Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: cb656Old
osoby zaliczone do I grupy inwalidzkiej,
osoby całkowicie niezdolne do pracy i samodzielnej egzystencji,
osoby o znacznym stopniu niepełnosprawności,
osoby o trwałej lub czasowej niezdolności do pracy w gospodarstwie rolnym, którym przysługuje zasiłek pielęgnacyjny,
osoby, które ukończyły 75 lat,
osoby, które otrzymują świadczenie pielęgnacyjne lub rentę socjalną,
osoby niesłyszące,
osoby niewidome,
inwalidzi wojenni i wojskowi,
kombatanci będący inwalidami wojennymi lub wojskowymi,
członkowie rodzin, pozostali po kombatantach będących inwalidami wojennymi lub wojskowymi,
osoby będące inwalidami wskutek represji,
członkowie rodzin pozostali po osobach pobierających do śmierci rentę z tytułu inwalidztwa i będącymi kombatantami lub osobami represjonowanymi,
osoby zaliczone do jednej z grup inwalidzkich w związku z zatrudnieniem przymusowym.
Co ciekawe, ustawa nie nakazuje opłacania abonamentu posiadaczom komputerów. Są to bowiem urządzenia, których głównym przeznaczeniem nie jest odbiór programów radiowych i telewizyjnych. Do takiej kategorii należą także telefony komórkowe.
Tak więc, jeśli nie należysz do żadnej z grup zwolnionych z opłat, a masz odbiornik telewizyjny NIEPODŁ¡CZONY do żadnej anteny (a taka jest niezbędna do odbioru jakiegokolwiek programu), to mogą naskoczyć, bowiem nie jest spełniony warunek określony jako natychmiastowy odbiór.
Można ten temat obejść właśnie przy użyciu komputera, co zostało opisane wyżej. Dla zainteresowanych szczegółami, link do Ustawy, która to reguluje: http://www.krrit....ustawa_abonament.pdf
Gość: postscript
a co wy za glupoty opowiadacie? placi sie od liczby odbiornikow, a nie od tego, czy one cos lapia, czy nie. masz w domu dwa telewizory i trzy radyjka? to placisz za kazde z nich.
i - tak - trzeba placic, bo tak mowia przepisy. no chyba, ze rozumiecie pod trzeba, czy beda to sprawdzac. ale w to juz nie wnikam. trzeba tak samo, jak trzeba bylo przez te wszystkie lata
Gość: postscript
hehe, to niech sobie wode slodzona pija - taki sam smak, bo czuc tylko cukier
Gość: aneczkar10
w gospodarstwie domowym niezależnie od ilości telewizorów i odbiorników radiowych płaci się za 1 telewizor i 1 radio, w firmach płaci sie za każdy posiadany telewizor i odbiornik radiowy osobno
Jak się czuje pokrzywdzony, to się buntuje. A KAŻDY, komu wyciąga się ZA NIC z kieszeni pieniądze, czuje się w jakiś sposób pokrzywdzony. Programy TV biorą się przecież z powietrza, czyli z niczego
joan
Postów 18751
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
PS: Nie twierdzę, że programy biorą się z niczego, ale ja ich nie oglądam, więc niech płaci ten, co go oferta programowa TVP zadowala.
postscript - osoba prywatna nie płaci abonamentu na podstawie liczby posiadanych odbiorników.
Gość: tato999
a co jest dziwnego w słodzonej herbacie?
dawidekk
Postów 1488
Data rejestracji 23.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O jakie herezje
merp
Gość: iskierka
zgadza się prywatna osoba płaci jeden abonament za wszystkie tv .Jeśli ma się działalność gospodarczą ,firmę to trzeba płacić za każdy odbiornik osobno
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to samo, co w kawie rozpuszczalnej
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
notta
Postów 8878
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Szczęśliwych paragonów życzę
|
zdolnabestia
Postów 5307
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
cudaczek121
Postów 6829
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ja słodzę i herbatę i kawę rozpuszczalną.W ogóle nie wyobrażam sobie pić natomiast czegokolwiek z fusami,he,he
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
notta
Postów 8878
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
za to są mandaty
Gość: iskierka
u mnie dzisiaj dwa esy od tej wróżki
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
trudno. Ja też jestem kierowcą (niedzielnym, ale jestem!) i jak widzę np. matkę z dzieckiem czy zakupami, albo inne osoby, które stoją w ulewie to zatrzymuję się. Ja nie moknę, oni tak..
joan
Postów 18751
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Też mnie to denerwuje, ostatnio np. stała tak babcia z metalową protezą/laską pod łokciem i ten właśnie przedmiot mocno połyskiwał w słońcu, z daleka go było widać, a babcia stała i stała
ALE, w ramach ciekawostki powiem, że siostra mnie w weekend pytała, jak to jest z tymi przejściami dla pieszych. Ona robi teraz kurs prawa jazdy i co się zatrzyma przed pasami, jej instruktor się rzuca, że po co ona staje, przecież pieszy nie wszedł jeszcze na pasy
Gość: ewachem
Jako, że piszę doktorat z herbaty to może dodam swoje 3 grosze:
Herbata zawiera związki polifenolowe, z których w największej ilości występują katechiny. Katechiny to związki, które odpowiedzialne sa za właściwości antyoksydacyjne (dobroczynne) herbaty.
HERBATA
CUKIER TAK
Wchłanialność katechin w układzie pokarmowym jest u człowieka na bardzo niewielkim poziomie, bo około 3%. Posłodzenie filiżanki herbaty 1 łyżeczką cukru powoduje, że wchłanialność katechin wzrasta 15-krotnie.
CYTRYNA TAK
Herbatę powinno się pić z dodatkiem niewielkiej ilości cytryny. Kwas cytrynowy powoduje inaktywację oksydazy polifenolowej, która katalizuje reakcję utleniania polifenoli (znaczy że trzeba pić z cytryną żeby nie uległy zniszczeniu dobroczynne związki wystepujące w herbacie)
MLEKO NIE
To informacja dla wszystkich którzy lubią pić tzw. bawarkę. Do niedawna sądzono, iż mleko nie wpływa na działanie herbaty. Jednak ja udowodnily prace badawcze (z 2011) roku proteiny (białka) występujące w mleku tworzą agregaty z katechinami i uniemożliwiają w ten sposób katechinom wchłanianie do organizmu.