Wkurza mnie...

kalisto1986

#5244976 Napisano: 18.06.2012 06:41:25
emanuela24 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

a mnie dzisiaj wkurzył pirat drogowy - czerwone światło stoimy - nagle wariat na wysepkę wjeżdza - wyprzedza - hacząc o nasze auto i jedzie jak poparzony z pasa skręt w lewo prosto i to na czerwonym
ale co mnie cieszy zdążyliśmy zapamiętać i zapisać numery i oczywiście zgłosiliśmy sprawę na policję no i najprawdopodobniej koleś ma po prawku

no ale co za oszołom - zamiast zatrzymać się zobaczyć co się stało - huk był niesamowity - to nie pędzi jak szalony tak mu się śpieszyło z jazdą wkrótce już nie pojeździ emotka

Co z autem ? emotka współczuje emotka

e nie mamy mocno - bo On naszego auta tyłkiem przejechał tak że zapewne ma cały boczek do malowania emotka u nas twarde blachy więc luz - cieszę się że zachowaliśmy na tyle trzeźwy umysł w tej sytuacji żeby na rejestracje looknać i zapamiętać
i niech mu się do tyłka dobiorą emotka bo gdyby tak jakiegoś maluszka zahaczył ? widać gość nie był zainteresowany tym kogo czy co uszkodził tylko pędził nie ważne że nie ten pas, że czerwone
podejrzewam że mógł być podchmielony

Mocno, nie mocno, ale ...
0 0

Gość: jolcia12

#5244986 Napisano: 18.06.2012 06:44:23
emanuela24 napisał(a):

a mnie dzisiaj wkurzył pirat drogowy - czerwone światło stoimy - nagle wariat na wysepkę wjeżdza - wyprzedza - hacząc o nasze auto i jedzie jak poparzony z pasa skręt w lewo prosto i to na czerwonym
ale co mnie cieszy zdążyliśmy zapamiętać i zapisać numery i oczywiście zgłosiliśmy sprawę na policję no i najprawdopodobniej koleś ma po prawku

no ale co za oszołom - zamiast zatrzymać się zobaczyć co się stało - huk był niesamowity - to nie pędzi jak szalony tak mu się śpieszyło z jazdą wkrótce już nie pojeździ emotka

Emi, patrzysz na to tylko z jednej strony,

a pomyśl sobie że ten ktoś miał może chore dziecko i śpieszył się do szpitala, lub był w równie nie cierpiącej zwłoki sytuacji.

To całkiem zmienia ocenę sytuacji...
0 0

petunija1

#5244987 Napisano: 18.06.2012 06:45:23

No ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Poszłam i z
Ale generalnie mi nie podskakiwali. emotka
nie wiem kto to był a syn nie chce powiedzieć ani pokazac ja strasze moim ciotecznym bratem który jest zawodowym żołnierzem i kawał chłopa z niego

No nic . Chyba musimy poczekac aż troche chłopaki podrosną i nie będa takim łatwym celem... emotka
0 0

kalisto1986

#5245003 Napisano: 18.06.2012 06:54:52
jolcia12 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

a pomyśl sobie że ten ktoś miał może chore dziecko i śpieszył się do szpitala, lub był w równie nie cierpiącej zwłoki sytuacji.

Oj nie lubie takiego tlumaczenia.
Nie ważne jaka jest sytuacja, czy rodząca żona, chore dziecko, czy coś gorszego, zachowanie bezpieczeństwa to podstawa, bo jeśli on chce ryzykować, niech to robi, ale niech nei naraża innych na niebezpieczeństwo ...
Jakiś czas temu dziadek wybiegł nam na głównej drodze między dwoma miejscowościami wprost pod koła, tylko fakt, że było to około 2 metrów od przystanku uratowało nas, a nawet innych przed wypadkiem, bo mąż musiał odbić na pobocze, żeby dziadka nie zabić. Za nami tir zatrzymał się kilka centymetrów od naszego auta. A dziadek jakby nigdy nic oburzył się, bo on się spieszył ....
Dla mnie to nie jest wytłumaczenie
0 0

jola29k

#5245006 Napisano: 18.06.2012 06:56:35
petunija1 napisał(a):

No ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Poszłam i z
Ale generalnie mi nie podskakiwali. emotka

nie wiem kto to był a syn nie chce powiedzieć ani pokazac ja strasze moim ciotecznym bratem który jest zawodowym żołnierzem i kawał chłopa z niego

No nic . Chyba musimy poczekac aż troche chłopaki podrosną i nie będa takim łatwym celem... emotka
ja mojego zapisałam na taekwondo mój syn jest mały jak na swój wiek 134 cm i 20 kg ma 8 lat i jest łatwym celem dla starszych
0 0

