Wkurza mnie...

fel0

#5204835 Napisano: 26.05.2012 10:29:56
joan napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Wkurza mnie ,że rachunki niepokojąco idą do góry ,a moja wypłata stoi w miejscu.
Wkurza mnie,że z pieniędzy odłożonych na zaje***te wakacje muszę wciąż podbierać na życie...po to by 10tego znowu tam je wrzucić...
emotka

Doskonale Cię rozumiem; bułka z dynią w Lidlu kosztuje złotówkę bez jednego grosza, czyli przy symulacji dla 2 osób:
śniadanie -> 4 bułki (pierwsze & drugie śniadanie)
kolacja -> 4 bułki
wychodzi:
8 zł/dzień x 30 dni = 240 zł miesięcznie na same bułki! emotka Jeśli przyjmiemy, że średnia pensja wynosi 2000 zł na rękę, to... emotka

2000 zł ? gdzie taka robota , że dają 2 k do reki emotka , teraz mam cieżko coś znaleść żeby mi dali 1.6 k do ręki ;/
0 0

Gość: cb656Old

#5205276 Napisano: 26.05.2012 06:10:45
marielu napisał(a):

... wczoraj walnełam 5 spamów licząc na pięć karniaków i co ? jajco emotka (...) licząc że dostane bana na IP i załatwie przyjemne z pożytecznym - zablokujecie mi konto.... Tak, proszę o 5 karniaków i zablokowanie mojego konta , proszę o to Pionasa od dłuższego czasu ale ma wywalone na moje prośby i argumenty mimo że mam prawo do wglądu poprawiania i usuwania swoich danych osobowych.

Jeśli sama prośba nie pomoże będe zakłądać niepotrzebne topy aż do uzyskania tego o co proszę emotka

Chciałbym zrozumieć...
Dlaczego?
Czy nie prościej nie logować się na konto?
Po cholerę ten teatr emotka

Ludzie stanowią wieczną zagadkę... emotka
0 0

#5205279 Napisano: 26.05.2012 06:15:13
goralecka napisał(a):

wkurza mnie, ze nie potrafię zająć się ani swoich myśli niczym sensownym... i pomyśleć, że to wszystko przez jakiegoś tam chłopa emotka

Idź do piwnicy, zrób gruntowny porządek. Wywózka starych słoików, zrobienie półek, uporządkowanie gruzu... (bo będzie trochę gruzu po wybiciu dziury w podłodze, gdzie przygotujesz przy okazji miejsce spoczynku dla winowajcy - dwie pieczenie przy jednym ogniu). Wyżyjesz się, umysł odpocznie, a i satysfakcja gwarantowana - piwniczne koty będą szczały na zwłoki przez beton emotka
0 0

Gość: pola731

#5205288 Napisano: 26.05.2012 06:20:29
dolly napisał(a):

pola731 napisał(a):

dolly napisał(a):

a może pomylił grupy?

nie - nie pomylił , właśnie dotarło potwierdzenie od dziekana wydziału emotka

emotka masakra, u mnie by to nie przeszło, cała grupa by nie poszła. trzymam kciuki i mam nadzieję, że spokojnie wszyscy zaliczycie, skoro taki numer Wam wywineli emotka

wyniki dzisiejszego egzaminu - i komentarz wykładowcy - w zerówce można było dostać 5 , w pierwszym terminie (czyli dziś) najwyższą oceną jest 4 , pozostałe dwa terminy są po prostu na zaliczenie - na 3 ;

byłam wyuczona - odpowiedziałam bezbłędnie i wyczerpująco - dostałam 4 , z grupy zaliczyło nas w sumie 3 na 20 osób , które podeszły

i wkurza mnie podejście władz uczelni - bo towarzystwo wybrało się do dziekana na rozmowę - usłyszeli info ,że dr X taki już jest ,ale w końcu wszystkim zalicza a jest uznanym autorytetem i uczelnia nie może sobie pozwolić na to ,żeby go stracić emotka

0 0

#5205322 Napisano: 26.05.2012 06:43:58
ola2493 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że....
Są równi i równiejsi? Bardzo mnie to w........ emotka

