Wkurza mnie...

Gość: hittmanka

#5206037 Napisano: 27.05.2012 11:34:02
27 majaNiedziela    Zesłanie Ducha Świętego
od kiedy to jest dzień wolny od pracy??? qfa... wszystko pozamykane a ja pierwszy raz słyszę że to jest jakieś ustawowe święto

emotka
0 0

aurorcia

#5206040 Napisano: 27.05.2012 11:36:55
hittmanka napisał(a):

od kiedy to jest dzień wolny od pracy??? qfa... wszystko pozamykane a ja pierwszy raz słyszę że to jest jakieś ustawowe święto

emotka

W zeszłym roku już na pewno byl,bo byłam w drodze do Castoramy jak mi mama zadzwoniła,żebym wróciła emotka dobrze,że byłam zaledwie 5 km od domu emotka
0 0

Gość: pawel1615

#5206042 Napisano: 27.05.2012 11:38:15
cb656 napisał(a):

ktosiu napisał(a):

cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

otóż informuję wszem i wobec, że prawdopodobnie przez moje niedopatrzenie (...) zanim znowu dodałam punkty, to musiałam nagle wyjść a później po prostu zapomniałam o tym (...) administrowanie to zajęcie nieodpłatne, poświęcamy swój czas, czasami zdarzy się coś przeoczyć, a nie tak jak myślą niektórzy, że zbijamy na tym kokosy.

W życiu bym nie pomyślał, że można za tę działalność dostawać forsę...

A ja w życiu bym nie pomyślała, ze można za darmo wykonywać tę robotę (...) I dziwi mnie, że ktoś tego nie rozumie.

Moje widzenie tego tematu jest następujące:
- pionas zaproponował chętnym userom współpracę na zasadzie pełnej dobrowolności - pomaganie w ramach wolontariatu. Za free, z dobrej woli.
Kto chciał, ten się zgodził. Jego prawo. Znał warunki od samego początku.
Mnie pionas nie zaproponował takiej współpracy (i dobrze), ale gdyby to zrobił, głęboko bym się zastanowił przed przyjęciem dodatkowych obowiązków na TAKICH warunkach. Wytykanie, że ktoś robi jakąś pracę, za którą mu nie płacą jest dla mnie dziwne, bo to oznacza, że jakość pracy można różnicować - nie płacą, to robię na odpieprz, jak zapłacą, to się przyłożę
emotka
Sorry, widziały gały co brały. Można się było nie zgodzić. Tak to widzę ja - zwykły leszcz.

Nie przesadzaj. Przecież admini nie piszą, ze chcą dostawać za to kase. Każdy ma swoje inne obowiązki i uważam, że one są ważniejsze od tych na forum, a tu robią co mogą. Sam byłem kiedyś adminem (nie tu) i wiem jak to wygląda. Nie można wymagać aby siedzieli po 8h na dobe na forum i dodawali konkursy, przeglądali kazdy watek na forum i byli przez cały dzień do dyspozycji.

Z mojej perspektywy funkcjonowanie strony nie wygląda wcale źle, konkursu sa dodawane w miarę na bieżąco, gdy zgłosze się z jakąś sprawą do admina to zawsze uzyskam odpowiedź, forum trzyma jakiś poziom ( nie ma przekleństw, wyzwisk itp)

oczywiście, tak jak sama pisałaś że nie wszyscy myślą tak samo dlatego też zaznaczam, że jest to moje prywatne odczucie.
0 0

Gość: cb656Old

#5206053 Napisano: 27.05.2012 11:50:01
wsciekly napisał(a):

cb656, nie marudz jak stara baba emotka bierz się za hasełka, albo na piwo biegiem marsz emotka emotka

pawel1615 napisał(a):

Nie przesadzaj. Przecież admini nie piszą, ze chcą dostawać za to kase (...) Z mojej perspektywy funkcjonowanie strony nie wygląda wcale źle, konkursu sa dodawane w miarę na bieżąco, gdy zgłosze się z jakąś sprawą do admina to zawsze uzyskam odpowiedź, forum trzyma jakiś poziom ( nie ma przekleństw, wyzwisk itp). oczywiście, tak jak sama pisałaś że nie wszyscy myślą tak samo dlatego też zaznaczam, że jest to moje prywatne odczucie.

