Wkurza mnie...

ziolko

#5205532 Napisano: 26.05.2012 09:14:56
np ja teraz dałam sobie 2 punkty karne... i jak klikniesz zobacz punkty karne ziolko to od razu zobaczysz odniesienie, ale nie zobaczysz uzasadnienia, bo go nie ma emotka

0 0

agusia147

#5205542 Napisano: 26.05.2012 09:21:28
ziolko napisał(a):

np ja teraz dałam sobie 2 punkty karne... i jak klikniesz zobacz punkty karne ziolko to od razu zobaczysz odniesienie, ale nie zobaczysz uzasadnienia, bo go nie ma emotka

Hihi a czym sobie sama podpadłaś?
0 0

ziolko

#5205553 Napisano: 26.05.2012 09:26:09
niczym emotka ale dałam przykład jak to działa... bo czasami jest punkt, ale nie ma uzasadnienia, albo jest uzasadnienie a nie ma punktu, jak w tym przypadku wyżej

i podejrzenia, że ktoś jest równiejszy
wcale nie jest, a to tylko błąd techniczny
0 0

ziolko

#5205558 Napisano: 26.05.2012 09:28:10
już nie mam, kto był zainteresowany, to sobie sprawdził
;)

0 0

dolly

#5205566 Napisano: 26.05.2012 09:33:35
Pola731- cieszę się, że masz zaliczenie i masz ten egzamin z głowy. Co prawda, takie teksty i zasady oceniania, są moim zdaniem emotka także nie dziwię się, że ludzie chcieli porozmawiać na ten temat. Nie musiała to być od razu skarga, tylko rozmowa Gracet- tego nie wiem, więc tylko gdybam. CO do reszty to podpisuje sie pod tym co napisała Ilonar2301 i Ola2493
0 0

moskala22

#5205761 Napisano: 27.05.2012 07:52:22
wkurza mnie że nie mogę załadować aplikacji na fb, od piątku większość aplikacji w ogóle mi się nie ładuje tylko wyskakuje stronka z tym jak jest ona napisana w HTML. W ogóle nie wiem co robić bo nic nie widzę i nawet nie wiem kogo prosic o pomoc bo wszyscy są zdziwieni
0 0

Gość: cb656Old

#5205762 Napisano: 27.05.2012 07:53:01
ola2493 napisał(a):

cb656 napisał(a):

TAK.
Poświadczam - na tym portalu są równi i równiejsi. Przykład? Proszę bardzo!
Jedni - za podpowiedź umieszczoną pod opisem konkursu dostają karniaka - inni za taką podpowiedź są wręcz nagradzani.
Tak, to wkurzająca nierówność.
emotka

Piszesz o innej inszości
Ja myślę o czym innym...

Nie, nie o innej, tylko o tej samej emotka Zaczęło się od różnicowania w sprawie karniaków, więc do tego nawiązuję emotka
0 0

#5205773 Napisano: 27.05.2012 08:01:23
ziolko napisał(a):

ola2493 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że.... Są równi i równiejsi? Bardzo mnie to w........ emotka

otóż informuję wszem i wobec, że prawdopodobnie przez moje niedopatrzenie rozpętała się afera. (...) zanim znowu dodałam punkty, to musiałam nagle wyjść a później po prostu zapomniałam o tym.

dodam, że każdy jest człowiekiem i ma prawo do pomyłek, ale żeby się burzyć o takie coś?

pamiętajcie, że administrowanie to zajęcie nieodpłatne, poświęcamy swój czas, czasami zdarzy się coś przeoczyć, a nie tak jak myślą niektórzy, że zbijamy na tym kokosy.

W życiu bym nie pomyślał, że można za tę działalność dostawać forsę emotka Każdy, kto tu zagląda - DOBROWOLNIE - zostawia swój czas.