#5245012 Napisano: 18.06.2012 06:59:59
emanuela24 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

emotka emotka emotka
jechał sam
nie skręcał w kierunku szpitala (było to niedaleko szpitala) i PARKU MIEJSKIEGO MASA DZIECI I MAMUSIEK Z WÓZKAMI !!!
gość już z gęby cwaniaczek - mąż przecież zwrócił na niego uwagę jak zaczął dziwne manewry wykonywać

i powiedz czy to że mu się tak na trasie śpieszyło ( numery z innego miasta) usprawiedliwia takie zachowanie ? to na światłach było cud że żaden dzieciak nie poleciał tylko nasz tył auta
emotka emotka emotka
bardzo dziwi mnie próba zrozumienia takiego zachowania emotka inaczej byś mówiła gdyby akurat tamtędy Twój maluch chodził emotka

byle na zabój do celu nie ważne ile ofiar po drodze - spójrz na to z tej strony

Zauważ, że w wcześniejszym opisie nie podałaś takich szczegółów co teraz.

Ja nigdy nie oceniam nikogo z pozorów, czy w takich sytuacjach w których sprawa wydaje się być niemal oczywista.

Dziewczyna która ma tone tapety na twarzy nie musi być wymalowaną lalką- moze po prostu wstydzi się blizn na twarzy, facet leżący na chodniku może wcale nie być pijakiem- a osobą która ma atak cukrzycowy, a ktoś kto kradnie w sklepie wcale nie musi być zwykłym złodziejem- może ma ważniejsze powody.

0 0

petunija1

#5245015 Napisano: 18.06.2012 07:00:37
jola29k mój duzy,ale i tak widać ,że dziecinny emotka

A taekwondo dobry pomysł.
emotka
Tam bedzie miał kolegów, zainteresowania,obozy. Fajna sprawa.
0 0

petunija1

#5245019 Napisano: 18.06.2012 07:03:23
emanuela24 napisał(a):

jola29k i dodam że być może ja mam taki uraz do takiego zachowania bo mam kuzynkę która ma niesprawną nogę (pomimo upływu czasu i wielu godzin ciężkiej rehabilitacji) przez właśnie takiego debila który również miał sprawy niecierpiące zwłoki na podwójnym gazie emotka

mi nie o tył auta chodzi - czort tysiąc w plecy na malowanie - ja z myślą o tych maluchach i wszystkich ewentualnych ofiarach - na szczęście już wiemy że ma taką ilość p-kcików że po tej akcji zapewne nie pojeździ emotka emotka emotka

Nie ta jola.
emotka
0 0

bethan

#5245026 Napisano: 18.06.2012 07:07:03
Bywają różne sytuacje w życiu. Ja byłam wieziona do szpitala na turbo doładowaniu emotka Ale akurat z zachowaniem zasad bezpieczeństwa, chociaż prędkość była znacznie przekroczona, bo musiała być. W przypadku konieczności ratowania kogoś czy udzielenia natychmiastowej pomocy trzeba działać niestandardowo. Na szczęście ja się związałam z inteligentnym człowiekiem, nie idiotą emotka
0 0

Gość: kaczencja

#5245038 Napisano: 18.06.2012 07:13:30
Wkurza mnie, ze ciągle mam pod górkę.....
Chciałabym się w końcu uniezależnić, wyprowadzić od rodziców, ale ciągle coś staje mi na drodze emotka
0 0

#5245052 Napisano: 18.06.2012 07:21:04
emanuela24 napisał(a):

jolcia12 dla mnie nie ma usprawiedliwienia dla takiego zachowania - chce niech się zabije - ale nie zagrażając bezpieczeństwo innych
od takich co im się śpieszyło (i tych których tacy spotkali) na cmentarzu się roi emotka
co On myślał że mu się uda uciec ? to teraz jak mu dowalą to nawet jego ubezpieczyciel go ścignie za nasze malowanie i lusterko
gdyby się zatrzymał - akurat ja bym mu problemów nie robiła - trudno - ale jak ktoś cham to ja jeszcze większy i niebywale mnie cieszy to że z prawem jazdy się pożegna i nie obchodzi mnie czy mu do pracy potrzebne czy też nie - lepiej aby ten Pan już na drogę nie wyjeżdżał - mu już dziękujemy
jak trochę nie pojeździ to może rozumu nabierze
dodam że facet po 40-stce nie żaden gówn...

Ja nikogo nie usprawiedliwiam, ale też nie staram się zbyt szybko oceniać. Często jeżdżę samochodem, i wiem jak wielu idiotów siedzi za kółkiem... Sama miałam już 2 kolizje (żadna oczywiście z mojej winy) ale nigdy nikomu nie życzyłam żeby stracił prawko, ani innych rzeczy.

