Wkurza mnie...

ziolko

#5249294 Napisano: 21.06.2012 09:15:36
79magda napisał(a):

joan polecam zakup miętowej herbatki, a jeszcze lepiej mięty w doniczce emotka Najlepsza na upały, a do tego nie trzeba słodzić emotka

e gadasz emotka
Arabowie piją mocną słodką miętę lub herbatę, właśnie w upały emotka
0 0

79magda

#5249297 Napisano: 21.06.2012 09:18:12
ziolko napisał(a):

79magda napisał(a):

joan polecam zakup miętowej herbatki, a jeszcze lepiej mięty w doniczce emotka Najlepsza na upały, a do tego nie trzeba słodzić emotka

e gadasz emotka

No ja akurat nie słodzę ani kawy, ani żadnej herbaty, więc promuję taką opcję
emotka zdrowsza i tańsza... emotka
0 0

fryteczka

#5249304 Napisano: 21.06.2012 09:21:26
wkurza mnie zamieszanie po wczorajszym egzaminie na technika farmacji ; Pół klasy zrobilo zmniejszając dawke leku a 2 częsc w tym ja nie . Weszłam na forum internetowe zobaczyc co na to inni i tam równiez zdania podzielone w tym opinia,ze w egzaminie był błąd przez to cały ten szum. Najgorsze jest to,ze wyniki dopiero 31 sierpnia ;/
0 0

joan

#5249305 Napisano: 21.06.2012 09:22:46
ziolko napisał(a):

79magda napisał(a):

e gadasz emotka

Hehe, ziolko, może tak każe Koran, więc nikt nie kwestionuje sensowności umartwiania się wrzątkiem, ale ja już naprawdę wczoraj się słaniałam na nogach i marzyłam o chłodnych napojach emotka

79magda - moja mama bardzo lubi miętę, ja jednak za ziołami nie przepadam. Gdybym je zaparzyła wg instrukcji na opakowaniu i wypiła, twarz bym miała wykręconą, jak zombie; dla mnie takie wywary są zbyt intensywne. Odczekam, aż mi się na starość wyczucie smaku stępi emotka
0 0

ziolko

#5249321 Napisano: 21.06.2012 09:30:20
79magda - ja ogólnie tez nie słodzę niczego, jedynie jak mnie gardło boli to wtedy dodaję 1/3 łyżeczki cukru, bo gorzka herbata dodatkowo mi obdrapuje ;/

joan - a kto każe robić wg przepisu na opakowaniu??? ja np. jak mam wypić jakieś zioła (rumianek np.) to biorę jedną torebkę a nie 2 jak sugerują
i dla mnie wystarczająco
poza tym mam czas na miętę, na herbatę, pu-erha, kawę anatol, wodę z cytryną, herbatę zieloną emotka itp.
piję, co mi się podoba i kiedy emotka

a Ty możesz sobie dodatkowo rozcieńczać, skoro nie tolerujesz takich mocnych emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#5249323 Napisano: 21.06.2012 09:31:39
nauka do egzaminów, a tu nic nie wchodzi emotka miliard nazwisk, tytułów, dat.
Mój mózg ma już wakacje i chce już poniedziałku !
0 0

Gość: klisza

#5249330 Napisano: 21.06.2012 09:38:19
wkurza mnie że już drugi raz w tym miesiącu jestem chora i znowu antybiotyk emotka
0 0

yuliya25

#5249334 Napisano: 21.06.2012 09:38:55
joan napisał(a):

A dziś już z samego rana telefon z info, że a babcia widziała w telewizji, że teraz poczta będzie do 20:00 po domach chodzić i sprawdzać, kto płaci abonament. No wzruszające, mam płacić, choć kanały TVP, które chwyta antena satelitarna są kodowane i nie mogę ich oglądać.

A właśnie.... Trzeba teraz płacić abonament RTV czy nie?... No bo jeżeli bez tego dodatkowego dekodera czy jak mu tam, nie da się oglądać telewizji naziemnej, to jak? Mam cyfrę od kilku lat, ale abonament płacimy bo trzeba, a teraz???
0 0

joan

#5249341 Napisano: 21.06.2012 09:42:02
yuliya25 napisał(a):

A właśnie.... Trzeba teraz płacić abonament RTV czy nie?... No bo jeżeli bez tego dodatkowego dekodera czy jak mu tam, nie da się oglądać telewizji naziemnej, to jak? Mam cyfrę od kilku lat, ale abonament płacimy bo trzeba, a teraz???