....to tak, jakbym nagle za dodane konkursy oczekiwał jakichś wymiernych korzyści materialnych
emotka
Ale wiesz co, podsunęłaś mi pomysł! emotka

Zgłaszam wniosek racjonalizatorski:
MOŻE ZROBIÆ LOKALN¡ RYWALIZACJÊ I DLA NAJBARDZIEJ AKTYWNEJ OSOBY DODAJ¡CEJ KONKURSY, PIONAS UFUNDUJE NAGRODÊ? emotka emotka emotka emotka
(nagrodą może być na przykład zaszczyt zajmowania się dzieckiem pionasa przez weekend - spacerki, pieluchy i takie tam emotka )

Co wy na to? emotka
0 0

ktosiu

#5205800 Napisano: 27.05.2012 08:31:15
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

ola2493 napisał(a):

Wkurza mnie strasznie, że.... Są równi i równiejsi? Bardzo mnie to w........ emotka

otóż informuję wszem i wobec, że prawdopodobnie przez moje niedopatrzenie rozpętała się afera. (...) zanim znowu dodałam punkty, to musiałam nagle wyjść a później po prostu zapomniałam o tym.

dodam, że każdy jest człowiekiem i ma prawo do pomyłek, ale żeby się burzyć o takie coś?

pamiętajcie, że administrowanie to zajęcie nieodpłatne, poświęcamy swój czas, czasami zdarzy się coś przeoczyć, a nie tak jak myślą niektórzy, że zbijamy na tym kokosy.

W życiu bym nie pomyślał, że można za tę działalność dostawać forsę emotka Każdy, kto tu zagląda - DOBROWOLNIE - zostawia swój czas.

....to tak, jakbym nagle za dodane konkursy oczekiwał jakichś wymiernych korzyści materialnych
emotka
Ale wiesz co, podsunęłaś mi pomysł! emotka

Zgłaszam wniosek racjonalizatorski:
MOŻE ZROBIÆ LOKALN¡ RYWALIZACJÊ I DLA NAJBARDZIEJ AKTYWNEJ OSOBY DODAJ¡CEJ KONKURSY, PIONAS UFUNDUJE NAGRODÊ? emotka emotka emotka emotka
(nagrodą może być na przykład zaszczyt zajmowania się dzieckiem pionasa przez weekend - spacerki, pieluchy i takie tam emotka )

Co wy na to? emotka

A ja w życiu bym nie pomyślała, ze można za darmo wykonywać tę robotę. Bo wiesz co? Jest spora różnica w byciu na forum wtedy gdy się tego chce, od administrowania forum, co wiąże się z przecież regularną pracą (jak dla mnie). I dziwi mnie, że ktoś tego nie rozumie.
0 0

Gość: wsciekly

#5205803 Napisano: 27.05.2012 08:32:41
gracet napisał(a):

wqrza mnie podejście studentów/uczniów/rodziców/.... - najlepiej iść na skargę!

pola napisał(a):

nie no - jasne - lepiej położyć uszy po sobie
i pozwolić się zmieszać z błotem - po kiego są regulaminy ? statuty uczelni ?

wiesz co ? mam prawie 40 lat na karku , jestem bardzo poważna , poważnie traktuję to co robię i chciałabym ,żeby ktoś szanował mój czas , moje pieniądze - poinformowanie grupy ludzi pracujących w większości , często przyjezdnych o egzaminie z dnia na dzień , poza terminem sesji i w czasie , kiedy nie mamy zjazdu uważam za lekceważenie - a ustalanie nowego systemu oceniania też jest według mnie przegięciem

naprawdę to takie dziwne ,ze ludzie nie pozwalają się tak traktować ? że wiedzą do czego mają prawo ?
skończyły się czasy kiedy nauczyciel , wykładowca czy dyrektor miał zawsze rację -skoro są przepisy to obie strony one obowiązują - koniec i kropka

ale najwidoczniej Wasz Szanowny Wykładowca to jeszcze relikt z ubiegłej epoki, kiedy takie numery były podobno na porządku dziennym
0 0

jorunn2010

#5205847 Napisano: 27.05.2012 09:08:31
mnie wkurza, że synek nie dostał się do przedszkola, bo pracuję jedynie na pół etatu. A pracuję dlatego na pół etatu, bo nie mam co z nim zrobić. I takie błędne koło... Trzymajcie kciuki, bo jutro będę walczyć o miejsce w placówce unijnej
0 0