Paweł, a z czym przesadziłem? Przecież nie twierdzę, że domagają się kasy za pracę, nie wiem skąd takie wnioski emotka
Piszę jedynie, że poziom swojego zaangażowania usprawiedliwiają tym, że robią tę robotę bez żadnej kasy - choć to akurat (moim zdaniem) nie ma znaczenia, bo warunki znali od początku i się na nie zgodzili. Po co więc takie jęczenie?

Wściekły - ograniczam piwo. Nic dobrego z tego nie wynika... No dobra - raz po piwku napisałem tekst, za który trafiłem laptopa, ale to był wypadek przy pracy emotka
0 0

Gość: grancias

#5206077 Napisano: 27.05.2012 12:18:48
aurorcia napisał(a):

hittmanka napisał(a):

emotka

W zeszłym roku już na pewno byl,bo byłam w drodze do Castoramy jak mi mama zadzwoniła,żebym wróciła emotka dobrze,że byłam zaledwie 5 km od domu emotka

A ja planowałem wyjazd po rolki do Decathlonu emotka Oczywiscie, jestem za tym by ludzie mieli w swięta wolne, ale nie powiem zdziwilo mnie, ze dzisiaj wolne emotka

A przedwczoraj wnerwil mnie staruszek w przychodni ;/ Widzi, ze ledwo wlecze sie na nogach, mam goraczke, poce sie jak swinia ... a on do mnie czy go nie przepuszcze bo on sie do kosciola spieszy ... normalnie brak slow ...
0 0

Gość: sophie

#5206146 Napisano: 27.05.2012 01:11:51
hittmanka napisał(a):

emotka

emotka nie wiesz ? Tak to jużjest jak ludzie zamiast wiary ,religii mają bożka typu Castorama w niedzielę zamaiast mszy w kosciele etc ,,, emotka emotka
0 0

#5206183 Napisano: 27.05.2012 01:44:14
sophie napisał(a):

emotka nie wiesz? Tak to jużjest jak ludzie zamiast wiary, religii mają bożka typu Castorama w niedzielę zamaiast mszy w kosciele etc ,,, emotka emotka

Konstytucja gwarantuje każdemu wolność wyznania. W tej wolności zawiera się także brak wiary w cokolwiek, tudzież wiara w cokolwiek. Nie wiem, po co te teatralne gesty, połączone z emotkami fałszywej, faryzeuszowskiej wstydliwości. Dla mnie też ilość katolickich świąt jako dni wolnych od pracy jest szokująca. Gdyby do tego doliczyć święta innych wyznań, które nie mają tej rangi, co katolickie, to uzbierałby się całkiem niezły urlopik. A przecież w Polsce mieszkają NIE TYLKO katolicy.
Cóż... zawsze byłaś dziwna... emotka
0 0

Gość: pantiktak

#5206186 Napisano: 27.05.2012 01:48:37
andropauza mnie wkurza...nie moja - innych... emotka
0 0

tereniagno

#5206188 Napisano: 27.05.2012 01:52:34
cb656 napisał(a):

sophie napisał(a):

emotka nie wiesz? Tak to jużjest jak ludzie zamiast wiary, religii mają bożka typu Castorama w niedzielę zamaiast mszy w kosciele etc ,,, emotka emotka

Konstytucja gwarantuje każdemu wolność wyznania. W tej wolności zawiera się także brak wiary w cokolwiek, tudzież wiara w cokolwiek. Nie wiem, po co te teatralne gesty, połączone z emotkami fałszywej, faryzeuszowskiej wstydliwości. Dla mnie też ilość katolickich świąt jako dni wolnych od pracy jest szokująca. Gdyby do tego doliczyć święta innych wyznań, które nie mają tej rangi, co katolickie, to uzbierałby się całkiem niezły urlopik. A przecież w Polsce mieszkają NIE TYLKO katolicy.

