

#5164027 Napisano: 27.04.2012 04:52:40
pracy dalej brak, smutno mi jakoś emotka
0 0

denira

#5164036 Napisano: 27.04.2012 04:59:04
kamila10001 napisał(a):

pracy dalej brak, smutno mi jakoś emotka

ja też nie mam ciężko coś znaleźć bez znajomości
0 0

bartula

#5164068 Napisano: 27.04.2012 05:43:51
pewnastudentka napisał(a):

czemu? na pewno?
0 0

asantesana

#5164286 Napisano: 27.04.2012 09:25:36
Wkurza mnie, że wszelkie moje diety kończą się na słodkich konkursach i zżeranych kilogramach princess, milek i innych badziewi wrrr.... I tylko d... rośnie. Mogliby przez chwilę nie robić czekoladowych konkursów bo na plaży będą wołali tych z Greenpeace że wieloryba wyrzuciło morze!
0 0

Gość: pewnastudentka

#5164419 Napisano: 28.04.2012 08:23:39
bartula napisał(a):

czemu? na pewno?

niestety na pewno - w regulaminie było to zapisane, a ja jak głupia łudziłam się, że skoro przez miesiąc nie dostałam wyliczenia, to wszystko zapłaci organizator - ale nie, wczoraj dostałam maila: płacz i płać emotka
0 0

bartula

#5164427 Napisano: 28.04.2012 08:33:27

bartula napisał(a):

czemu? na pewno?

niestety na pewno - w regulaminie było to zapisane, a ja jak głupia łudziłam się, że skoro przez miesiąc nie dostałam wyliczenia, to wszystko zapłaci organizator - ale nie, wczoraj dostałam maila: płacz i płać emotka

Jeśli tak to niestety. Myślałam że może sytuacja dotyczy sprzedania nagrody przed upływem pół roku. Przerabiałam to niedawno pisząc interpretacje podatkową. Wtedy mogłabym pomóc a tak mogę tylko pogratulować wygranej i współczuć podatku emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5164431 Napisano: 28.04.2012 08:37:55
wsciekly napisał(a):

furbo napisał(a):

drugie WC damskie emotka

...i później dziwić się, skąd tyle niejadków - toż taki temat nie tylko dziecku odbiera apetyt emotka emotka
0 0

#5164433 Napisano: 28.04.2012 08:44:07
jak nie pampersiaki to kanapki z... oczami

nie zjadlbym takiej emotka
0 0

#5164438 Napisano: 28.04.2012 08:50:10
bartula napisał(a):

bartula napisał(a):

czemu? na pewno?

Jeśli tak to niestety. Myślałam że może sytuacja dotyczy sprzedania nagrody przed upływem pół roku. Przerabiałam to niedawno pisząc interpretacje podatkową. Wtedy mogłabym pomóc a tak mogę tylko pogratulować wygranej i współczuć podatku emotka

kiedys znajoma wygrała cenna nagrodę w Mebliku

Prawie 6 stów samego podatku

Ale Organizator przychylił się do uzasadnionej prośby, że nie ma kasy, i sam zapłacił

Spróbuj - może się uda
0 0