Gość: pola731

#5205860 Napisano: 27.05.2012 09:18:01
wsciekly napisał(a):

ale najwidoczniej Wasz Szanowny Wykładowca to jeszcze relikt z ubiegłej epoki, kiedy takie numery były podobno na porządku dziennym

nasz szanowny wykładowca to osoba kilka lat starsza ode mnie , ale z wielkim ego - Ci starsi , często z tytułami profesorskimi nawet jeśli noszą głowy baaaaardzo wysoko to trzymają się ustaleń - jak egzamin w sesji to w sesji - jak wykładu 30 godzin to 30 - jak wyznaczenie egzaminu poza terminem zjazdu to informacja na 2 tygodnie wcześniej na skrzynce z datą i godziną egzaminu , potem z datą wpisów - u takich ludzi na wykładzie jest cisza i duża grupa studentów bo to działa w dwie strony - nas szanują to i my szanujemy ,że ktoś przyjeżdza , że wywiązuje się ze swojej części umowy - szacunek i uznanie zdobywają tym jak prowadzą zajęcia , konsekwencją w ocenianiu - nawet jak facet oblał 70 % grupy nikt nie miał do niego żalu i wszyscy stawiali się bez mrugnięcia okiem na poprawki , bo od początku było wiadomo czego wymaga , jaki jest na egzaminie - więc to nie jest tak ,że jak nie poszło zaliczenie to się pędzi do dziekana bo szkółka prywatna i płacimy to mamy zaliczyć za obecność na egzaminie - a dziekan też człowiek - czasem nawet jak skarga na papierze nie wpłynie to dobrze jeśli wie , że coś jest nie halo

0 0

#5205871 Napisano: 27.05.2012 09:27:47
ktosiu napisał(a):

A ja w życiu bym nie pomyślała, ze można za darmo wykonywać tę robotę. Bo wiesz co? Jest spora różnica w byciu na forum wtedy gdy się tego chce, od administrowania forum, co wiąże się z przecież regularną pracą (jak dla mnie). I dziwi mnie, że ktoś tego nie rozumie.

No, to masz poważny problem... Ze zrozumieniem prostego faktu, że nie wszyscy myślą tak samo.
Chcesz o tym porozmawiać? emotka
0 0

notta

#5205875 Napisano: 27.05.2012 09:29:33
mnie wkurza fakt że wczoraj miałam ostatni egzamin na uczelni przed obroną i najprawdopodobniej gościu uwali 70% studentów i wyśle na kampanię wrześniową a w tym mnie.. informatyka w zarządzaniu.. nie chce tego na oczy już widzieć
0 0

ktosiu

#5205876 Napisano: 27.05.2012 09:29:36
cb656 napisał(a):

ktosiu napisał(a):

No, to masz poważny problem... Ze zrozumieniem prostego faktu, że nie wszyscy myślą tak samo.
Chcesz o tym porozmawiać? emotka

Nie, upierdliwe komentarze wolę szybko ucinać.
0 0

#5205882 Napisano: 27.05.2012 09:35:50
Wkurza mnie... Nie, to złe słowo.
Niepomiernie mnie zadziwia takie podejście, jak zaprezentowane we wpisie poniżej. Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, kto ZECHCE wykonać pracę za lenia i nic mi do tego, jego wybór. Pewnie nie jest adminem emotka i robi to z dobrego serca. Niemniej jestem zadziwiany emotka W mojej ocenie więcej roboty wkłada się w napisanie takiej prośby i późniejsze czekanie na odpowiedź, tracąc czas - zamiast sprawdzić samemu....

friq napisał(a):

Przyznam się, że mi się nie chce szukać w regulaminie emotka Co 30 min jedna osoba wygrywa gril z kamisa czy kilka ?