Ale każdy chciał by mieć wolne i nie iść do pracy,tylko odpocząć.To jest szeroki temat,więc po co ta dyskusja emotka
0 0

#5206192 Napisano: 27.05.2012 01:54:30
cb656 napisał(a):

sophie napisał(a):

Dziwne to jest twoje podejście do ludzi ,Polska schozi na psy nie tylko z powodu braku pracy ,słabych zarobków ,o któreych marudziliscie kilka stron wcześniej ,ale głownie przede wszystkim ,że jako naród katolicki jesteśmy coraz mniej wierzący ,a co za tym idzie człowiek człowiekowi wilkiem ,zazdrosć ,pycha , chciwość i inne ,już nie mówiąc o przekrętach ,materializmie ,bożki typu supermarkety ,gdzie całe rodziny idą pielgrzymkami ,ale już do Częstochowy to mały procent idzie . To moje zdanie ,a że twoje jest inne to inna bajka buahaha emotka emotka
0 0

ktosiu

#5206194 Napisano: 27.05.2012 01:56:28
Bo może my już nie jesteśmy naród katolicki?? Irytują ciasne ramki, do których ktoś nas - nie wiedzieć czemu - chce wtłoczyć...
0 0

#5206196 Napisano: 27.05.2012 01:58:01
No teraz to palnęłas jak się patrzy emotka
Byliśmy ,jesteśmy i będziemy , a jak nie będziemy to Polska nie będzie istnieć i zastanów się czasami co mówisz emotka
0 0

notta

#5206211 Napisano: 27.05.2012 02:07:07
a co to? Polska bez religii katolickiej to nie Polska? To że ktoś jest niewierzący to nie Polak? strasznie to dyskryminujące
0 0

Gość: rafi323raf

#5206216 Napisano: 27.05.2012 02:09:47
To nie można być dobrym człowiekiem nie będąc katolikiem? emotka że niby te wszystkie przekręty, zazdrość i pycha to wina ateistów albo ludzi słabej wiary? Religia nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, to od człowieka zależy, jaki jest. Niektórzy kierują się w życiu dekalogiem, inni nie potrzebują z góry narzuconych nakazów i zakazów by być dobrymi ludźmi.

Swoją drogą... zamknięte sklepy też mnie zaskoczyły emotka
0 0

notta

#5206222 Napisano: 27.05.2012 02:14:25
rafi323raf napisał(a):

To nie można być dobrym człowiekiem nie będąc katolikiem? emotka że niby te wszystkie przekręty, zazdrość i pycha to wina ateistów albo ludzi słabej wiary? Religia nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, to od człowieka zależy, jaki jest. Niektórzy kierują się w życiu dekalogiem, inni nie potrzebują z góry narzuconych nakazów i zakazów by być dobrymi ludźmi.

Swoją drogą... zamknięte sklepy też mnie zaskoczyły emotka

podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym emotka . Całkowicie się zgadzam i to jest kwestia tolerancji której niestety nam brakuje
0 0

Gość: kamila10001

#5206229 Napisano: 27.05.2012 02:22:05
Mnie wkurza zajadłość, zapalczywość i chamstwo niektórych komentarzy, cóż może niektórzy potrzebują się wygadać tak incognito w necie bo w realu nie mają na tyle odwagi by wypowiedzieć swoje zdanie. Po co tak ostro obywatele. Przecież można być katolikiem,chodzić na msze św. i chodzić na zakupy. Zależy jak się do tego podchodzi czy jako do przykrego obowiązku czy jako do przyjemności i mile spędzonego czasu, hobby, to niedziela jak najbardziej tu pasuje. W temacie moje bezrobocie i niedziela spędzona na wyszukiwaniu w necie ofert pracy, wszędzie tylko kumoterstwo, plecy, znajomości itp. emotka
0 0

#5206273 Napisano: 27.05.2012 03:03:33
sophie napisał(a):

cb656 napisał(a):

Konstytucja gwarantuje każdemu wolność wyznania. W tej wolności zawiera się także brak wiary w cokolwiek, tudzież wiara w cokolwiek....

Dziwne to jest twoje podejście do ludzi, Polska schozi na psy (...) głownie przede wszystkim, że jako naród katolicki jesteśmy coraz mniej wierzący, a co za tym idzie człowiek człowiekowi wilkiem....