TAK.
Poświadczam - na tym portalu są równi i równiejsi. Przykład? Proszę bardzo!
Jedni - za podpowiedź umieszczoną pod opisem konkursu dostają karniaka - inni za taką podpowiedź są wręcz nagradzani.
Tak, to wkurzająca nierówność.
emotka
0 0

calliope

#5205340 Napisano: 26.05.2012 06:59:09
Wkurza mnie, że miałam cały dzień do bani emotka emotka emotka
0 0

cudaczek121

#5205353 Napisano: 26.05.2012 07:08:13
cb656 napisał(a):

marielu napisał(a):

... wczoraj walnełam 5 spamów licząc na pięć karniaków i co ? jajco emotka (...) licząc że dostane bana na IP i załatwie przyjemne z pożytecznym - zablokujecie mi konto.... Tak, proszę o 5 karniaków i zablokowanie mojego konta , proszę o to Pionasa od dłuższego czasu ale ma wywalone na moje prośby i argumenty mimo że mam prawo do wglądu poprawiania i usuwania swoich danych osobowych.

Jeśli sama prośba nie pomoże będe zakłądać niepotrzebne topy aż do uzyskania tego o co proszę emotka

Chciałbym zrozumieć...
Dlaczego?
Czy nie prościej nie logować się na konto?
Po cholerę ten teatr emotka

Ludzie stanowią wieczną zagadkę... emotka

Nie logować się na e-konki,eh.Czasem łatwiej coś powiedzieć niż zrobić emotka emotka
0 0

Gość: gracet

#5205357 Napisano: 26.05.2012 07:09:55
pola731 napisał(a):

dolly napisał(a):

pola731 napisał(a):

dolly napisał(a):

a może pomylił grupy?

nie - nie pomylił , właśnie dotarło potwierdzenie od dziekana wydziału emotka

emotka masakra, u mnie by to nie przeszło, cała grupa by nie poszła. trzymam kciuki i mam nadzieję, że spokojnie wszyscy zaliczycie, skoro taki numer Wam wywineli emotka

wyniki dzisiejszego egzaminu - i komentarz wykładowcy - w zerówce można było dostać 5 , w pierwszym terminie (czyli dziś) najwyższą oceną jest 4 , pozostałe dwa terminy są po prostu na zaliczenie - na 3 ;

byłam wyuczona - odpowiedziałam bezbłędnie i wyczerpująco - dostałam 4 , z grupy zaliczyło nas w sumie 3 na 20 osób , które podeszły

i wkurza mnie podejście władz uczelni - bo towarzystwo wybrało się do dziekana na rozmowę - usłyszeli info ,że dr X taki już jest ,ale w końcu wszystkim zalicza a jest uznanym autorytetem i uczelnia nie może sobie pozwolić na to ,żeby go stracić emotka

wqrza mnie podejście studentów/uczniów/rodziców/.... - najlepiej iść na skargę!

0 0

#5205414 Napisano: 26.05.2012 07:53:21
gracet napisał(a):

wqrza mnie podejście studentów/uczniów/rodziców/.... - najlepiej iść na skargę!

nie no - jasne - lepiej położyć uszy po sobie
i pozwolić się zmieszać z błotem - po kiego są regulaminy ? statuty uczelni ?

wiesz co ? mam prawie 40 lat na karku , jestem bardzo poważna , poważnie traktuję to co robię i chciałabym ,żeby ktoś szanował mój czas , moje pieniądze - poinformowanie grupy ludzi pracujących w większości , często przyjezdnych o egzaminie z dnia na dzień , poza terminem sesji i w czasie , kiedy nie mamy zjazdu uważam za lekceważenie - a ustalanie nowego systemu oceniania też jest według mnie przegięciem

naprawdę to takie dziwne ,ze ludzie nie pozwalają się tak traktować ? że wiedzą do czego mają prawo ?
skończyły się czasy kiedy nauczyciel , wykładowca czy dyrektor miał zawsze rację -skoro są przepisy to obie strony one obowiązują - koniec i kropka
0 0

#5205421 Napisano: 26.05.2012 07:59:26
podtrzymuję emotka
0 0

#5205429 Napisano: 26.05.2012 08:03:52
gracet napisał(a):

podtrzymuję emotka

masz prawo do swojego zdania - tak jak ja mam prawo do swojego ;
0 0

Gość: ola2493

#5205430 Napisano: 26.05.2012 08:05:15
cb656 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

TAK.
Jedni - za podpowiedź umieszczoną pod opisem konkursu dostają karniaka - inni za taką podpowiedź są wręcz nagradzani.
emotka