Eh, może wg niektórych mam zryte poglądy ale w żadnej sytuacji nie szukam złych zamierzeń w ludziach, czasem po prostu tak się dzieje jak się dzieje- niekoniecznie osoba powodująca zdarzenie musi mieć złe zamiary. Gdyby mi ktoś porysował moje nowe autko to bym mu nie życzyła źle (no chyba, że by się wypierał swojej winy emotka )

Ps. gdyby ktos podzielał moje poglądy to polecam książkę Diamentowe ostrze M. Roach
0 0

bethan

#5245054 Napisano: 18.06.2012 07:21:20
No to właśnie mówię, jak ktoś jest idiotą to nic nie poradzisz.
0 0

#5245079 Napisano: 18.06.2012 07:35:11
emanuela24 napisał(a):

a czy ucieczka z miejsca nie jest wyparciem ?
poza tym uwierz masa maluchów przy drodze - uwierz że On nawet nie wiedział czy czasami przy okazji jakiegoś nie zahaczył
emotka

wiesz ja miałam i wypadek nie z naszej winy (nikt nie uciekał) i co nic - stało się szczęście że nikt nie zginął - nie mieliśmy pretensji - była zima, ślizgu dostał i leciał - ale nie uciekał nie stwarzał dalej zagrożenia dla innych
i miałam tak że nas gość na parkingu przytarł no i co ? no nic -zwykła szkoda parkingowa - to tylko auto - nawet nie zgłaszaliśmy bo i po co komuś problemy robić - stało się ale gość się zainteresował - a ten nawet się nie obejrzał. nie zatrzymał no nic zero reakcji nawet nie zwolnił na chwilę żeby sprawdzić chociaż w locie czy nikomu nic nie narobił
takim dziękujemy - jestem za dożywotnim zakazem w takich przypadkach prowadzenia auta

emotka
i nic go nie usprawiedliwia - pędził jak wariat - po mieście przy parku i niedaleko szpitala (upsss jakaś słaba babcia mogła wracać czy to z rehabilitacji czy badań, czy pobytu w szpitalu) i nawet się nie zainteresował o co czy o kogo zahaczył emotka emotka emotka

i słusznie stwierdziłaś że jak ktoś jest idiotą to nic nie poradzić - dodam tylko że Oni się sami sieją emotka ale takich z drogi trzeba eliminować

No nic, w tej sytuacji muszę Ci przyznać rację.
Szczęście, że nikomu nic się nie stało a sprawca otrzyma nauczkę za swój czyn.
0 0

Gość: kasia89tn

#5245197 Napisano: 18.06.2012 08:44:34
Też znam taki przypadek, że ktoś się aż za bardzo śpieszył i to na podwójnym gazie emotka
Pech chciał, że w tym czasie na spacer z dzieckiem w wózku wyszła moja kuzynka wraz z mężem. Kierowca samochodu tak się śpieszył, że po wjechaniu w nich nie miał czasu się zatrzymać. Dopiero kilkanaście minut później przypadkowy przejezdny zobaczył ich leżących na poboczu. Po kilku dniach moja 21-letnia kuzynka zmarła, a jej mąż stracił oko. Szczęście w nieszczęściu, że dziecku nic poważnego się nie stało...
0 0

joan

#5245221 Napisano: 18.06.2012 08:55:26
W temacie: jeśli macie RTL, emitują teraz ciekawy program o rozkojarzeniu w samochodzie...
0 0

efelinkaaa

#5245773 Napisano: 19.06.2012 09:39:15
czy Wam też tak ciężko działa strona e-konkursy?? Długo się ładuje, zacina...
Wszystkie inne działają mi dobrze, a ta strasznie muli emotka
0 0

jomajd86

#5245795 Napisano: 19.06.2012 09:51:06
Wkurza mnie nerw z którym wstałam już rano i się nie chce odczepić wrr
0 0

jomajd86

#5245796 Napisano: 19.06.2012 09:51:29
efelinkaaa napisał(a):

czy Wam też tak ciężko działa strona e-konkursy?? Długo się ładuje, zacina...
Wszystkie inne działają mi dobrze, a ta strasznie muli emotka

u mnie normalnie
0 0

hubcio

#5245799 Napisano: 19.06.2012 09:53:11
Wkurza mnie że listek nie wrzuca mi nic do skrzynki albo drzwoni do drzwi tylko rzuca na ziemie pzrez płot grrrr... (chyba poszczuje go psem... ) emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5245803 Napisano: 19.06.2012 09:56:28
hubcio napisał(a):

Wkurza mnie że listek ....(chyba poszczuje go psem... ) emotka

Tjaaa... RZUÆ W NIEGO PSEM! też przez płot emotka
0 0