Polska (świat w ogóle) schodzi na psy z powodu LUDZI. Nie ma żadnego znaczenia, czy jest to zepsuty do cna, zły ateista, czy fanatyczny pseudo-katolik, przeżarty nienawiścią do wszystkiego, co inne (mimo naczelnej zasady miłości i przebaczenia głoszonej oficjalnie w naukach Kościoła).

Ze wszystkich twoich wpisów, z jakimi miałem okazję zetknąć się do tej pory, wyziera totalny brak tolerancji dla odmiennych poglądów. Jeśli ktoś ma inne zdanie, to zaraz musi być zły, głupi, nie-katolik i wszystko co najgorsze. Polskę zamieszkują ludzie pochodzący z wielu kultur i pora tę różnorodność zaakceptować.

P.S. Nie mam nic przeciwko temu, że jeden wierzy w Jahwe, drugi w Manitou, a trzeci w Trójcę Świętą. Chodzi po prostu o to, ze nie można narzucać wszystkim ludziom jednego, jedynie słusznego światopoglądu. Przeciwko TEMU protestuję.
0 0

#5206311 Napisano: 27.05.2012 03:31:31
ktosiu napisał(a):

Bo może my już nie jesteśmy naród katolicki?? Irytują ciasne ramki, do których ktoś nas - nie wiedzieć czemu - chce wtłoczyć...

iva napisał(a):

Polska bez religii katolickiej to nie Polska? To że ktoś jest niewierzący to nie Polak? strasznie to dyskryminujące

rafi323raf napisał(a):

To nie można być dobrym człowiekiem nie będąc katolikiem? (...) Religia nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, to od człowieka zależy, jaki jest.

emotka emotka emotka

sophie napisał(a):

No teraz to palnęłas jak się patrzy emotka Byliśmy, jesteśmy i będziemy, a jak nie będziemy to Polska nie będzie istnieć i zastanów się czasami co mówisz emotka

emotka emotka
W zasadzie to jedyną odpowiedzią dla sophie na takie dictum mogą być jej własne słowa:
No teraz to palnęłaś jak się patrzy emotka Zastanów się czasami co mówisz emotka
0 0

#5206412 Napisano: 27.05.2012 04:37:27
cb656 napisał(a):

ktosiu napisał(a):

iva napisał(a):

Polska bez religii katolickiej to nie Polska? To że ktoś jest niewierzący to nie Polak? strasznie to dyskryminujące

rafi323raf napisał(a):

To nie można być dobrym człowiekiem nie będąc katolikiem? (...) Religia nie ma w tym przypadku nic do rzeczy, to od człowieka zależy, jaki jest.

emotka emotka emotka

sophie napisał(a):

No teraz to palnęłas jak się patrzy emotka Byliśmy, jesteśmy i będziemy, a jak nie będziemy to Polska nie będzie istnieć i zastanów się czasami co mówisz emotka

emotka emotka
W zasadzie to jedyną odpowiedzią dla sophie na takie dictum mogą być jej własne słowa:
No teraz to palnęłaś jak się patrzy emotka Zastanów się czasami co mówisz emotka

W odróżnieniu do ciebie wiem co mówię emotka
Ja oczywiscie jestem tolerancyjna , nie wiem ,czy wiesz ,może jesteś niedouczony ale Polska to 95 % katolików i o nich mówię właśnie , nie o Chińczykach ,arabach ,czy murzynach .Zakupy to sobie można zrobić 6 dni w tyg ,chyba że ktoś jest niezorganizowany i przypomina sobie o tym w niedzielę,to mu współczuję.Wogóle sklepy powinny być zamknięte w niedzielę ,to dzień święty tak ? emotka
0 0

Gość: pola731

#5206419 Napisano: 27.05.2012 04:44:39
sophie napisał(a):

Ja oczywiscie jestem tolerancyjna ...Wogóle sklepy powinny być zamknięte w niedzielę ,to dzień święty tak ? emotka

no tolerancja to Twoje drugie imię
emotka
0 0