Piszesz o innej inszości
Ja myślę o czym innym...
0 0

#5205431 Napisano: 26.05.2012 08:05:58
no i luzik:)
0 0

zaczytana-pola

#5205440 Napisano: 26.05.2012 08:12:18
pola731 zgadzam się z Tobą. Rozumiem, że wykładowcy w większości przypadków mają rację, ale i tu są pewne granice. Tym bardziej, że nie mieliście dzisiaj zjazdu. Wykładowca też powinien zdawać sobie sprawę z tego, że macie rodziny, dzieci, swoje plany. Nie możecie być na zawołanie. Ludzie w weekendy również pracują, wiec ciekawe jak z dnia na dzień załatwić sobie urlop, czy nagle zmieniać plany, bo nagle TRZEBA iść na egzamin emotka
0 0

#5205443 Napisano: 26.05.2012 08:15:58
ilonar2301 napisał(a):

pola731 zgadzam się z Tobą. Rozumiem, że wykładowcy w większości przypadków mają rację, ale i tu są pewne granice. Tym bardziej, że nie mieliście dzisiaj zjazdu. Wykładowca też powinien zdawać sobie sprawę z tego, że macie rodziny, dzieci, swoje plany. Nie możecie być na zawołanie. Ludzie w weekendy również pracują, wiec ciekawe jak z dnia na dzień załatwić sobie urlop, czy nagle zmieniać plany, bo nagle TRZEBA iść na egzamin emotka

i ja przyznaję poli rację
Jednak niektórzy lubią wykorzystywać władzę,sposób dowartościowania się według mnie emotka
0 0

ziolko

#5205502 Napisano: 26.05.2012 08:57:08
ola2493 napisał(a):

cb656 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

TAK.
emotka

Piszesz o innej inszości
Ja myślę o czym innym...

otóż informuję wszem i wobec, że prawdopodobnie przez moje niedopatrzenie rozpętała się afera.

Temat osoby romek76 skasowałam raz, dostał karniaka, uzasadnienie w temacie punkty karne, jednak nie dodałam mu na koncie.
Później zaś skasowałam ponownie drugi temat założony przez niego, ale zanim znowu dodałam punkty, to musiałam nagle wyjść a później po prostu zapomniałam o tym.

Teraz jest wszystko wyjaśnione, punkty na koncie są, w temacie też.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam wszystko?

dodam, że każdy jest człowiekiem i ma prawo do pomyłek, ale żeby się burzyć o takie coś?

pamiętajcie, że administrowanie to zajęcie nieodpłatne, poświęcamy swój czas, czasami zdarzy się coś przeoczyć, a nie tak jak myślą niektórzy, że zbijamy na tym kokosy.

Udanego, spokojnego weekendu wam życzę emotka
0 0

#5205514 Napisano: 26.05.2012 09:06:19
ziolko to nie tak.
Ja naprawdę zdaję sobię sprawę z Waszej pracy i doceniam to,że wykonujecie kawał dobrej roboty Ty i zdolnabestia.
Jednak gdy zobaczyłam,że Romek ma przez dwa dni czyste konto pomimo skasowanych tematów, pomyślałam,że coś tu śmierdzi.
Ps. Naprawdę doceniam Waszą pracę i przyznaję,że odkąd Ty i zdolna zostałyście moderatorami, na forum jest większy porządek i to mi się podoba.
Tak więc myślę,że nie będziesz miała do mnie urazy, taka jestem,coś mi się nie podoba to piszę,nie ma w tym osobistych wycieczek emotka
0 0

ziolko

#5205519 Napisano: 26.05.2012 09:07:52
Ola a zajrzałaś do tematu punkty karne?? tam był punkt dodany, tylko nie było przy nicku

0 0

#5205522 Napisano: 26.05.2012 09:10:10
ziolko napisał(a):

Ola a zajrzałaś do tematu punkty karne?? tam był punkt dodany, tylko nie było przy nicku

Przyznaje,że spojrzałam tylko przy nicku, nie wiem jak to w praktyce działa emotka
0 0

ziolko

#5205525 Napisano: 26.05.2012 09:11:32
ola2493 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Przyznaje,że spojrzałam tylko przy nicku, nie wiem jak to w praktyce działa emotka

jeśli przy nicku nie ma punktu to nie zobaczysz uzasadnienia, dopiero punkt łączy się z wyjaśnieniem w odpowiednim temacie

ot i cały powód afery emotka sorry, część powodu emotka
0 0