0 0

Gość: chochliczka

#5205895 Napisano: 27.05.2012 09:40:24
A mnie wkurza ze po tylu miesiacach poszukiwan moj facet znalazl prace i po 2 miesiacach pracy zaczal mu znow nawalac kręgosłup ;( i oobje jestesmy zalamani bo nie da rady pracowac ;( ehhhh. Pewnie rehabilitacja czeka go i szukanie kolejej pracy przez kilka miesiecy ;((
0 0

ziolko

#5205907 Napisano: 27.05.2012 09:48:31
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie... Nie, to złe słowo.
Niepomiernie mnie zadziwia takie podejście, jak zaprezentowane we wpisie poniżej. Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, kto ZECHCE wykonać pracę za lenia i nic mi do tego, jego wybór. Pewnie nie jest adminem emotka i robi to z dobrego serca. Niemniej jestem zadziwiany emotka W mojej ocenie więcej roboty wkłada się w napisanie takiej prośby i późniejsze czekanie na odpowiedź, tracąc czas - zamiast sprawdzić samemu....

friq napisał(a):

Przyznam się, że mi się nie chce szukać w regulaminie emotka Co 30 min jedna osoba wygrywa gril z kamisa czy kilka ?

to jest typowe lenistwo, bo nie chce mi się szukać, a nie że nie mam czasu, czy coś

no sorry, ale jakby mi ktoś tak napisał, to wkurzyłabym się, bo w końcu mój czas też jest cenny, ja mogę poświęcić chwilę, jeśli chcę zagrać, to dlaczego ktoś inny też nie może poświęcić?? pomijając fakt, że temat grillów z kamisa był wałkowany wielokrotnie

będzie szybciej, niż odpowiedź na forum emotka
0 0

#5206002 Napisano: 27.05.2012 11:10:41
ktosiu napisał(a):

cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

otóż informuję wszem i wobec, że prawdopodobnie przez moje niedopatrzenie (...) zanim znowu dodałam punkty, to musiałam nagle wyjść a później po prostu zapomniałam o tym (...) administrowanie to zajęcie nieodpłatne, poświęcamy swój czas, czasami zdarzy się coś przeoczyć, a nie tak jak myślą niektórzy, że zbijamy na tym kokosy.

W życiu bym nie pomyślał, że można za tę działalność dostawać forsę...

A ja w życiu bym nie pomyślała, ze można za darmo wykonywać tę robotę (...) I dziwi mnie, że ktoś tego nie rozumie.

Moje widzenie tego tematu jest następujące:
- pionas zaproponował chętnym userom współpracę na zasadzie pełnej dobrowolności - pomaganie w ramach wolontariatu. Za free, z dobrej woli.
Kto chciał, ten się zgodził. Jego prawo. Znał warunki od samego początku.
Mnie pionas nie zaproponował takiej współpracy (i dobrze), ale gdyby to zrobił, głęboko bym się zastanowił przed przyjęciem dodatkowych obowiązków na TAKICH warunkach. Wytykanie, że ktoś robi jakąś pracę, za którą mu nie płacą jest dla mnie dziwne, bo to oznacza, że jakość pracy można różnicować - nie płacą, to robię na odpieprz, jak zapłacą, to się przyłożę
emotka
Sorry, widziały gały co brały. Można się było nie zgodzić. Tak to widzę ja - zwykły leszcz.
0 0

Gość: wsciekly

#5206023 Napisano: 27.05.2012 11:25:43
cb656, nie marudz jak stara baba emotka

bierz się za hasełka, albo na piwo biegiem marsz emotka emotka
0 0