Podobno trzeba płacić za to, że w domu stoi telewizor - nieważne, czy sprawny, nieważne, czy da się oglądać polskie programy, nieważne, czy w ogóle go włączasz emotka
Zresztą, co to za ABONAMENT - abonament jest wtedy, gdy podpisze się umowę z dostawcą usług, a nie przypominam sobie, żebym coś podpisywała. To kolejny podatek, tylko nie chcą tego tak nazywać, żeby się nie łapało pod przepisy prawa podatkowego.
0 0

ziolko

#5249367 Napisano: 21.06.2012 09:50:54
taaa... trzeba...
w końcu chodzi o ponad 2 MILIARDY złotych, więc łakomy kąsek

nieważne, ze płaci się np za kablówkę, czy inną satelitę, nie płaci się bezpośrednio za tv publiczną.
Moim zdaniem operatorzy kablówek powinni sami się rozliczać z tvp

i jeszcze jak się ma radio w aucie, to też powinno się płacić!!
0 0

ziolko

#5249375 Napisano: 21.06.2012 09:53:21
w dodatku pracownicy poczty będą chodzić po domach do godz. 20, a jak ktoś ich nie wpuści z róznych powodów to sporządzą odpowiednią notatkę i wtedy ponosi się konsekwencje.

Np. nie ma właściciela mieszkania, jest dziecko, czy współmałżonek i co? nie wpuści i później problem
0 0

Gość: hittmanka

#5249380 Napisano: 21.06.2012 09:54:13
też mnie to wkurza emotka
zacznę płacić abonament jak udostępnią mi tvp histotia tvp sport tvp seriale... wszystkie te programy które robią za abonament a nie można ich oglądać z azartu... emotka
0 0

joan

#5249383 Napisano: 21.06.2012 09:58:10
ziolko - ironią losu jest to, że w piątek dzwonił do mnie gostek z Netii z ofertą telewizyjną, ale przemyśleliśmy sprawę i w poniedziałek dałam znać, że nie jestem zainteresowana. Bo szczerze, to uważam, że TV jest złodziejem czasu i staram się ograniczać oglądanie. Tymczasem abonament jest opłatą za samo posiadanie odbiornika - pewnie osoby odpowiedzialne za ten nonsens zamierzają też skontaktować się z sieciami komórkowymi i uzyskać od nich informację, kto wziął do abonamentu telefon z radiem, żeby od razu karę wlepić.

PS: Również się zgadzam, że operatorzy kablówek powinni się w ten sposób rozliczać. A w ogóle, to niech zakodują wszystko i kto będzie chciał oglądać, zapłaci.

hittmanka - racja emotka
0 0

Gość: pola731

#5249401 Napisano: 21.06.2012 10:03:48
ziolko napisał(a):

w dodatku pracownicy poczty będą chodzić po domach do godz. 20, a jak ktoś ich nie wpuści z róznych powodów to sporządzą odpowiednią notatkę i wtedy ponosi się konsekwencje.

Np. nie ma właściciela mieszkania, jest dziecko, czy współmałżonek i co? nie wpuści i później problem

a na jakiej podstawie mam kogoś obcego wpuścić do domu ?
0 0

joan

#5249410 Napisano: 21.06.2012 10:07:52
pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zamacha papierkiem i pokaże legitymację pracownika poczty. Masz go wpuścić, albo okazać potwierdzenie zapłaty abonamentu. Kto tego nie zrobi, na tego idzie donos do Urzędu Skarbowego i zaczyna się karuzela z debilami...
0 0

#5249411 Napisano: 21.06.2012 10:08:01
wkurza mnie ,że jak cieszyłam się ,że dzieciska zdrowe i choć miesiąc bez bankructwa w aptece minął to dla odmiany pies ma sr*** i kurna wizytka (nie wizyta , bo trwająca 5 minut z zastrzykiem ) + zastrzyk prawie 80 zł ...

dłużej trwało wpisywanie wizyty w kompiuter emotka
0 0

#5249413 Napisano: 21.06.2012 10:08:52
joan napisał(a):

pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zamacha papierkiem i pokaże legitymację pracownika poczty. Masz go wpuścić, albo okazać potwierdzenie zapłaty abonamentu. Kto tego nie zrobi, na tego idzie donos do Urzędu Skarbowego i zaczyna się karuzela z debilami...

niech spadają na drzewo banany prostować
0 0

ziolko

#5249435 Napisano: 21.06.2012 10:15:52
pola - jak wyprostują te banany to Ty dostaniesz karę za brak opłacania abo emotka

w końcu co to dla nich wyprostować banany?? emotka
0 0

Gość: postscript

#5249566 Napisano: 21.06.2012 11:06:34
79magda napisał(a):

jak mozna pic slodzona herbate??? emotka
0 0

79magda

#5249569 Napisano: 21.06.2012 11:08:17
postscript napisał(a):

79magda napisał(a):

jak mozna pic slodzona herbate??? emotka

Ja również tego nie rozumiem, ale są tacy, co słodzą
emotka
0 0